Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sbojan Creative Commons License 2016.07.12 0 0 659

A "nincs ertelme felrakni, mert azzal is bajok vannak"-kal kapcsolatban: aki programozott mar valaha, az tudja, hogy - az egy utasitasos programokat leszamitva :-) - olyan nincs, hogy tokeletes program.

Viszont jo esellyel az ujabb verziok valamiben jobbak a regebbieknel, elvegre ezert fejlesztik azokat.

Tehat lehet, hogy egy ujabb verzio nem old meg minden addig letezo problemat, sot, ez eleg biztos is, de az eselye mindenkeppen nagyobb annak, hogy picivel tobbet megold, mint a korabbi kiadasok.

Ha arra varsz te is, ahogyan a szervizekben dolgozok, hogy majd lesz egy vegleges verzio, ami minden gondra gyogyirt hoz, amivel "nem lesznek bajok", akkor biztosithatlak, hogy az sohasem fog eljonni.

A mai autokban levo szamitogepes rendszerek mar olyan szinten bonyolultak, hogy egesz egyszeruen a piacra dobasukat kovetoen egy ido utan mar nem eri meg veluk foglalkozni, gorcsolni, mivel a ra szant ido meghaladna maganak a vegtermeknek (azaz az autonak) az eletciklusat.

Es annyi fejlesztoje egy autos cegnek sincsen, hogy egy evek ota kaphato jarmu foglalja le a kapacitasukat. Gyakorlatilag mindenki az uj tipusok rendszerein dolgozik, a regiekkel majd csak "ha jut ra ido" alapon foglalkoznak.

(Es meg akkor is lesznek majd prioritasok - szerinted az a problema, hogy pl. az iPhone-rol nem indul el a zene lejatszasa, az hanyadrangu problema?)

Előzmény: f4ndroid (656)
sbojan Creative Commons License 2016.07.12 0 0 658

"Almas" cuccot elvbol nem hasznalok, igy nem tudok nyilatkozni.

Es a szerviz szerint annal a minimum 4 ugyfelnel szinten az iPhone-rol torteno lejatszassal vannak gondok?

Telefont cserelni egyszerubbnek tunik... :-P

Előzmény: f4ndroid (656)
snow.dog Creative Commons License 2016.07.11 0 0 657

Az előző kocsimnál felpöndörödött a széle, ami borotva éles volt. Szervizben szó nélkül ingyen cserélték (garis volt a kocsi).

Előzmény: Ludy67 (655)
f4ndroid Creative Commons License 2016.07.11 0 0 656

Jeleztem a szerviznem, hogy többször lefagy a media rendszer menet közben, iphone-ról nem indul el automatikusan a zene lejátszás automatikusan, amikor csatlakoztatom iPod csatlakozón és hogy legutóbb "mintha" nem a legfrissebb verzióra frissítették volna a sw-t. Erre azt mondták nincs értelme a 5.41.B.R4-t felrakni, mert azzal is bajok vannak jelenleg min. 4 ügyfélnél, ők is várnak a megoldásra. A Citroen gyár hamarosan kiad egy újabb verziót majd inkább azzal próbálkozzunk...

Nálatok is van gond az új verzióval, tényleg nincs értelme felrakni?

Előzmény: snow.dog (653)
Ludy67 Creative Commons License 2016.07.10 0 0 655

Sziasztok! Egy újabb történésem lenne! Volt már valakinek olyan, hogy a sebességváltó kupaklja( amin a beosztások vannak) lejön a helyéről? Üdv!

f4ndroid Creative Commons License 2016.07.06 0 0 654

Hálás köszönet! :) Ebből azt látom, hogy nekem sajnos nem a legújabb verzióra frissítették legutóbb, hanem az előzőre pedig már több mint egy hónapja kiadták - ha egyáltalán hozzányúltak...

Akinek az új fent van kérdezném, hogy az iphone Siri hívás funkciója működik-e rendesen?

Köszi! :)

Előzmény: snow.dog (653)
snow.dog Creative Commons License 2016.07.05 0 1 653

Pedig már kétszer is közzétettem, legutóbb ezt írtam:

"A 146. hozzászólásban írtam (egyébként én is a keresővel találtam meg):

Néhány hasznos tipp:

- The new C4 Picasso 2013 is equipped SMEG+ system and not RT6.
- Press and hold SETUP button, check the current firmware version
- Long press "Navigation" button: display GPS data, satellites visible and activate demo mode Navigation
- Long press "Configuration" button: displays version FirmWare"

Előzmény: f4ndroid (652)
f4ndroid Creative Commons License 2016.07.04 0 0 652

Ismételten szeretném megkérdezni, hogy hol lehet megnézni melyik sw verziót rakták fel nekem? Minden menüt végig bogarásztam, de sehol nem találom. Köszi!

