Ezt azért én nem fogadom el ilyen könnyen. Mert így nem lehet felelősséggel vezetni valamit. Mármint hogy a beosztott értékítéletére van bízva hogy "tetszik-e" neki egy parancs vagy sem.
Szóval lehet hogy ez késöbb változik,(pl. nő Sisco tekintélye) de most sokszor az az érzésem, hogy a többiek csak akkor hallgatnak rá, ha az nekik is megfelel.
Chtka találó szavai mellé még megemlíteném a 2-3-66 részen keresztül átívelő történeteket. A VOY-ban ha kihagyok egy részt, semmit nem vesztek. Anno egyszer kimaradt 4 rész a DS9-ből, aztán azt se tudtam, ki kivel, miért, ..
A régiek nem azért szídják a Voyagert, mert teli van akcióval, hanem, mert csak az van benne. A Voyagerben következetlenségek tucatjait követik el egy-egy részben, és nem csak a Star Trek történelemmel következetlenek, nem csak a saját részeikenk mondanak ellent, hanem pl. a karakterek sem ugy viselkednek, ahogy azt a jellemükből következően várni lehetne. Ráadásul elcsépelt ötletekből próbálnak meg megélni, egy-egy, a régi sorozatokból vagy más sci-fiből lopott ötletről még két-három bőrt lehúzni.
Különben én jobban szeretem a DS9 első három szezonját a későbbieknél, és a későbbi szezonokban sem a Dominion-háborús részek szoktak megfogni. De, még a háborús részek legtöbbje is jobban átgondolt és mélyebb, mint a Voyager részek többsége (ld. Jake reakciója a közvetlen háborús helyzetre, Nog sérülése, stb)
Egyrészt a DS9 az ismert világ szélén van, tehát a protokoll megsértése nem feltétlenül nagy gond (ez nem az Enterprise, nincs annyira szem előtt).
Másrészt a parancsok megsértésére általában azért kerül sor, mert azok a parancsok erkölcstelenek voltak...
Egyébként én személy szerint nem a harcot és az akciót szerettem a DS9-ban, hanem a karakterfejlődést, a csavarokat a történetben és természetesen a humort... De majd meglátjátok...
1.A régi "ST motorosok" szidják az újakat hogy nekik csak a Voyager az ST,és "felháborodnak" hogy azoknak nem tetszik a DS9, közben pedig azt vettem észre, hogy -tisztelet a kivételnek - Ök meg UGYANÚGY szidják a Voyagert, mondván hogy az nem is igazi trek,stb...
2. A legtöbben azért szidják a Voyagert hogy nagyon rámentek az akcióra,a kalandelemekre, KÖZBEN pedig ugyanezekkel nyugtatgatják a DS9-et fikázókat, hogy "lehet hogy most még unalamas de majd jönnek az ízgalmasabb akciódúsabb részek,Dominium,csaták, satöbbi..."
Más:
Ugyan a V3 fórumban is leírtam de kiváncsi lennék a véleményekre.
1. Miért olyan elnézöek Quarkkal? Azért csinált már nagyon komoly galibát is...(pedig csak pár rész ment le)
2. Ez is hasonló. Valahogy túl "könnyen" szegik meg Sisco parancsait a többiek.És Ö is túl könnyedén veszi ezeket a dolgokat...
A TOS-t az a TV2 kezdi adni, nem az m1..
Asszem most belökök egy kazettát a videóba, és felveszek 8 órányi műsort az m1-ről. Aztán áttekerem, ha egyetlen képet mutatnak az új sorozatból, végre megtudjuk, hogy ki mit kavar itten. ;)
Az m1 jövő heti műsorában még mindig nincs semmi érdekes adás amúgy. :)
Spoiler nélkül annyit elárulhatok, hogy a DS9 rövidesen SOKKAL mozgalmasabb lesz mint eddig. A Dominion a második szezon végén megjelenik és tart egészen a What you leave behind-ig...
További találgatások helyett: Nézzétek már meg a müsorujságot - már aki illen kiváncsi :o) - ugyanis már kapható. Informátorom szerint (nekem nincs müsorujságom, csak figyelmeztettek, ne felejtsem el :o) Jövő héten éjszakai adásidőben kezdi adni a tévé a TOSt. Biztos a Viasat sikerén felbuzdulva leadják, ami Trekjük van... Jövő heti müsor kapható már, aki nagyon pontos infót akar tudni, nézze meg abban :o)
Szerintem is, lesz még jobb is, mint most, pedig most is már igencsak jó :)))
Egyébként állítólag tényleg az Andromeda-t fogja adni az M1, de hogy ebből mi igaz. Valamelyik topic-on mondta valaki, hogy október 6-án lesz??? Nem akarok hüjeséget mondani, de majd meglátjuk...
Rapcalvinka és Pg-breki! Mostani szavaitokra emlékeztetni foglak még titeket mondjuk úgy három hónap múlva... Addigra már jobban képben lesztek DS9 ügyileg... :)
Egyébként a Voyager első két évada sem volt sajnos valami kiemelkedő, a késöbbiekben lett jobb a sorozat, és a karakterek is. Szóval nem fair 6-7 évadot összehasonlítani 15 résszel. De ez szigorúan SZVSZ, kéretik nem megsértődni miatta.
A látogatók jó része biztos Voyos volt, de ezen kivül nem értem a problémád...
