Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 2022.07.03 0 0 4349

Zsoltárok könyve   120. zsoltár:1-7

( 1-4, 7, versek )

A BÉKE  ELLENSÉGEI

1 (Zarándokének.) Az Úrhoz kiáltottam szorongattatásomban, és ő meghallgatott. 2 Mentsd meg lelkemet, Uram, a gonosz ajaktól, mentsd meg az álnok nyelvtől! 3 Mivel fizessen neked, te csalárd kígyó, te álnok nyelv? 4 A harcosnak hegyes nyilával, s a bozótnak izzó tüzével!

7 Békét akarok, de hogyha beszélek, az nekik háború.

11_11 Creative Commons License 2022.07.03 0 0 4348

Zsoltárok könyve  50. zsoltár: 1-23.

( 1-3, 5-11,  14-15,  18,versek.)

AZ IGAZI ISTENTISZTELET

1 (Aszaf zsoltára.) Az Úr, az istenek Istene szólt, felszólította a földet napkelettől napnyugatig. 2 Sionból, szépsége koronájából ragyog az Úr, 3 Istenünk eljött, nem hallgat többé. Emésztő tűz jár előtte, körülötte viharok tombolnak

5 „Gyűjtsétek körém enyéimet, akik az áldozatban velem szövetségre léptek! 6 Az egek hirdetik igazságosságát, Isten maga tart ítéletet. 7 Halld meg, népem, beszélni fogok, Izrael, ellened tanúskodom. 7 Perbe szállok veled és szemed elé tárom (vétkeidet), 7 én az Isten, a te Istened. 8 Nem áldozatod miatt feddlek meg, égőáldozataidat látom szüntelen. 9 Nem tulkot akarok elvenni házadból, sem kecskebakot a nyájadból. 10 Hiszen az erdő minden állata enyém, éppúgy, mint hegyeim ezernyi vadja. 11 Ismerem az ég minden madarát, s mi a réten mozog, azt is ismerem.

14 A dicséret áldozatát vidd az Úr elé, s váltsd be fogadalmad a Fölséges előtt!

15 Akkor kiálts hozzám a csapások napján, megmentelek és te áldani fogsz.”

18 Ha tolvajt láttál, hozzászegődtél, a házasságtörővel szövetkeztél.

11_11 Creative Commons License 2022.07.03 0 0 4347

Zsoltárok könyve   36. zsoltár: 1-13

( 1-3,  5-9, versek )

A BŰNÖS VAKSÁGA, ISTEN JÓSÁGA

1 (A karvezetőnek – Isten szolgájától, Dávidtól.) 2 Az álnok ember szívét gonoszság uralja, szeme előtt nincs istenfélelem. 3 Azzal ámítja magát bensőleg, hogy bűnét senki föl nem fedi és el nem ítéli.

5 Fekvőhelyén gazságról álmodik, a rossz úton marad, a bűntől nem irtózik.

6 Uram, irgalmad fölér az égig, hűséged a felhőkig. 7 Igazságosságod, mint Isten hegyei, ítéleteid, mint a tenger mélye, Uram, embernek, állatnak, te vagy éltetője. 8 Milyen drága a te kegyelmed, Uram! Az emberek fiai menedéket találnak szárnyad árnyékában. 9 Házad javaiból jóllakatod, és megitatod örömöd patakjából. 

11_11 Creative Commons License 2022.07.02 0 0 4346

Zsoltárok könyve 146. zsoltár :1-10

( 1-2, 5-10.versek.)         

1 (Alleluja!) Dicsérd, lelkem, az Urat! 2 Áldom az Urat, ameddig élek, dicsőítem Istent, ameddig vagyok.

4 Az élet elhagyja, visszatér a porba, s odavan minden terve.

5 Jó annak, akinek Jákob Istene a gyámola, aki az Úrba, Istenébe veti reményét, 6 aki mindent alkotott: az eget és a földet, a tengert és minden élőlényét. Hűséges marad mindörökké, 7 az elnyomottaknak igazságot szolgáltat, az éhezőknek kenyeret osztogat. Az Úr megszabadítja a foglyokat, 8 az Úr megnyitja a vakok szemét, az Úr fölemeli a megalázottakat, az Úr szereti az igazakat, 9 az Úr megőrzi az idegent, pártját fogja az özvegynek és árvának, de a gonosz ember útját zsákutcába viszi.  10 Az Úr király mindörökké, a te Istened, Sion, minden nemzedéken át!

11_11 Creative Commons License 2022.07.02 0 0 4345

Apostolok Cselekedetei  18. fejezet :1-28

( 1,  5-10, 14-23,  25.versek. )

A korintusi egyház alapítása.

1 Ezek után Pál elhagyta Athént, és Korintusba ment.

5 Mihelyt Szilás és Timóteus megérkezett Macedóniából, Pál egészen a tanításnak szentelte magát. Bizonyítékokat sorakoztatott fel, hogy Jézus a Messiás. 6 Ellenvetéseikre és káromlásaikra ruháját rázva azt kiáltotta: „Véretek szálljon a fejetekre! Én ártatlan vagyok. Mostantól a pogányokhoz fordulok.7  Otthagyta őket és egy Ticiusz Jusztusz nevű istenfélő ember házába ment, akinek háza a zsinagóga szomszédságában állt. 8 Kriszpusz, a zsinagóga elöljárója azonban egész háza népével együtt hitt az Úrban. Sok korintusi is megtért és megkeresztelkedett azok közül, akik hallgatták. 9 Egy éjjel az Úr álmában felszólította Pált: „Ne félj, hanem beszélj, és ne hallgass! 10 Én veled vagyok, senki sem fog hozzád nyúlni vagy ártani neked, mert sok emberem van ebben a városban.”

Gallió prokonzul előtt.

14 Pál éppen szólásra akarta nyitni a száját, amikor Gallió a zsidókhoz fordult: „Ha valami törvénytelenségről vagy gonosztettről volna szó, akkor meghallgatnálak benneteket, ahogy annak a rendje van. 15 Ha azonban valamely tanítással, személlyel vagy törvényeitekkel kapcsolatban merül fel vitás kérdés, magatok lássátok. Ilyesmiben én nem akarok bíró lenni.” 16 Ezzel elkergette őket bírói széke elől. 17 Erre a görögök nekiestek Szosztenésznek, a zsinagóga elöljárójának, és ott a bírói szék előtt agyba-főbe verték. De Gallió mit sem törődött vele.

Visszatérés Antióchiába.

18 Pál még jó ideig ott maradt, aztán búcsút vett a testvérektől, és Priszcillával és Aquilával együtt Szíriába hajózott. Előbb azonban Kenkreában lenyíratta a haját, mert fogadalmat tett. 19 Efezusba érkezve elvált tőlük, a zsinagógába ment, és vitába szállt a zsidókkal. 20 Arra kérték, hogy huzamosabb ideig maradjon, de nem állt rá. 21 Búcsúzáskor azonban megígérte: „Ha Isten is akarja, majd újra eljövök.” Ezzel elhajózott Efezusból, 22 s lement Cezáreába. Innét fölment (Jeruzsálembe), hogy üdvözölje az egyházat, aztán visszatért Antióchiába.

