Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.17 0 0 363

Sikerült magad felhúzni,azt látom.

Nem érdemes!

Manapság már mindenki ért az F1-hez,és ezáltal véleményt is formál pedig tudatában sincs annak súlyával hogy mit állít.

Foci drukkerek módjára szidja egymást a Hamiltonos meg a Vetteles.....

Ne foglalkozz velük!

Előzmény: blink_182 (361)
blink_182 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 362

Maximálisan egyetértek veletek, bár én már ennek a generációnak vagyok a tagja, de örülök hogy megmaradt a józan ítélőképességem.

Előzmény: C.Miki (360)
blink_182 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 361

Írtam valamit ami nem nektek szól, de beteszem ide is. Más honlapok és fórumok nyomták fel az agyvizem, de talán titeket is érdekel a véleméynem. Szal nem ellenetek szól remélem értitek majd a mondandómat!

Nyílt levél Forma-1 rajongóknak!

Tisztelt Forma-1-et (továbbiakban F1) szerető emberek!

Elegem van abból, hogy a médiából az folyik, hogy a Red Bull Racing (továbbiakban RBR) csal. Elegem van abból, hogy mindenáron megakarjátok magyarázni fórumokon és újságokban, hogy velük kapcsolatban valami gyanús, nem tisztán játszanak és hogy a felsőbb hatalom (Bernie, FIA) elnéz nekik dolgokat.

Teszitek ezt úgy, hogy a tv-n és az interneten kívül semmi kapcsolatotok az F1-el futamot még élőbe nem láttatok az F1 történetét maximum 10 évre visszamenőleg ismeritek és a nagy részetek Schumacher „fergeteges” korszakán nőtt fel, vagy legalábbis őt szerette –mondjuk a kezdetektől 1991-től mert Schumi nem 2000-ben kezdte mint azt sokan hiszik/hiszitek.

Elegem van Belőletek és most kifakadtam.

Sok ok mellett a legbárgyúbb amivel találkoztam, hogy miért is CSALHAT az RBR, az az volt, hogy kedvet csináljanak a nagy cégeknek szálljanak be az F1-be csináljanak csapatot, mert rövid időn belül sikeres lehet és bajnok. Nonszensz…

Kedves idióta szurkolótársaim. A következő történetet agyatok tágítására használjátok és arra hogy rájöjjetek nem minden úgy van ahogy látjátok vagy ahogy Czollner és Palik apuka a szátokba rágja, mondja, taglalja.

Egyszer volt hol nem volt volt egyszer egy Jackie Stewart. Úgyse tudjátok ki az ezért nem is tépem a szám feleslegesen. Na ez a skót derék ember gondolt egyet és 1996-ban a fiával társulva alapított egy F1-es csapatot. De kevés volt a pénzük ezért segítségül hívták a Fordot.

A Ford beszállt és létre jött a Stewart Ford GP mely be is nevezett az 1997-es szezonra. Nem részletezném, de különböző okok miatt az 1999-es év végén bejelentették, hogy a Ford megvásárolja a csapatot és Jaguar néven versenyezteti tovább. Tehát a Ford zöldbe öltöztette a csapatot és más nevet adott neki. Ettől az a csapat ugyanaz maradt ami volt. Sőt! Az autó is készen volt már csak nem fehér lett hanem zöld és nem Stewart lett a neve hanem Jaguar.

2000-től tehát Jaguar néven száguldoztak ezek az autók.

Ám eljött 2004 amikor is a Ford megunta hogy szép zöld autói szart sem érnek és eladta a csapatot amelyet megvett a Red Bull. Láss csodát megint csak kész volt a következő évi autó, de nem Jaguar lett a neve hanem Red Bull és nem zöld lett hanem kék. Igen drágáim ha kezditek kapisgálni ez ugyanaz a csapat amelyik ’97-ben elkezdte Stewart néven. Persze voltak változások személyi téren nem is kevés és valószínűleg egyetlen szerelő sincs már aki Stewartos overallban is ott ugrált és most Red Bull-osban is, de ettől még amikor az ő fejük fölött eladták a csapatot az nem azt jelentette hogy huss mindenki lapát és kompletten minden és mindenki új lett volna.

Na de kérdem én? A Ferrari ugyanazokból áll akik 1950-ben ’68-ban ’82-ben vagy ’99-ben alkották? A Williams? A McLaren?

Ez a „csapat” a 14. szezonjában lett világbajnok. Persze Red Bull néven az „csak” a 6. volt. Az sem kevés…

Az RBR jelenlegi és múltbeli létezésének letéteményesei és résztvevői a Stewart és Jaguar csapatok minden alkalmazottai és nélkülük nem jöhetett volna létre az a fejlődés ami a VB címig emelte az RBR-t.

Felejtsük el tehát ezeket a bambaságokat, hogy az RBR csalhat mert el kell hitetni, hogy gyors sikereket érhet el egy csapat.

Ha az RBR csalt vagy csalni fog akkor megfogják kapni a méltó büntetésüket.

