Keresés

Részletes keresés

Rudolf János Creative Commons License 2008.12.23 0 0 545
Mos egyrészt nagyon nem szép amit írsz, másrészt pedig jogilag sem működik.
A "nem szépet" emberileg írtam (még akkor is ha megértelek) jogilag pedig arra mondom, hogy Magyar Bíróság nem oszlathat fel magyar parlamenti pártot.
És ilyen szinten tök mindegy melyik pártról van szó. Ez ugyanis a népakarat semmibevevése lenne.
Előzmény: mos (514)
mos Creative Commons License 2008.12.23 0 0 544

sok mindenben igazad van, de túldramatizálod.

Ebben a történetben az MDF a hunyó, tehát - bárhogy is manipulálnak - úgy nem hozhatják ki, hogy ők jöjjenek ki jól a történetből. És nem csupán a ballib média a lényeges, hanem a jobbos is. A jobbos médiába a Jobbik fideszezéssel nem tud bekerülni, a Magyar Dávidista Fórum fikázásával viszont akármikor címlapot kaphat.

Hasonlóképpen a bulvármédiánál, akiket az olyan történetek foghatnak meg, mint "halott is ajánlotta az MDF jelöltjét", stb.

Előzmény: ohrana (542)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 543
Hát érdekes, ez az alábbi rész a Népszava cikkében nem találom, valamiért az MNO hozta de a Népszava meg nem, bizonyára én vagyok figyelmetlen, keresem bőszen a Népszava oldalán, hátha valahol ottan van, csak az én v aksi szemeim:

Jobbik: 2003-ban elhunyt személy is ajánlotta Polgárt

A Jobbik közleményben reagált, amelyben azt írta, hogy Polgár Tamás dühében vádolta meg alaptalanul a pártot. A Jobbik valóban kapott más párttól ötven ajánlószelvényt, de azokat a javukra visszalépett Balogh Bélától (Magyar Nemzetért Mozgalom) kapta, mondván azokat nemzeti pártoknak gyűjtötték és végül nem is adták le. A Jobbik szerint inkább arról kellene beszélni, hogy a Magyar Szociális Zöld Párt saját maguk által gyártott ajánlószelvényeire hogy kerültek például a 2003-ban elhalálozott G. Mihály és a 15 éves B. Anna adatai, összesen 426, adattartalmilag is érvénytelen cédulája között.
Előzmény: toloba (538)
ohrana Creative Commons License 2008.12.23 0 0 542
ezzel lehet bejutni az országos médiába, nem pedig a végeérhetetlen Tomcat vs Jobbik bohózattal, amibe megint belemásztak.
Szal én a helyükben nagyon nem hagynám ezt a szálat

A dolgot jól látod, de vegyél tudomást a Nagy Büdös Magyar Valóságról. A médiagecikről.
A Jobbik feltalálhatja a rák gyógyszerét, a földrengés ellenszerét és a világbéke-tablettát, akkor sem fog bekerülni a médiába. Amit meg is értek, mert fosnak tőlük, csak úgy elképzelek három Jobbikost az ORTT-ben, akik nem a töküket vakarják, hanem ahogy most a 9-ben, átnézik azt, amit eddig senki nem nézett át, esetleg nem mennek bele a mutyiba...
Fosnak tőlük.
Hiába mondják/mondanák ők hogy az MDF, meg hogy mi is volt - egyrészt a "zújságíró" (MTI, Népszava, Szabad Nép...) nem fogja megírni, sőt, a sajtón kérdez, hogy de Tomcat hogy is van? És a cikkben már az jön le, hogy a sajt.tájon a Jobbik Tomcat vádjai ellen védekezett.
Nem lesznek napkeltében, Dávid Iboly meg Tomcat lesz - Jobbik vágóképnek, esetleg statisztának.

A média csinál végeérhetetlen Tomcat - Jobbik meccset. Nagyon is tudatos. Képzeld Gyurcsányt a hírekben mindig tripperes kurvákkal együtt emlegetnék, mindegy, milyen kontextusban. Egy hét alat kialakulna a feltételes reflex az olvasókban. Pontosan ugyanez a Szabad Nép aljassága, hogy csalás - de Fideszes képet rak be. (Nem véletlen ám.)

