Keresés

Részletes keresés

drummond Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5543
Igazából, hogy mire képes Armstrong, arra már 1 hét múlva Monacoban választ kapunk valamilyen szinten. Úgy gondolom, hogyha a győzteshez képest 20 mp-en belül marad, akkor bármi lehet. Ha több, mint 1 percet fog kapni, akkor viszont nem fogja tudni megnyerni a Tourt.  Az Itiner szereint a győztes kb. 20 perces idővel fog nyerni.
Előzmény: Törölt nick (5540)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5542
De hát ő maga nyerte meg a tour 2007-ben, amikor úgy indultak neki Londonból, hogy Levi a csapatkapitány:-)
Előzmény: sztich (5541)
sztich Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5541
Az a baj, hogy egyedül nem lehet Tourt (sem) nyerni. Kellenek a többiek is, márpedig, ha széthúzás van, az csak gyengít. Hiába érzi, hogy erős.
Előzmény: Törölt nick (5540)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5540
"Contadornak valaki bemagyarázta, hogy egy 38 éves versenyző három év kihagyás után veszélyes lehet rá. Ő meg elhitte…
És még mindig, a Giro után is hiszi"

Hát ez az. Aki tour győzelemre aspirál, annak 100%-osan biztosnak kell lennie abban, hogy ő a legjobb az egész világon. Ha ő maga se hiszi el, akkor ki igen?
Előzmény: HPéter1978 (5534)
sztich Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5539

Elég szomorú, hogy idáig jutottunk, ne bántsuk meg egymást. :(

Lance jól felkavarta az állóvizet. Sajnos többet árt egyelőre, mint használ. Nekem is a kedvenc versenyzőm volt, szóval, ha én negatívumot mondok róla, akkor az már több, mint érdekes.

Egyetértek Péterrel, kicsit lemaradt, ez már nem az grund, ahol ő focizott.

Látom, hogy elvan, de ez nem játszótér. Johan meg biztos vagyok benne, hogy úgy állította össze a csapatot, hogy a legjobb támogatást kapja az elsőszámú ember.

Én is sajnálom Christ, mert nagyon szeretem, de valakit ki kellett hagyni, ha jól tudom Noval is kimaradt, pedig ő is alap Tour-os.

HPéter1978 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5538
...akkor honnan tudod, hogy Contador nem először a csapaton belül próbálta kiharcolni Paulinho és Noval helyét, aztán miután ez nem érte el a várt hatást, ezután inkább fordult a sajtóhoz?

Ezt valóban nem tudhatom, csak remélem.
Az lehetőség ugyanis , hogy szemtől szembe kapott egy elutasítást, majd elrohant a médiához nyomást gyakorolni, még kevésbé kellemes.
Személy szerint ugyanis szeretném,ha a csapatban maradna, márpedig az általad vázolt verzió ezt nem nagyon tenné lehetővé...
Előzmény: GAM3R (5537)
GAM3R Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5537
Mindössze egyetlen kérdés. Ugye azt nem tudhatjuk, hogy pontosan mi folyik a háttérben, akkor honnan tudod, hogy Contador nem először a csapaton belül próbálta kiharcolni Paulinho és Noval helyét, aztán miután ez nem érte el a várt hatást, ezután inkább fordult a sajtóhoz?

