Sziaszto,tudom nem scarabeo de csak itt van jó szerelő. :-) szóval vettem egy gilera xr1-et, 125cc, viszont csak tolásra indul hidegen,melegen rúgásra is.Valaki esetleg vágja, hogy hol keressem a bibit?
Sziasztok! Nemrég hozzájutottam egy 2000-es 150-es Scarabeohoz.
Igazából praktikussági kérdéseim lennének: - még elég fura hogy nincs ülés alatti rekesz, ezért nem is nagyon tudom pl, hogy a láncot hova rakjam. (nem szeretem a dobozt, egyelőre nincs rajta) valaki esetleg már kitapasztalt neki egy kiváló helyet ahová rakni lehet amikor épp megyek a motorral? - melyik plexit ajánljátok? ha jól láttam van apró, kicsi, közepes és nagy túra plexi. Melyik szerintetek a legideálisabb?
- hány kilóméterenként kell szervizelni a robogót? (most 18000km körül van benne).
H miert csuszik sok mindentol lehet. Meg mi az h vakon nem akarsz neki esni. Hozzad kepest mi meg vakabb vagyunk mert meg a motort sem latjuk nem h benne mivan. Vedd le a hajtas fedelet es nezd megmi van vele. Utana okosabb leszel. Jo h tanacsot kersz de ez h megnezd 10 perc meg leveszi az ember a hajtas fedelet.
Hozzájutottam egy Scarabeo 100-ashoz a héten. Az előző tulaj görgőt és ékszíjat cserélt rajta, de induláskor, és alacsony sebességnél, ha túl nagy gázt húzok neki, az ékszíj csúszik. Mi lehet a hiba? Nem elég feszes, vagy talán tárcsát kéne cserélni még? Ezek az ötleteim vannak, de vakon nem akarok nekiesni.
Sikerült szert tennem egy scarabeo 150re. 1999evjaratu.(tetszik nagyon, de nem gondoltam vomna, h ennyit fogok vele foglalkozni és problémás lesz) :)
Volt lehetőségem szerelgetni sajnos. (Vizpumpa, hengerfej)
Regi motoroskent sajnos nem ismerem az automata váltó rendszerét.
Olvasom, a használatiba, h 6000km illetve 12000km enként kell zsirozni az automatát (szijat cserélni )illetve 12000kmként cserélni a görgöket és müanyag vezetöket.
Kérdésem hogyan?
Mivel tapasztalom, h hirtelen megallásnál illetve tartós gyors haladásnál nem tudok elindulni. Gázadásra rögtön indul (nem pörög fel) mintha 3asba indulnék el :-P
2. Milyen hátsó teleszkópot szerezzek be ami nem koppan le? Két személlyel használom.
A netmoto kft aprilia hold utcai boltjából a 4. ker dugonics utcai márkaszervizébe tervezem elvinni, van róla valakinek tapasztalata(akár e-mail ben is)?
Illetve keresek egy olyan leírást ami ha lehet az utolsó csavarig leírná a scarabeo 125 ös robogót. van ilyen?