"Az izraeli hadsereg nem tudja a terroristakat celba venni ha ok civil celpontok moge rejtoznek."
Ugyanez nálam így hangzik : Az IDF célba veszi a terroristákat, és tüzel rájuk, és nem érdekli, hogy hány civil hal meg előttük, mögöttük, mellettük, ill. az IDF gyakran direktben, minden terrorista célpont nélkül lő civilekre, hogy terrorizálja őket.
"Pedig lehetne annyit mondani hogy ez a hazugsag most nem jott be elvtarsak. A tobbi meg bejon. Ennyi."
Egyébként számomra meglepetés, hogy egy hivatásos fotós ilyen munkát adjon ki a keze közül, még ha hamisítás is. Ha 10 percem van a melóra, nagyságrenddel jobbat hamisítok ... Ez fércmunka a javából, amit nyeretlen kétéves, kezdő photoshopperek művelnek, de ők is látják, hogy primitív az eredmény.
Erről ordít, hogy belepiszkáltak, de azt hiszem nem kell magyarázni (a füstben szabályos minta van).
Itt te egészen másról beszélsz, mint amit a szemedre vetettem. A téma nem a zsidóság, arabság 1946-os, vagy akármilyen helyzete volt. Mégcsak nem is a Hezbollah vagy Izrael politikai céljai evvel konfliktussal.
Erről lehet vitatkozni, vagy még célszerűbb elemzni a dolgokat.
Itt összesen erről az egy mondatról volt szó:
Igenis a civilek elleni ztamadasokat terrornak tartom
Ez a mondat így helyes, ha így vélekedsz, akkor egyet gondolunk.
Teljesen mindegy, mik (és mennyire indokolhatók) valakinek a politikai céljai, mik a motivációi, miért teszi. A lényeg, bármely más körülménytől függetlenül e fenti mondat. Az emberség alapja.
Persze ezt a mondatot, így alapból minden ember, te is, mások is elfogdják, és bőszen hangoztatják. Csakhogy aztán az esetek többségében mégiscsak kiderül, hogy más okok miatt léteznek kibúvók.
A legegyszerűbb kibúvó - aminek még az az előnye is megvan, hogy magunk előtt továbbra is humánusnak látszunk, és nem kerülünk szembe a fent vallott értékeinkkel - , ha egyszerűen nem veszünk tudomást a történtekről.
-Ha gondolkodás nélkül elfogadjuk, hogy ha a "mi" oldalaink áldozatainak nagy része civil, akkor akkor az csakis véletlen lehet, de különben is nem is igaz. Nem akadunk fenn azon, sőt még erényt is kovácsolunk belőle, hogy az ellenoldali "terroristák" többségében katonákat lődöznek le. (Arról már nem is beszéljünk, ha a mi oldalunkon tudjuk kimutatni, hogy a "mieink" kevesebb civilt öltek meg... ekkor már egyáltalán fel sem merül, hogy azért, mert valaki kevesebbet ölt, még nem lesz kevésbé gyilkos.)
-Nem akadunk fenn azon, ha civil áldozataink aránya lényegesen rosszabb képet mutat, mint a második világháború hasonló arányai. (mindez nyilván azért van, mert a szőnyegbombázás, a náci és szovjet népirtás, még humánusabb volt)
-Nem nem... ezek mind kimagyarázható dolgok. És ehhez nagyszerű hátszelet adnak nekünk a "saját" sajtónk hírei... ha meg nem, akkor keresünk magunknak olyan sajtót, ami minket támaszt alá. (A sajtószabadság nagyobb dicsőségére)
Nekem ez a véleményem. Azt a véleményt, amely csak hangoztatja, hogy hogy a civilek elleni támadásokat terrornak tartja, de közben kibúvókat keres (talán saját maga előtt is), én nem tudom respektálni.
Lehet, hogy a személyt kedvelem, más dolgai miatt tisztelem is, s ha így van annál inkább fontosnak tartom, hogy felhívjam a figyelmét... vigyázz, hogy ember maradj.
