Ki fogom azert probalni a derekban gatyokat aztan meglassuk :) De nekem szimpatikusabbak a kerteszek.
Na a pelustapasztalataidra majd kivancsi leszek. En meg nem vettem meg oket (mindenfele anyagi problemaim miatt, bar tegnap megirta a TB, hogy a nagyra eztan adnak 11 euro csaladit :D:D:D:D) de ami kesik nem mulik :)
Szomszed mar nem eloszor szolt, egy-ket eve a masik macskat zartam ki, de annak van annyi esze, hogy ideult az ajto ele es nyavogott, hogy be akar jonni. Es bar en ebbol semmit nem hallottam, a szomszed igen es akkor is becsengetett a macska helyett :DD De ez a kisebbik macska kicsit 'eszetlenke' :) Ez nem nyavog...
Itt nemreg az eso omlott vigasztalanul, most eppen gondolkodik.
az igaz, hogy meg kell valogatni, hogy adod fel, stb. nekem az oàsszes kis pulcsi meg ruha amit vettem, hatulpatentos, nem szuszakolos :) meg bodykbol is csak patentosat veszek, hogy ne kelljen athuzni a fejen. cipot en sem adok, a korhazban kotelezo ugyan a kis kotott cipocske. egyedul a derekban szabott nadraggal nem ertek egyet, az akkor nyomja a pocakot ha tul szuk vagy ha rosszul van szabva. Luka nem volt az a karcsu csecsemo (finoman szolva, 6 hosan 9 kilot nyomott, a michelin-emberke elbujhatott az o hurkai mogott) es soha nem hagyott nyomot egyetlen nadrag sem, hogy szoritotta volna vagy barmi. Mondjuk az is kerdes hogy a moshato pelenkara mi megy majd ra, azert terjedelmesebbek mint az eldobhatok (foleg amiket en rendeltem hogy bambusznedvszivoval pamut/polarbugyi es arra ra a PUL reteg vagy ejjelre polar), majd meglatjuk. Meg majd varialom, vegul 12 kulonbozo marka pelenkat rendeltem, igy nem tevedhetek nagyot, ha 2-3 nem valik be, nem buktam az egeszet :) (csinaltam elotte jooo kis tablazatot a netrol hogy melyik markarol milyen velemenyeket lehet olvasni a kulonbozo forumokon, hany negativ, hany pozitiv velemeny, stb, szoval tudomanyosan alltam neki a kerdesnek :)))
szomszed rendes hogy szolt :)
itt meg zuhog a ho szabalyszeruen reggel ota, epp amikor szulesfelkeszitom van a korhazban, azt hiszem fel 1 korul elindulok hogy fel 2-re odaerjek (plusz tankolni is kell, a zember ures tankkal hagyta itt nekem az autot, mar felhivtam es kihisztiztem magam :)))
Csatlakozom, hasonlo itt is. (nagyon videki tapasztalataim nincsenek csak varosi) teljesen ledobbentem az full ujszulottek utcan lathato mennyisegen, es azon, hogy miben pomaznak. Mert az mar pompazas kategpria ha egy 1-2 honapos kislany nejlon csipkes harisnyaban lakcipovel (egyaltalan, csecsemot cipo nelkul meg nem is lattam... na majd az enyem :D) dizajner ruhaban alszik a kocsijaban. Mondjuk itt babakocsibol is leginkabb a fullextras Quinniket es Loolat latni legtobbet... es a kisfiukon a derekban szabott gatya (remalmom) es galleros gombolos kising mellenykevel, mint egy mikromeretu felnott :) Egesz biztos nekunk is lesz ilyen, de en par honapig fix, hogy nem fogom a gyereket polokba es derekban szabott nadragba oltoztetni, mert az a fixa ideam, hogy nyomhatja a pocakot. A kertesznaci tokeletes, de en idehaza bizony rugizni fogok nappal is egy darabig.
A masik nunukem a sok amugy alomszep de belebujos pulcsi meg melleny... hat azt raszuszakolni egy csecsemore... szoval maradnak az elol zipes kardiganok, csak semi bebujas :) Es akkor meg a kapucnis csecsemoruhakat nem is emlitettem :) Szoval en tuti nem fogok teljesen itteni modit kovetni, mert nem tartom praktikusnak sok elemet.