Előzmény: sbojan (651)
sbojan Creative Commons License 2016.06.26 0 0 651

"Ma megvolt a frissítés (szervízben), SMEG5.41.B.R4 verzió lett feltéve (2016.04.05). Eredetileg mi az SMEG+5.4.BR8-at kértük, de lehet, hogy végül nem véletlenül ezt telepítették."

Nos, ha összahasonlítod a verziószámokat, akor láthatod, hogy az 5.41.B.R4 újabb, mint az 5.4.B.R8, szóval nyugi, a legújabbat kaptad! :-)

Amúgy a kiadási dátumok szerint is egyértelmű a helyzet: 2016.04.05. versus 2015.12.22.

Előzmény: biga156 (639)
Slamon Creative Commons License 2016.06.24 0 0 650

Feltettem a legújabb FW-t, az eredmény ugyanaz. Valószínűleg ez nem hiba, hanem olyan paraméter, amit a diag toollal lehet állítani, és talán a régi 2013-as eredeti FW-ben nem volt külön beállítva (a kihangosító akkor "RT_SMEG" néven jelentkezett be, ami szintén nem a legelegánsabb).

Előzmény: biga156 (648)
símasínhapsi Creative Commons License 2016.06.23 0 0 649

C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi tulaj vagyok 2014 eleje óta,(gyártás 2013. dec.) Érdekelnének a 12" TFT kijelzőre kiadott visszahívási akció részletei,mert nem kaptam értesítést a kampányről,viszont a probléma nálam fellépett( csíkosodás).Ezzel egyidőben jelentkezett egy másik gond is,nyöszörgő jellegű hang a hátsó futómű felől,melyre önköltséges alapon az alumínium kereszttartó rúd cseréjét javasolták,természetesen szakszervizes óradíjas javítási költséggel.

Kérdésem:1. Valószínűnek tartom,hogy a visszahívás mindenkire kötelező,vagy legalábbis alvázszámra kiadott,így mulaszthatott-e nálam a márkaképv.?

2.Hasonló futómű(hátsó) probléma előfordult-e,(nem tudtam a blogot végigböngészni ,elnézést)? Az első futómű lengőkar csavar kapcsán kiírt kampányon megjelentünk.

Előre is köszi bármilyen segítségért!

Előzmény: Ludy67 (644)
biga156 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 648

Amit én írtam, az viszont sztem újabb és tutijó Gc4P-hoz ( bár nem tudom van-e esetleg különbség felszereltségben is. De szerintem minden felszereltséghez ua. a fw van). Márpedig akkor ezzel frissítheted, mert ez hibátlan.

Előzmény: Slamon (647)
Slamon Creative Commons License 2016.06.20 0 0 647

"Szinte minden rendszernél (telefontól navigációs rendszerekig) a firmware verziókat csak újabbakra lehet cserélni (upgrade), nagyon ritka eset hogy a régit vissza lehessen tenni (downgrade). Ennek azért nem ártana utánajárni. :)"

Utánajártam, tényleg nem lehet. :P

Előzmény: snow.dog (636)
Ludy67 Creative Commons License 2016.06.11 0 0 646

Igazad van! Rosszul írtam, a picasso feliratról hagyták le a pontot.

biga156 Creative Commons License 2016.06.11 0 0 645

Mi sem vagyunk maradéktalanul elégedettek a szervizünkkel, de azért ilyen bakikat szerencsére nem csinálnak. És mostanában mintha fejlődnének :)  Szerencsére a kocsival alapvetően nincsenek gondok, így ritkán találkozunk a szervizzel.

Nekünk visszahívásban csak valamit a futóműben cseréltek. Ezen kívül ott volt még a csomagtér ajtó csere, de az nem visszahívás ugyebár, bár sztem megérne egyet, mert valószínűleg sokan nem is tudnak a hibáról.

Az Citroen feliratban az i-n nincs pont (viszont az e-n van 2 :P

Előzmény: Ludy67 (644)
Ludy67 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 644

Sziasztok!
Egy éve múlt, hogy egy c4 picasso (intensive) tulajdonosa vagyok. Extrák: 3d led lámpák+ napfénytető+17-es felni. A kiválasztánálnál nagyon beleszerettünk a külső ( főleg a 3d hátsó lámpák) és a világos belső +hd kijelző kialakításába. Előtte 307 peugeot volt 10 évig minimális problémával. Az első hónapban visszahívásban kicserélték a HD kijelzőt, mert azt mondták,hogy becsíkosódhat, igaz ez a jelenség nálam nem fordult elő. Télen észrevettem a mindkét spoilernél lévő repedést. Nekem is teljes hátsó ajtó csere volt. A fényezés valami katasztrofálisra sikeredett,a belső részen olyan volt mintha én festettem volna kézzel, egy csomó helyen megvolt folyva a festék.A hátsó ajtó nem csukódott rendesen.Újra ragasztották az emblémát illetve a feliratot amiből az jött ki,hogy a Citroen feliratról az i-ről lehagyták a pontot. VICC!! A hátsó kamera képe is megváltozott. Előtte teljesen élethű volt a kép, síkban mutatott mindent. Most olyan mintha egy dombon tolatnék és mögöttem minden egy dombon lenne... Visszavittem a hibákkal, kicserélték a kamerát, de nem lett jobb. Régen nem láttam a rendszámtáblából semmit, most az is torz képen ott van. Most volt 1 éves szervíz( már más helyen). Most meg csöpögött az olaj utána. Megint vissza... Megcsinálták, már jó! Állítólag ez a BMW motor nem sikerült. Van baj vele! Remélem nem lesz igaz! Nagyon vigyázunk rá, nem tudom miért, de ki és beszállásnál mindig vagy beleütünk vagy belerugunk valamibe. A feleségem is így jár és nem vagyunk túlsúlyosak. A napfénytető mivel hátrébbról kezdődik, ezért előről élménynek nulla! Most hívott a nejem,hogy büdös a légkondi! Egyébként vezetni szuper!! Üdv mindenkinek!

snow.dog Creative Commons License 2016.06.09 0 0 643

"Nem véletlen, hogy egyre nehezebb a hasonló térképalkalmazásokat eladni, ha ilyen eszement összegeket kérnek olyasmiért, amit utcahosszal jobb minőségben lehet ingyen beszerezni más cégektől."

Ezzel azért vitába szállnék.

1. A térképfrissítés egyik navigációs programhoz sem jár ingyen, legalább is a népszerű programokhoz biztosan nem (iGO, TomTom, Backer, stb).

2. A térképek karbantartása ha tetszik, ha nem a cégeknek is sok pénzbe kerül. Vagy be kell járni a terepet, vagy nagy felbontású műholdas felvételekről lehet frissíteni az információt. Mindkét megoldás idő és pénz igényes.

3. Valójában nincs nagy különbség a térképet készítő cégek anyagai között. Két külföldi és egy magyar térképgyártó van, akit komolyan lehet venni. Közel azonos a térképük.

4. Az más kérdés, hogy a gépkocsikhoz drágábban adják, mint a PNA, vagy mobil gépekhez. Gondolom abból indulnak ki, hogy akinek telik a drága gépkocsiba való hardverre és szoftverre, annak telik a drága térképre is.

Előzmény: GSdriver (641)
snow.dog Creative Commons License 2016.06.09 0 0 642

Akit érdekel, a térkép frissítés házilag ingyen is megoldható. :)

Előzmény: biga156 (640)
GSdriver Creative Commons License 2016.06.08 0 0 641

Köszi szépen!

----------------

Mondjuk valszeg nem veszem meg. Valójában 2016-ban elvárnám az ingyenes update-eket legalább a garancia végéig ... vagy örökre is akár. Nem véletlen, hogy egyre nehezebb a hasonló térképalkalmazásokat eladni, ha ilyen eszement összegeket kérnek olyasmiért, amit utcahosszal jobb minőségben lehet ingyen beszerezni más cégektől. 

Előzmény: biga156 (640)
biga156 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 640

Akit esetleg érdekel: most ellenőriztem az itteni Citroen oldalon a térképfrissítéseket, a teljes Európa térképfrissítésre június 30-ig 30euro kedvezmény van. (eredeti ára 149€90)

biga156 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 639

Ma megvolt a frissítés (szervízben), SMEG5.41.B.R4 verzió lett feltéve (2016.04.05). Eredetileg mi az SMEG+5.4.BR8-at kértük, de lehet, hogy végül nem véletlenül ezt telepítették. Pár órás teszt után egyelőre minden gond nélkül megy, főleg a BT kihangosítónál látható sok változás, a legfontosabbak: működik a névjegyzék normál abc-be rendezése kormányról keresésnél is;

a kezelőfelület hívás közben egyértelműbb (nagyobb ikonok, könnyebben kezelhető);

megoldódott a "lenémított rádió hívás után magától visszakapcsol" probléma is.