(nem utolsó sorban azért, mert könnyű beleesni ilyen csapdákba)
Más bármely más kérdésben, legyen szó politikai célokról, Istenről, vallásról, történelemről, szociológiáról, tudományról respektálom bárki véleményét. Ebben a kérdésben nem.
De azt hiszem ebben a kérdésben nem is lehet vitatkozni, hiszen nem tényekről vitatkozunk. Az ember vagy elgondolkozik magán, vagy sem.
Egyébként csak azért szúrtam be a linkemet, mert Mumu folyton arra hivatkozik, hogy az izraeli hadsereg a terroristákat vette célba, és van néhány civil áldozat. Hát nagyon úgy tűnik, hogy szimplán terrorizálja a civileket, és meghatározó a civil áldozatok aránya az összes áldozaton belül.
Legkevesebb 33-an életüket vesztették, amikor izraeli repülőgépek gyümölcsszállító teherautókra dobtak bombákat a Bekaa-völgy északi részén, a szír határ közelében. A 30 sebesültet szíriai kórházakba vitték.
"Az en alalsfoglalsom fuggetlenul melyik szervezetrol vagy orszagrol van szo, a civil laksoag elleni terror cselekmenyek eleln van."
A lakóházak szétlövését és bombázását, és a menekülőkkel teli buszok lerakétázását minek tartod ? Terror vagy baleset ?
"Azt is figyelembe vehetned hogy akar itt akar mas topicban is elleneztem a pausalis antiszemita minositest mindenre ami a zsidokkal szemben tortenik..."
Nemtudom hogy ztudomast szereztel arrol hogy Ikaljan kezdemenyezsere en is nevem publikalasaval ,egy amrikai? kanadai ? site-n megegyezesert ki alltam.
Sokszor de nagyon sokszor jegyeztem meg hogy az arabokat terhelik meg a mi nemzeteink buneiert,hogy a valamikori ujra benepesitese Palesztinanak zsido telepesekkel kesobbi Izraelel azert volt mert mi nem adtunk lehetoseget a sajat kriminalis viselkedesunk utan hogy a mi nemezetunktol uldozottek es megygilkoltak csaldjai most mar sajat maguk sorsa felett rendelkezenek...
Inkabb szavaztak egy Izrael alalm fuggetlensegere valahol meszi tolunk..
Nem tudod hogy meg a haboru uatn is voltak zsidoegetesek,egy lengyel faluban,valaki majd ide irja a nevet, a visszatero zsidokat akik kerestek a lengyel oylan valalsosos parasztoktol elidegenitett javaikat oszegyujtottek egy istaloba es felygujtottak oket.. 1946-ban. Nos, ezert mindig is irtam hogy az arabokkal szemben igazsagtalan volt a vilag. Ugyanakkor ha mar ott voltak es miutan mi teremtettuk ezt a helyzetet ,ok csak azzal jarultak hozza hogy az uj helyukre erve megvedtek azt az akkori szomszedok ellen (megjegyzem a legtobb foldet megvettek azelott az araboktol,azok szivesen is adtak annak idejen,nem eroszakkal ultek oda abban az idoben ).
Egy ido utan azzonban a helyzet mar stabilizalodott, ott szuletett egy masodik generacio akinek az volt a szulohazaja...
Ilyen igazsagtalansagokat szentesitett a mindenkori tortenelem maskep nem elnne ma itt Magyaraorszag,ki tudja kit turtunk innen ki annak idejen vagy oltunk meg,nem lenne Nemetorszag es az USA...
Az en alalsfoglalsom fuggetlenul melyik szervezetrol vagy orszagrol van szo, a civil laksoag elleni terror cselekmenyek eleln van.
Hogy enenk mi az alaja az sem szamit (kereshetnek mindig talalunk ) hanem az a procedura amelyben felujitottak az artatlan civilek gyilkolasat ez emg a mostani estekbe (Az alalm megalpitasa elott voltak kolcsonos arab-zsido faluk felgyujtasok ) es minden helyzettol fugg.
