Ha nincs ellenvetés, akkor haladjunk apróléptekkel. Az angolok által "libabogyónak" titulált egresről szóló videóban látható a telepítése, ápolása, metszése és betakarítása. Plusz még receptek is. A kolléganőm múlt héten hozott egreszselét, isteni volt croissant-nal, hamar el is fogyott.
Lehetne, hogy ez a csoport a növényekről is szóljon? A növények több szempontból is fontosak pont a libák fejlődéséhez.
Azon túl közismert, hogy az élő növények, a zöld környezet csökkenti a stresszhatást, és így hozzájárul az EQ fejlődéséhez. Nem véletlenül vannak növények a könyvtárakban és a gyógyszertárakban is. Az EQ növelésére meg pszichológusok a kommunikáció fejlesztését ajánlják, meg hogy legyünk önzetlenek, figyeljünk a környezetünkre is. Egy másik élőlényről gondoskodni egyértelműen figyelmes és önzetlen dolog, és mi lenne jobb kezdete ennek, mint egy, pláne sőt, több szép növény boldogan tartása az otthonunkban? Könnyen belátható tehát, hogy a növények után már csak egy kis lépés a libák szeretete, majd akár az embereké is, beleértve a gyíkembereket is?
Úgy értelmeztem, hogy tudsz angolul, próbáld ki a pzizz nevű alkalmazás ingyenes verzióját. Én csak a 26 perces délutáni pihenésemhez használom általában, de volt már periódusom, amikor nem tudtam aludni, és ez jobban segített, mint a white noise vagy a cseperésző eső hangja, amit addig használtam.