A minap egy tudományos híradásban fekete-lyukak ütközésének gravitációs impulzusainak észleléséről adtak tájékoztatást.
A beszámoló szerint az észlelő műszer két 6 km hosszú lézernyaláb segítségével működik. A nyaláb egyikének az impulzus hatására hullámhossz megnyúlást észleltek.
Teóriám szerint a világmindenség "horizontjáról" hozzánk érkező fény vöröseltolódását nem a fényforrás távolodásától, hanem fény útja mentén lévő gravitációs mezők rendszeres változásai idézik elő, mintha impulzusok érnék, ugyan úgy ahogyan a fekete-lyukak találkozásának gravitációs impulzusi is korrigálták a mérőműszer fény nyalábjainak hullámhosszát.
"...arról speckó pont elcsíptem egy filmet a Discovery-n. ...elég meggyőző volt..."
Hát igen, elég meggyőzően tudják előadni, így hatékony az agymosás.
Abból indulnak ki, hogy a galaxisok vöröseltolódása a távolodásból származik, ami nem bizonyított, de szerintem nem is igaz. Maga Hubble sem hitt ebben.
Nekem van más magyarázatom, ami szerint nincs semmiféle tágulás, gyorsulva tágulás meg pláne nincs. De a "modern" fizikusok, akiknek a kezében van a pénz, erről nyilván nem fognak filmet készíteni.
Csak pénz és propaganda kérdése, hogy a nagyérdemű mit hisz el.
Az én elméletem szerint a tér csak egy fogalom, amelyet az ember alkotott. Mivel valóságosan nem létezik, így tágulni sem tud.
"...nem egy önmagába záruló forma, hanem egy szimpla gömb...
A térnek nincs alakja, mivel csak egy fogalom. Azt azonban mondhatjuk, hogy az univerzumnak az a része, amit már nagy távcsövekkel belátunk, nagyjából 10-20 milliárd fényév sugarú gömb.
"...ami tágul a semmibe..."
A semmibe tágulást én nem tudom értelmezni.
És abban sem hiszek, hogy a távoli galaxisok gyorsulva távolodnak tőlünk.
Nem tudom, hogy volt-e kezdete a világnak, vagy örökről fogva létezik.
Én tudománnyal foglalkozom, és annak az az ismérve, hogy korrekt megfigyelésekre és megismételhető kísérletekre támaszkodik.
A világ keletkezését sem megfigyelni nem lehet, sem kísérletileg bizonyítani nem lehet.
Csak hablatyolni lehet róla. Éppen ezért szeretik a kozmológusok, mert azt mondhatnak, amit csak akarnak, sem bizonyítani, sem cáfolni nem lehet a meséiket.
A kozmológia messze áll a tudománytól, és azok művelik, akik a tudományban nem vitték semmire.
Fekete lyukak dem léteznek, de LÉTEZIK az anyag alapállapota, 10+24 g/cm3 maximális sürüsêggel, ahonnan az anyag NEM sugároz ki semmit, ezert tünik feketének.
Úgy ahogy mondom, csak a négy felé elemi részecske van, amik csak kötni tudjak egymást, Amik csak mas testet tudnák alkotni, de a testek mindig úgyan azokból az elemi részecskékböl állnak!
Ahhoz, hogy meglásd a tarkódat, nem kell semmiféle hipertórusz.
Mivel a fény nem egyenes vonalon halad, hanem a gravitációs mező által meghatározott görbe pályán, simán előfordulhat, hogy a csillagászok egyszer felnéznek az égre, és ott a Földet fogják meglátni.
Persze, amennyi idő alatt a fény kerülővel visszatér, annyival korábbi állapotát fogják látni a Földnek. Ez elméletileg teljesen normális.
Az ősrobbanás pedig csak egy vallással átitatott mese.
Az egy darab elemi részecskéből kiinduló kétfajta mező, hogyhogy nem befolyásolja egymást? Áthatolnak egymáson, mintha nem is töltenék ki a teret? Ha a kétfajta mező, a kétfajta töltés eredménye, amivel mozgásba hozzák az anyagot, akkor hogy nem hatnak egymásra?