Az arab szokasas es ez a sajatjaik megvetesevel jar egyutt igen szeretnek aszonyok es gyermekeek mogul loni,azokat inkabb felaldozni politikai toket csinalni belole... Termeszetesn az izraeiek isemgetszik azt ha van egy uinformaciojuk hogy szamba veszik az artatlan aldozatokat ha megatalnak egy egy terror vezetot es ki akarjak nyirni...
Azt is figyelembe vehetned hogy akar itt akar mas topicban is elleneztem a pausalis antiszemita minositest mindenre ami a zsidokkal szemben tortenik...
De nem "mosakodok " . Igenis a civilek elleni ztamadasokat terrornak tartom a valszt ra pedig terrorelleni valasznak. A terroristak elpusztitasat helyesnek...
Ez az en velemenyem,kiallok erte. Respektalom a masik velemenyet is , vitatkozok vele es ervelek ellene.
A mostani provokacio a Hezbollah evek ota elokeszitett terve szerint,akkor tortent mikor ar megvoltak a beton raktarok a fegyvereknek es mar megvot az a menyikseg raketa amelyel lepni lehetet. Akkor jon mikor Irannak a legmegfelelobb...
Mumu, szerinted az Irgun óta minden izraeli lépés tisztességes volt, és respektálandó ? Az Irgunt már valóban kétszer is láttam elítélni részedről, de ez azt a benyomást kelti bennem, mintha azóta nem történt volna semmi, amit helytelenítesz zsidó részről.
A gyűlöletnek egyértelmű jelei vannak, én nem gyűlölök senkit. Ellenben készséget látok részedről is és mások részéről is arra, hogy a jól bevált skatulyázással egy kalap alá vegyetek gyökereiben különböző véleményeket és embereket. Ez persze megkönnyíti a vitapartner teljes véleményének annulálását, de nem tisztességes. A reakcióidat én is borítékolom bármilyen izraeli cselekményre, mivel még nem tapasztaltam egyszer sem az arab oldal védelmét részedről.
Izraelt és az izraeli vezetést nagyra becsültem az Oslói Megállapodás idején. Az egész kb. Rabin haláláig tartott, az első izraeli születésű miniszterelnök haláláig, az egyetlen miniszterelnökéig, akit megöltek ciklusa alatt, akit saját államának zsidó fanatikusa ölt meg, megakasztandó a békefolyamatot. Sikerrel.
A kevesbbe vagy jobban ertekeles nem az antoszemitizmus intenszivitasara hanem annak sikeres vagy nem sikeres titkolasara ertendo...
En nem szeretnelek antiszemitanak tartani es utalalom azzokat akik csak azert mert valaki egy zsido betyart kidob a munkahelyerol vagy szid mindjart antiszemitanak tartjak.. errol is talalhatsz mar tobb hozzaszolast, esetenkent, tolem ,foleg a magyar antiszemitizmusrol szolo topicomban..
De azt elismerem hogy elore tudom reagalsodat fuggetlenul az esemenyhez ha abban az egyik fel izraeli vagy zsido...
Inkabb tartom annak a kivaltagnak hogy nem elted meg azt az idot es az igazsagtalansagokat nem tanuskodhatad annelkul hogytehetnel ellene valamit... Nagyon ellenszenves egy olyan nep amely "elfoglal"egy olyan teruletet amely az elotti evszazadokba mase volt,amelymeg hozza meg is tudja azt vedeni es felepiti uyganott ahol addg sivatag volt egy hasznalhato kornyezetet.
Leginkabb ellenszenves ha tobb befoilyast er el a vilagba mint mi magunk, ha oylan kepviseloi vanank akik a vilagba velemynformalok...elismerem.
A felso sorokba benne van az is persze hogy az araboknak van okuk a sajat harcukat megvivni azzal a neppel amely azzonban oseire hivatkozva erzi azt az orszagot magaenak ( a fillisztinek is otthon vannak ertem ez alatt a palesztiniak) remelhetoleg kompromiszummal es a bekes egymasmellett eles megteremtesevel .
Nekunk kepletesen vajjal a fejunkon nem illik es nem is szabad magunkat ebbe konmpetensnek erezni iteletet mondani... A kinoveseket, a terrorista tetteket elitelhetjuk de ennyi.