Na jó még egy kis kiegészítés a részemről :) Szerintem annyi egó nincs a csapatban. Klöden egy nyugodt és halk versenyző, aki azt teszi amire utasítják. Ő nem különcködik, hanem megy, ameddig bírja. Zubeldia tudja, hogy itt nem lehet már első számú, viszont ő sem az az ember, aki nagyon kitűnne, maximum a teljesítményével. Popovych közülük talán a legextrémebb, de gond vele nem hiszem, hogy lesz, mert bizony a piszkos munkát ő is szó nélkül elvégzi, és ha arról van szó bizony szakaszt is tud nyerni.
A probléma nálam még mindig Armstronggal van. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy amíg vissza nem vonult, addig a kedvencem volt, és most is nagyon kedvelem, de elég megnézni, hogy a csapatban azóta vannak gondok, amióta ő a csapatban van. Persze jól elbohóckodik Levivel, meg Hornerrel, de ez semmire sem jó. Lehet, hogy Levi és Contador között a háttérben voltak gondok, viszont Levi mindig segítette Contadort. Most viszont ott van Lance, aki simán okozhat széthúzást, lehet, hogy nem direkte, de tudat alatt simán. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy ha arról lesz szó, akkor Levi nem fog segíteni Albertonak, de sokkal jobb lenne, ha a feszültség központját kivennénk onnan.
Kívánom, hogy Armstrong jövőre csináljon egy jó csapatot, és ott villogjon meg csináljon, amit akar, de ha a jelenléte itt negatívan befolyásolja Contadort - mindegy, hogy Alberto rossz temperamentuma, vagy mi miatt -, aki a csapat jövője lehet, akkor az amerikai inkább álljon el az útból.
adam-85 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5536

Na, szépen összefoglaltad a helyzetet!

Amúgy akit érdekel: megjelent az új Pro Cycling Manager 2009...

HPéter1978 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5535
OFF

Vologya Gusev (Aka Liba Úr) 5. lett az orosz időfutam-bajnokságon.

http://www.cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=12092

Nem tett neki jót a szilencium...
Amúgy a bajnok (a név kötelez) a Lokomotív versenyzője lett. :-)

ON
HPéter1978 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5534
Kedves kartársak, ha kérhetném húzzák be a körmeiket, mert még beleakad valamibe, és kész a baj. :-)

A szubjektív, valamint elő- és utóítéletektől nem mentes véleményem a helyzetről.

A csapat…
Túl sok a sztár. Contador, Leipheimer, Armstrong, Klöden, Zubeldia, Popovics – ennyi egó két csapatnak is sok. Az, hogy Contador-Leipheimer páros működőképes volt a felszínen igaz, de azt lehetett látni, hogy a háttérben vannak problémák. Johan bevásárolt, mert úgy vélte tudja kezelni a helyzetet. Nagyjából igaza is lett, de azért kicsit döcög a dolog.

Armstrong…
Igen lehet utálni, amiért „szétcseszte” az „egységes” csapatot, de azért talán nem ártana figyelembe venni azt sem, hogy ha ő nincs a csapat anyagi helyzetét rendező „meg nem nevezett Amerikai szponzor” sem száll be és akkor talán már nincs is csapat. Hogy a pénzügyi problémák mennyiben voltak valóban pénzügyiek, illetve mennyi közük volt Armstrong megjelenéséhez, az más kérdés, szerintem a Kazahoknak nem Armstronggal volt bajuk, hanem az UCIval és esetleg Bruyneel-vel.

Másrészről láthatólag Armsrtong úgy véli, még mindig úgy működnek a dolgok, mint aznap, mikor visszavonult. Hát nem… Már nem ő a csapat legerősebb versenyzője, ergo a kapitánya sem. Johan kiváló politikus, Horner kihagyása nemcsak arra volt jó, hogy kedvezzen Contadornak, de finoman Armstrong tudtára is adta, mi a dolgok fekvése.