Sz'al a Jobbik nem tud semmit tenni média téren, feketeseggűek. Torgyán is többet szerepel a tévében mint a Jobbik, ilyen a média természete.

o
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 541
Okay, csak én pontosítanék ha nem baj, vagyis a jobboldalon erről több bőrt már nem lehet lehúzni szvsz, tehát az MDF-től a maradék maroknyi szavazót átcsábítani már nem lehet. nincs kiket, ezt próbáltam jelezni.
Mostanra már tényleg nincs kit. De ezt meg azt jelenti, hogy marad az, amit te írtál, vagyis a Jobbikos media jelenlét biztosítására lehet csak felhasználni az MDF romjait, az aktuális botrányt, másra ez nem jó. De valszeg innen meg ugyanazt gondoljuk.
Előzmény: mos (534)
toloba Creative Commons License 2008.12.23 0 0 540
Pedig nagy hős volt még két éve....no, meg a hídfoglaláskor....
Kíváncsi vagyok mikorra jutnak ide a Jobbikos vezetők? :)))
Előzmény: Törölt nick (539)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 539
Ésszerű felvetésedet sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk:-)
Előzmény: toloba (533)
toloba Creative Commons License 2008.12.23 0 0 538
Polgár Tamás elismerte, hogy nyomtattatott ajánlószelvényeket

2008. december 23. 13:57

MNO
Elismerte Polgár Tamás kedden, hogy pártja nyomtattatott ajánlószelvényeket, de szerinte a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) ezzel nem követett el csalást. A neki ajánlásokat gyűjtők az érintett választópolgárokkal töltették ki a szelvényeket, így nem követtek el választási csalást, akkor sem, ha ezek a szelvények nem az Állami Nyomdában készültek – tette hozzá.

Polgár, aki a január 11-i időközi országgyűlési választáson az MSZZP színeiben kívánt indulni, budapesti sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy az üres szelvények lemásolása önmagában nem bűncselekmény, csak akkor, ha azt nem a választó tölti ki. Ekkor válik ugyanis okirattá – fogalmazott. Elmondta, tudomása szerint a neki ajánlásokat gyűjtők az érintett választópolgárokkal töltették ki a szelvényeket, így nem követtek el választási csalást, akkor sem, ha ezek a szelvények nem az Állami Nyomdában készültek. Közölte: azért volt szükség a szelvények nyomtatására, mert sok választónál elkallódnak a papírok. Utalt arra, hogy az ajánlószelvény mintája letölthető a hivatalos internetes választási oldalról is.

Polgár nem zárta ki, hogy még indulni tud az időközi választáson, ha a fellebbezését elfogadja a Fővárosi Választási Bizottság. Elmondta: arra kérték a ferencvárosi választási bizottságot, hogy valamennyi, a választáson induló párt ajánlószelvényeit vizsgáltassák meg az Állami Nyomdával, hogy kiderülhessen: más pártoknál is hasonló módszert alkalmaztak. Tomcat szerint volt olyan párt, amelyik 24 óra alatt gyűjtötte össze a szükséges 750 cédulát, ez pedig véleménye szerint fizikai képtelenség.

Polgár ugyanakkor a Jobbikot vádolta választási csalással. (Novák Előd Jobbik-bizottsági delegált volt az, aki a nyomdai vizsgálatot kezdeményezte három pártnál.) Tomcat egy interneten közzétett nyílt levelet mutatott fel, amely szerinte arra enged következetni, hogy a Jobbiknak egy másik párt ajánlószelvényeit is átadták, miután utóbbi szervezetnek nem sikerült összegyűjtenie a szükséges számú szelvényt. A zöld párt jelöltje szerint bebizonyosodott, hogy „a 20 éve tartó csalássorozat” alapjaiban kérdőjelezi meg a jelenlegi választási rendszert, ezért az ajánlási rendszeren mielőbb változtatni kell.

Jobbik: 2003-ban elhunyt személy is ajánlotta Polgárt

A Jobbik közleményben reagált, amelyben azt írta, hogy Polgár Tamás dühében vádolta meg alaptalanul a pártot. A Jobbik valóban kapott más párttól ötven ajánlószelvényt, de azokat a javukra visszalépett Balogh Bélától (Magyar Nemzetért Mozgalom) kapta, mondván azokat nemzeti pártoknak gyűjtötték és végül nem is adták le. A Jobbik szerint inkább arról kellene beszélni, hogy a Magyar Szociális Zöld Párt saját maguk által gyártott ajánlószelvényeire hogy kerültek például a 2003-ban elhalálozott G. Mihály és a 15 éves B. Anna adatai, összesen 426, adattartalmilag is érvénytelen cédulája között.