A harmadik út.

23 Egy ideig még itt tartózkodott, aztán útnak indult, sorra bejárta Galácia vidékét és Frígiát, és erőt öntött a tanítványokba.

25 Már kapott valami oktatást az Úr igazságairól, buzgón és helyesen beszélt és tanított Jézusról, de még csak János keresztségéről tudott.

11_11 Creative Commons License 2022.07.02 0 0 4344

Zsoltárok könyve  104. zsoltár

( 1-12, 24, versek )

A TEREMTÉS HIMNUSZA

1 Áldjad, lelkem, az Urat! Uram, Istenem, mindennél nagyobb vagy! Fönségbe és méltóságba öltözöl, 2 a fény, mint köntös, úgy fog körül. Az eget kifeszíted, mint a sátort, 3 lakóhelyed a vizek fölött rendezted be. A felhőket fogatként használod, a szelek szárnyán szállsz tova. 4 A szeleket követeddé teszed, a haragos villámot szolgáddá. 5 A földet biztos alapra helyezted, nem inog meg az idők folyamán. 6 Vizek árjával vetted körül, a hegyeket is vizek borították. 7 De parancsodra visszafolytak, s megremegtek mennydörgő hangodra. 8 A hegyek kiemelkedtek, a völgyek leszorultak arra a helyre, amelyet nekik szántál. 9 Határt szabtál nekik, amit nem lépnek át, nem önthetik el többé a földet. 10 Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek. 11 Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük. 12 Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.

24 Milyen sokrétű a te műved, Uram! Mindent bölcsességedben alkottál, s a föld teremtményeiddel van tele.

ÁMEN!

Előzmény: 11_11 (4343)
11_11 Creative Commons License 2022.07.02 0 0 4343

Teremtés könyve   1. fejezet :1,2    I. AZ ŐSTÖRTÉNET     A világ teremtése. Ki a Teremtő?

1 Kezdetkor teremtette Isten az eget és a földet.   (Α - Ω)

2 A föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket,

és Isten lelke, lebegett a vizek fölött.

Teremtő Isten lelke, szelleme lebegett a vizek fölött.

Jelenések könyve  22. fejezet:  13

13 Én vagyok az alfa és az ómega, az első és az utolsó,

a kezdet és a vég.  (Α - Ω)

Bizonyított és látható, még a vakok is érzékelik.

Biblia szövegekben is  írva van!!!

11_11 Creative Commons License 2022.07.02 0 0 4342

Apostolok Cselekedetei  15. fejezet  :1-41

( 1-2,4-8, 10-11,  13- 21,  23, 28-29.versek.)

Vita Antióchiában.

Néhányan, akik Júdeából jöttek, így tanították a testvéreket: „Ha nem metélkedtek körül Mózes törvénye szerint, nem üdvözülhettek.” 2 Mivel emiatt zavar és nagy vita támadt Pál, Barnabás és közöttük, azt határozták, hogy Pál és Barnabás néhányukkal menjen fel Jeruzsálembe, s ebben a vitás ügyben forduljon az apostolokhoz és a presbiterekhez.

4 Amikor megérkeztek Jeruzsálembe, szívesen fogadta őket az egyház: az apostolok és a presbiterek. Beszámoltak róla, mi mindent tett közreműködésükkel az Isten. 5 Azok közül, akik a farizeusok felekezetéből lettek hívővé, néhányan felálltak és kijelentették: „Körül kell nekik metélkedni, és rájuk kell parancsolni, hogy tartsák meg Mózes törvényét.”

Az apostoli zsinat.

6 Összegyűltek az apostolok és a presbiterek, hogy megvizsgálják ezt az ügyet. 7 Heves vita támadt, végül felállt Péter, és ezt a beszédet intézte hozzájuk: „Testvérek! Tudjátok, hogy az Isten kezdettől fogva kiválasztott közületek, hogy a pogányok az én számból hallják az evangélium tanítását, és higgyenek. 8 S maga az Isten, aki ismeri a szívet, tanúsította, hogy nekik is megadta a Szentlelket, éppúgy, mint nekünk.

10 Mit teszitek hát próbára az Istent, miért akarjátok a tanítványok nyakára rakni az igát, amelyet sem atyáink, sem mi nem bírtunk elviselni? 11 Az a hitünk, hogy Urunk Jézus kegyelméből üdvözülünk mi is, s ugyanígy ők is.”

13 Amikor befejezték a beszámolót, Jakab vette át a szót: „Testvéreim, hallgassatok meg! 14 Simon elmondta, miként gondoskodott róla Isten először, hogy a pogányok soraiból népet szerezzen nevének. 15 Ezzel megegyeznek a próféták szavai, hiszen meg van írva: 16 Aztán visszatérek és újra fölverem Dávidnak bedőlt sátrát. Roncsait helyrehozom és a sátrat felállítom, 17 hogy a többi ember is keresse az Urat, minden nép, mely hívja nevemet. Az Úr mondja ezt, s meg is teszi, 18  amit öröktől fogva kinyilvánított. 19 Ezért az a véleményem, hogy nem kell terhet rakni azokra, akik a pogányságból tértek meg az Istenhez, 20 hanem csak azt írjuk elő nekik, hogy tartózkodjanak a bálványoktól, nehogy tisztátalanná váljanak miattuk, továbbá a paráznaságtól, a fojtott állattól és a vértől. 21 Mert Mózesnek ősi nemzedékek óta hirdetői vannak a városokban, akik minden szombaton felolvassák a zsinagógákban.”

23 Ezt írták a kezük által: „Az apostolok és a presbiterek, a testvérek, üdvözletüket küldik az Antióchiában, Szíriában és Kilikiában élő, pogányságból megtért testvéreiknek!

28 Úgy tetszett a Szentléleknek és nekünk, hogy ne rakjunk rátok több terhet a szükségesnél, annál, 29 hogy tartózkodnotok kell a bálványoknak áldozott eledeltől, a vértől, a fojtott állattól és a paráznaságtól. Ha ezektől tartózkodtok, helyesen jártok el. Jó egészséget!”

11_11 Creative Commons License 2022.06.30 0 0 4341

Rómaiaknak írt levél  3. fejezet: 1-31

( 1-6, 12-18, 21-22, 25-26, 29-30,versek )  

1 Mi előnye van tehát a zsidóknak? S mi haszna a körülmetélésnek? 2 Minden tekintetben sok. Először is, az Isten rájuk bízta tanítását. 3 De hogyan ? Ha vannak, akik hűtlenek lettek, vajon nem teszi hitetlenségük Isten hűségét hatástalanná? 4 Egyáltalán nem, ellenkezőleg: Isten igaz, még ha minden ember hazug is. Amint az Írás mondja: Hogy igaznak bizonyulj szavadban, s győzz, mikor pörölnek veled. 5 De mit szóljunk ahhoz, hogy gonoszságunk teszi nyilvánvalóvá Isten igazságát? Mert emberileg szólva nem igazságtalan az Isten, amikor haragjával sújt? 6 Egyáltalán nem. Különben mi címen ítélkeznék Isten a világ fölött?

