Szintén 1. osztályú zene volt. Prog.rock az USA-ból. Barátságosak, közvetlenek, és 150%-kal játszanak... :)
Szinte ELP-s orgonagyilkolásokon át az énekes/billentyűs/dobos/gitáros multihangszeres frontemberig mindent láthattunk. Nagy élmény volt. Ryo koncert közben is odahajolt és szólt egy-két szót, előtte a hajó orron beszélgettem vele 5-6 mondatot, de hamar összehaverkodtunk... Ez is hihetetlen... :)
Nagyon jó srác, az egész csapat, hatalmas zene. Én kissé kevesebb csattogással is beérem, de kitűnő műsor volt. Ami különleges, a menedzsment, háttér, segítők, technikai személyzet is jó hangulatban udvariasan intelligensen dolgozott. (találkoztam már embertelenül sötét bunkókkal is)
A súlyos billentyűst körbevette mindenféle jó dolog, a képen láthatóan. A Mooggal inkább basszust hozott amikor Márkus bácsi a magasban csattogott. A Nord Lead3-mal leginkább clavinet féle hangot használt. A Rhodesra egy kis zöld phaser volt rákötve. A két Korg szintin stringet és brasst hallottam. A Hammond C3-mon színesített, összesen egyszer szólózott és szinte az egész koncerten a tremoló volt bekapcsolva. A színpadi hangzást egy csajszi keverte, de koncert után a dobból is cipelt. Pár fényképet, videót készítettem.
Hát... Fecónak volt egy szűk jó éve 1972 áprilistól 1973 áprilisig. Aztán volt még 3 1977-1980-ig, ámbár annak a felét kitették a Taurusos számok. A Taurus meg minden legendagyártás nélkül maga miatt is meghalt, mert nem volt elég eredeti. Jó volt, meg igazából az volt a jó hogy végre lett egy Magyar Deep Purple. Számomra Fecó kissé hiteltelen mert a dögös számai mellett jelentősen túlsúlyban vannak az életművében a szirupos slágerei. Ez már a Taurusban is felfedezhető -Hazafelé- .
Talán a Somos Taurus és a '79-es első Korál lemez és annak koncertanyaga a maradéktalanul elfogadható összeállítás. Kedvencem a '78-as Láng MH-ban felvett M Rádiós anyag, ami a P Mobillal nagyjából azonos időben készülhetett. Abból a P Mobilból legenda lett, mert egyszer leadták, meg kiadták cd-n, ebből a Korálból meg nem lett semmi. Sajnos minden számba bekerült egy olyan kisebb baki ami alapján Fecó szerintem nem engedhette ki a hallgatóságnak. Szerintem ennyi teljesen beleférne, a felvétel amúgy tökéletes minőségű.
(kissé off: Radics B a könyvben: azért kezdett gitározni mert látta, hallotta Zoránt a színpadon)
Fecó maga is vendéglátózott külföldön...ezt elfelejtette? Vagy egy királyi, m1 tv-s beszélgetésben hazudott? Akkoriban azt mondta, hogy ezen minden zenésznek át kell esni, és nem pejoratíve' értette... ;) Fecó, Fecó... (hozzáteszem, hogy én is nagyon kedvelem, ha lódított, ha nem...)
Hogy egy haveromat idézzem: "Előbb utóbb mindenki vendéglátózni fog...." :)
Én egyelőre a megélhetés más formáját választom. Jó volt a Spock's koncert, majd teszek fel képeket.
Ozjo ! Az egészben az a szomorú, hogy a műsor előtt a technikusok már beállitották a hangositást csak mikor Fecó felment a szinpadra , kiprobálta és elállitatta. Eszembe juttatja a régi időket ,mikor még bulikon gitároztam ...néha volt ,aki elkérte és azzal kezdte a tudóska ,hogy mindjárt elhangolta ,bár előtte géppel beállitottam. Utána a csodapók félórát gitározott hamisan , --hát itt is Feró magával babrált ki--.
Én is gratulálok a mesternek. Továbbfejlesztette az ún. molnár-kocsit. Az áráról tudni valamit? Illetve ha valakinek lenne ötlete a LÉPCSŐK legyőzésére... Na azt igazán tudnám értékelni.
No és egy kis termékbemutató. Magyar Termék , itt készül Budapesten ez a Hammond orgona trógeroló készség. Aki hurcibálja a hangszerét, vagy csak lakásban szeretne menni egy kört annak ideális. Érdeklödés esetén a készitő nevét cimét emilben
Nekem volt egy Olasz ismerösöm az Mercedes mániás volt, a kulcstartó,a nyaklánc után, a zokniján, és az alsónadrágján /ezt hál istennek nem volt szerencsém látni/
A Mamut 1 kb. 2. emeletén vannak trikósok. Elég csak a képet elvinni nekik digitális formában, aztán választani egy trikót, majd ott helyben elkészítik. Egész normális áron. Már soxor gondoltam rá, valamikor megejtem.
Persze meggondolnám a színes, vagy csíkos Hammond feliratot, mert amikor azt használták, komoly Hammondot már nem gyártottak.
Én gyártottam magamnak egy fekete és egy fehér verziót tintasugaras nyomtatóval. Bizonyára tudjátok, lehet kapni A4méretű, nyomtatás után felvasalható anyagot. Egyelőre bírja, csak van néhány fortélya a dolognak.
Bocsi, ha már erről tudtok.
Külön fajta alapanyag kell a fehér, és külön a fekete pólóhoz. Én mind a kettőt kipróbáltam