"Amit mi megtehetünk (a fanatizmuson és a fanatikusokon való
szórakozáson túl), az pedig az informálás, a felvilágosítás.
Leleplezni a fő feminista hazugságokat a patriarchális elnyomásról,
női kvótáról, családon belüli erőszakról, bérkülönbségről, stb.,
egyáltalán kétségeket és gondolatokat ébreszteni a femináci agymosás
ellenében."
A femis topik módija nem szeretné , ha oda jönnél . Ezek szerint tudod te , hogy vaj van a füled mögött , ezért kértél engem közbenjárónak . Szóval : nem jöhetsz , mert úgyis kivág a módi .
Ó, azt nem állította senki, hogy nem lehetne javítani a KRESZ-en! Csak azt, hogy többé/kevésbé megalapozott kritikánktól / jobbító szándékú javaslatunktól függetlenül ez az a jogszabály, ami alapján a tetteink meg lesznek ítélve.
Privát vélemény: az autósnak tök mindegy, kinek adja meg az elsőbbséget azon az úton, amelyre rákanyarodik, jogszabály szerint ott még kijelölt gyalogos-átkelőhelynek sem kell lennie. A forgalomirányító jelzőlámpa sem elsőbbséget keletkeztet, hanem az adott útszakasz vonatkozó szabályok szerinti használatát ütemezi. Szóval meg kell adnia az elsőbbséget a szabályosan és szabálytalanul átkelőknek is. (szabályosan átkelőnek minősül egy objektív okokból a jelzőlámpa szabad jelzését lekéső gyalogos is, mint pld egészségi állapotánál fogva korlátozott "kitörésgátlós" tatter, babakocsiból kieső/kidobott cumisüveg után kapkodó kismama, nagyon eldobott pizzásdobozokat összeszedő akkor épp szerencse- és emiatt jattmentes futárlegény...)
Hűha! Szóval vagy Valaky! ... igen, ez a körülmény már kényszeríthet bizonyos dolgok megtételére ... pl. zöldzebrán áttekerő bevásárló háziasszonyok éktelen ledudálására ... Igen, ez kétségtelen, hogy akkor már vitted valamire ...
Így van! És a szabályszegésre (amennyiben nem balesetveszélyes) nem lehet figyelmeztetni hangjelzéssel (civil embernek), mert az is szabályszegés (sőt! adott esetben az okozhat balesetet! :P ) ... :)
Csak_Szólok kollégával itt kezdtetek el nyüszörögni azon, h sajnos nem lehet elütni a zöld zebrán átkelő bringást (engem) bírósági felelősségrevonás nélkül. Jelen diskurzusunk innen indult, mert igyekeztelek megvigasztalni benneteket bánatotokban, ami letaglózott benneteket.
Mindezt tudom , de ha szépen/óvatosan tekerget , nem fogja elütni anyut Pistikével . Szabálytalan , de nem halálos bűn .. na . Kevésbé veszélyes , mintha elém zuhan az autós sávban .
Lakott területen belül én fokozottan érzékeny vagyok a balesetveszély lehetőségére! -Ezt minden rendőr akceptálja!! --(Pláne, ha megvizsgálja az irataim! DDDD )
Én akkor látnám értelmét a dudálásnak, ha egy szabálytalanul veszteglő jármű eltakarja a gy.átkelőhely egy részét!
de miért tennél ilyet, ha amúgy bármikori megállásra kész sebességgel közelíted meg a gyalogátkelőt szabályszerűen? JaaA! Értem már! Szóval, ha van dudád, akkor dudálsz! Persze, tegyed csak ... Csak valamelyik bokor takarásából ne bukkanjon elő egy rendőr ... ;)
(Vagy, ha a kerékpáros pofátlanul kerékpározik a zebrán.)
ha nem balesetveszélyes amúgy a szabályszegés, akkor ez is szabályszegés, de ezen már túl vagyunk ... szóval persze, dudálj csak, ha már annyira nem bírod ki ...
Ha olvasnád a mailjaidat, akkor neked is meg tudnám írni magánban azokat a gondolataimat, amiket Krisztinának például meg tudok.
Pedig vele aztán éktelen nagy felfogásbéli különbségeink vannak - és mégsem kell messzebb mennem a szóhasználata miatti haragomban mint hogy űrszörnyeteg..