A zsidók és a pogányok egyformán bűnösök.

12 Mind letértek az útról, elfajzottak, nincs, aki jót tenne, nincs egy sem. 13 Tátongó sír a torkuk, nyelvük csalárdságot beszél, kígyók mérge van ajkukon. 14 Szájuk telve átokkal és keserűséggel, 15 lábuk gyors a vérontásra. 16 Ösvényeiken baj és nyomor, 17 a béke útját nem ismerik, 18 Isten félelme nincs szemük előtt.

Megigazulás a Jézus Krisztusba vetett hitből.

21 Most azonban az Isten előtti megigazulás a törvénytől függetlenül lett nyilvánvalóvá, amint a törvény és a próféták is tanúsítják: 22 az  Isten előtti megigazulás, amely a Jézus Krisztusban való hitből ered, és amely minden hívőnek szól. Ebben nincs különbség. 25 Őt adta oda Isten véres engesztelő áldozatul a hitben, hogy kimutassa igazságosságát. Isten végtelen türelmében elnézte a korábban elkövetett vétkeket, 26 hogy igazságosságát most kimutassa. Mert amint ő igaz, úgy akar igazzá tenni mindenkit, aki Jézusban hisz . 29 Vajon csak a zsidóké az Isten, s nem a pogányoké is? Bizony a pogányoké is. 30 Ugyanaz az Isten teszi megigazulttá a hitből a körülmetéltet éppúgy, mint hite által a körülmetéletlent. 

11_11 Creative Commons License 2022.06.30 0 0 4340

János evangéliuma  14. fejezet: 1-31

(1-5, 7-11, 13-15, 18, 21-23, 26,versek. )

Jézus és az Atya.

1 Ne legyen nyugtalan a szívetek! Higgyetek az Istenben és bennem is higgyetek! 2 Atyám házában sok hely van, ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Azért megyek el, hogy helyet készítsek nektek. 3 Ha aztán elmegyek, és helyet készítek nektek, újra eljövök, és magammal viszlek benneteket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. 4 Hisz ismeritek oda az utat, ahová megyek.” 5 Erre Tamás azt mondta: „Uram, nem tudjuk, hova mégy, hát hogy ismerhetnénk az utat?” 7 Ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek, de mostantól fogva ismeritek és látjátok.” 8 Erre Fülöp kérte: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, s az elég lesz nekünk.” 9 „Már oly régóta veletek vagyok – felelte Jézus –, és nem ismersz, Fülöp? Aki engem látott, az Atyát is látta. Hogy mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10 Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van. 11 Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya bennem. Ha másképpen nem, legalább a tetteimért higgyétek. 12  Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz, mert az Atyához megyek, 13 s amit a nevemben kértek, azt megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban, 14 bármit kértek a nevemben, megteszem nektek.

Jézus megígéri a Szentlelket.

15 Ha szerettek, tartsátok meg parancsaimat, 16 én meg majd kérem az Atyát, és más vigasztalót ad nektek: az Igazság Lelkét, aki örökké veletek marad. 18 Nem hagylak árván benneteket, hanem visszajövök hozzátok. 21 Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem. Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. Én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki.” 22 Ekkor Júdás – nem az iskarióti – megkérdezte: „Uram, hogy van az, hogy nekünk akarod magad kinyilatkoztatni, nem a világnak?” 23 Jézus így folytatta: „Aki szeret engem, az megtartja tanításomat, s Atyám is szeretni fogja. Hozzá megyünk és benne fogunk lakni. 26 S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít benneteket mindenre és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek.

11_11 Creative Commons License 2022.06.30 0 0 4339

Máté evangéliuma 4. fejezet: 1-25.

( 1, 3-5, 8-11,  14, 17-19, 25. versek )

Jézus megkísértése.

1 Akkor a Lélek a pusztába vitte Jézust, hogy az ördög megkísértse.

3 Odalépett hozzá a kísértő, és így szólt: „Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré.” 4 Azt felelte: „Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik.” 5 Most a szent városba vitte az ördög, és a templom párkányára állította. 8 Végül egy igen magas hegyre vitte az ördög, s felvonultatta szeme előtt a világ minden országát és dicsőségüket. 9 „Ezt mind neked adom – mondta –, ha leborulva imádsz engem.” 10 Jézus elutasította: „Távozz, ördög! Meg van írva: Uradat, Istenedet imádd, s csak neki szolgálj!” 11 Erre otthagyta az ördög és angyalok jöttek a szolgálatára.

Jézus Kafarnaumban.

14 Így beteljesedett Izajás próféta szava:

17 Ettől fogva Jézus elkezdett tanítani. „Tartsatok bűnbánatot – hirdette –, mert közel van a mennyek országa!” 18 Amikor Jézus a Galileai-tó mellett járt, látott két testvért, Simont, másik nevén Pétert és testvérét, Andrást. Halászok voltak, s épp hálót vetettek a tengerbe. 19 Megszólította őket: „Gyertek, kövessetek, s én emberek halászává teszlek benneteket!”

A galileai működés.

25 Csapatostul kísérték, Galileából, Dekapoliszból, Jeruzsálemből, Júdeából és a Jordánon túlról.

11_11 Creative Commons License 2022.06.30 0 0 4338

Máté evangéliuma   19. fejezet:1-30

(1-5, 8-15, 17-19, 21, versek.)

A házasság felbonthatatlansága.

1 Amikor Jézus ezeket a beszédeket befejezte, elhagyta Galileát és Júda határába ment, a Jordánon túlra. 2 Nagy tömeg kísérte, ő pedig meggyógyította őket. 3 Akkor odamentek hozzá a farizeusok, hogy próbára tegyék. Ezt kérdezték: „El szabad a férfinek bármilyen okból bocsátania a feleségét?” 4 Így felelt: „Nem olvastátok, hogy a Teremtő kezdetben férfinak és nőnek teremtette őket, 5  és azt mondta: Ezért a férfi elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és egy test lesz a kettő?

8 „Mózes szívetek keménységére való tekintettel engedte meg nektek, hogy elbocsássátok feleségeteket – felelte –, de kezdetben nem így volt. 9 Mondom nektek: aki elbocsátja feleségét – hacsak nem paráznasága miatt –, és mást vesz el, házasságot tör. Aki elbocsátott nőt vesz el, szintén házasságot tör.” 10 A tanítványok megjegyezték: „Ha így áll a dolog a férj és feleség között, nem érdemes megházasodni.” 11 Erre így válaszolt: „Csak az fogja ezt fel, akinek megadatott. 12 Van, aki azért képtelen a házasságra, mert úgy született. Van, akit az emberek tettek a házasságra alkalmatlanná. Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról. Aki fel tudja fogni, az fogja fel!”

Jézus és a gyermekek.

