Szétszedés nélkül nem tippelek semmire, csak volt már több olyan eset, hogy kicserélték az összes csapágyat újra és ugyanúgy zörgött tovább. Vannak ötleteim, de az meg annyiba kerül, hogy értelmetlen foglalkozni vele.
Az én régi autómé is zörgött, amikor hozzám került. Nekem volt másik váltóm, úgyhogy én hagytam úgy, hogy majd szétesik, ha akar.
Mentem vele vagy 100e km-t, utána a barátomhoz került, még ő is használta, de nem esett szét.
Úgyhogy bármi lehetséges, sajnos az is, hogy egyszer csak megadja magát. :-(
Az újabb TU-hoz való váltók már gyengébbek sajnos, főleg a difijeik, de ettől függetlenül nem kell cserélnem napi szinten ilyen váltókat.
A kinyomócsapágy akkor szokott szólni, ha benyomod a kuplungot. Kiengedett kuplungnál hallaható zörgés a váltóból szokott jönni és valóban lehet akár nyelestengely csapágy is. De más is, ahogy jópár váltónál ez már kiderült.
Aki kapásból rávágja, hogy 100% nyelestengely csapágy, az még nem javított ilyen váltót, csak általánosságban nyilatkozik vagy az ő egy esetében valóban a nyelestengely volt a probléma forrása. :-)
Enyem is 1,6 benzin most 97ezerKm van benne es uresben felengedett kuplungnal van kis mellekzorej mormogas a bal elso kerek felol ha oda hajolok lehet hallani. Benyomom a kuplungot semmi hang nincs. Friss a valto olaj. ..valt szepen. ..
Van aki ravagja nyelestengely csapágy vagy kinyomocsapagy. .egyenlore nem kell foglalkoznom vele ezt mondta utoljara 2 szerelo is.
Vettem egy berlingot 2003. 7-dik havi. 1,6 multispace. Szeretném lecserélni a hűtővizet. Csinált már valaki ilyet? Cseréltek kuplungot nekem és járó motornál cicegö hangot ad. De ha picit benyomom a pedált el hallgat. (0,5cm) ötlet? :)
És ha valakinek van tapasztalata, szívesen meghallgatnék pár jó tanácsot :)
Sziasztok! Az abs jeladóm kábele elszakadt. Szerintetek lehet bele bontottat venni vagy inkább újat bele? Az új 8000ft 1db bontott meg lenne 5000ft 1par. Szerintetek? Jah amibe lenne az egy Citroen Berlingo 2.0hdi. Köszönöm a segítséget előre is.
1.9D WJZ motorral ellátott berlingóm van. A hiba jelenségem, hogy állóhelyzetben városban a víz el kezd szépen fel vánszorogni 100-110C fok közé. A ventilátorom ekkor se kapcsol. A hőgombára tudok gondolni. (biztosítékot már ellenőriztem) Merre található a motor térben?
Viszont olyat produkál,hogy ha melegszik a víz annyira, hogy bekapcsol a ventillátor,akkor hirtelen felmegy a piros jelzés végéig,majd amikor a ventillátor leáll,vissza áll a normál helyére! Tipp? Vízhőfok jeladót cseréltünk... Tuti nem HF-es ,vízpumpa dolgozik (új),termosztát új. Valamelyik népítéletben írtak ilyen problémáról,csak a megoldást nem írták meg...
Eszi majd a stabilizátor rudakat elől. Az lesz talán a leggyakrabban... :) Több olyat nem tudok ami gyakran lesz. Sokminden lesz majd amúgy persze gond ha sokáig meglesz. Nekünk jó 12 éve van meg azalatt volt már gond egy jópár... Persze nekünk 1,9D van. A benzinest nem is merem motorikusan mennyire jó....
Ja meg mostmár nézegettük az alját és igen rohad nem gyengén. 1 szép luk már van rajta... :) Elgondolkoztunk lesz-e még több műszaki vizsgálya nálunk...
Az én kérdésemre válasz nem jött így már talán mindegy is. Fékerőszabályzó kicserélve rugót is adtak ehhez a fajtához. 40 rugó volt de volt egy -46% csodakártya ami sokat segített az árban.
Beszereltük bár a beállítást hogyan kell nem tudjuk. Esetleg azt valaki tudja hogyan kell?
Fékerőszabázzó csere alatt a gép. Azt a rugót honnan lehet beszerezni esetleg valaki nem tudja és hogyan kell majd beállítani gyorsan? + lenne még egy valami hátsó jobbos lengéscsillapító szilentje kiment és lóg az egész azt esetleg honnan lehet beszerezni?
Üdv ! Nekem is egy 2003-as 2berlingom van egy2.0hdi. Abban is még lehetne oldani,hogy a tempomat működjön? Milyen gázpedál kell hozzá? Meg minek kell még benne lenni? Köszönöm!
Én mikor kihoztam a szalonból akkor volt ilyen. Tartály oldalán vízszint jeladó kicsúszott a helyéből és ott kifolyt a víz, csökkent a vízszint ezért világított a STOP. Egy próbát megér.
Sziasztok!
Én is citroen berlingo tulajdonos lettem 2.0
Olyan problémám lenne, hogy a vízhőfok mutató felugrik a piros sávba és sípol
Közben kiirja "STOP" általában ha lassan megyek es ha balra kanyarodok
Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma?