Keresés

Részletes keresés

Vegetable Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3869
Mennyire biztos, hogy nem Frakes? Fenébe iss :(((
Előzmény: Dob (3868)
Dob Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3868
ismerős, engem is már elzárnának, amikor SId-eket hallgatok (C64-es zenék).

Az új Star Trek mozifilm munkacíme: Nemezis
A forgatőkönyvíró szerint (ő csinálta a Gladiátort is) khan óta a "legjobb" (és legszebb) főgonoszt fogják kitalálni. Jah.. meg lesznek benne Romulánok is. És nem Frakes fogja rendezni.

Előzmény: gambit (3867)
gambit Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3867
Letöltöttem DS9-os és Voyos zenéket a netről (pl.:főcimzenéket, Doki énekel Hetessel, Harry szólózik stb.), és most ezeket hallgatom. A környezetemben lassan megkérdőjelezik normális vagyok-e.
Előzmény: Dob (3866)
Dob Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3866
Ezt meg sem hallotam..
kiváncsi leszek, amikor majd a fiad mondja ezt a Voyagerről 30 év múlva :))
Előzmény: Captain Proton (3864)
Mike73 Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3865
Akkor majd gondolj rám lécci....
Előzmény: BeePee_3 (3862)
Captain Proton Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3864
Mecsoda? TV2-n IGENYES SOROZAT :))
Az inkabb humorszamba meno TOS lesz?
Előzmény: Zsiguli Zsiga (3841)
andrass Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3863
Szerintem fent lesz a kazaa-n meg a gnutellan is... :)
Előzmény: BeePee_3 (3862)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3862
No akkor:

Az Enterprise első részét holnap adjék le az Usa-ban, csütörtökre már lesz FTP cím is. Természetesen itt nem fogom közzétenni, de privát emilben szívesen megadom, nagy sávszélességűemberkék számára...

Chtka Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3861
Amerikában, illetve az Internet bizonyos (illegális) helyein :-)
Előzmény: Mike73 (3860)
Mike73 Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3860
Árulja már el valaki, hogy hol lehet befogni a UPN-t....
gambit Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3859
Engem a Voyager tett startrek rajongóvá. Bár láttam a TV3-on TNG-t és TOS-t, de ennyire azok nem kötöttek le. Volt egy hosszú időszak, amig semmilyen sorozatot nem néztem. De amikor megjött a viasat, és megnéztem a Voyagert teljesen lekötött, alig vártam az éjszakai ismétlést. Valóban teli van hibákkal alig van jellemfejlődés, de (szégyen nem szégyen) nekem akkor is a Voyager jelenti az igazi startreket. Úgy gondolom Magyarországon nagyon sok mindenki igy érez, mert a többség ezt látta magyarul először. Lehet, hogy a DS9 után megváltozik majd a véleményem, de ha nem láttam volna a Voyagert, nem hiszem, hogy most nézném ezt a sorozato.
Előzmény: Vegetable (3857)
Masek Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3858
A tegnepi részben nagyon bejött, mikor Dax lesmárolta Beshir dokit. Rá (a dokira) vagyok kivancsi legjobban, h összejön-e valami nőügy neki, mert eddig eléggé bénázott/peches volt.
Amugy most látom először a DS9-et, és eléggé megfogott. Ha a köv. seasonoktól csak jobb lesz, akkor nem is tudom mit csináljak. Minden esetre nagyon várom a napi folytatásokat.
Mit tutok a TOS-ról, mikor kezdi a biopon2 vetiteni? Naponta, hetente ?
Köszi, Masek
Vegetable Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3857
Na igen :o) Nekem pl a diplomatikus megoldásairól hires TNG jobban bejön, van, akinek a zürös helyen lábat megvetni próbáló DS9 jön be jobban :o) A VOYról meg.... Hááááát.... Mégiscsak Trek, ha elém kerül, nézem... :o)))
Előzmény: vega (3855)
vega Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3856
Különben azt kell mondjam megértek mindenkit aki a Voyagert látta a viasaton, és most a képébe vágják a DS9-t, mivel én is ilyen sorrendben kaptam őket.

De hat mutassak valamit, ami az elmúlt néhány évtizedben (szubjektív idő :))történt a Star Trek világában:

TOS - idealizált jövőkép, mindenki hepi, és Kirk lerug minden rosszindulatú idegent (időnként szó szerint)

TNG - A világ egy intellektuális kapitány szemével. Intelligens megoldások és persze eléjük intelligens problémák. Emberközpontúbb, elég jó bepillantást kapunk a szereplők jellemébe, kedvteléseibe, valamint láthatunk egy keveset abból, hogyan is működik a csillagflotta. Néhány hihetetlen jó történet teszi felejthetetlenné.

