Ártatlaníts nyugodtan, mert kevesen vannak itt erre hajtva a szelet. LOL! Amit megfogalmazott a választott hatalomon keresztül a palesztin civil az a végrehajtandó cél a palesztin civil számára. Abban pedig benne van, hogy akár az áldozata árán keresztül, de az vezérelje őt. Ezért már az óvodában ez az oktatás alapja.
A kérdés felvezetője implicit hamis állítást tartalmaz, elvetendő. A kérdés második felére ("megvizsgáljátok
-e magatokat") egyértelműen igen a válasz. Pontosan erről szól pl. a "Szól a kakas már" dal (talán te is ismered), de világi válaszok is vannak, doktorátusok is születtek belőle. Dehát minden paktumhoz két fél kell.
Tsak annyit kérdeztem hogy mivel 3000 éve háborúban álltok mindenkivel és ezért mondig más a hibás nem kéne e időnként magatokat is megvizsgálnotok hogy miért van ez.
Szerintem jelentős részük támogatja a Hamaszt, aki viszont nem, az megpróbál túlélni. Egész mások a körülmények, mint amikor egy viszonylagos jólétben élő társadalom tagjainak nem tetszik a rendszer, oszt nekimegy a hatalomnak,mert esetleg úgy érzi, van esélye. Nos, ezek az emberek tudják, hogy semmi esélyük. Meghúzzák magukat, illetve távol áll tőlük az erőszak.
"3000 éve folyamatosan háborúban álltok minden szomszédotokkal"
- Eztet meg hogy? Tudtommal zsidó állam ennek a 3000 évnek a túlnyomó részében nem is létezett. Hogyan állhattak akkor háborúban minden szomszédjukkal?
Mellesleg létezik egyáltalán olyan ország, amelyik sohasem állt háborúban? Mit gondolsz, a Közel-Kelet békés hely lenne Izrael nélkül? Szerintem amint a zsidókat elűznék, egymás torkának ugranának a szunniták és a sííták. Vagy a tudomisénkicsodák. A sok kis helyi törzs, meg vallási csökevény.
A történelemben sokszor történt olyasmi, hogy egy nép a testi épségét sem féltve nekirongyolt a hatalomnak, mert sérelmezte, hogy az miként bánik a rá ruházott jogkörrel. Ha volt ellenvetés, volt hangja is, még akkor is, ha azért halál járt. Persze nem mindenki hős vagy mártír, de ha a lakosságban motoszkált az ellenállás, mindig akadt egy-két vakmerő alak, aki ezt felszínre is engedte.
Jelenleg kósza suttogást sem hallani arról, hogy Gázában megkérdőjeleznék a HAMASZ legitimitását.
Csak egy esetben nincs valahol ellenzék. Ha teljes vagy legalábbis közel teljes az egyetértés. Meglehet, hogy Gáza lakossága támogatja a HAMASZ-t?