Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok.
Én csóró családból jövök, szerencsére nem volt semmi komoly vagyona senkinek, amit elvegyenek (kis földecskék csak, de lehet azt is már úgy kapták előbb a komcsiktól). Egyszerűen úgy gondolom, hogy a kommunisták az ellenérték nélküli államosításokkal lejáratták az eszméjüket. Semmiből nem tartott volna valamivel később névértéken vagy az alatt kárpótolni ezeket az embereket, de ezt is már csak akkor tették meg, amikor jött a rendszerváltás, és muszáj volt szembenézni a hibáikkal. Oltári nagy hiba volt, én nem tudok mentséget találni és pláne nem az ilyen dehumanizáló megnyilvánulások mellett, hogy burzsuj meg kulák. :) Persze most jobb, ha eltűnök, mert Cala virtuálisan kitépi a szívemet ezért. :))
Ezt mar nem tudjuk meg. De az biztos, hogy keves volt az allamositott vallalatokhoz az, hogy a rendszer hu embere valaki, kellett volna nemi tudas is. Na az meg nem volt. A kimosakodott senkik hiaba huztak magukra szep ruhat es poffeszkedtek az igazgatoi szekben az keves volt.
Az a zsido megvette a megkeresett penzen ezt kar vitatni. Burzsuj na ne. Az a rosszabb aki csak ugy elvette es beleult.
A burzsuj fizetesert munkat biztositott embereknek a kommunista mit?
Akkor az en felmenoim is burzsujok voltak, bar nem zsidok de ez mindegy, toluk is elvettek a hazat es gyarat, az enyeszete lett, ott mar nem keresett penzt senki. Nem eltek meg belole csaladok. Tonkretettek a kommunistak. Nincs bennem harag amugy mert ez mar a mult, szemelyes erzelmeim sajat reszrol nincsenek, csak ezek a tenyek.
De akkor ne is burzsujozzunk ha nem kommunistazunk.
Es de, van erkolcsi alapja, tudod kinek? Peldaul nekem! Minden alapom megvan ezeket kopkodni.
arra szeretnélek kérni, hogy a rendszer- és nemzetáruló látszólagos MSZMP pártkatonákat (erősen feltételezhetően a 3/III-s ügyosztály beépült szabotőreit) ne nevezd itt kommcsiknak, mert ezek Fasiszták.
igaz, hithű kommunisták ezeknek kötelet raknának a nyakukba.
és még egy megjegyzés.
1936-ban tekintélyesnek mondható összegért, 25 ezer pengőért vásárolta meg Sebestyén Aladár és neje, Grönwald Róza.
A VÉTELÁR TÍZÉVI KÖZÉPOSZTÁLYBELI FIZETÉSNEK FELELT MEG.
Sebestyén Aladár sikeres zsidó üzletember volt, közepesen elismertnek nevezhető első világháborús harctéri kitüntetésekkel, ám érdemrendjei nem voltak elégségesek ahhoz, hogy kormányzói mentességet kaphasson, ezért villáját 1944. április 28-án elkobozták, és bár a holokausztot túlélte és visszatért Magyarországra, 1950 után mégis egy Szent István körúti bérlakásba költöztették, miközben háza rekvirálása ellenére viszonylag szerencsésnek mondhatta magát, mert az úgyszintén saját, majd államosított cégénél megmaradhatott osztályvezetőnek.
Tehát elmondható, h Sebestyén Aladár egy burzsuj volt, akitől a vallása-származása okán a Horthy-rendszer (a fasiszták) elkobozta vagyonát, és a kommunisták kifizették egy körúti kecóval, és egy osztályvezetői állással.
A villába pedig 3(!!) kommunista vezető (!!!) család költözött, amit ezekután az ott felcseperedő áruló elsíbolt, és most ezen miákolnak a fasiszták, akik eredetileg kobozták el A Zsidótól ...
ahammm ...
hát ... szvsz nincs senkinek semmilyen erkölcsi alapja ebben a sztoriban a másikat köpködni ...
Pontosan. Most már csak az marad, ha minden szétesik, szétrohad, és tényleg meglincselnek párat, a többi meg hirtelen rájön, hogy mindig is emezek seggét akarta nyalni, nem amazokét. :) Aztán apránként kibaszkurálni őket is. ;P
Egyebkent hiaba lenne kormanyvaltas. Ugy haloztak be az orszagot a legalso szintekig mint valami polip, el se tudjatok kepzelni. Nem akarok peldat konkretan pedig van. A legaprobb dolgokig tette magaeva a ner az orszagot, mindent bekebelezve. Megszerezve a legutolso morzsaig mindent. Itt aki nem a ner az mar csak jobbagy lehet.
A munkásőr székházban vagy mi volt a neve a Gellért hegy oldalában annak a háznak üzemelt a Századvég, amikor odajártam. Kövéré volt, ő azt privatizálta pölö. Nyilván a papa miatti nosztalgiából. ;P
Jól átbasztak minket a rendszerváltáskor, mindent a saját zsebeikbe privatizáltak, még az olyan kishalak is jókat szakítottak, mint az akkori Fideszesek.
