van valakinek ötlete hogy D600 Raw (compressed - 12bit) hogyan tudok megnyitni? LR 4.3 van fent + CR 7.2, ez az lossless compressedet megnyitja, a compressedet viszont nem :(
Szevasztok kedves forum tärsak ! Meg tudnä azt mondani közületek valamelyik Mac-es kollega , hogy amikor I'photo-bol küldök kepet pl. teljes fölbontäsban , akkor vajon miert nem küldi el az Exif adatot a gep ? Akiknek elküldöm , azok miert nem tudjäk kiolvasni ? köszi !
Kosz, ertheto a dolog, milyen hasznos tud lenni a 36Mp, boven lehet lemeretezni. Meg annyit arulj el, hogy ha az 1.4x konvertert a zoomal hasznalod akkor latsz-e minosegomlast (maszatolast) ahogy kozelitesz a 200-as vege fele? (2x-el jol lathato, nem csak 1:1-ben) Nyilvan ugyanolyan kompoziciorol van szo.Kosz.
Na olyan 200 f/2-vel szemezek, de szerintem nem praktikus es ahogy neztem f/2 es 2,8 kozott nincs olyan egetvero kulonbseg bukeban foleg ha jol pozicionalod a temat a hatterhez kepest...
Próbáltam és használom is, ha úgy hozza a helyzet a 70-200-zal, illetve 105VR macroval, de csak 1,4x-eset. Nyáron megnéztem egy 200mm f/2-vel is a konvertert. Nekem jó tapasztalataim vannak vele. A két érzékelő képpontmérete és sűrűsége kb. megegyezik, így nem igazán látom a különbséget 1:1-ben nézve, bár konkrétan tesztcélból még nem elemeztem így. Nem vagyok az a nagy pixelpeeper. Ha viszont 16-18Mpixelre leméretezem a D800-zal készült képeket, nagyon jó eredményet szoktam kapni.
Kollega, javits ki ha rosszul emlekszem, de ugy remlik, hogy te hasznaltal konvertert fenyeros teleobjektivvel regebben meg a D7000-en. D800-on mi a tapasztalatod, mennyire tolerans, egyaltalan van-e kulonbseg kepeket 1:1-ben vizsgalva? Kosz.
Ó,nagyon köszönöm! Főleg ezzel a két obival, Tamron24-70,és a Nikon 85 1,8 -al készültekre lennék kíváncsi. Nef lenne az igazi! Nem tudom ez a skrachlac@citromail.hu címem van remélem átjön erre is!Most nem vagyok otthon,holnap du. tudom majd megnézni nagyban a képeket! Még egyszer köszi!
Van, bár mostanában inkább műteremben használtam a vázat. Nef kell, vagy jó a Jpeg is? Írd meg, hogy milyen paraméterekkel lennél rá kíváncsi, összeválogatok egy szettet, és küldök majd az e-mail címedre a toldacuccod-on keresztül.
Nagyon köszönöm!Érdekes amit az átfogásról írsz!Egyre jobban barátkozom a Tamronnal,és így még a Nikon 85/1.8 AF-S is elérhető lesz! Van publikus fotód ezzel a szettel?
Hosszú-hosszú töürengés után az első verziód mellett döntöttem, még nyár végén.Nem bántam meg a döntést. Munkára is rendesen használom a Tamron 24-70-et. Megbízható, stabil objektív. D800-on különösebb utómunka nélkül nyugodtan nyomtathatsz teljesen nyitott rekeszen is A/4-es fotókat. Ha utómunkázol, akkor nagyobbat is. Bizonyos fotóknál esetleg 24mm környékén érdemes lencsekorrekciót használni. Egy dolog tűnt fel vele kapcsolatban. Olyan érzésem van, mintha az a 70mm inkább 60-65mm lenne, a 24mm meg mintha kicsit többet mutatna, mint a Nikonnál. Mindez egy picit sem zavaró, csak gondoltam, megemlítem.
A Nikon 85/1.8 AF-S meg egy álom. Mindig velem van, és az utolsók között lenne, amiről lemondanék.
Jópár gépet használok/használtam nem vettem észre kirívóan egy modellre sem ezt. Mondjuk a fogás szokatlansága okozhatja esetleg? Nem tudom milyen géped volt előtte, súlyban ugyan az, mint a kategóriájában bármelyik.
Szerintem ez bárkivel előfordulhat, ha nem figyel kellőképpen. Én is járok így jópárszor. Valaki meg észre sem veszi vagy nem zavarja. Ha a keresőben bekapcsolod a rácsot az tud segíteni a horizont egyenesen tartásánál.
Te lovagoltál BARÁTOM azon amin én írtam és hidd el több tapasztalatom van ezekkel , mint neked vagy sokaknak akik csak tesztekből ismerik azokat a dolgokat amikkel kapcsolatban véleményt fejtenek ki.
Amióta a D800-at használom, hajlamos vagyok ferde képeket csinálni. Egyébként 1986 óta fényképezgetek (Zenit TTL, Pentax Espio), 2000 óta digitális gépekkel (Nikon Coolpix 990, Sony 828, Alpha 700), de eddig soha nem volt ilyen gondom, most megy egy egész estés beltéri fotózás után vettem észre, hogy akár 10-15% is ferde. Csak én lettem béna ? Azóta ellenőrzöm az orientation sensor-t és párszor korrigálnom kellett is.