Igen , már egy hete kivégeztem az onlányt , meg is jött az igazolás róla .
Láblógattam itt napok óta ...többet is mint kellett volna . Beosztott kolléga nem lesz velem elégedett . Holnaptól vagy 3 napig szállítót egyeztetek ... rémes munka , utálom is ahogy illik .:-)
Ott a normális kenyér mellett biztosan kapsz túrós batyut, errefelé viszont magad uram, ha magyar pékség nincs. :P szerencsére lengyel túró igen, csak mire rájöttem, mit és hol kell keresni... lehet, hogy jövő hétre betervezek még egy adagot. :D
Apropó, kenyér: már lehet normális, kovászos kenyeret is kapni, sőt, rozsosban is. Újabb röpke tíz - tizenöt év, és talán megérkezik a francia patisserie-k kínálata is... remélem. :P
Túrós batyu , meg az almaszósz elmaradt . Menyem beteg ....szólt , hogy ne . Gyorsan összecsaptam egy tejes pitét . Alig ettek valamit húslevesen kívül , de csomagoltam . Nekik is , nekem is elég holnapra . Elfáradtam .
ezen én is gondolkodtam már, hogy emiatt esetleg vennék valami hóttegyszerű kenyérgépet, egyébként más is mondta már, hogy csak erre használják, sütni meg a sütőbe teszik
Ínycsiklandozó menüsor, ezt mi egy hétig ennénk... :))) Túrós batyu nálunk is van, mindig ugyanezzel a recepttel:https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=153587392&t=9241487 igaz, mostanában a kalóriák miatt jóval ritkábbban, mint szeretném. Oldalast hét elején csináltam, a cukkinik pedig ott várnak a hűtőben, hogy a világbajnok receptedet bevetve tökfőzelékké lényegüljenek. ;) Mára tejszínes gombalevest terveztem, az évre pedig minden héten egy új recept kipróbálását, elsőnek egy coq au vin-re esett először a választásom.
Anyóca, egy szimpla kenyérsütő gépnek ha csak a kelesztő- és/vagy a dagasztófunkcióját használod, már rengeteg vesződségtől megkíméled magadat, mindig hibátlan tésztaállagot kapsz fél óra dagasztási idő után.
Találtam egy tasak tökfőzeléknek valót a fagyóban ... imádják , hát megfőzöm azt is ... magam kedvéért meg almaszószt a főtt húshoz . Kalács dagasztástól el tudnék tekinteni , de vele jár .
Most nem érek rá molyolni velük papus . Elősütöm a holnapi kosztot . Ugyan kölkek aszonták' csak kora vacsira jönnek , de legalább holnap ráérek előtte egy órányit utánsütni . Remélem elégedettek lesznek : húsleves , lecsós szelet , fokhagymás oldalas , füstölt szalonnába göngyölt csirke comb , lencsefőzelék lesz a menü . Gyártok hozzá gombás/zőccséges' rizst , kiscsaj meg pörköltet enne nokedlivel ... Menyem kedvéért meg túrós batyut sütök . A maradékokból meg elleszek tavaszig .:-)
Kb. fél kiló lencsét este beáztatok , majd főzés előtt átmosom . Még aznap megfőzök valamennyi füstölt csülköt , mert ennek a leve lesz a főzőlé . Kb. 1,5 liter kell hozzá .
Másnap 1-2 sárgarépát , 1 fehérrépát , 1 krumplit belekarikázok , és fűszerezem : sóval óvatosan mert a főzőlé is sós , őrölt bors , 2-3 babérlevél , legalább 4-5 gerezd fokhagyma , és főhet .
Ha kész , vékony rántásba beledinsztelek vöröshagyma kockát , ha kész teszek bele piros paprikát , és berántom vele .
Van aki ecetesen szereti , de én nem teszek bele , mert azt utólag , egyénileg is lehet .
Főzheted csülök helyett füstölt kolbásszal is , akkor azt félidőben karikázd a levesbe ! Csülökkel aromásabb , de kolbásszal is jó .
Nekem főzelékre van "rendelésem" új év napjára . Ugyanígy csinálom , csak semmi zöldségfélét nem teszek bele , és természetesen kevesebb víz , vastagabb rántás .