13 Akkor gyermekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét és imádkozzék fölöttük. A tanítványok elutasították őket. 14 Jézus azonban így szólt: „Hagyjátok csak a gyermekeket, ne akadályozzátok meg őket, hadd jöjjenek hozzám, hisz ilyeneké a mennyek országa!” 15 Azzal rájuk tette kezét, s elment onnét.

A gazdag ifjú.

17 Így felelt neki: „Miért kérdezel engem a jó felől? Csak egyvalaki jó. Ezért, ha el akarsz jutni az örök életre, tartsd meg a parancsokat.” 18 Az megkérdezte: „Melyeket?” Jézus felsorolta: „Ne ölj, ne törj házasságot, ne lopj, hamisan ne tanúskodjál, 19 apádat és anyádat tiszteld, felebarátodat pedig szeresd úgy, mint saját magadat.”

21 „Ha tökéletes akarsz lenni – felelte Jézus –, add el, amid van, az árát oszd szét a szegények között, így kincsed lesz a mennyben. Aztán gyere és kövess engem!”

11_11 Creative Commons License 2022.06.29 0 0 4337

Zsoltárok könyve  118. zsoltár: 1-29

( 1, 4-8, 13-14, 18.versek )

HÁLAÉNEK A SÁTRAK ÜNNEPÉN

1 (Alleluja!) Adjatok hálát az Úrnak, mert jó: irgalma örökké tart. (Zsolt 106,1)

4 Mondják, akik félik az Urat: irgalma örökké tart. (2Móz 30,7.9;Zsolt 134,2)

5 Az Úrhoz kiáltottam szorongattatásomban, meghallgatott és tág teret adott nekem. (Zsolt 116,3.4.6)

6 Az Úr velem van, nem félek, ember mit árthatna nekem? (Zsolt 56,5.12)

7 Az Úr velem van, segítségemre jön; ellenfelem szégyenben marad. (Péld 10,20)

8 Jobb az Úrnál keresni oltalmat, mint az emberekre számítani. (Zsolt 62,9.10;146,3-5; Jer 17,5.7)

13 Megütöttek, nagyon megütöttek, összeestem, de az Úr segített. (1Sám 24,4; Zsolt 57,1)

14 Bátorítóm és erősségem az Úr, ő lett szabadítóm. (2Móz 15,2; Ésa 12,2)

18 Megfenyített az Úr, igen, megfenyített, de nem szolgáltatott ki a halálnak. (Zsolt 16,5)

11_11 Creative Commons License 2022.06.29 0 0 4336

Zsoltárok könyve   115. zsoltár:1-17.

(1, 3-9, 11, 15-16.vesek.)

AZ EGYETLEN IGAZ ISTEN

1 Ne nekünk, Uram, ne nekünk, hanem nevednek szerezz dicsőséget, kegyelmed és hűséged szerint! (Zsolt 113,6-8; Ésa 66,2

3 Istenünk az égben és a földön mindent végbevitt, amit csak akart. (Zsolt 57,3; Fil 1,6;2Sám 3,18;7,12.16) 4 De az ő bálványaik csak arany és ezüst, emberi kéznek művei. (2Sám 23,1;Zsolt 17,3; Jer 12,3) 5 Van szájuk, de nem beszélnek, van szemük, de nem látnak, (5Móz 4,28; Jer 10,3-5) 6 van fülük, de nem hallanak, van orruk, de nem éreznek, 7 van kezük, de nem markolnak, van lábuk, de nem mozdulnak, és torkukon nem jön ki a szó. (Zsolt 44,22) 8 Ilyenek azok is, akik csinálták őket, s mindnyájan, akik bennük bíznak. 9 De Izrael háza az Úrban bízik, aki gyámola és védőpajzsa. (Zsolt 92,6)

11 Mind, akik félik az Urat, őbenne bíznak, aki gyámoluk és védőpajzsuk. (Ámós 9,2)

15 Áldjon meg benneteket az Úr, aki az eget és a földet teremtette! (Zsolt,115 2. 4.)

16 Az ég az Úr ege, a földet az emberek fiainak adta. 

11_11 Creative Commons License 2022.06.29 0 0 4335

Jelenések könyve  1. fejezet : 8 „Én vagyok az alfa és az ómega (a kezdet és a vég)” – mondja az Úr, az Isten, aki van, aki volt és aki el jő, a Mindenható.

Az ember jövőbeni fejlődése  Fontos szem előtt tartani, hogy az emberi evolúció nem egy lezárult folyamat. Vannak pesszimistább gondolkodók, akik szerint a genetikai evolúció „kikapcsolódása” tényleges biológiai veszélyt jelent az emberiségre nézve. Bár jelenleg a nagy egyedszám és folyamatos keveredés miatt az emberi evolúció igen lelassult, "leállt", a jövőben elképzelhető, hogy lesznek olyan körülmények, amikor egy-egy embercsoport valamilyen "más utat választ.

Vitatott kérdések Az ember "továbbfejlesztésének" ötlete és lehetősége számos vitát eredményezett annak ellenére, hogy a szakértők többsége a transz humanista javaslatokat szélsőségesnek és valószínűtlennek tartotta. A kritikák két fő vonalon támadták a mozgalmat: egyesek a transz humanista célok elérésének valószínűsége ellen tiltakoztak (gyakorlati kritikák), míg mások a transz humanista javaslatok alapjául szolgáló morális elveket vagy világnézetet támadták (etikai kritikák).

A kritikusok gyakran tartják a transzhumanizmus céljait veszélyesnek az emberi értékekre. Egyesek szerint az emberi állapot javításának transz humanista megközelítésének támogatása a szociális rendszertől vonna el értékes erőforrásokat. Mivel a legtöbb transz humanista támogatja a nem technológiai alapú társadalmi változtatásokat is, mint például az emberi jogok általános védelmét és sok kritikus támogatja a kommunikációban és az egészségügyben is a technológiai fejlődést, a különbség a két tábor között gyakran csak a területek fontossági sorrendjében van.

Néha azonban jelentősen eltérnek a vélemények a bennfoglalt elvekről, eltérő nézetekkel az emberiségről, az emberi természetről és a transz humanista törekvések erkölcsösségéről. A 2001-ben alakult amerikai központú Center for Genetics and Society nevű közérdekű szervezet kifejezetten azon transz humanista célkitűzések ellen küzd, amelyek magukban foglalják az emberi biológia átöröklődő módosításait, mint például az ember teljes klónozása és a csíraválasztás (az utód genetikai állományának megválasztási lehetősége).

Jelenések könyve  21. fejezet 1 Új eget és új földet láttam. Az első ég és az első föld ugyanis elmúltak, és tenger sincs többé.Akkor a trónon ülő megszólalt: „Íme, újjáteremtek mindent!” Majd hozzám fordult. „Írd fel: ezek a szavak hitelesek és igazak.”

11_11 Creative Commons License 2022.06.27 0 0 4334

2018.9.14. 4. óra. 20.perc.