Contador…
Egyértelműen ő a csapat legerősebb versenyzője, és egyértelműen ő a Kapitány.
Ez szerintem mindenkinek egyértelmű, rajta kívül… Pedig Johan többször, több helyütt kinyilatkoztatta.
Contadornak valaki bemagyarázta, hogy egy 38 éves versenyző három év kihagyás után veszélyes lehet rá. Ő meg elhitte…
És még mindig, a Giro után is hiszi...
Tudom, hogy a lelkes Contador-hívek soha nem fogják elfogadni, amit mondok, de Alberto legalább annyira felelős a jelen megosztottságért, mint Lance.
Az első perctől ellenfélnek tekintette Armstrongot. Egy Kapitánynak legalább meg kellett volna próbálnia beintegrálni a csapatba az új versenyzőtársat. Lance tett valami halvány kísérletet a nyitásra (Bert és ÉdesBabaJézus sztori), de miután nem lett eredménye, begubózott ő is a saját klikkjével.
Hogy mindenki Contadort utálja Horner miatt? Nem.
Olvastam olyan megnyilatkozásokat spanyol részről, hogy Novalt miért kellett kihagyni.
Másrészt ez Johan döntése volt övé a felelősség. Ellenben tudná egyetlen ember is a világon, hogy miért maradt ki Horner, ha Alberto nem a sajtóban nyilatkoztatja ki a kívánságát? Mindketten Madridban laknak, nem olyan nagy az a város, hogy ne lehetne négyszemközt megbeszélni a dolgot, és akkor nincs ez a nyilvános hiszti az Amerikaiak részéről.

Horner…
Horner kihagyása azért nagyon fájdalmas, mert élete formájában van, valszeg soha nem lesz még egyszer ilyen jó.
Ugyanakkor ez nem példa nélkül való döntés, Gerrans kikerült a Cerveloból, Samuel Sanchez (az Olimpiai Bajnok!) az Euskaltelből. Minden csapatban több Tour képes versenyző van, mint ahányan beférnek.
Paulinho és Noval a Pireneusokat és az Alpokat járta Contadorral, míg az Amerikaiak a másod-harmadosztály ellen villogtak otthon. Hogy Horner erősebb-e mint Paulinho? Valószínű, de korántsem biztos, ezt soha nem fogjuk megtudni. Ez itt a Tour és ha a Tour kapitány kényelmét azt szolgálja, hogy a kedvenc spanja ott legyen vele, akkor ott lesz.
A problémám nem ezzel van, és nem is azzal, hogy Alberto beleszólást akar a csapat összeállításába. A gond az, hogy ezt nem a sajtón keresztül kell megtenni. Ha meg mégis azon keresztül teszi, hát ne szabad csodálkozni ha a panaszkodás is nyilvánosan jön vissza…
ismeretlen béla Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5533

. Ez az egész "széthúzás" dolog eddig csak szóbeszéd volt, AC meg ezekkel a "presztízskérdésekkel" teljesen elmélyítette.

Ezek mindennapos dolgok a csapatsportokban, csak nem kaptak nyilvánosságot.

Egy csapatban nincs demokrácia, szavazni csak arról lehet, hogy mi legyen a

vacsora.

Foci példa: Ha adva van két egyforma képességű kapus akkor általában a

középhátvéd szava dönt. Hiába akarja nyolc játékos a másikat, emberünk

magabiztosabban játszik, ha olyas valaki véd akiben ő megbízik.

És ez a lényeg.

A félreértések abból adódnak, hogy a szurkoló érzelmi alapon értelmezi

a helyzetet. A csapat viszont a racionalitás mentén működik, és ezt a két

dologot nem nagyon lehet összeegyeztetni.

Itt presztizskérdésről akkor lehetne beszélni, ha LA sokat szívóskodott volna

Horner mellett. Mindenki elmondta az óhaját, és Johann döntött.

Mostantól ez a szentírás ehez tartja magát mindenki

Előzmény: adam-85 (5530)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5532
Előzmény: Törölt nick (5529)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5531
Miért lenne Paulinho kisebb értékű segítő, mint Horner?

Horner ugyan sokáig tartotta a lépést leipheimerrel, de végül túlerőltette magát, megsérült, feladta a versenyt, Leipheimer pedig elvesztette a girot.

Paulinho négy éve dolgozik együtt Contadorral, két éve elkísérte egészen a diadalívig, tavaly pedig egészen a madridi városházáig. Első ránézésre nagyobb szerencsét hoz, mint Horner:-) ( ja és 2006-ban vuelta győzelemhez segítette Vinukorovot, és még szakaszt is nyert)
Előzmény: adam-85 (5530)
adam-85 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5530

Ebben is van igazság. De Horner akkoris hiányozni fog.