"Inkabb tartom kevesbbe vagy jobban takart antiszemitaknak azzokat akik mindenkepen az egyik oldalnak adnak igazat, a masiknal meglatjak azokat a bunoket amelyeknel a sajatjaiknal hogy is mondjam... megmagyarazak a tetesek bizonyitvanyat is..."
Öhömböhöm. Antiszemitának lenni egészen egyértelmű dolog : gyűlölni a zsidókat. Olyan nincs, hogy kevésbé és jobban antiszemita. Vagy mégis lenne ? Az antiszemitizmus egy gyenge formájának tartod Izrael állam tetteinek bírálatát, és egy "erős" formájának a Holocaustot ? ... dehát aki Izraelt bírálja, az szükségszerűen gyűlölnie kell an block a zsidóságot is ?
"Igy bizony Gabor barat. :)"
O.k. Azért remélem engem még gyenge antiszemitának sem tartasz, de mérget nem mernék venni rá
"Kulonben: a szombati MN-ben van egy egesz oldal vissaztekintes a deltiroli esemenyekrol,ki de foleg mit robbantottak annak idejen azzok a remes terroristak..."
Hopp, máris megyek MN-et venni ! Az én javaslatom : a História magazin új száma a terrorbombázásokról szól nagyrészt (... és természetesen ezen belül is jórészt a II. vh-s történésekről).
Ez egy regi felosztas ismerjuk a legrosszabb kommunista idokbol: aki nincs velunk az ellenunk van...
Sajnalom de nem tudom magam identifikalni :
-bombarobbantokkal akik civil lakosagra celoznak ( ha ezt a zsidok teszik akkor veluk nem,ha ok azzonban haboruban oda lonnek ahol a guerillak a civilek moge bujva hadakoznak akkor sajnalom a tusznak vet sajat siita lakosagot de oda kell loni..az o feladatuk ettol a belso terrortol megszabaditani magukat,kivulrol nem lehet,de a terroristakat akkor is ki kell nyirni).Ugyanigy alltam az irgunnal szemben annak idejen.
-akik meg akarjak semmisiteni azt az orszagot ahova a holocaust aldozatai menekultek.Nem targyalni akarnak veluk,nem, hanem megsemmisiteni.Errol mar irtam nem a szegeny arabok tehetnek ugy ahogy Ibn Saud mondta hanem mi, itt a tetes orszagok teruleten kellett volna helyet adni egy sajat orszagnak ahol sajat eletuket elhessek( es nem veszem ki belole Szlovakait sem es MO-t sem).
Inkabb tartom kevesbbe vagy jobban takart antiszemitaknak azzokat akik mindenkepen az egyik oldalnak adnak igazat, a masiknal meglatjak azokat a bunoket amelyeknel a sajatjaiknal hogy is mondjam... megmagyarazak a tetesek bizonyitvanyat is...
-nem tartok azzokkal akik sajat gyermekeiket es felesegeiket teszik az elso sorba hogy a tetemeiket aztan felahsznalhassaak politikai magyarazatokkal. nem uj a dolog. Az iraqi-irani haboruban fiatal oerzsa onkentes martitrokkal futattak be azt a frontbeli teruletet amelyen aknakatt sjetettek.. A siita martirsag mythosa segitett az onkentesek keresesebe..erdekes hogy egy vezeto se kovette oket.
-nem tartok azzokkal akik Isten nevet veszik a szajukra masokat olni
Generacios kulonbseg van koztunk. Szamodra a holocaust tortenelem szamomra megelt ido ,barataim felelmevel,tanulsaggal azzokra a tepelodo idovel mikor barataim hatarozatai szulletek itt hagyni hazajukat es ki emnni egy bizonytalan mar akkor haboruba elo es pedig allandoan 50 eve haboruba levo orszagba csk azert hogy ne uldozek oket majd soha es hogy a gyermekeik eg tudjak magukat vedeni...
Igy bizony Gabor barat.
:)
utoirat:
Mas az ha Ikaljan kiall megha nem is taryguilagos a valalstarsaiert..ott egy bizonyos szubjektivitas meg szimpatikusis,de nem nalunk,nem itt ahol oylan konyeden terunk at mas temara ha a mi zsidouldozeseinkrol jon a szo.Meg vagyok gyozodvbe,nem lehet egesseges egy nep mig fel nem fdolgozza valosagban a multat es az ellenseg tetteivel egyutt a sajatjat is.
Kulonben: a szombati MN-ben van egy egesz oldal vissaztekintes a deltiroli esemenyekrol,ki de foleg mit robbantottak annak idejen azzok a remes terroristak...
"A kulonbseg: ok elfogadjak a civil aldozatokat de nem azokat celozak meg. "
Honnan tudjuk, kit céloznak meg ? A nyilatkozataikból ? Izrael-fan vagy Mumu, minden megszólalásodból ezt látni.
"Miutan szamit a velemenyed, kerlek tehat ne itelj feher es feketen: lehet hogy hozzaallasomban benen van az a generaciom buntudata is amely megengedte vagy megszervezte a holcaustot az a duhom is hogy van meg most sok maskeop rendes ember aki erzeketlen erre a bunre es arabbaratsag leple alatt folyattja azt az antiszemitizmust amelyet hivatalosan nem illik mutogatni. Ervei nem a nagy megertesboo szarmaznak az arab ugy irant hanem a belejuk nevelt ellenszenvbol egy oylan etnika irant ameky annyi eve osszefonodott velunk es maly persze ha nemzetkozileg produkal akkor a mi kutyank kolyke..."
Itt szerencsére nincsenek ilyenek, igaz ? ... és nincsenek rejtett cionisták sem (másképp rendes emberek), akik a zsidó állam minden lépését helyeslik, az arab civilek elleni hatékony, esztelen háborút is beleértve, és minden arab áldozatot a terroristák számlájára kívánnak írni ?
"Nehogy ezt a szemrehanyast magadra veged mert Teged kulon kivennelek ebbol a csoportbol. Kulturad es toleranciad ,ismeretid ,megvedenek egy ilyen magatartastol."
A megvaltozott stilusodbol es mas psiholimgvisztimai indikatorokbol ugy veszem eszre hogy ,asssan ,lassan engem is az ugynevezett Izrael-fanok kozze sorolsz es annelkul hogy kimondanad-meret udvarias vagy - nem tartsz olyanak aki trgyilagos akar lenni. Valojabban nemvagyok targyilagos ,abbol a szempontbol hogy eloeletemet es abban szerzett tapsztalaztaimat nem tudom fuggetleniteni a kesobbi ellemzesekben. De azzok nemmennek el a helyzet kifacsarasaig,maioulat hitek terjeszteseiug es nem mennek el az egyi ressz -legalabb is akarattal valo- hatranyba teteleig.
A hirt,sajnalom hogy nem vagayok oylan aki ezzekte raktaroza ,nincs is ilyen szuksegletem, a nemet es sved TV-ben hallottam ,ezt a hirt a korespondessek szajabol egy amsikat amelyet nem is kozolgtem mert magam is lehetlennek tartjak ok is hallottak csak ..nem isemlitem most sem meg.
Amit Te Izrael fan-segnek tartsz az csak az en bevalott sulyos averziom es szamomra elsoleges prioritas, az ellenszegules a terror mindenformaja ellen. Az allami terrort is utalom de azt orokzold modellnek tartom hiszen a haboru es a gyoztesek magatartasa a haboru kovetkezmenye ,minden idokben allamterrornak is nevezhet lehetet volna.Ellene se en se egy szemely se tud tenni , egy mindenkori magatartasa az emberi csoportoknak torzseknek,nemzeteknek vallasi kepzelmenyeknek.
