Mellesleg kb Borisz óta nem nagyon emlékszem olyanra, hogy ne lett volna légiós irányítónk. Kettesünk meg aztán pláne mindig volt. Érdekes lesz így. Pongónak nagyon stabilnak kell lennie, Vojának meg folyamatos extrának. Ha meglesz, jó lehet.
Inkább 4-esnek hívnám, mint 5-ösnek. A videókon is inkább egy Lóriszerű játékos látszik. Dobja kintről, középtávolról, assisztokat osztogat, de ha bent van, nem fog elveszni ott sem, ki tudja brusztolni.
Így, hogy Németországban nőtt fel a srác és német állampolgár kicsit Rosco Allen-re hasonlít az esete.
Zollner-rel vélhetően könnyen meg fogják érteni egymást.
Ezzel úgy alakult, hogy 1-3 posztokra tele vagyunk megfelelő magyarokkal U20-ast is beleértve. 3-4-5-re, pedig van 4 légiósunk plusz Szöszi.
Ez így egy kifejezetten jól rotálható, mély keretnek tűnik, ahol végre az alsó posztokon nem eszik el a pontban és assisztban erős magyarjaink elől a levegőt hasonszőrű statgyáros légiósok, akik így tudják majd tömni a többieket is a palánk alatt.
A tavalyi Zte egyetlen olyan légiósa aki egyenletes teljesitményt nyújtott, bár nem az év elején kezdett. Nem igazából atlétikus, nem ő fogja a lepattanókat leszedegetni. Megbizható, kevés eladott labda, jó ütemű vállalásai voltak és ami nagyon fontos: van szép középtávoli dobása, nemcsak a 3 pontosokat keresi. Várhatóan a jó irányítók mellett jó százalékkal tud tüzelni, jó választás az Alba részéről. Lepatanóra meg minek ember ,ha mindent bedobtok majd úgyis?
Azért 5-ös centerben (már ha van még ilyen) sem dúskálunk. Davis meg Ford ugyanaz a poszt és kategória kb., szerintem oda nem hozunk külföldit, Walters, Ford, Szabó megoldja. A 2-3-as légiós reális, az kelleni fog.
Szerintem jön egy 2-3 és még egy 3-4 szuperatléta. Zollner gondolataiban olvasni próbálva úgy érzem, hogy a maradék két légiós legfontosabb tudománya az lesz, hogy 1-4/5 tudjon védekezni. A kisebb mezőny játékos reményeim szerint jól fog triplázni. A 3-4 meg lehetne Stacy Davis :)
Ismét jár sztem a pacsi Siminek. Ford ismeri a hazai közeget,tapasztalt,jó fizikális adottságokkal. Mellesleg szerte-szét szopatott bennünket lepattanóban meg védekezésben a po-ban. Valszeg nem kell majd cserélni.