DS9 - Szezonokat átivelő történetek, ennek folytán egy család alakul ki a szemünk előtt. Egy okos és ravasz kapitány, (Baseball mániával)nagy destiny-vel. Ugyanakkor időnként beköszön a véres valóság (Nor the Battle to the Strong, The Siege of AR-558) amelynek már többek szerint nincs is helye a Star Trek univerzumában, valamint igencsak kezd megmutatkozni a politika, és más árnyoldalak, a Csillagflotta ragyogó külseje mögött.

VOY - Egy (2) legénység elkallódik, és marhára haza akarnak jutni. A kapitányi székben Janeway aki ugyanabban a szituáciban hol tüzet nyit, hol tárgyalni kezd, attól függően aznap mennyi kávét vedelt, vagy mittomén. ;) A történetek bár sokszor kellemesek, de az előző évtizedekben figyelők a legtöbben megtalálják a párhuzamot (Ezt már láttuk!!!). Ugyanakkor két dolog eltűnik. A mélység a történetekből, az erkölcsi mondanivaló, a morális kétely. Halvány jelei érzékelhetőek, de a megszokotthoz képest 0. A másik probléma a karakterfejlődés szinte teljes hiánya. Meg kell mondjam, én jobb kedvelem a sorozatokat úgy általában, mint a mozifilmeket, ugyanis másfél-két óra alatt nem lehet karaktereket felépíteni. Egy sorozatban megismerhetjük egy figura múltját, jelenét, motivációit, jellemét, gondolkodását, melyek aztán az átélt események hatására, formálódnak, fejlődnek. Kétszer láttam a Voyagert elejétől a végéig és állíthatom, hogy az Endgame után alig tudok róluk többet mint előtte, és nem sokat változtak a cirka a második szezonban történt "megrekedésük" óta. (Kivéve talán a doktort és Sevent.)

Enterprise - első benyomás két nap múlva ;)

Kihagytam még a TAS mert 1. Nem bírom nézni, idegesit, 2. semmi köze az egészhez. :)

Ez már megint hosszú lett, mégsem úsztam meg....

Előzmény: vega (3855)
vega Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3855
Ma reggelre egy kimerít? voy-ds9 irást akartam kreálni, de örömmel látom, hogy megtették helyettem. :))

Annyit mondanék összefoglaláskén, hogy nézzétek végig a ds9-t, vagy mondjuk legalább az els? három szezont, aztán meglátjuk.
Nem véletlen, hogy egyszer?bb egy tevével átkelni a t? fokán, mint olyan embert találni aki jobban kedveli a Voyagert a DS9-nál (TNG-nél) ha már végig látta mindkett?t (hármat).....

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3854
Na, mi volt még itt...

rapcalvinka:
> de most másodjára már nem érdekel a kis Sisko meg haverjainak olyan szinitű
> hülyéskedése, mint a Barátok Közt. Jó, sokkal komolyabb a DS9 alapja a Voynál, nem a
Azt el kell ismernem, a DS9 elejét már nagyon régen láttam, a Barátok közt-ből meg egyet sem (hála az égnek), meg azt is tudom, mi lesz Jake és Nog barátságából a későbbiekben. Hidd el, ha ezek a részek hiányoznának az elejéről, az, ahová ez a két karakter a sorozat végére fejlődik, fele olyan jelentős sem volna.
Itt még gyerekek, hét év múlva pedig mindkettő felnőtt férfi lesz, saját célokkal, kialakult világképpel, amit ők maguk alakítottak ki, nem csak úgy elfogadta valami kívülállótól, az alapján, amit a hét év alatt átéltek.
Egyébként pedig ilyen 'Barátok köztös' jelenet nem sok lesz már az első évadokban sem, és nem egész epizódok szólnak ilyesmiről, mint mondjuk a VOY-nál egy-két esetben (Pl Initiations, Elogium, Parturition, hogy csak hármat említsek majdnem egymás után a második évadból)

pg_breki:
> jobbak. A Borgos epizódok sem a csaták miatt élvezetesebbek, mint mondjuk Cickó
> parancsnok fiának pubertáskori kalandjai, hanem mert JÓ VOLT AZ ALAPSZTORI (bár sok
> ellentmondás és hülyeség van bennük ez igaz). Na jó, nem
Borgos epizód a VOY-ban, aminek jó az alapsztorija?! Huh, ez kicsit erős volt azért. A Scorpion és a Drone még elmegy, de a többi... Nálam max néhány jól sikerültebb látványelem miatt vannak benne a futottak még kategóriában, de a 'normál' epizódok között tucatszám vannak jobbak, mint a legjobb borgos rész.