(MTI)

http://mno.hu/portal/605453
Előzmény: Törölt nick (536)
toloba Creative Commons License 2008.12.23 0 0 537
Na, ja...abban hibáztam, hogy a Fidesz adott, mert a hírekben odáig lehet eljutni, hogy a párt szerint megkereste őket a Fidesz...de a segítség felajánlása önmagában lehet, hogy nem törvénytelen. Ez a sajtóhoz rohangálás viszont mindenoldali....
Előzmény: szilmester (532)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 536
Muti.
Előzmény: toloba (527)
mos Creative Commons License 2008.12.23 0 0 534

Félreértjük egymást, az MDF-et egy Jobbik-típusú pártnak nem azért kell "ütnie", mert olyan sok szavazót lehetne tőle elvenni, hanem azért, mert ez a párt közutálatnak örvend, tehát a fikázása egy nagyon hálás tevékenység, + mivel országos pártról van szó, így a vele való csörték megjelennek az országos médiában is, főleg ha bulvárosan van előadva.

Ezért javasoltam én itt, hogy az illetékesek kezdhetnének ezzel a karácsonyi pihenő után.

Előzmény: Törölt nick (530)
toloba Creative Commons License 2008.12.23 0 0 533
Lassan Budaházy is meg Toroczkay is az lesz....:)))
Előzmény: Törölt nick (531)
szilmester Creative Commons License 2008.12.23 0 0 532
Azzal kezdted, hogy a Fityesz segített. Akkor ennek a gyereknek segített, hát vele beszélt telefonon. Nem? Ha meg nem adott szelvényt, akkor minek kellett telekiabálni ezzel a sajtót? Vajnai megfogta a hangfelvételt, és odaadta Veres Jánosnak, a szabolcsi elnöknek. Vajh miért? De hiába adta oda, és hiába rohant Veres a választási bizottsághoz, ellökték. Vajh miért? Csak nem azért, mert nem történt semmi szelvényezés? Aztán elmentek a bíróságra, de ott sem tudtak semmit bizonyítani. Vajh miért? És ha nem, akkor miért kell telizokogni a sajtót a gonosz Fityesszel?
Előzmény: toloba (528)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 531
Egy gondolat erejéig én is engedtem a csábításnak, de végül is nem írtam le: Tomcat annyira remekül illeszkedik a kormánypárti antifasiszta fóbia fősodrába, annyira a rettegett és a baloldali mediában megjelenített, vérnáci prototipusa, az ellenségkép oly annyira passzol rája, hogy szerintem NBH ügynök.
Előzmény: Törölt nick (524)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 530
Nem tom, azt nem tom, hogy az MDF gyalulását hol érdemes előadni. Mert szvsz jobboldalon már felesleges talán, én magam legalábbis megdöbbenten a sok volt MDF-es szavazón. Jobboldali berkekben már végleg lemondtak róluk szvsz, és itt nem az eleve fideszes vagy jobbikos szavazókra gondolok.
Csak úgy menet közben meglepődtem az Almássy affér után, hogy mennyi "volt" MDF-es létezik. Mikor kőjobbos körökben én a belterjes miliő védernyőjének tudatában a Fideszt vagy a Jobbikot ekéztem, akkor meglepő módon a velem egyetértők, addig fideszesnek hitt jobberek jelezték, eddig ők madöfösök voltak ám.
A hangsúly itt a múlt időn, új fideszesekkkel van dolgunk, a fene se gondolta volna, hogy ilyen nagy számban. Persze nem reprezentatív a környezetem, tudom. De ez az egész véletlen lenne? Én nem hiszem.
Előzmény: mos (525)
toloba Creative Commons License 2008.12.23 0 0 529
Mostanában oly nagy divat a mikrofonozás, meg a rejtett kamerázás...olyan hírtv-s feelingem lett mostan...:)))
Előzmény: szilmester (526)
toloba Creative Commons License 2008.12.23 0 0 528
Ezek szerint a Fityesz segített neki ajánlásokkal? Mert a szelvényeket kérte telefonon keresztül a Fityesztől."