Korintusiaknak írt I. levél 9. fejezet: 1-27.!!!

(1-12,  14, 20, 26-27, versek .) 

Az apostol példája és önzetlensége.

1 Vajon nem vagyok szabad ember? Nem vagyok apostol? Nem láttam Urunkat, Jézust? Nem vagytok-e az én művem az Úrban? 2 Ha másoknak nem volnék is apostola, nektek az vagyok, hiszen apostolságomnak ti vagytok a pecsétje az Úrban. 3 Ezzel igazolom magam azok előtt, akik felelősségre vonnak. 4 Nincs jogunk az evéshez és iváshoz? 5 Nincs jogunk ahhoz, hogy Asszony Nővért magunkkal vigyünk, mint a többi apostol és az Úr testvérei vagy Kéfás is teszi? 6 Csak nekem és Barnabásnak nincs jogunk mentesülni a kétkezi munkától? 7 Ki katonáskodik saját költségén? Ki ültet szőlőt, és nem eszik a terméséből? Ki legeltet nyájat, és nem issza a nyáj tejét? 8 Talán csak emberi megfontolásból mondom ezeket, nem így nyilatkozik a törvény is? 9 Hiszen Mózes törvényében ez áll: „Nyomtató ökörnek ne kösd be a száját!” Talán az ökörre van az Istennek gondja, 10 s nem inkább értünk mondja ezt? Kétségtelenül értünk írták meg, hogy aki szánt, reménykedve szántson, s aki csépel, abban a reményben csépeljen, hogy részesedik a termésből. 11 Ha lelki javakat vetettünk köztetek, nagy dolog az, hogy majd anyagi javaitokat aratjuk? 12 Ha mások rendelkezhetnek veletek, nekünk nincs több jogunk hozzá? De nem élünk jogunkkal, hanem elviselünk mindent, csak hogy gátat ne vessünk Krisztus evangéliumának.

14 Éppen így rendelte az Úr is, hogy az evangélium hirdetői az evangéliumból éljenek.

20 A zsidók előtt zsidóvá váltam, hogy megnyerjem a zsidókat. A törvény alá rendeltek között a törvény alárendeltje lettem – noha magam nem vagyok a törvénynek alárendelve –, csak hogy megnyerjem azokat, akik a törvény alárendeltjei.

26 Én is futok, de nem céltalanul, az ökölvívásban nem a levegőt csapkodom, hanem megzabolázom, 27 és rabságba vetem testemet, hogy míg másokat tanítok, magam méltatlanná ne váljak. Intő példák az Ószövetségből.

11_11 Creative Commons License 2022.06.27 0 0 4333

Máté evangéliuma  7. fejezet: 1-29.

A szent dolgok.

6 Ne adjátok a szent dolgokat a kutyáknak és gyöngyeiteket se szórjátok a sertések elé, különben még eltapossák lábukkal, és megfordulva széttépnek benneteket!  (Mát 10,11)

Az állhatatos ima.

7 Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!  (Márk 11,24; Luk 11,5-13; Jer 29,13.14) 8 Mert aki kér, az kap, aki keres, az talál, s aki zörget, annak ajtót nyitnak. (Mát 9,14.15) 9 Melyiketek ad fiának követ, amikor az kenyeret kér tőle? 10 Vagy ha halat kér, ki ad neki kígyót? (Luk 11,11-13)

Az aranyszabály.

12 Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük! Ez a törvény és a próféták. (Luk 10,12-15;Jón 3,6)

A hamis próféták.

16  Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e tövisek közül szőlőt vagy bogáncsról fügét? (Mát 22,39.40; Róm 13,8-10)

20 Tehát gyümölcseikről ismeritek fel őket. Gal 5,19-22; Jak 3,12)

11_11 Creative Commons License 2022.06.27 0 0 4332

„Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent. A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.”

1 János 4:7–8

A szeretet mindenhol ott van a Bibliában. bibliai vers a szeretetről több, mint pusztán sugalmazó idézetek: útmutatást nyújtanak ahhoz, hogy jobb emberré válhass, javíts a kapcsolataidon és Jézus Krisztust kövesd. Isten azt parancsolja, hogy jószívűen, Krisztus tiszta szeretetével viseltessünk mindenki iránt. Az ember, mint a Természet ura: rögeszmét. Megismerni ugyanis semmit sem lehet önmagunk megismerése nélkül, s aki magát csak felszínesen ismeri, tudja, hogy van benne egy önző és mohó ego, s van egy magasabb valója, akinek célja nem a birtoklás és a hatalom, nem a "természet leigázása", hanem az emberiség, a jóság és a szeretet.

Erről azért tud kivétel nélkül mindenki, mert nincs olyan pillanata az életnek, amikor ne kellene arról döntenie, hogy kit szolgál: az életet, vagy a halált, a fényt, vagy a sötétséget, az áldást, vagy az átkot, a szeretet, vagy az önzést, önmagát, vagy az igazságot.

Van a és a gonosz. Helyes és helytelen. Hősök és gonoszak. Ha bölcsességgel vagyunk megáldva, olykor megláthatjuk a kettő közti résen a kiszűrődő fényt. Csendben várjuk ezt a pillanatot, amikor megértjük, amikor értelmetlen létünk értelmet nyer, és célunk felsejlik előttünk. Aki elég erős az őszinteséghez, arra saját képmása fog majd akkor visszatekinteni. Magunk teszünk tanúságot az élet kettősségéről. Hogy mindegyikőnk képes sötét -, és fényes tettekre is. Jóra és rosszra. Bármire és mindenre.

1 János 4: 20.

20 Ha valaki azt állítja, hogy: „Szeretem az Istent”, de testvérét gyűlöli, az hazug. Mert aki nem szereti testvérét, akit lát, nem szeretheti az Istent sem, akit nem lát.

11_11 Creative Commons License 2022.06.26 0 0 4331

2015.2.18.  21 óra

(1-22, 26, 31.versek)

Jóel próféta könyve  2. fejezet

28 És lészen azután, hogy kiöntöm lelkemet minden testre, és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok; véneitek álmokat álmodnak; ifjaitok pedig látomásokat látnak. (Ésa 44,3; Csel 2,17) 29 Sőt még a szolgákra és szolgálóleányokra is kiöntöm azokban a napokban az én lelkemet. (Ezék 37,14;Ámós 8,1030 És csodajeleket mutatok az égen és a földön; vért, tüzet és füstoszlopokat. (Jóel 9,2-4.10;1Kir 12,28.29) 31 A nap sötétséggé válik, a hold pedig vérré, minekelőtte el jő az Úrnak nagy és rettenetes napja. (Jóel 3,15; Ezék 32,7.832 De mindaz, a ki az Úrnak nevét hívja segítségül, megmenekül; mert a Sion hegyén és Jeruzsálemben lészen a szabadulás, a mint megígérte az Úr, és a megszabadultak közt lesznek azok, a kiket elhív az Úr! (Róm 10,13;Ésa 10,21.22; Abd 17;)

11_11 Creative Commons License 2022.06.25 0 0 4330

Zsoltárok könyve  110. zsoltár:1-7.