Többen említették, hogy a DS9 mellett kardoskodók kezdenek azzal érvelni, hogy 'várjátok meg a későbbi évadokat, mikor megkezdődik a háború, majd onnan milyen látványos lesz'. Igen, látványos. Is. Meg még sok minden más. A háború itt nem csak egy látványelem lesz, mint a VOY nagy lövöldözései, hanem egy, az összes szereplő életére kiható dolog. Megváltoztatja őket, a világképüket, a viselkedésüket, néha még az egymáshoz való viszonyukat is. Nem csak arról lesz szó, hogy 'na, megint jól szétlőttünk pár hajót, nagy ügy, most pedig menjen minden megint úgy, mintha mi sem történt volna', hanem arról is, hogyan hat egy egyre kétségbeejtőbb helyzet a magát addig legyőzhetetlennek gondoló Föderációra, és személy szerint a sorozat főszereplőire. Meg fog látszani rajtuk, nem úgy, mint ahogy a VOY szereplői szemrebbenés nélkül átvészelnek mindent, mert az epizód (de legkésőbb a duplarész) végére úgyis helyre fog állni a rend, mert működik a Voyager Reset Button. A DS9-ban ilyen nincs. Ami megörtént, megtörtént, és a hatása attól kezdve mindvégig érződni fog a karaktereken.

Tényleg nagyon nagy vonalakban elmékszem már csak az első évadokra, ezért most nem rémlik ilyen konkrét parancsmegtagadós eset. Valaki említette Kirát, és Quarkot. Nos, Quark civil, így Sisko parancsolgathat neki, amit csak akar, nem tartozik engedelmességgel, mint egy flottatiszt, legfeljebb olyan mértékig, hogy még ne sértse a Föderációs törvényeket (amiért viszont Odo kíméletlenül bevarrja), és ne veszélyeztesse az állomást, ez pedig, hogy úgy mondjam, polgári jogi kérdés, nem katonai parancsmegtagadás. Kira pedig hivatalosan a bajori hadsereg tisztje, akit kirendeltek Sisko mellé, önálló döntési jogkörrel bizonyos kérdésekben. Sisko az állomás hierarchijában a felettese ugyan, így elvileg teljesítenie kell a parancsait, de bizonyos helyzetekben ez a dolog inkább mellé, mint alárendeltséggé válik, azért, mert Kira a legmagasabb rangú bajori tiszt az állomáson, és az elsődleges feladata Bajor érdekeinek képviselete, nem pedig a Csillagflotta/Föderáció (aminek Bajor nem is tagja egyébként) feltétel nélküli kiszolgálása (a közhiedelemmel ellentétben: a DS9 _nem lett_ Föderációs űrállomás, továbbra is a bajori kormány fennhatósága alá eső terület, amit felajánlottak használatra a Csillagflottának). És ez néha érdekkonfliktusokhoz vezet, amivel Sisko is tisztában van, és ennek fényében hozza meg a későbbi esetleges elmarasztaló döntéseket.

Na, ilyen hosszút is régen írtam ide... :)