Jahajjj... veletlenul es nem is tudom mikor (kb masfel oraja) kicsuktam az egyik macsekot a lepcsohazba... most csengetett a szomszed, hogy kint korical, meg jo, hogy zart a lepcsohaz :( na ez volt mar az offom, csak a frasz jott ram... szegeny cico...
Nekem a masodiknal a MAVban sem csinaltak :) De igazan nem volt mit aggodnom rajta, megis talan honapokat is agyaltam es probaltam elkepzelni, hogy azt hogy fogom atveszelni :DD Azt meg nem is tudom itt csinalnak e. Az egeszrol ami itt van egyelore fogalmam sincsen, a korhaz epuletet tudom hol van, de mar azt sem, hogy pl hol vannak ott szobak es betegek, mert ahova en megyek ott egy fel ilyen resz sincs, az egy sztk jellegu reszleg. Na de a sajat szulesemrol valoszinuleg nemmaradok le :oDD (bar a masodik eleg gyorsra sikeredett, ugyhogy jobb lesz nem huzni az idot, hogy raerunk)
az lehet nekem is param lenne, meg szerencse hogy itt nem csinalnak :) nem is nagyon kell, legalabbis nekem a szules nagyon kiados hasmenessel kezdodott, spontan :)
ez amugy kulturalis dolog is, itt 3 hos kortol ruhakat - nadragot + polot adnak rajuk nappalra. Eloszor en is azt hittem hogy kenyelmetlen, de nem (100% pamutbol vannak es nem szoritanak), es nem is mozogja le, mert azert eleg jol meg vannak oldva, nem olyan egyszeruen csusznak el vagy fel-le, a szabastol fugg. SZoval itt ugy tartjak, a pizsama ejjeli oltozet es a 3 host se viszik ki pizsamaban, ahogy te se mennel abban. Igy en is az itteni divatra alltam be, ami a negativ oldal, hogy tobb ruhat kell igy venni, ami a pozitiv hogy csinosak es hogy ugy vettem eszre, segit az ejszaka-nappal kulonbsegtetelben (ejjel pizsiben van, tehat hosszabbat kell aludni). Emlekszem, a hugom szornyulkodott tavaly hogy az akkor 4 es fel evesem rendes nadragokat es farmerokat hordott mindig, nem melegitot. Ez is egy ilyen kulonbseg, itt oviba nem kuldheted el melegitoben (kiveve sportnapra), kulonben eleg furcsan neznek rad. Sokat hordanak a kisfiuk is inget, a kislanyok szoknyat-ruhat, nem csak unneplonek, a jatszoterre is. Valahol olvastam, kimesz egy francia parkba es azt hiszed gyerekdivatlap-fotozasra csoppentel. En mondjuk szeretem oket oltoztetni, itt annyira nem is olyan draga es praktikusan vannak megoldva ezek a ruhadarabok is: az ingek patenttal zarodnak, a farmerek es a szoknyak dereka gumis es altalaban allithato meretu, az en gyerekeim, se a fiu, se a lany, meg sosem panaskzodtak hogy kenyelmetlen lenne. Es szerdan mikor itthon vannak egesz nap, akkor sem a melegitot rantjak fel magukra, hanem ezeket a cuccokat. Ami erdekes hogy ugyanakkor rengetegen hordanak sportcipot utcara, gyerekek es felnottek is, akar elegansabb ruhakkal is (azert nem nagy bumszli feher sportcipot kell elkepzelni, hanem pl egy fekete utcai cipo jellegu adidast, ilyesmit).
Na ez csak egy kis adalek akit erdekelne hogy megy ez masutt :)
Szerintem se gáz a lötyi, én vittem hozzá citromot :) Az túlzás lenne, hogy finom, de szerintem egyáltalán nem hányinger keltő. Csak édes nagyon. Szóval ettől ne ijedj meg szerintem.
franciacsibe: Édesek ezek a rucik :) Nekünk is van egy csomó, ami nem rózsaszín, főleg mert egy csomót örököltem tesóm/barátnőm fiairól :) De pl én rugi párti vagyok, szerintem ilyen piciknek még nem túl kényelmes a ruha-harisnya. A talpasnaci+póló sem jött be nagyon, elcsúszkál, ha fogom, meg Nellim elég ficánka, magának is lemozogja. Ezt nem tudom miért neked írom, csak úgy eszembe jutott :)
Nalunk meg elore gyarilag legyartott lottyot kell inni, olyan mint egy kicsit tomenyre sikerult limonade, de teljesseggel ihato :) Ugyhogy en sem tudtam meg megfejteni a cukorterheles borzalmanak misztikajat, egyelore csatlakozom csibe velemenyehez :) Nekem ugyan az elozo terhessegeknel valami rejtely folytan nem csinaltak semilyen terhelest amde a PCOSem miatt nem is olyan reg voltam 3 pontos terhelesen (a terhes cukros jovo heten csak ket pontos lesz) es gond nelkul es minden iszony nelkul megcsinaltam, nem volt rajta semmi sirni meg nyunnyogni valo :)
Ugyhogy szerintem ezen probalj nem gondolkodni. (konnyu ezt mondani, az elso terhessegem soran egyetlen param volt csak, a beontes :D nem a szules, a gatmetszes, a beontes :D:D aztan megesett es szora sem erdemes. Na valahogy igy van ez a cukros terhelessel is asszem :))
Muzsa mi alapból teába kaptuk, nem volt vészes, csak egy kicsit édesebb tea. Vigyél egy kis citromlevet bele engedik önteni. És én kaptam még egy jótanácsot, be is vált. Amikor megiszod a lötyit, ne ülj le azonnal, hanem sétálj kicsit, hogy beinduljon a szervezetedben az inzulintermelés. Nálunk előreláthatólag nem lesz kicsi baba, azt mondjátok szerezzek be több db 62-est is?
szerinted en miert akartam lanyt? ;))))) ujszulott meretben nekem is jo sok feher van amugy :) ha mar vilagos szin tenyleg egyszerubb kimosni a foltokat.
szerintem a cukros lotty-oklendezes az azert hiszti (bocs attol aki oklendezett), nem innek minden nap ilyet, de egyszer egy terhesseg alatt le lehet gyurni. Tomeny, cukros meg muizu, rendben, de kiskorunkban a porra tort maripent is megittuk, az meg keseru volt, nem sokkal jobb, szoval az ember lenyeli, mint egy gyogyszert es nem filozik felette es kesz. szerintem ez csorda-hatas is, a tobbi no ott finnyog meg oklendezik, hat te is beallsz a sorba. en egyedul ittam, nem is sajnalt senki hogy ezt le kell nyelnem :)
Na, azért ezek a ruhák olyanok, hogy szívesen vállalnék azonnal egy harmadik gyereket, hátha lány lesz és öltözhet ilyenekbe... :) Nem akartam senkit se magamra haragítani azzal, hogy a puritán fehéret javasoltam, csak azt akartam mondani, hogy szerintem az a praktikus. De most végignézve a jelenleg birtokomban lévő ruhákat, nincs is fehér köztük, még véletlenül se :))))
az amnió eredményét most már jól látható, hogy nem fogom megtudni jövő hétfőnél előbb, akkor megyek 9-30-ra a Baross utcába...de úgyse lesz baj, aznap inkább a terheléses cukorra fogok koncentrálni, mert azt is akkor csinálják meg... tényleg, mi olyan nagyon szörnyű benne? a múltkor nekem csak tej+zsömle típusút csináltak, azt azért könnyen elfogyasztottam:) de most, hogy decemberben voltam laboron, és láttam pár nőt, amint éppen issza a cukros löttyöt, komolyan megijedtem. Mindegyikük ott öklendezett könnyes szemmel :(
ujszulott cuccbol viszont ujrahasznositom a fiam cuccait, vannak kek bodyk is (ajandekba kaptam), de mindegy, ettol nem lesz identitaszavara a kiscsajnak :)
viszont ma megrendeltem a moshato pelusokat, na abbol sok piros-bordo-narancssarga lesz, mi mar ugysem hasznaljuk utana :)
ez nekem is nagy gondom volt :) nem akarok rozsaszint, nem akarok miss rofiket :) de talaltam par jo oldalt itt, szerencsere a franciak nem csak rozsaszinben kepesek gondolkodni :) en meg netrol rendelek mindent, pl. innen vagy innen nagyon jo cuccokat talaltam, szurke-barna-piros-narancssarga-bezs osszeallitasokban :)
A Hello Kitty-s cuccoknak NEM lehet ellenállni, hát még a tündéri, rózsaszín, apró virágos megoldásoknak. :) Még jó, hogy a H&M viszonylag megfizethető.