Amúgy működik az adaptív tempomat is (ez felmerült itt a fórumban is hogy esetleg nem megy). Egyelőre ennyi ami kiderült az elmúlt pár órában, teszteljük tovább, ha valamit észlelünk, úgyis jelezzük.

Más: a másik -remélhetőleg most végleg megoldott- probléma a csomagtér ajtó cserével kapcsolatos. Miután cserélték vagy két hónapja (a spoiler repedés miatt), pár hete a kábelköteget védő gumi harmonika cső (a csomagtérajtó balfelső felén), feltehetőleg a cserekor bekövetkezett sérülés miatt elengedett (a rögzítőfülek eltörtek). Ezt ragasztással igyekeztek javítani, nem túl nagy sikerrel. Kértük a cserét, amit végül közel 3 hétig tartó várakozás után sikerült (remélhetőleg) megoldaniuk, mert első próbálkozásra kiderült, hogy a kábelköteget nem tudják kihúzni belőle (túl nagyok a csatlakozók). Ez alatt a 3 hét alatt folyamatosan világító SERVICE-lámpával jártunk, elmondás szerint nem lett törölve a széthúzást jelző hiba a hibatárolóból. Gondot nem okozott, végülis folyamatban lévő javításról volt szó, inkább csak idegesítő volt.

GSdriver Creative Commons License 2016.06.08 0 0 638

Nem tud. 

Előzmény: szepnorbee (637)
szepnorbee Creative Commons License 2016.06.08 0 0 637

Ugye a nagy HD kijelzö nektek sem tud magyarul? 

snow.dog Creative Commons License 2016.06.07 0 0 636

"Elvileg bármikor vissza lehet tölteni az eredeti firmware-t, ha valami nem lenne jó."

Szinte minden rendszernél (telefontól navigációs rendszerekig) a firmware verziókat csak újabbakra lehet cserélni (upgrade), nagyon ritka eset hogy a régit vissza lehessen tenni (downgrade). Ennek azért nem ártana utánajárni. :)

Előzmény: Slamon (634)
f4ndroid Creative Commons License 2016.06.07 0 0 635

Szia! Most voltam szervizben, mert ki kellett cserélniük a xenon vezérlőt és azt mondták frissítették multimedia szoftverét is, ha jól emlékszem pont erre az 5.4-re, de én nem veszek észre semmi változást a kinézetén. Hogy lehet megnézni melyik verzió van fent?

Az enyém 2014 év végi gyártású, lehet hogy az előző verzióhoz képest alig változott?

Előzmény: Slamon (629)
Slamon Creative Commons License 2016.06.06 0 0 634

A frissítést én is kértem korábban, de nem csinálták meg, ezért frissítettem én. Elvileg bármikor vissza lehet tölteni az eredeti firmware-t, ha valami nem lenne jó. A friss szoftver sok szempontból jobb, mint a régi 2013-as, megjelent több opció, magyar nyelv (az enyémben eredetileg nem volt), a felület designje is egy picit trendibb lett, és általában gyorsabb lett a rendszer.

Előzmény: GSdriver (633)
GSdriver Creative Commons License 2016.06.06 0 0 633

Nemrég lezajlott az első éves szerviz, de a frissítést hiába kértem. 

Előzmény: snow.dog (632)
snow.dog Creative Commons License 2016.06.06 0 0 632

Az eredményt légyszi tudasd velünk is, köszönöm.

Előzmény: biga156 (631)
biga156 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 631

Mi épp  ma kértük, hogy a korábban említett okok miatt frissítsék. Nem tudom, végül megteszik-e, de magamnak - pl a garancia miatt sem - csinálnám meg.

Előzmény: snow.dog (630)
snow.dog Creative Commons License 2016.06.03 0 0 630

Szia!

Én is szeretek sok mindent kipróbálni, a navi adatbázisba elég rendesen beletúrtam, de a firmware frissítéstől azért tartózkodom. Ha a gyári szerviz lecseréli, akkor minden felelősség az övék. Addig meg a tulajdonosé (és ha észreveszik ugrik a garancia, ami nálam 8 év, és nem szeretném kockáztatni).

A kamera rendszer azért nem olyan egyszerű, mert a nevében is benne van, hogy "rendszer". Nem egyetlen kamerából áll, hanem legalább négyből, amiről tudok. Egy elöl, egy hátul, kettő meg az oldaltükrök alján. Ezeket mind cserélni kellene, már ha a kamerák felbontásával lenne a probléma. Nem hiszem hogy ezt gariban tapsikolva megcsinálnák (ha egyébként meg rendben működik).

Előzmény: Slamon (629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!