BeePee_3 Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3853
Ehhez annyit tennék csak hozzá, hogy a DS9 nincsen tele folytonossági hibák tömkelegével, mint a Voyager, nincsen benne minden héten legalább egy "időutazásos, 43 percig történik valami, utána reset button" rész. Sőt ! Ha bemutatnak egy új ellenfelet, aki erősebb, nagyobb, okosabb, fejlettebb, mint a Csillagflotta, akkor azt nem degradálják le néhány rész múlva az ötéves gyerek értelmi szintjére. És a leginkább lényeges dolog számomra: a DS9 vége nem olyan összecsapott, szokás szerint időutazásos, mindenféle elsődleges direktívát alapjaiban felrúgó, történelemhamisító, egymással szinte köszönőviszonyban sem lévő karaktereket szeretőkké alakító, mint az Endgame...
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3852
Hát, hogy mennyire kapták meg a magukét a parancs ellen vétők a VOY-ban... A Doktor pl már többször rászolgált volna egy alapos resetelésre, de eddig még mindig megúszta egy baráti ejnyje-bejnyével. Sevennek is túl könnyen bocsát meg Janeway, pedig neki is voltak érdekes húzásai, és ez szinte majdnem mindenkire (Tuvok talán kivétel) igaz.
Maradva a Doktornál, semmi alapja annak, hogy Bashirral összehasonlítgassuk, teljesen más jellemek. A Doktort a helyzetéből adódóan egy poénbombává alakult, Bashir viszont egy lelkes, és elkötelezett fiatal orvos, eleinte egy csendes, kicsit visszahúzódó (tulajdonképpen már majdhogynem bátortalan), de már akkor is rokonszenves figura, aztán nagyon megváltozik a végére (mint a legtöbben a DS9-ban), sokkal keményebb, megkeseredettebb lesz, akár azt is mondhatnánk: felnő.
Neelix és Quark dettó. Neelix jól indult, de elég egyoldalúvá vált, Quark viszont a kezdeti ferengi stílusából, illetve a mellett (főleg azért, hogy Sisko mindenáron meg akart bízni benne, és lehetőséget adott neki arra, hogy bizonyítson) egy egész komoly oldalt is kifejlesztett magában. Külsőségekben olyan maradt, amilyen kezdetben volt, de megjelent benne egy nagyon erős lojalitás az állomás személyzete (és személyesen Sisko) irányába, és bár tovább játszotta a nemtörődöm, profitéhes ferengit, végül már sokszor kilógott a lóláb. (Ja, Neelix<->Tuvok, Quark<->Odo. Nekem az utóbbi felállás sokkal jobban tetszik. Neelix legtöbbször szimplán ripacskodik, Quark és Odo pedig nagyon is intelligens módon húzzák egymást, aprónak tűnő, de annál kellemetlenebb akciókkal folyik köztük az állandó adok-kapok. És ehhez jön még Odo száraz humora, meg Quark állandó túljátszott felháborodásai.)

A legfőbb különbséget, amit a VOY és a DS9 között, így mindkét sorozat végéről visszatekintve érzek, talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy a DS9 hét, egyre keményebb év, és az azt együtt átvészelő, egyfajta nagy családdá váló emberek története, addig a VOY egy hét éven át tartó epizódfüzér, pár állandó szereplővel.
És ebben az a legérdekesebb, hogy ennek a nagy családdá válásnak igazából sokkal inkább a VOY-ban kellett volna lejátszódnia, de ebből az érzésből kaptunk a legkevesebbet, vagy legalábbis én nem sok ilyet éreztem benne.

Előzmény: hORK (3844)
Vegetable Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3851
Androméda? Jah, persze, megvan! (ugy tünik, még mindig álmos vagyok :o)))))))))
Előzmény: vega (3849)
C4 Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3850
Voy vs. DS9

Az esti voy, vagy ds9 varas - fogalmahoz szolnek hozza. Nos, jelenjen meg a dominion, kezdodjon el a haboru, na onnantol kezdve sokkal intenzivebben fogjatok varni a DS-t, mint addig a voy-t. Sokkal tobb es hatasosabb elem van a DS-ben. Tobbet lonek, es ez tobbet szakit. Tobben halnak meg. Tobb hosiesseg, onfelaldozas, baratsag. Majd meglatjatok....
Sokkal emberibb, ha szabad ilyet mondani.
Szo szerint a szarbol fogjak egymast kirantani, nem pedig allitanak ket tizedesjegy pajzsfrekvenciat, hogy elmuljon a veszely.

(szar = rohadtul durva csatajelenetek)

C4
c4.8k.com

vega Creative Commons License 2001.09.25 0 0 3849
Akkor viszont nem ártott volna kicsit konkrétabb átvezetés. :) Az egyik mondatban még nézzünk műsorújságot Andromeda ügyben, aztán meg már egyből TOS a tv2-n? ;))

Előzmény: Vegetable (3848)
Vegetable Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3848
Őőőőőő.... Hol irtam, hogy az m1? Csak azt irtam, hogy a tévé... Miután a jogok a TV3 után a @2re szálltak, más eszembe se jutott... :-D
Előzmény: vega (3834)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3847
Skizofréniámban már ostoba szóvicceket gyártok...

Segítség!!!!!!!!!!!