A dk-sok tenyleg pont olyan agyhalottak mint a fidernyakok, jol latod. Mindketto szekta.
Nem tudom a kutyapart milyen. Mire lenne jo. En mar total kiabrandult vagyok. Itt egy-ket kivetellel nincs igaz ember. Hadhazy meg kuzd. Egyedul.
De a tiszta emberek mar nem is akarnak reszt venni ebben a mocsokban. En se tennem. Tonkretennek az egesz csaladomat koholt vadakkal, bemocskolnanak, lejaratnanak. Csak a gazembereknek terem itt baber.
Tegnap láttam, hogy nőtt a Fidesz népszerűsége (52%), van 9%-nyi közel agyhalott DK-s. Az MSZP gyakorlatilag a tagsága (1%). A baloldaliak 20%-a viszont egyik jelenlegit se jelölte be, vagy rejtőzködők vagy be kéne fejezni az ellenzéki összefogásosdit, mert a baloldaliak jelentős része nem kér a jobbikból (vajon miért?) és nem kér Gyurcsányból (vajon miért?)... A kérdések költőiek. ;P Szvsz a jobbik a kisebbik rossz, amit be kellett nyelniük az összefogásosdinak.
Viszont van 3%-nyi okos, szép, délceg és cuki Kutyapártos, az ég áldja meg őket! :)
Egyebkent a cikkben rosszul irtak raadasul, nem felmilliardot er az az ingatlan hanem tobbet.
Igen ezen kattogok.
Es ezek osztjak az eszt, peldaul a savos adozasrol, tobbszor vegighallgattam gyurcsanytol miert igazsagos, meg a tobbi.
Olyan szepen tud beszelni a tensasszony is.
Nem kulonbek ezek a fidernyakoktol.
Egyik is tolvaj komcsi, a masik is tolvaj komcsi. Jo ez az orszag. Fideszbuziknak most kuss! Majd akkor pofazzanak ha ok egyszer is belatjak, hogy a hazaarulo bandajuk milyen. De sose fogjak mert ostobak.
Szerintem ez is olyan, mint a szülői minta: vagy direkt nem olyan leszel vagy direkt olyan leszel, mint a szüleid. :)
Bennem meg a férjemben a nincs, azt hozta ki, hogy elutasítjuk a vant is. Kristálytisztán emlékszem, olyan pillanatokra, amikor kellett volna valami, de nem kaphattam meg, és átéreztem, hogy anyámnak jobban fáj, hogy nem tudja megvenni, mint nekem, hogy nem kapom meg. Pl. nekünk nem volt negyven kiló csoki a télapócsomagban, hanem zoknit hozott a mikulás, némi földimogyorót és egy csokimikulást meg egy kis virgácsot. Máskülönben nem nagyon volt otthon csokoládé, és akkor utáltam meg örökre, amikor az öcsém megette az én mikulásomat. Azóta se eszek csokit, nem is kívánom, nem is ízlik. A sajátjaimnak én nem vettem virgácsot, de ösvény vezetett a cipőikhez, amiben rendes csokiszeletek vagy csokidesszertek, karamell, alma, max. egy mini csokimikulás (a legvacakabb csokikat használják általában ezekben, én sajnáltam rá a pénzt) volt. De őket meg ez nem érdekelte, mert amúgy van a konyhában egy csokisedényünk, és onnan bármikor bárki ehetett, bár főleg a férjem dézsmálja. Akinek soha nem volt mikulás, ritkán evett egy-egy sportszeletet vagy vonatos csokirollót. Az első szülinapi tortáját én vettem neki. :(
Hat nezd erre jobb ha nem mondok semmit. Hogy kurva pudingot nem ehetsz.
De sporolosan kell elni. Most olvastam, hogy gyurcsanyek az apro villat 1995-ben 9millioert vehettek meg, ennek a 10 szazalekat kellett kifizetni, es mostanaban jart le a kifizetes, tehat 25 ev alatt kellett kb kifizetni az ingatlant. Az havi 27 ezer ft. Mivel ceg tulajdonaban van az ingatlan mindent leirtak koltsegkent. Most fel milliardot er a haz. Na latod lehet rendesen takarekosan elni???
Es akkor ez a gyoker es a tensasszony neje papol tarsadalmi szolidaritasrol, meg adozzon tobbet akinek tobb van, stb.
Hogy meg annyi sem volt bennuk, ha mar betettek a segguket a zsidotol elvett villaba, hogy egyben kifizessek a fillereket, mert a 9 millio is az volt. (Nyolcvanas evekben egy epitesi telek az orban hegyen 7 millio volt peldaul)
Ezert mondom mindig, hogy a budai orrfelhuzos uriasszonyokkal csinnyan, mert nem tudhatod, hogy kerult oda.
Masreszt meg a gyurcsany meg a neje menjen a halal faszara.