A Steint is Irgunt,a zsido allam elotti cionista terrorszervezeteket eppen ugy eliteletem,meg a neten is emlekezve rajuk mint a mostani terrorcslekedeteket. Zsido reszrol itt az a biztonyos amerukai szarmazasu telepes disznosagat az imadkozo muszlimekkal szemben ha jolemlekszem egy penteki imanapon (Goldberg ? Grunfeld ? vagy mas )
Most igenis a Hisbollah ellen szurkolok mert ok kezdtek ezt a haboruban torkolodo konfliktust. Elokeszitettek sok evi raketa halmozassal ,betonbunkerek epitesevel es megvalasztottak azt a napot mikor elkezdjek.
..es elfejtjuk ugyebar hogy az az ENSz amelyrol most mint a nepek szovetsgro bszelunk a Hesbollah-t (kepzelheted minden kozel 50 muslim orzsg szavazata jellenleteben ) terrorista szervezetnek neveztek. Annak tartja a moderat palesztin elnok is es a legtobb szunita oszag hivatalso vezetoi..
Libanon vezetosege hol elereszt egy nyilatkozatot a Hesbollah ellen ( aztana libanoni miniszterelnok visszavonja ami rogzitve van a TV nyilatkozatabol ) hol meg szolidaritasat nyialtkoza ki a Hezbillahval szemben. Egyik cselkveset sem itelem el. De ilynekor mar alig lehet kulonvalsztani a Hezbolalht a libanoni allamtol,igy a guerillak kilovohelyei es tartozkodasat is helyesen vagy eppen hibasan a lakosag koreben sejtik es a borzalmas bombazasok oket erik, a legtobben artatlan emberek ,ugy hogy valoszinuelg az egsz eletukre ki fog hatni a kitelepitesuk es a javaik elvesztese. A gyermek meg asszony mint aldozataz egy regi hivatkozasi alap. De ne felejtsuk el hogy ez nem zsido talalmany... A megdicsulo ongyilkos eppen hogy keresi a legtobb embert civilt akit megolhet az izraeli de treaqi es horibile dictu,muszlim rivalis soraibol is...
O testamentumu mentalitassal a zsidok sincsenek mesze a boszu vaksagatol,az o intervencioik is palesztin gyerekeket olnek.
A kulonbseg: ok elfogadjak a civil aldozatokat de nem azokat celozak meg. Mindiog azzaonban ott vanank a szeretett etrrorvezetok kozott.
Felhaborit az aldozatok akceptalsa a guerrillaktol es a tetemeik pripagandisztikus kihasznalasa..
Sok olyan aldozat is vcan akiket szellemi tuszkent ahsznalnak fel..akik elmennenek elmenekulnek de akkor aruloknak veszik oket megvonjak a csaldtol a Hisbollah anyagi tamogatasat. Igen mert a HIszbollah egy sok arcu sok oldalu szervezett akitol semmikepen nem lehet elvenni karitativ jelelget sem.Epeppn ezzel tartja figsagba a sajat embereit is...
Miutan szamit a velemenyed, kerlek tehat ne itelj feher es feketen: lehet hogy hozzaallasomban benen van az a generaciom buntudata is amely megengedte vagy megszervezte a holcaustot az a duhom is hogy van meg most sok maskeop rendes ember aki erzeketlen erre a bunre es arabbaratsag leple alatt folyattja azt az antiszemitizmust amelyet hivatalosan nem illik mutogatni. Ervei nem a nagy megertesboo szarmaznak az arab ugy irant hanem a belejuk nevelt ellenszenvbol egy oylan etnika irant ameky annyi eve osszefonodott velunk es maly persze ha nemzetkozileg produkal akkor a mi kutyank kolyke...
Nehogy ezt a szemrehanyast magadra veged mert Teged kulon kivennelek ebbol a csoportbol. Kulturad es toleranciad ,ismeretid ,megvedenek egy ilyen magatartastol. Az termeszetes viszont hogy most a masikoldalt erzed Magdhoz kozelebb. Az arabiknak abbol an igazuk,irtam mar annyiszor hogy ok visleik el a mi nemzeteink bunevel kelletkezett holocaust kovetkezmenyeit...