( 1, 4-5,versek )

A MESSIÁS FŐPAPSÁGA

1 Dávidé; zsoltár.

Monda az Úr az én uramnak: Ülj az én jobbomon, a míg ellenségeidet zsámolyul vetem a te lábaid alá. (Máté 22,44; Márk 12,36; Luk 20,42; Csel 2,34.35; Zsid 1,13)

4 Megesküdt az Úr és meg nem másítja: Pap vagy te örökké Melkhisedek rendje szerint. (Zsid 5,6;6,20;7,17)

5 Az Úr a te jobbod felől; megrontja az ő haragja napján a királyokat;

(Zsolt 2,9.12)

A zsidókhoz írt levél   5:6

6 Miképpen másutt is mondja: Te örökké való pap vagy, Melkisédek rendje szerint. (Zsolt 110,4)

6:20

20 A hová útnyitóul bement érettünk Jézus, a ki örökké való főpap lett Melkisédek rendje szerint. (Jel 3,19)

7:17

17 Mert ez a bizonyságtétel: Te pap vagy örökké, Melkisédek rendje szerint. (Csel 18,21)

11_11 Creative Commons License 2022.06.25 0 0 4329

Mitokondriális Éva

Génjeink egy kicsiny hányada nem a sejtjeink sejtmagjában, hanem a mitokondriumokban található. E mitokondriális DNS döntően szinte csak anyai ágon öröklődik, tehát mindnyájan anyánktól, anyai nagyanyánktól, anyai-nagyanyai-dédanyánktól stb. örököltük. Ős eink minden generációjában tehát csak egyetlen olyan nő volt, akitől emitokondriális géneket örökölhettük. Ezzel szemben génjeink túlnyomó többségét természetesen 2 szülőtől, 4 nagyszülőtől, 8 dédszülőtől stb. örököltük. Nyilvánvalóan lennie kellett olyan „mitokondriális ősanyának”, akinek mitokondriális génjeire visszavezethetők az összes ma élő ember mitokondriális génjei. Egy nő, aki a kizárólag női leszármazási vonalak mentén valamennyi ma élő ember utolsó közös őse. Természetesen a mitokondriális géneket ő is anyjától, anyai nagyanyjától stb. örökölte. Az időben legutolsó olyan nőt, akitől valamennyi ma élő ember kizárólag női ágak mentén (is) származik,

Mitokondriális Évának nevezik. A molekuláris óra technikával végzett összehasonlító vizsgálatok alapján a mitokondriális Éva mintegy 200 ezer évvel ezelőtt, míg más kutatások alapján 99-148 ezer éve élt,  valószínűleg Kelet-Afrikában. E becslések a genetikai különbségek kialakulásának átlagos sebességéből, és a kialakult mutációk térbeli szétterjedésének mintázata alapján becsülhetők.

A fogalom pontos értelmezése .Bár a bibliai Éváról nevezték el, de a mitokondriális  Éva természetesen nem az egyetlen nő volt, aki abban az időben élt. Az emberi fajnak ebben az időben akár 20 000 egyede is élhetett, de közülük egyedül Éva mitokondriális genetikai vonala maradt fent kizárólag nőági leszármazási sor mentén is. Így Éva nemzedékének egyetlen olyan nőnemű egyede, akitől a ma élő egész emberiség kizárólag anyai ágon is származik. Természetesen Évának és utódainak fiai is lehettek, csakhogy azon ágak mentén mitokondriális géneket nem örökölhettünk – de minden más gént igen. A mitokondriális gének törzsfájának egyes ágai természetesen a jelenben is kihalhatnak, ezért a jelenben élő emberek mitokondriális Évája feltehetőleg nem pontosan ugyanaz a személy, mint aki a korábban élt emberek Évája volt, vagy aki a jóval utánunk következő emberek Évájává fog válni.

Bár a kutatók a lehető legtöbb emberi etnikumból vettek mintákat, de természetesen nem vehettek mintát minden ma élő emberből. Ezért elképzelhető, hogy létezhetnek még a mitokondriális törzsfa ma ismert ágainál régebben kiágazó, de máig fennmaradt ismeretlen ágai. Ebben az esetben Éva korábban élt, mint azt ma feltételezzük.

Y-kromoszóma Ádámhoz való viszonya. Genetikai kódunk egy másik kis részlete, az Y-kromoszóma viszont kizárólag apáról fiúra öröklődik, ezt a női test nem hordozza. Mivel minden fiúnak értelemszerűen csak egy apja, egyetlen apai-nagyapja, egyetlen apai-nagyapai-dédapja stb. lehet., ezért az Y-kromoszómák leszármazása mentén is kijelölhető a legutolsó olyan férfi, akitől az összes ma élő férfi kizárólag apai vonalon (is) származik. Nevezzük őt Y-kromoszomális Ádámnak. (Természetesen neki is volt egy apja, apai-nagyapja stb., akik szintén az Y-kromoszóma-őseink.) Az Y-kromoszómális Ádám időben sokkal később élt, mint a Mitokondriális Éva, ami nem meglepő, hiszen a szaporodásban legsikeresebb férfiaknak több utódjuk lehet, mint a szaporodásban legsikeresebb nőknek.

Más lehetséges utolsó közös ősök.  Génjeink messze túlnyomó többségét a sejtmagokban lévő kromoszómák DNS-e hordozza. E gének leszármazása nem kizárólag (vagy nem dominánsan) anyai ágon zajlik. Az emberiségnek e számos gén leszármazása alapján számos különböző „legutolsó közös őse” lehet, de ezek nem azonosíthatók, hiszen e gének az ivaros szaporodásban rekombinálódnak: 2 szülő, 4 nagyszülő, 8 dédszülő stb. génjeinek véletlenszerű kombinációját örököljük.

11_11 Creative Commons License 2022.06.25 0 0 4328

Izajás könyve   66. fejezet

( 1-14,  20-22, versek, )

Figyelmeztetés

1 Ezt mondja az Úr: Mivel az ég a trónusom, és a föld a lábam zsámolya, miféle házat építhetnének nekem, milyen helyet nyugvóhelyemül? 2 Hiszen mindezt az én kezem alkotta, így mind az enyém! – mondja az Úr. Tekintetem azokon pihen, akik alázatosak és megtört szívűek, és akik remegve félik a szavam.

Az istentisztelet tisztaságáért

3 Aki bikát áldoz, embert is öl; aki bárányt áldoz, kutyának is nyakát szegi; aki ételáldozatot mutat be, disznóvért is kiönt áldozatul; aki tömjént éget, bálványoknak is hódol ugyanakkor. A saját útjaikat választották, és a lelkük utálatos dolgokban gyönyörködött. 4 Ezért én is megcsúfolásukat választom, és rájuk hozom azt, amitől rettegnek. Mert felhangzott hívó szavam, de senki se válaszolt; szóltam, de senki nem hallgatott rám. Azt tették, ami gonosznak számít a szememben; és ami nekem nem tetszik, azt választották.