ugyan, az én saját beszerzéseim mind élénk narancssárgák, pirosak meg zöldek voltak :))))) (azt mondtam, én aztán nem veszek kéket, minden kisfiú abban van, stb... fél év múlva persze már jóformán mindenünk kék volt :))) - egyébként néha borzadva látom, hogy vannak olyan gyerekruhaboltok, ahol kislányruhában egyáltalán nincsen más, csak rózsaszín, mintha lány semmilyen más színt nem hordhatna, csak azt :O szép, aranyos, na de azért van más is, nem? :)
Nekem is csak a szappanja jött be, és úgy, hogy azonnal kiszedem a foltot. Ha nagyon makacs, van erre egy körömkefém, avval is beledörzsölöm. Eddig bevált :) A mosógépem nekem se valami nagy szám :) A fehér a legjobbb, de ki tudja megállni, hogy kisfiúnak/kislánynak ne vegyen egy-két kék/rózsaszín darabot... Vagy csak én nem bírtam ki :D
érdekes, erre a márkára sokan esküsznek, de nálunk a foltok tök ugyanúgy benne maradnak mindenben. egyedül a hipózás segít. (kezdek a mosógépre gyanakodni, de létezik, hogy nem tökmindegy a ruhának, hogy hányszor forgatja meg a dob meg miilyen gyorsan?) ezért szerintem is a tökfehér ruhák a jók piciknek, az ráadásul uniszex, jó lesz a tesónak is :) plusz a body felett úgyis folyamatosan rajta lesz még pár réteg a lakásban is, tökmindegy, hogy Hello Kitty van-e rajta, vagy Darth Vader :)) Nekünk a legtöbb újszülött cucc egyébként kölcsön volt, saját nagyjából ha négy volt, akkor sokat mondok, most majd lehet venni, mert azok a forrásaim bedugultak, másnak adták, tesó hordja, stb, de igaz, hogy lettek új források :) Nekünk volt vagy 12-15 darab újszülött body, és ki is használtam őket alaposan!
Pelenkában nekem újszülött korban a DM-es egyáltalán nem jött be, MINDIG kifolyt a cucc, a szilárd korszaknál viszont már semmi bajom nem volt vele.
Nellim még mindig hord 56-os ruhát, 8 hetes (3630g 51 cm-rel született, most 56 cm 5100 g kb) Szerintem is kell minimum 5-6 db, de nekünk pl jóval több van, hogy ne kelljen minden nap mosni-vaalni. De elég eltérő a méretüek ezek a ruhák szerintem, mert van ami már 2-3 hetesen is kicsi volt. (pl a cheeroke meg a kengurugold 56-os) Nekem vanish szappan és körömkefe segítségével eddig minden folt kijött a színes ruhákból is :)
muzsa: drukk hegyek továbbra is. Mikor mész akkor az eredményért? Még egy hét?
Nálunk talán még ennél is tovább tartott az 56-os időszak. De mi mondjuk 50-essel kezdtünk. Kakikifolyás is megvolt, meg pisi, sok időbe telt, míg megtaláltuk az ideális pelenkamárkát (mert tökre alkatfüggő is, melyik gyereknek melyik lesz a jó, én a Libero, a Babylove és a Moltex után állapodtam meg a Huggies-nál, de most megint Libero megy, mert csak abban van normális bugyiszerű pelus), szóval nagyon sokat kellett átöltözni napközben... Nemhogy kétszer, de akár négyszer is... komolyan. Én mindent azonnal kimostam, így nem kellett olyan nagyon sok ruha, de emlékeim szerint 6-7 body és ugyanannyi rugdalózó alatt nem lett volna cseppet se kényelmes az élet. Kaki ellen a legjobb a fehér ruha, az én fiam kakifoltjait csak nagyon brutál fehérítéssel súrolással lehetett eltüntetni, ha színes a ruha, akkor annak annyi. Hello Kitty-nek lehet agyőt mondani :) legalábbis újszülött korban.
Sway: én fiam 6 hetes koráig hordta kb az 56os ruháit, de volt néhány, ami még tovább is jó volt rá. És csatlakozom Zergéhez, az első néhány hétben én is legalább kétszer átöltöztettem naponta. H&M tényleg nagyobb, mint az átlag ruhák, a most 80ast hordó fiam a 74-es H&M-es bodykat még simán nyúzza.
kakikifolyás az volt nálunk is (meg még van is), erre a teszkóspizsi és body vált be, sima fehér vagy egyszerű mintás és jó olcsó, ha a végén ki kell dobni nem kár érte.