Abból a blokkból nem sokat láttam, (ugyebár a jegyeknél voltam akkor) de az tuti, hogy a DS9, a TOS és a TNG blokk nem a Voyról szólt... És kb ugyanannyi idő volt mindre, kivéve, hogy szünet elcsuszás miatt lemaradt a TOS+TNG blokk végéről a tribblis film... A monitorokat és az oldalsó kivetítőt nem tudom, mennyit nézted, de cca ugyanannyi ideig ment rajtuk mind a 4 sorozat... A kiállított dolgok jó része pedig TOS, TNG és DS9 volt, ami mellett elenyészett a VOYos anyag... Ezt onnan tudom, hogy a VOYt kihagytam, és nem sok kihagyni való volt :-DDD
Egyébként a babazsurszagot se értem... Hány conon voltál eddig? Mind arról szól, hogy vannak a jelenetek, előadások, filmvetitések, és közben kiállítás van, és beszélgetünk... Nekem ez nem babazsur, ha neked igen, nem értem, mit vártál... Két klingon megtámad egy kardit, és ledöfi a tömegben, amitől fröcsög a vér? Szóval elmondanád, mitől babazsur?
Fú ez a ST Convention vasárnap nagyon babazsúrszagú volt. Mr. Fusion, lehet bekövetkezik a jóslatod, és a Viasaton és Voyageren felnőtt nép csak az olcsó szórakozásra hajt. Elég gyenge poénokon olyan kacajok voltak... Különben is, biztos nem véletlenül, de nem annyira a Star Trek volt jelen, hanem a Voyager. Na mindegy, legalább elindult egy Új Generáció a ST szubkultúrában. Vagy én vagyok öreg, pedig eddig nem hittem azt 24 évesen... :)
Ja én se várom este a DS9-et úgy mint a Voyagerrel tettem. Annak idején a Sat1-en bemutatott első epizódokat megnéztem, amíg el nem vették a Sat1 -ünket, de most másodjára már nem érdekel a kis Sisko meg haverjainak olyan szinitű hülyéskedése, mint a Barátok Közt. Jó, sokkal komolyabb a DS9 alapja a Voynál, nem a humoros karakterekre meg helyzetkomikumra épül a történet, de legyen szó a fajok sorsáról, ne arról, hogy a ferengi gyerek nem csinálja meg a házifeladatot.
Valahogy én is így érzem magam. Nézem, nézem a DS9-et, de közel se várom annyira az éjszakai kezdést mint anno a Voy-nál. Tudom még az elején tart és biztos nagyon izgalmas lesz késöbb. Most nem az. És bevallom nekem a Voy szereplők is magasan jobban bejönnek, mint most itt ezek. Azoknak többnyire volt humora és egyénisége. Különösen a Dokinak. :) És nem is az eksünök és SFX-ek miatt volt jobb a Voy, hanem a sztorik valahogy élvezetesebbek, jobbak. A Borgos epizódok sem a csaták miatt élvezetesebbek, mint mondjuk Cickó parancsnok fiának pubertáskori kalandjai, hanem mert JÓ VOLT AZ ALAPSZTORI (bár sok ellentmondás és hülyeség van bennük ez igaz). Na jó, nem vonok le nagy konzekvenciákat erről a pár DS9 részről, lesz jobb is. Ez tuti!! Amolyan ferengi megérzés. :) Ugye?
Meg kell mondjam őszintén, annak ellenére, hogy egy kis időre ellaposodik és unalmas a DS9, úgy érzem, ebben a sorozatban teljesedett ki mindaz az utopisztikus filozófia, amiért annyira szerettem a TNG-t is. A nyugalom, bölcsesség, megfontoltság, diplomácia, felfedezés, rejtély stb. Mindez a Voyban már nem volt így jelen, az tényleg elszappanosodott eggsün lett ehhez képest, de azért azt is szeretem.
Ahogy közeledik az Enterprise, minden fenntartásom ellenére nagyon várom, mert úgy érzem fantasztikus lehetőségek vannak benne, még akkor is, ha mindenek előtt játszódik, és így "történelemhamistó". C'est la vie...
Viszont poén, hogy nincs pajzs, így viszont nem lehet modogatni, hogy "pajzsokat fel" :))
Igaz van valami visszahúzható védőlemez-pajzs...
Amúgy meg poén lehet, hogy csak valami "communicators with primitive universal translators" van, esetleg rájöttek hogy a köré is jó történetett lehet épiteni, hopgy találkoznak egy fajjal, akinek a kommunikációja nem ismert még...
Ami nekem nem tetszik még a képek alapján az a hajó belseje - nem tudom de valahogy olyan érzésem van, mintha egy VOY epizódokból üsszeeszkábált diszlet lenne. Sokkal jobban illet volna a Pre-TOS hangulathoz pl. a Wing Commander-ben látott hajóbelsők...
Itt egy újabb perspektívából is látható az új hajó. Így már nem annyra Akira-szerű. Habár továbbra sem igazán pre-TOS, de elfogadható. Ha rögtön ezt mutatták volna kisebb (?) lett volna a felzúdulás.
Pontosan. Korrupt, ravasz gazember, de vészes helyzetekben helyén van az esze és az állomás érdekét minden elé teszi.
Egyébként, kis drágakő ez a kardassziai szarvas űrállomás.
Jó reggelt!
Nézem ezeket a DS9 epizódokat és úgy érzem, semmivel se jobb, érdekesebb a Voyegernél. Úgy tűnik a DS9 legénysége profibb, minden problémát símábban, könnyebben elintéz. Olyanok, mintha problémamegoldó gépek lennének. Ezért unalmas egy kicsit a VOY-hoz képest. Sisko pcs. bölcs, nagypapás, mindig a helyzet magaslatán van. Persze megfelelő embert a megfelelő helyre,
és épp ezért unalmas. Szerintem Quark menti meg a sorozatot a totális unalomtól.
Valahogy kevesebb elánnal várom esténként az epizódokat, mint annó a VOY-t. De azért nézem :-).