Költemény a végső ítélet napjáról

5 Halljátok meg az Úr szavát, ti, akik megremegtek a szavára! Azt mondják testvéreitek, akik gyűlölnek, és a nevemért kitaszítanak benneteket: „Mutassa meg dicsőségét az Úr, hadd lássuk örömötöket!” Csakhogy szégyenben maradnak. 6 Lárma hangzik a város felől, zúgás a templom felől. Az Úr szava hallatszik, aki megfizet ellenségeinek. 7 Mielőtt (Sion) vajúdott volna, már szült is. Mielőtt rájöttek volna a szülés fájdalmai, fiúgyermeknek adott életet. 8 Ki hallott valaha ilyesmit, ki látott ehhez hasonlót? Jöhet-e világra egy ország egyetlen nap alatt? Megszülethet-e egy nemzet egy pillanat alatt? Mert Sion éppen csak vajúdni kezdett, máris megszülte fiait. 9 Vajon én, aki megnyitom a méhet, tán nem akarom a szülést is? – mondja az Úr. És én, aki akarom a szülést, tán bezárom a méhet? – mondja Istened. 10 Örülj, Jeruzsálem, s ujjongjatok ti is mind, akik szeretitek! Örüljetek és vigadjatok, akik gyászoltatok miatta! 11 Hogy tejével táplálkozzatok és jóllakjatok vigasztalása ölén, és elteljetek gyönyörrel dicsőségének emlőjén. 12 Mert ezt mondja az Úr: Íme, kiárasztom rá a békét, mint folyamot; és mint kiáradt patakot a nemzetek dicsőségét. Ölükben hordozzák csecsemőiket, és a térdükön becézik őket. 13 Mert a fiút, akit az anyja vigasztal, úgy vigasztallak meg én is titeket; [Jeruzsálemben leltek vigasztalást]. 14 Ennek láttán örülni fog szívetek; csontjaitok, mint a fű, sarjadoznak. Szolgáinak az Úr megmutatja kezét, ám ellenségeire haragja vár.

Beszéd a végső időkről.

20 Visszahozzák majd minden testvéreteket ajándékul az Úrnak a nemzetek közül; lovakon, kocsikon, hordágyakon, öszvéreken és tevéken hozzák majd őket szent hegyemre, Jeruzsálembe – mondja az Úr. Úgy, ahogy Izrael fiai hozzák az áldozati ajándékot tiszta edényekben az Úr templomába.

22 Mert ahogy az új ég és az új föld, amelyeket majd alkotok, fennmarad színem előtt – mondja az Úr, úgy fennmarad a ti nemzedéketek és nevetek is.

ÁMEN.

11_11 Creative Commons License 2022.06.23 0 0 4327

! ! ! ! ! 

Miért bánta meg Isten hogy az Embert teremtette ????

Az erkölcsi romlás.  Akár csak most  videó   pudingman     4310 lap    

Teremtés könyve  6. fejezet: 1-22

( 1-2,  4,  6-10, 13-16, 18-19,versek.)

1 Amikor az emberek kezdtek elszaporodni a földön és leányaik születtek, 2  az Isten fiai látták, hogy az emberek lányai szépek. Feleségül vették mindazokat, akik tetszettek nekik. 4 Óriások éltek akkor a földön (és később is), amikor az Isten fiai az emberek lányaival összeházasodtak, és ezek gyermekeket szültek nekik; ezek a régi idők híres hősei.

5 Az erkölcsi romlás. Amikor az Úr látta, hogy nagy az emberek gonoszsága a földön és szívük állandóan a rosszra irányul, 6 megbánta az Úr, hogy embert teremtett a földön és bánkódott szívében. 7 Ezt mondta az Úr: „Eltörlöm a föld színéről az embert, akit a földön teremtettem: az embert az állatokkal, a csúszómászókkal és az ég madaraival együtt, mivel megbántam, hogy teremtettem őket.” 8 Noé azonban kegyelmet talált az Úr szemében. 9 Noénak ez a története: Noé igaz ember volt, kifogástalanul élt kortársai között. Noé Isten színe előtt járt. 10 Noénak három fia született: Szem, Kám és Jáfet.

A vízözön előzményei. 13 Isten így szólt Noéhoz: „Elhatároztam, hogy elpusztítok minden lényt a földön, mivel a föld az emberek miatt megtelt gonoszsággal. 14 Ezért eltörlöm őket a föld színéről. Építs magadnak bárkát fenyőfából s nádfonatból, kívül és belül kend be szurokkal. 15 Így kell építened: 300 könyök legyen a bárka hossza, 50 könyök a szélessége és 30 könyök a magassága. 16 Csinálj a bárka fölé tetőt. Az ajtót helyezd felülre, a bárka oldalára, és csinálj alsó, középső és felső emeletet. 18 Veled azonban szövetséget kötök. Te beszállsz a bárkába, te és veled együtt fiaid, a feleséged és fiaid feleségei. 19 Minden élőlényből, minden testből vigyél kettőt a bárkába, hogy veled együtt életben maradjanak, egy hímet és egy nőstényt.

11_11 Creative Commons License 2022.06.23 0 0 4326

Ki lesznek választva az igazságosság örök ültetvényének választott igazai, hogy hétszeres oktatást kapjanak az Ő egész teremtéséről.

1.Mert hiszen ki olyan az összes ember fiak közül, aki képes lenne rá, hogy meghallja a Szent hangját, és ne remegne meg tőle?

2. Ki az, aki képes lenne rá, hogy átlássa gondolatait?

3. És ki az, aki képes lenne rá, hogy az ég összes művét szemlélje?

4. Hogyan lehetne bárki olyan, aki az eget képes lenne megvizsgálni?

5. És ki az, aki képes lenne rá, hogy a menny dolgait belássa, hogy egy lelket, vagy egy szellemet lásson, és arról beszéljen, vagy felemelkedjen, és mindenek végét lássa, felfogja, vagy azokat utánozza?

6. Az összes férfi közül ki az, aki képes lenne tudni, hogy mennyit tesz ki a föld szélessége és hosszúsága, és kinek mutatták meg ezeknek mértékét?

7.Vagy van-e bárki is, aki képes lenne megismerni az ég hosszát, mennyit tesz ki a magassága, mire alapul, milyen nagy a csillagok száma, és hol térnek nyugovóra az égi fények?