Mondja a Fidesz, a másik meg mást...csak azt nem értem, egy Munkáspárt2006 miért PONT a fideszt keresné meg ilyen ügyban?
Fordítva sokkal elképzelhetőbb, mert, ha elfogadják munkásék, azzal gyengítik a szocikat...de tudom, a Fidesz sosem sáros, szent, szűz és sérthetetlen...
Előzmény: szilmester (526)
toloba Creative Commons License 2008.12.23 0 0 527

Az MNO gyakorlatilag ugyanezt írja....ők is?
Előzmény: Törölt nick (522)
szilmester Creative Commons License 2008.12.23 0 0 526
Ja, csak ennyit tudsz, és egyből rávágod, hogy segítettek?
Mert akivel a Fityesz beszélt, az bizony indult a 2006-os parlamenti választáson...
Ezek szerint a Fityesz segített neki ajánlásokkal? Mert a szelvényeket kérte telefonon keresztül a Fityesztől.
A másik: Vajnaiék ugyan kérték a hozzájárulásukat a telefonbeszélgetés nyilvánosságra hozásához, de azt hozzátették, hogy ha ezt nem kapják meg, akkor is felteszik az internetre... Ezt mondták Verebesnek a Napkeltében... ez igen! Bár a fityeszes gyerek is mondta, hogy nem tudta, hogy a beszélgetőpartnere be van mikrofonozva...
Előzmény: toloba (521)
mos Creative Commons License 2008.12.23 0 0 525

A kár már velük is megesett, a médiába bekerült az ügy, az egy huszadrangú kérdés, hogy elitélnek-e valakit az MDF-ből valamikor.

és igen, az MDF "jól csinálja", krokodílbőrrel tagad, és nagy kék szemekkel néz, holott mindenki számára teljesen egyértelmű az ügy.

ám persze az MDF-et alaposan meg lehet még fingatni, itt utaltam a Jobbik korábbi közleményére, amely az MDF feloszlatásával fenyegetőzik a felelősség elsumákolása esetén, nos, ilyenekkel, meg az MDF székháza előtt tartott sajttájjal, annak bemutatásával, hogy halottak meg kislányok is "ajánlották" a madöfös jelöltet, szal ezzel simán be lehet kerülni az országos médiába, a bulvármédiába, jobbos médiába, annyira nem fontos még a ballibnek sem az MDF, hogy mindenáron mosdassák.

Előzmény: Törölt nick (520)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 523
Előzmény: Törölt nick (522)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 522
Beszarás:-) A független és mértékadó Népszava és az MTI kvázi Tomcat párti, mitet nem tesz a nagy demokráciaféltés:-) :

Polgár Tamásbeismerte,hogy pártja nyomtattatott ajánlószelvényeket
Elismerte a Tomcatként ismert bloger, Polgár Tamás kedden, hogy pártja nyomtattatott ajánlószelvényeket, de szerinte a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) ezzel nem követett el csalást.
A bloger, aki a január 11-i időközi országgyűlési választáson az MSZZP színeiben kívánt indulni, budapesti sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy az üres szelvények lemásolása önmagában nem bűncselekmény, csak akkor, ha azt nem a választó tölti ki.

Ekkor válik ugyanis okirattá - fogalmazott.

Elmondta, tudomása szerint a neki ajánlásokat gyűjtők az érintett választópolgárokkal töltették ki a szelvényeket, így nem követtek el választási csalást, akkor sem, ha ezek a szelvények nem az Állami Nyomdában készültek. Közölte: azért volt szükség a szelvények nyomtatására, mert sok választónál elkallódnak a papírok.

Utalt arra, hogy az ajánlószelvény mintája letölthető a hivatalos internetes választási oldalról is.

Polgár Tamás nem zárta ki, hogy még indulni tud az időközi választáson, ha a fellebbezését elfogadja a Fővárosi Választási Bizottság.

Elmondta: arra kérték a ferencvárosi választási bizottságot, hogy valamennyi, a választáson induló párt ajánlószelvényeit vizsgáltassák meg az Állami Nyomdával, hogy kiderülhessen: más pártoknál is hasonló módszert alkalmaztak. Tomcat szerint volt olyan párt, amelyik 24 óra alatt gyűjtötte össze a szükséges 750 cédulát, ez pedig véleménye szerint fizikai képtelenség.

Polgár Tamás ugyanakkor a Jobbikot vádolta választási csalással. (Novák Előd Jobbik bizottsági delegált volt az, aki a nyomdai vizsgálatot kezdeményezte három pártnál.) Tomcat egy interneten közzétett nyílt levelet mutatott fel, amely szerinte arra enged következetni, hogy a Jobbiknak egy másik párt ajánlószelvényeit is átadták, miután utóbbi szervezetnek nem sikerült összegyűjtenie a szükséges számú szelvényt.