Viszont a lényeget a másik kolléga nem érti: Hornernek, Leipheimernek, Brajkovicnak, és Popopvychnak nem Armstrong fogja adni az utasításokat, hanem Bruyneel. Bruyneel (és egyébként sztem az összes mancsaft) pedig a csapat aktuális érdekeit fogja nézni.

Nem értem, mi értelme van olyan segítőt vinni, akinek a végén kevesebb hasznát veszik, mint Hornernek (aki végig bírta Levivel a Giro nagyobb hegyeit). Ez az egész "széthúzás" dolog eddig csak szóbeszéd volt, AC meg ezekkel a "presztízskérdésekkel" teljesen elmélyítette.

Előzmény: Törölt nick (5528)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5529
Előzmény: Törölt nick (5514)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5528
Contador nem egy egoista primadonna, hanem egy három grand tourt nyert versenyző, aki a két utolsó versenyén már élvezte azt az előjogot, hogy ő választhatta meg a mancsaftját. Ez az előjog minden csapatban, mindenben megilletti a csapatkapitányt. Meg vagyok győződve arról, hogy Sergant Evans véleménye alapján állítja össze a listát, és hogy Mencsov Freire és Flecha mögött fennmaradó hat helyre maga választotta ki, hogy kit visznek. Nyilvánvaló, hogy azokat viszik, akik szakmailag a leghasznosabbak számukra, és akikkel várhatóan nem lesznek emberi porblémáik, mert egy GT-én nem lehet ilyesmivel terhelni egy csapatot. Ha a csapatkapitánynak annyi érve van valaki mellett, hogy csak, akkor azért viszi magával azt az embert, és hagyja otthon a csapat legjobbját. 2005-ben Ullrich Steinhauser sógort vitte a tourra, mert jobban kedvelte, mint Zabelt. Ullrich végül harmadik lett, Zabel pedig híressé tette az osztrák körversenyt, és még idejében meglépett e T-Mobil süllyedő hajójáról.

Bár szeretem Hornert, tökéletesen egyetértek azzal, hogy Contador a saját edzőpartnereit akarja maga mellett tudni, akik a szeme villanásából is megértik.
Előzmény: adam-85 (5520)
ismeretlen béla Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5527

Semmi meglepő nincs benne. Természetes, hogy mindenki a saját spanját

szeretné betuszkolni a csapatba. Ha LA-nak akkora beleszólása lenne a dolgokba

( mint ahogy azt te hiszed ) akkor Horner utazna fransziába.

Csak egy csapat van, széthúzásnak helye nincs. Nem a fűtők mondják meg,

hogy merre menjen a vonat.

Itt komoly pénzről szól a történet. Ha egymásnak keresztbe tesznek akkor nincs

győzelem és ugrott a zseton. Annak fognak segíteni akiben látják a győzelem

esélyét. Lecarják az egyéni vágyakat, álmokat, ambíciókat.

Szép dolog a sportszellem, de ez profizmus. A győzelem mindenek elött.

Johann megmondja mi az ábra, és utána kuss. Mindenki teker mint állat.

A Mindenható

Előzmény: DELPIERO1984 (5526)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5526
Olvasd már el Horner blogját te alultájékozott. Utána visszatérünk a dologra. De "örömmel látom", hogy kezdenek előbújni a mindenható fanatikusai. :-)
Előzmény: ismeretlen béla (5525)
ismeretlen béla Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5525

Csak neked, hogy te is megértsd!

Olyasmiről beszélsz mintha Buffon csak Mellbergnek, Tiagonak, és Molináronak

dobná ki a labdát, és Poulsen csak Salihamidzicnek és Grygerának lenne

hajlandó passzolni.  Stimm??