56-ost leárazva vegyél, az én kislányom nagyon hamar kinőtte, pedig normális méretekkel született (3500g, 55 cm), csak nagyon jó evő volt és szépen hízott:) A HM egyébként nagyobb méret, a CundA is, de inkább a 62-esekből érdemes vásárolni. (Ráadásul nem jó ha a body odaszorítja nagyon a pelust, inkább legyen kicsit nagyobb) A nadrágok és felsők tovább jók egy picit. Jó shoppingolást:)
A fiam még mindig többnyire 56-osokat hord 7 hetesen, pedig szerintem már több, mint 56 centi. Vagy legalább annyi. (54-gyel született) Persze attól is függ, hogy milyen márka, nagy eltérések vannak méretben az 56-osok között... Ő pl. állandóan kikakil a pelenkából (mindeféle pelenkát próbáltam már), van, hogy napi 3 öltözet ruha fogy, úgyhogy 5-6 body+rugi mindenképp kell szerintem. Az enyém nem bukós, de sok baba az, akkor meg azért kellhet többször átöltözetni. Nekem mondjuk könnyű, mert sok ruhája van a tesóktól, unokatesóktól, de turkálókban nagyon olcsón lehet szinte új pici ruhákat venni.
majd ha időd engedi, írd be a nevünket, beadtam a derekam, Barbara lesz a leány neve. Sokáig nem tudtam megszokni, de a férjem addig programozta az agyamat, hogy most már nekem is Barbara a kisasszony...
Többiek: szerintetek 56-os méretű ruhácskákból mennyit érdemes vásárolni?
Teljesen tanácstalan vagyok, mert tudom, hogy 1-2 hét alatt kinövi a babóca, de mégis, mi a reális? A H&M-ben tüneményes cuccok vannak és van egy csomó Hello Kitty-s rugi, pizsi, miegymás. :)
A csodat nem ugy ertettem, hogy kulfoldi es extra lenne, hisz az itteni dokimnak ez kicsit sem kulfold, miert mondta volna ezert? :) De nem egy frissen sutott orvos es nekem ugy jott le, hogy ez neki valamennyire ujdonsag lehet mert ugy emlegette, hogy mostmar ilyet is tudnak mig regen erre nem volt lehetoseg. De arrol szo nem volt, hogy ez itteni csoda lenne, nem orszagokhoz hasonlitotta a dolgot, csak mint viszonylag ujabb eljarast emlitette :) aztan nekem sem ilyet csinaltak persze :)
Hát nem is lehet olyan nagy csoda, mert nekem a szívultrahangot végző orvos mondta, hogy van náluk gyorstenyésztés is, ami 4-5 nap. És ő konkrétan az amniocentézist végzőkkel szembelevő szobában székel, nem egy másikk országban. Az oké, hogy ezt csak valami nagyon speckó esetben csinálják meg (ami nem tudom, mit fedhet, mert az említett orvos szerint az, hogy túl van az ember a 20. héten, épp ilyen eset) de én nem ugráltam, hogy ilyet kérek. Csak annyit szerettem volna, hogy ha megvan 2 hét alatt az eredmény, amit mindenki állít "nemhivatalosan", akkor az én esetemben (máséban se persze) ne várjanak még két hetet, míg megmondják. Ezt úgy látszik, nem lehet elvárni. Az orvosom nagyon megnyugtatóan nyilatkozott, és én is valahogy úgy érzem, nincs baj, ezért nem rohantam betegjogi képviselőhöz végül... bár ezek nem objektív okok... de így inkább csak a ti idegeiteket tépem :)
Hat mostmar dokim szerint van olyan eljaras (valami uj csoda, ahogy emlegette) hogy 4-5 napon belul tudnak eredmenyt csiholni :) Na persze nekem sem ugy csinaltak... ugy tuti dupla-tripla ara lett volna :)
Igen, de nekem hiába ellenőrizték a 11. napon a kultúrát, nem volt még értékelhető az eredmény. Hangúlyozom, 6 éve, lehet, hogy most már másképp csinálják.