Ebben a percben nincs megoldas amely emberseges legyen. De remelem hogy megszukletik az arab-palesztin Ben Gurion,ahogy ezt a Die Zeit egyik kronikasa irta aki semlegesiteni tudja sajat radikalsait. Lehet hogy gazdasagi koerdekeltesel ,vallakozasokkal munkahelyekkel legalabb is elso lepeskent megszuletik a kotzos erdek es kesobb a nemzetek onkentes kohabitacioja,egymas leterdeku kovetelmenyek teljesitese
Ez nem az volt, amelyet talán tegnapelőtt az izraeli nagykövetség elé akartak szervezni, csak nem engedélyezték ? A HírTv-n látottak szerint kb. 20 ember gyűlt össze az utca elején.
A félreértések elkerülése végett; az egyik -másik oldalt nem magyar jobb/vbal felosztásban gondoltam, hanem Izrael fan/arab fan megközelítésben.
Pl. seggfejként lehet említeni az elmúlt napok egyik tüntetését, (ok, mondjuk voltak, vagy ötvenen), ahol Thürmertől kezdve a magyarországi arabok mittoménmilyen szövetsége, meg még egy két szélsőbalos társaság (a rosszabb fajtából) ahol ostobábbnál ostobább beszédek követték egymást.
erre utaltam, hogy kevesebben vannak, meg kevesebb a befolyásuk, de azért jó nagy seggfejek. (persze mondjuk nem mindegy, hogy valaki miniszterelnök, vagy egy egy %-os párt vezetője)
"Őszintén szólva akár vicces is lehetne, amikor a magyar sajtó egy része keményebb propagandát folytat a háború mellett, mint az izraeli sajtó. (a másik oldal seggfejei Mo-n kevesebben vannak, és keveseb befolyásuk is van. De nem kevésbé seggfejek)"
A másik oldalról ha lennél szíves seggfejeket sorolni ... mert én nem hallottam egy politikust sem, aki csupán elítéli a háborút, vagy egy újságot, ahol csupán Libanon védelmében emelnek szót.
Akkor ezek szerint a Cahal nyilván nem is az izraeli hadsereg, hanem a Hezbollah izraeli szárnya, aki dezinformál. Merthogy az ő jelentésükben benne van, hogy az épületbe két bomba csapódott, öt perc különbséggel, amelyektől az épület azonnal összedőlt.
Esetleg a haaretz egy szélsőséges iszlamista lap, amelyben a Cahal közleménye helyett dezinformációkat közölnek.
Igazság szerint ha nem emberek halnának meg, röhejes is lehetne, hogy Európában, Amerikában, vagy éppen a Közel-keleten az izrael/arab fanok pápábbak a pápánál. Őszintén szólva akár vicces is lehetne, amikor a magyar sajtó egy része keményebb propagandát folytat a háború mellett, mint az izraeli sajtó. Értve ezalatt a hírek meghamisítását is.
(a másik oldal seggfejei Mo-n kevesebben vannak, és keveseb befolyásuk is van. De nem kevésbé seggfejek)
Azt meg a beiruti sved riporter mondta napokkalezelott ott a hisbollah fiatal osszekotoje elott hogy most elmennek oda ahova oket a kuldott viszi,megmuttjak az aldozatokat,ugyanakkornem engedtek beszelni egy ott atmeno lakosal aki magahoz intette a reportert.. ezt csak ugy mellekesen.
8 óra kellett a riportereknek, hogy odaérjenek ? Értem. Gondolom körbenéztek, hogy mindenki jelen van-e (CNN, BBC, FOX, hehe), és csak azután intettek, hogy "akkó' most hozzátok őket".
Én pedig azt hallottam, hogy tulajdonképpen Hezbollah-tankok és repülők lövik Libanon lakóházait, a TV-társaságok szponzorálásával !!! Odahívtak egy csomó riportert, és csak utána bombázták le azt a lakóházat.
... ami persze üres volt, és csak marha belsőségek és művér-tartályok voltak az épületben, de kiváló híranyagot raktak össze belőle. Az antiszemita média pedig megeszi a maszlagot. A Hezbollah meg csak röhög a markába, hogy milyen jól sikerült megutáltatnia Izraelt a világgal.