Ezt a "szemellenzős banda" című dumádat meg tartogasd a szűk barátikörödnek.

Ott biztos díjazzák a helybeli bunkók.

Előzmény: DELPIERO1984 (5522)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5524
"A nagy része ennek pletykának bizonyult (még ha volt is alapja)."

LOL :-D

Vicces gyerek vagy.
Előzmény: adam-85 (5523)
adam-85 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5523

A Contador fanok már mindent előrevizionáltak itt. Csapatszéthullást, Alberto kiebrudálást a Caisse-ba, meg Livestrong csapatot a Touron.

BULLSHIT. A nagy része ennek pletykának bizonyult (még ha volt is alapja). Kíváncsi vagyok, igazad lesz-e, és Armstrong és az "emberei" tényleg cserbenhagyják-e Albertot. Ha nem így lesz esetleg, azért kérlek higgadj le a jövőben.

Ne kezelj itt bandaként senkit, a legtöbben kultúráltan próbálunk szubjektív véleményt alkotni. Látom, Te is próbálkozol, csak még ezen-azon megakad a dolog.

Előzmény: DELPIERO1984 (5522)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5522
Itt be is fejeztem a beszélgetést, mert elég durván látszik, hogy az Armstrong-drukkerek visszatették a szemellenzőt a mindenható visszatérésével... A topic-ot is elkerülöm inkább a Tour végéig azt hiszem. (Mondjuk sok értelme nincs, mert a szemellenzős banda úgyis megszállja majd a TdF topic-ot is...)
Előzmény: adam-85 (5520)
adam-85 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5521

Miről beszélsz? Egy csapatban 9-en vannak, nem 4+5-en. A csapat kiválasztásánál nem annak kellene szempontnak lennie, hogy ki kit szeret. Hanem annak, ki készült fel megfelelően.

Előzmény: DELPIERO1984 (5519)
adam-85 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5520

Tehát úgy véled, ha Horner Contadorral maradna együtt, nem vezetne neki?

Profi sportoló, a legerősebbet segíti, nem is tehet mást. Contador meg egy egoista primadonna, én a mostani húzásai miatt nem bírom a képét.

Tegye a dolgát, mint mindenki más a csapatból, itt egyedül ő üzenget, és fúrogat. Abszolút nem értem, miért fél LA-től, amikor elég esélyes, hogy nem lesz még elég erős ahhoz, hogy megszorongassa.

Előzmény: DELPIERO1984 (5518)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2009.06.26 0 0 5519
Egyébként meg milyen latin hiszti? 3 GT-t nyert volna zsinórban és 1 embert kapott volna maga mellé, amíg a mindenható Lance Armstrong 4-et mondjuk?
Előzmény: adam-85 (5517)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2009.06.26 0 0 5518
"Megjegyzem, Horner igazi sportember, akár LA-t, akár AC-t legjobb tudása szerint támogatta volna."

Persze. Ne vicceljünk már.
Előzmény: adam-85 (5517)
adam-85 Creative Commons License 2009.06.26 0 0 5517

De most ezen nincs mit szépíteni, Berci fúrta meg Hornert. Ő lett volna a "rangerős", csak nem Alberto-val edzett, hanem LA-el. Latin hiszti.

Megjegyzem, Horner igazi sportember, akár LA-t, akár AC-t legjobb tudása szerint támogatta volna.

Előzmény: DELPIERO1984 (5516)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2009.06.26 0 0 5516
Fasza, Bercit fogja utálni mindenki aki kimaradt...
Előzmény: HPéter1978 (5515)
HPéter1978 Creative Commons License 2009.06.26 0 0 5515
Horner legújabb naplóbejegyzése:

http://blog.oregonlive.com/horner/2009/06/astanas_chris_horner_explains.html

Szegény rettenetesen el van keseredve... :-(
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.26 0 0 5514
Alberto a bajnoki trikóban
Alberto bajnoki trikóban

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!