Addig meg minden csámcsogó fogja be a retkes lepénylesőjét és szurkoljon a csapatának hogy azok verjék meg őket a pályán…

Köszönöm a figyelmet!

C.Miki Creative Commons License 2011.05.17 0 0 360

Igen és ez elég nagy baj.  Én szeretek olvasni, de nem a számítógépről, ez nem az igazi.  Az internetnek van hasznos oldala is az tény, de amúgy szerintem rendkívűl káros egy dolog.  Az ember, főleg a fiatalok nagyon rá tudnak cuppanni, és teljesen a net előtt élik az életüket.  Az internet miatt is van ennyi agymosott ember, myvip, iwiw stb....... hagy ne soroljam....

Amúgy meg ha visszaemlékszel / emlékeztek, a mi gyerekkorunkban nem volt net, TV is csak 2-3 csatorna.  Mégis normálisan felnőttünk, voltak hús-vér ( és nem virtuális ) barátaink akikkel lógtunk, fociztunk meg minden, személyesek voltak a kapcsolatok.  Most meg olyat hallok hogy TESTVÉREK egymással MSN-eznek a szomszéd szobából..........

És igazad van, egy jó újsággal vagy könnyvel leülni a fotelba sokkal jobb, mint a neten buzulni és ott olvasni. 

Előzmény: Törölt nick (359)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.16 0 0 359

Manapság az internet az irott sajtót teljesen háttérbe szorította,és ennek mi is az alanyai vagyunk.

Ez részben jó,de megvannak a hátrányai is.

De egy szép,egységes évkönyvet manapság sem tud nálam pótolni az internet.

Előzmény: C.Miki (358)
C.Miki Creative Commons License 2011.05.16 0 0 358

Na én is voltam így.  Rengetegféle autós-motoros újságot vásároltam, angol-német nyelvűeket is.  Amiket már nem vettem egy ideje, azok nagy részét elboltoltam, csak 2-3 darabot hagytam mutatóba belőlük.  Amiket megtartottam, azok az egyik szekrényben vannak szépen lapszámonként átlátszó irattartóban.  Majd érdekes lesz úgy 15-20 év múlva átlapozni.  Sőt, ha pl. átlapozok mostanában egy 2002-es Superbike magazint, már csak kuncogok az akkori csúcs 1000-eseken, pedig azok sem voltak piskóták. :-)  De lehet látni az iszonyatos fejlődést.  Az utcai 1000-es sportgépek már a 200 lovat ostromolják.  10 éve egy MotoGP királykategóriás gép volt 205 lovas..........

Előzmény: Törölt nick (357)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.16 0 0 357

Magazinokat már nem,mert egyszerűen nem tudom hová tenni őket,pedig rengetegtől megszabadúltam már így is.

Csak rally évkönyveket gyűjtök...az F1-esek zömét is elszórtam már.

Előzmény: C.Miki (356)
C.Miki Creative Commons License 2011.05.16 0 0 356

Ati amúgy te is gyűjtesz autós magazinokat, könyveket? 

C.Miki Creative Commons License 2011.05.16 0 0 355

Na ezt örömmel hallom.  Én is még annyi mindenre fenem a fogam te........ De be kell látni hogy ez egy olyan hobbi ahol be kell tartani a mértékletességet, és józan ésszel kell gondolkodni.  Tehát ha valaki már pl. ott tart hogy a kajapénzt is modellekre költi, meg a rezsi befizetése helyett modellt vesz, ott már el kell menni egy dokihoz............ Tudod ezeket már sokszor átbeszéltük.

Előbb-utóbb nekünk is meglesznek azok a modellek, amiket az agyasok már a gyártósorrol megvesznek. 

Előzmény: Törölt nick (352)
blink_182 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 354

Kit vegyek ki a kalapból? :)

Előzmény: Törölt nick (351)
blink_182 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 353

ááá ne is mondd... :)

Előzmény: C.Miki (349)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.16 0 0 352

Köszi Miki!

Tudod a remény hal meg utóljára.Az elmúlt időszakban azért olyan gépeim lettek amire sohasem gondoltam,vagy egyszerűen csak a bilibe lógott a kezem:-)

Előzmény: C.Miki (343)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.16 0 0 351

Nem kell azért mindenkit "egykalap" alá venni.

Előzmény: blink_182 (346)
C.Miki Creative Commons License 2011.05.16 0 0 350

Ja, nagy V8.  Tiszta amerika.  :-)  Akkoriban utcára ez volt a Merci zászlóshajó kupéja.  És képesek voltak ezzel rallyzni öregem. 

Előzmény: Törölt nick (348)
C.Miki Creative Commons License 2011.05.16 0 0 349

Ja meg a "hejesíróbajnokot" se felejtsd ki.  :-)  Amúgy az ott lévők nagy része léhűtő lator, hiéna, közük nincs a klasszikus értelembe vett gyűjtéshez.  Valaki az egészet műkincsgyűjtésnek fogja fel, a másik véglet meg az amikor mindenféle roncsot akarnak elsózni, de tudjátok ilyen szétjátszott szarokat.  Kíváncsi vagyok hogy ez a retróautós 2-3 szoros feláras hiénakutya őrület mikor fog már lecsengeni, mert a csapból is retroautó folyik. 