Deazért az mégiscsak jó, h nem kelletett lefejezni ahhoz, h ne fájjon a fejed, nem? :)) Örülök natyon!!! :))
mert takarékoskodni kell ... eszt tanították a családos hajléktalan-szállón is ... havi 5 000 Ft-t kellett kötelezően félrerakni ... 18 hónapot lehet egy ilyen helyen eltölteni, ami 90 000 Ft összegyűjtését eredményezte. akkor egy budapesti albit 70-80 K-ért lehetett kivenni ... 2 hó kauKKció + 1 hó előre ... és monták neked a szállón, h ebből lesz kecód.
lakásigénylést be sem adhattál a folyton változó lakcím miatt, mert mindegyik önkorinál feltétel, h legalább 3-5 éve a területén lakj. saját kecóhoz sem lehettél hitelképes, mert a folyton változó lakóhelyeid miatt a munkahelyeid esetlegesek ... de félre kellett tenni az ötezret, mert majd abból lesz neked hol lakni ... és ezt el kellett hinni, mert jegyezték az együttműködési faktorodat ...
most beszéltem egy fószerrel videohívásban egy másik terület miatt (idősgondozás) és aszonta, h Nyugaton feljelenthetik, és fel is jelentik a szocmunkást ...
Teljesen jol teszed, boldogsaghormont szabadit fel, ezt a hulye pszichologusnak is tudnia kellene. Nem egy haz arat zabaltad fel, mirol beszel. Amugy a ferjemnek is ez a kedvence. 😊 Jelenleg nem sok ertelme van a forintot orizgetni.
Felkeltett a front. Nem faj a fejem, de erzem, hogy fajna ha nem szednem a gyogyszert. Hulye erzes. 🙂
és nagyon örülök annak, h a pszichológusom tanácsának ellenére felzabáltam néhány év alatt kb 35 000 Ft értékben Danette csokipudingokat, és nem félretettem az árát, mert már rég belefolyt volna az inflációba, és nem is ettem volna meg a pudingokat, és még pénzem sem lenne. Így most nincs pénzem sem, de legalább ettem a fincsi pudingokat ... szóval nem volt igaz, h majd ebből lett volna nekem házam-nyugdíjam ...
Ebben lehet, hogy van igazsagod. Nem tudom. De lehet. En tenyleg el voltam kenyeztetve, most nem kell sokminden. De szeretnem ha a gyerekeim se sovarognanak.
Azert nem lottozok mert szerintem ha nyernek nem tudnek toluk semmit megvonni. 🙂 nem magamtol. Toluk. Mondjuk annyiban jo lenne, hogy a vilag legjobb iskolaiba mehetnenek es ha a epp arrol tanulnanak akkor felultetnem oket a repulore es irany a keck obszervatorium. 🙂 lehet megis veszek egy lottot. 🙂
Szerintem errol nincs szo. Tele vannak baratokkal. Akkor is tele voltak amikor mar en lattam es kezdett zavarni, higy kezdenek lerongyolodni, mert utalok vasarolni jarni, nehezen jutottunk el. Gondoltam egyet, mondom eleg nagyok, kapnak havi apanazst es azt kotelesek ruhara kolteni. Nem elszorni hanem ruhara. Marhara boldogok voltak. Eleinte voltak borzaszto dolgaik, pl a pampaliniszerko meg ilyenek, de mondtam, hogy igy jartatok, ezt kell viselni. Zoknit, gatyat, bugyit, stb is nekik kell venni. Ha nincs igy jartak, kaptak ruhapenzt. Egyedul a nagyobb darabok mint cipo es telikabat olyan, hogy azok nem fernenek bele a keretbe igy azt megveszem, de ha mondjuk kitalalja valamelyik, hogy neki 50ezres cipo kell akkor abba bele kell adnia a ruhapenzet. Egy eve mukodik ez a rendszer es jololtozottek. Ha olyanom van kapnak valamit mert adni szeretek, es megbeszek ezt azt. Mert jol esik. De mar nem kernek vagy ilyenek, megoldjak.
Igy levan a gondom is, hogy jajj vasarolni kell a gyereknek. Van amikor baratokkal mennek soppingolni. Nagyon szeretik. Onallosagkent elik meg. Es jobban megbecsulik a kapott penzt es a ruhakat is. Figyelik az arakat es az akciokat is.
Olyat meg sosem hallottam toluk, hogy valaki rosszul oltozne es leneznek es nem baratkoznanak vele vagy ilyesmi. Egyebkent is vannak elegge eleresztett csaladbol valo de kevesbe modos csaladbol valo barataik is. Kulonben manapsag kurvajol fel lehet oltozni a kinaibol, nem is latszik, eleg 1-1 markasabb darab, vagy egy jobb cipo, ezt meg szinte minden gyerek valahogy megkapja, es ennyi. A learazasokkor jo aron meg lehet venni markas cipot is neha rohadt jol. Van amikor egymasnak adjak le a droto. Szoval en nem vettem eszre, hogy ezen mulnanak baratsagok mert nem olyan korokben mozgunk, de van ahol igen, beszeltunk mar errol mert a lanyom gomdllkodott egy iskolan, hogy atmegy, de lebeszeltem. Mondtam, hogy ok, kifizetjuk a tandijat, es? Azt hallgatja, hogy hanyadszorra voltak iden monacoban? Meg a prada napszemuveget fogja nezegetni? Higgye el nem lesz ez jo.... megertette... szoval igen. De nalun ez nincs.