11_11 Creative Commons License 2022.06.23 0 0 4325

Zsoltárok könyve  101. zsoltár:

( 1-3,  8,versek. )

KIRÁLYI FOGADALOM

1 (Dávid zsoltára.) Jóságodról és igazságosságodról énekelek, hárfán játszom előtted, Uram! (2Sám 23,1)

2 Az ártatlanság útján akarok járni, mikor jössz már hozzám? Tiszta szívvel akarok élni házamban, 3 szemem nem nézi azt, ami bűnre vinne. Gyűlölöm, aki gonoszat művel, s nem tartok vele közösséget.  (Zsolt 26,5;119,113)

8 Reggelenként megsemmisítem az ország bűnöseit, száműzöm az Úr városából a gonoszakat mind. (Péld 25,4.5)

11_11 Creative Commons License 2022.06.23 0 0 4324

A  Bölcsesség

És most fiaim, elmondom nektek, és megmutatom nektek az igazságosság útjait és az erőszakoskodás útjait is, bizony, újra megmutatom nektek, hogy tudatában legyetek az eljövendőknek. És most hallgassatok rám, fiaim, és járjatok az igazságosság útjain, és ne járjatok az erőszak útjain! Mert mindazok, akik nem az igazságosság útjain járnak, örökre elvesznek.

Azokban a napokban áldottak lesznek mindazok, akik elfogadják és ismerik a bölcsesség szavait és megtartják a Legfőbb útjait és az Ő igazságának útján járnak, és nem válnak istentelenné az istentelenekkel együtt, mert meg fognak menekülni.

Az összes igaz és szent fölé szent angyalokat állít majd őrállóul, hogy úgy őrizzék őket, mint szemük fényét, amíg véget nem vet minden gonoszságnak és minden bűnnek; ha hosszú álmot is alusznak az igazak, nincs félnivalójuk.  És (akkor) a föld fiai látni fogják a bölcseket biztonságban, és megértik e-könyv minden szavát, és felismerik, hogy gazdagságuk nem mentheti meg őket bűneik bukásától.

Legyetek bizalommal! Mert kezdetben gonoszságban és nyomorúságban szégyenítettek meg titeket, de most úgy ragyogtok és fényletek majd, mint az ég világítói, bizony, világítani fogtok láthatóan, és az egek kapui kinyílnak nektek.

ÁMEN.

11_11 Creative Commons License 2022.06.22 0 0 4323

Énok könyve: 46: 1-8 versek

1. És ott láttam Őt, aki a Napok Feje [Idők Előtti, Korok Ura, Ős öreg] volt, és az Ő feje fehér volt, mint a gyapjú, s vele volt egy másik lény, kinek kinézete olyan volt, mint egy emberé. Orcája kegyességgel volt teljes, olyan, mint a szent angyaloké.

2. És megkérdeztem az angyalt – aki velem volt és minden titkot megmutatott nekem –, az Emberfiát illetően, hogy ki ő, honnan származik,

és miért jár az Idők Előtti mellett?

3. És válaszul ezt mondta nekem: Ez az Emberfia, akié az igazságosság, és akiben az igazságosság lakozik. Ő az, aki feltárja a rejtett kincseket; mert a Szellemek Ura kiválasztotta őt,  és győzelemre rendeltetett a Szellemek Ura előtt, örök igazságosságban. 4. És az Emberfia, akit láttál, kiveti majd a királyokat és a hatalmasakat kényelmes székeikből [és az erőseket trónjaikból]. Megszünteti az erősek uralmát, és fogait töri a bűnösöknek.

5. És ő az, aki le fogja majd vetni a királyokat a trónjaikról és országlásukból. Mert azok nem magasztalják fel Őt, és azt sem ismerik el alázattal, hogy honnan kapták a hatalmukat. 6. Elváltozik Előtte az erősek ábrázata, és szégyennel tölti meg őket. A sötétség lesz azok lakhelye, ágyaik pedig férgek lesznek. És nem lesz reményük arra, hogy ágyaikból felkeljenek, mert nem magasztalják fel a Szellemek Urát. 7. Mert ezek azok, akik a mennyek csillagait bírálják [és kezüket a Magasságos ellen emelik], és a földet tapossák, és azon laknak. Minden cselekedetük igazságtalanságról tanúskodik, és erejük a gazdagságukban van. És a hitük pedig olyan istenekben, melyeket saját kezeikkel csináltak, miközben megtagadják a Szellemek Urának nevét. 8.  És üldözik az Ő gyülekezetének házait és a hűségeseket, mindazokat, akik a Szellemek Urának nevén függnek.

11_11 Creative Commons License 2022.06.22 0 0 4322

2013.3.17. 5. óra

Máté evangéliuma  3. fejezet: 1-17

(1-7, 9, 11-13, 17.versek )

17  Az égből szózat hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik.”

11_11 Creative Commons License 2022.06.22 0 0 4321

2010. 7.20.  A zsidókhoz írt levél  7. fejezet: 1-28

(1-13,15,20,)

Jézus főpap Melkizedek rendje szerint.

1 Ez a Melkizedek – Sálem királya és a fölséges Isten papjaeléje ment a királyok legyőzése után hazatérő Ábrahámnak, és megáldotta. 2 Ábrahám tizedet adott neki mindenből. A neve azt jelenti, hogy az igazságosság királya. Azonkívül Sálem királya volt, vagyis a békesség királya. 3 Nem ismerjük apját, anyját, családfáját, sem napjainak kezdetét vagy életének végét. Így az Isten Fiához hasonlítva marad pap mindörökké.

11_11 Creative Commons License 2022.06.21 0 0 4320

Isten igéjével,  és nem  az  áll tudomány,  kardal kell harcolni !

Tudományhoz tartózik  fegyverek, a bukott Angyalok

Sátánok akik félre vezették az  Embereket ,

még most is ezért van háború.

Máté evangéliuma 26. fejezet

52 Jézus rászólt: „Tedd vissza hüvelyébe kardodat! Aki kardot ragad, az kard által vész el.

Márk evangéliuma 14. fejezet

48 Jézus így szólt hozzájuk: „Kardokkal és dorongokkal jöttetek elfogni, mint egy rablót.

János evangéliuma 18. fejezet

3 Júdás kapott egy csapat katonát, és a főpapoktól és a farizeusoktól pedig szolgákat, és kiment velük, lámpákkal, fáklyákkal és fegyverekkel fölszerelve. 4 Jézus tudta, mi vár rá. Eléjük ment hát, és megszólította őket: „Kit kerestek?” 5 „A názáreti Jézust” – felelték. Jézus megmondta nekik: „Én vagyok.” Júdás is ott volt köztük, aki elárulta. 6 Amikor azt mondta: „Én vagyok”, meghátráltak, és a földre rogytak. 7 Jézus ezért újra megkérdezte: „Kit kerestek?” „A názáreti Jézust” – felelték. 8 Erre Jézus így folytatta: „Mondtam, hogy én vagyok. De ha engem kerestek, ezeket engedjétek el.” 9 Így beteljesedett, amit mondott: „Senkit sem vesztettem el azok közül, akiket nekem adtál.” 10 Simon Péternél volt egy kard. Kirántotta, a főpap szolgájára sújtott, s levágta a jobb fülét. A szolgát Malkusnak hívták. 11 Jézus rászólt Péterre: „Tedd hüvelyedbe kardodat! Ne ürítsem ki a kelyhet, amelyet az Atya adott nekem?”

Jézus Annás és Kaifás előtt.

12 A csapat és parancsnoka, valamint a zsidó szolgák elfogták Jézust és megkötözték.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!