Előzmény: blink_182 (346)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.16 0 0 348

Hatalmas tepsi!!Még 43-ba is lelóg a talpazatról:-))))

De frankó!!!

Képesek voltak automata váltóval hajtatni....:-))))

Előzmény: C.Miki (347)
C.Miki Creative Commons License 2011.05.16 0 0 347

Jaja vágom melyik az!  Atival már mi is nézegettük milyen kis tuti modell.  De az ára....... :-)  Akkor inkább már egy 1/18 Sunstar. 

Oké írd csak ha ráérsz. 

Előzmény: blink_182 (345)
blink_182 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 346

Köszi, közbe meglett!

Benéztem hát, de bár ne tettem volna. Olyan nevekkel találkoztam amik megleptek. A nagy szakértők...

Rospe, Ritmo, Labdacs... hogy a "nagyneveket" mondjam a "kicsik" közül meg Dorean, HunMarrillion meg PeterBlau nevén akadt meg a szemem utóbbi is hogy osztotta az észt a másik topicban... Sorba adják el a modelljeiket királyi áron persze. Ezért érdemes volt a mellüket verni és mutogatni őket...

Hiénák...

Előzmény: Törölt nick (342)
blink_182 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 345

Imádom!

Amikor a télen írtam hogy nagy dobásra készülök akkor ez lett volna '43-ban, Minichamps, de végül nem lett belőle semmi. Majd egyszer unalmas órámban megírom az autó sztoriját. :)

Előzmény: C.Miki (344)
C.Miki Creative Commons License 2011.05.16 0 0 344

Íme a nagy dög.  A hibáit egyértelműen látni fogjátok.  De a fenébe is, szép modell.........

C.Miki Creative Commons License 2011.05.16 0 0 343

Remélem egyszer hozzád is beparkol egy!  Igaz hogy vannak orbitális hibák rajta, de mégiscsak egy nagyon érdekes modell, meg az eredetije is érdekes.  Ekkora marharépa rallyjármű nemigen létezett ezen kívül.  Bár' úgy rémlik hogy oroszok anno rallyztak Volgával. :-) 

Most így belegondolva nagyon ráéreztem néhány modellemnél anno, hogy nem kéne sokat várni a megvásárlásával mert ugrani fog felfelé az áruk idővel. 

De milyen érdekes még az is, hogy pl. a Sunstar hogy ráállt már ezekre a limitlós dolgokra.  Tehát egy bizonyos darabból legyárt 2500-300-et, sőt ahogy láttam még valami 600 darabos limit is lesz!!  Bazz....... Tehát ezeket legyártja, aztán szevasz.  Ha nem tudtad megvenni kereskedőktől még időben, mehetsz a vadkutyákhoz 2-szeres áron vásárolni. :-)  És bizony már láthattuk hogy ezek a 3000-es darabszámok hamar kikopnak ám..... Pl Sunstar Delta HF / 1991 Safari / Kankkunen

Előzmény: Törölt nick (341)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.16 0 0 342
Előzmény: blink_182 (340)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.16 0 0 341

Igen,persze tudom,nálad parkol egy nagytestű:-)

Az a veszély nem fenyeget senkit hogy újból megjelenik.Legalábbis a Rickótól nem igen.

Előzmény: C.Miki (329)
blink_182 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 340

Ja jóvan! :D:D:D

Én meg azt hittem valami másik oldal ez... :)

Előzmény: C.Miki (339)
C.Miki Creative Commons License 2011.05.16 0 0 339

Ez a bolhapiac itt van az indexen: 

Íme: 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132953

Előzmény: blink_182 (338)
blink_182 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 338

Ez a bolhapiacos dolog hogy műkszik? Mindenképp regelni kell?

C.Miki Creative Commons License 2011.05.16 0 0 337

Nincs mit! 

Igen, azt is megpróbálhatod. 

Előzmény: blink_182 (336)
blink_182 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 336

Köszi!

Még annyit próbálok, hogy beregelek az oldalán.

Előzmény: C.Miki (335)
C.Miki Creative Commons License 2011.05.16 0 0 335

Én kb. egy éve érdeklődtem nála, azon a címen ami a honlapon van.  Azóta nem beszéltem vele mailban.  Szerintem próbálkozz csak!  Egyébként ha jól tudom, a bolhapiacon is fel szokott tűnni csak nem tudom milyen nick alatt.  Valami lord vagy mi.....

Előzmény: blink_182 (333)
blink_182 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 334

Köszi a dícséretet!

Amúgy természetesen azt akartam írni, hogy átbillen a játék oldaláról a modell oldalára... :)

Előzmény: C.Miki (325)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!