A zöld párt jelöltje szerint bebizonyosodott, hogy "a 20 éve tartó csalássorozat" alapjaiban kérdőjelezi meg a jelenlegi választási rendszert, ezért az ajánlási rendszeren mielőbb változtatni kell.
MTI

forrás: Tomcat a Jobbikot vádolta a választási csalással
toloba Creative Commons License 2008.12.23 0 0 521
Én sem és nincs infóm arról, hogy nyilvánosságra kerültek volna a beszélgetések. Odáig tudom, hogy kérték az érintettek beleegyezését...oszt itt megállás volt...
Előzmény: szilmester (518)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 520
ps. De azért ugye az MDF-en látszik a rutin, nagyon is.
Míg Tomcat bagázsa csonthülye módon túlképpen bevallott mindent, addig az MDF a Télapóra és annak csodamanóira fogja a hamis ajánlószelvényeket.
Szerintem ez az ügy is rendesen lehúzódik majd, a szociknak nem érdeke taccsra tenni a madöföt. Majd három év múlva mosdfokon is fellebbeznek, vagy ilyesmi. Ha léteznek még.
Előzmény: Törölt nick (519)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 519
Remélem olvassa ezt valami illetéses, aki tud majd lendíteni a dolgon.

:-))

Mos, eddigi tevékenységüket elnézve a Jobbikos csapat jóval érzékenyebben és gyorsabban reagál a köz óhajára mint a Fidesz, ez valszeg az ilyen fórumok követéséből is adódik.
Amúgy szerintem Tomcat provokációjára muszáj volt felelniük, ez egy nyílt kihívás volt, sokat gondolt magáról csórikám, de ugye ilyen pofátlanságot nem hagyhattak szó nélkül, mert a neten még valamennyire hiteles némely körökben. De itt a vége, technikai KO. Lehet tovább menni, őt végleg taccsra tették.
Viszont véleményem szerint az a helyzet, hogy a Tomcat incidens csupán egy ici-pici, lényegtelen közjáték volt, miközben a Jobbik üldözte a nagyvadat, hát egy megveszett csahos oldalról belemart. Erre kirúgott menet közben rá, és annyi is volt. De a nagyvad attól még nincs szem elől tévesztve. Most jön a java:-)
szilmester Creative Commons License 2008.12.23 0 0 518
Szerinted mikor? Én nem beszéltem Vajnaiékkal.
Előzmény: toloba (517)
toloba Creative Commons License 2008.12.23 0 0 517
Mikor kerültek a beszélgetések nyilvánosságra?
Előzmény: szilmester (513)
mos Creative Commons License 2008.12.23 0 0 514

Azon csodálkozom, hogy a Jobbik ilyen szép nagy fogás után (ti. az MDF kiütése) leszállt az ügyről, holott ezen a csonton még van hús bőven. Megígérték azt is a közleményükben, hogy addig nem szállnak le a madöfről, amig azok meg nem nevezik a csalás bűnöseit, máskülönben a feloszlatásukat kezdeményezik.

Észre kéne venni, hogy ebben a történetben egy nagy vad van (jóllehet egy 1%-nyira lefogyott nagyvad), mégpedig az MDF, ezzel lehet bejutni az országos médiába, nem pedig a végeérhetetlen Tomcat vs Jobbik bohózattal, amibe megint belemásztak.

Szal én a helyükben nagyon nem hagynám ezt a szálat, ha valamivel lehet kampányolni, bekerülni az országos médiába, de minimum a Fidesz-közeli és/vagy jobbos sajtóba az a dávidista MDF baszogatása, ez a műfaj minden jobboldali szívének kedves.

(Remélem olvassa ezt valami illetéses, aki tud majd lendíteni a dolgon.)

szilmester Creative Commons License 2008.12.23 0 0 513
Na de a telefonbeszélgetésben nem az van, hogy fel vagyunk háborodva, és nem fogadjuk el, meg hogy megyünk a bíróságra, hanem éppen az ellenkezője: hogy ezen a helyen jól állunk, máshol nem annyira, és nem mondta, hogy nem kellene a szelvény...
Előzmény: toloba (505)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 512
Egyszer elküldték a gyanús szelvényeket felülvizsgálatra, majd a szakértés után visszajöttek azok. Gondolom ha már összegyűltek megint, akkor elmolyoltak a saját pártjuk érvénytelen cetliein is. Híradások szerint ez 2-3% volt átlagban, egyedül a Munkáspárt produkált 6%-ot.
Viszont ez utóbbinál sem volt kettős találat, csak a kizártaknál, azoknál viszont dögivel.
Előzmény: toloba (511)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!