Előzmény: Nagyoreg (3846)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3846
Mondtam már, hogy szeretem a CICKÓKAT? Kedvelem a kis CICKÓT is, de igazán a nagy CICKÓ áll közel a szívemhez.... :))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: pg_breki (3845)
pg_breki Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3845
Csináltam egy kis Star Trek toto-t. Íme:

DS9 vs. Voyager
-------------------
1. Cickó - Jim Beam 1
2. Kira - Csokapik 2
3. Dax - Hetes 2
4. Quark - Neilix 1
5. Beschir - Doki 2
6. Jake - Naomi Wildman 2
7. O'Brian - Tom Paris X
8. Odo - Tuvok X
+1 ? - B'ellana (ellenfél hiányában a TÖRÖLVE!! Megállapított eredmény 2-es)

Így elég szorosnak tűnik az eredmény, de szerintem összességében a VOY legénysége sokkal jobb csapatot alkot, a karakterek jobbak és a humoruk valamint jopofa bénaságaik is a DS9 crew-ja felé helyezi őket. Legalábbis eddig. Na, de jó igérem, várok még 1 szezont és utána vonok le végleges következtetéseket a két sorozat összehasonlításában. :)) Aztán majd jövök sűrűn bocsánatot kérni a korai kritikákért! :) Hajrá CICKÓÓ!

hORK Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3844
"Janewaynak ki mert ellentmondan??? Senki."

Azért ez nem igaz, több esetre is emlékszem amikor semmibe vették a parancsát, igaz meg is kapták érte a magukét :) De simán ott is ugyanígy volt, hogyha nagyon nem értettek egyet vele, nem követték mint a birkák. Pl. Paris mikor lemegy a vizi világba a parancs ellenére, a doki a hologramok üldözésekor mikor átteleportál hozzájuk, stb. Csomó ilyen van. Amúgy a Voy színészeinek nagy része is igen jó volt szerintem, pl. a doki simán lefőzi a DS9-est, Neelix is Quarkot szerintem :) Igazából a karakterek voltak a Voyagerben nagyon eltalálva, a sztori tényleg sántított itt-ott :) De a figurákat nagyon meg lehetett szeretni. Nekem a DS9 is tetszik, de nem tartom jobbnak a Voyagernél - bizonyos szempontból jobb, másikból meg rosszabb, mondjuk úgy hogy "más" :)

Előzmény: Meglivorn (3842)
Mike73 Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3843
Nagyon szépen mondtad. Köszi. :-)
Előzmény: Meglivorn (3842)
Meglivorn Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3842
DS9: nem tudom, en azt imadom a legjobban, de nem a dominion miatt (bar azert a tobbszaz hajos flottak igenis konnyeket csalnak a szemembe ^_^), hanem az olyan epizodok miatt, mint mondjuk a mult heten Penteken, a Progress (bocs, amagyar cimrol lemaradtam), vagy jovo heten a szerda-penteki szezonzaras... Tehat hogy nagyon okosan, es jol kifejtve vezetnek elo problemakat, es a szineszek valami hihetetlenul jok (bar ezen a szinkron ront, akkor is, ha minden tiszteletem a szineszeke). Egy olyan resz, mint a Progress vagy
az In the Hands of the Prophets elgondolkoztat, nem csak szorakoztat. Itt keves a felszines dolog, szinte mindennek van melysege. Ez leginkabb az elso harom szezonra igaz.
Sisko helyzete nem szerencses, igaz hogy Kira pl. nem igazan hallgat ra. De pont ez a lenyeg, Janewaynak ki mert ellentmondan??? Senki. Sisko ugyan fonoke Kiranak es a bajori tiszteknek, de azok nem tisztelik es becsulik, csak a nyakan viselt harom potty miatt. Azt ki kell erdemelni. Ki fogja.
Az elso szezonnak most heten vege (valamilyen altalam nem ismert okbol, az csak 20 resz, a tobbi 26), ez a kornyekrol szolt, "ismerd meg a helyszint es a szereploket" stilusban. Ezutan erdemes szinte mindenre odafigyelni, mert eszrevetlenul, de mar benne vagyunk a tortenetben.
Jake... ehhez tessek hozzaszokni. Jake egy tizeneves, aki a sorozat alatt no fel. Eleg nagyra ^_^. Nem viszik tulzasba a "szerelmi eletet", de igenis lesznek csajozos epizodjai. Nem ertem ez miert baj, az a jo, ha a karakterek nem csak a hidon tudjak a gombokat nyomogatni, hanem tenyleg elnek, van hatteruk. Raadasul itt a karakterek nem statikusak, hanem elolrol nezve, fantasztikus fejlodesen mennek at. Rom es Nog, Jake, de Kira es Sisko is teljesen mas "emberre" valik a tortenet alatt. Itt nem csak a szereplok vannak hatassal a tortenetre, de a tortenet is rajuk, az esemenyek mindenkin ott hagyjak a nyomukat.
Zsiguli Zsiga Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3841
Ya, mind a kettő a Tv2 -n van!!!
Zsiguli Zsiga Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3840
Megnéztem a jövő heti műsort:

Star Trek TOS: október 5. Péntek, 23:05

Talán ez is érdekel valakit:
Csillagkapu: október 6. Szombat, 17:30

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!