nem a tobbsegre koncentralnek. a tobbseg, tobbsegi allaspont amugy is az idotengelyen valtozhat. hiszen jon egy csurka kormany es a zsidosag dongo leptekkel elindul izrael fele.
ugy is fordithatnek hogy teged probal mindenki elcsabitani, masokat aki nem vagy teeged meg probal megfelemliteni...
komoroczy akkor es csak akkor lehetne zsido ha alairna ezt a kezdemenyezest. akkor meeg reformatus multja is meg lenne bocsatva es ki lenne tuzve, mint ahogy meg is lett probalva kituzve lenni a kezdemenyezes zaszlajara.
lattad ezt a magyarazkodast? aminek lenyegi eleme a masik letaglozasa? teged nem akarnak letaglozni, hiszen te ZSIDO vagy, es letaglozasoddal a zsidosagot tagloznak le.
azt irod hogy nem veszed figyelembe hogy ki zsido vagy nem zsido. erre jon a cafolat hogy ennek ELLENERE tobb a zsido baratod, ismerosod mint a nem zsido. nem tudatos valogatas eredmenyekeppen hanem csak ugy alakul.
es te esetleg nem is tudod...
a lenyeg hogy a zsido nagyon fontos, a vilag zsidokbol es nem zsidokbol all. a zsido jo, a nem zsido nem jo.
Komoróczy úgy definiálta magát zsidóként, mint Kennedy berlininek, meg aki azt mondta, hogy ha négereket bántanak néger vagyok és így tovább.
A nyelv és annak szóképi használata valószínűleg nem desifrírozható a mosogatórony alatt, kolloidállapotban. Ott csak ideges, bosszúkereső értetlenség, hebrencs szétfolyás van, egyáltalában, inkább csak a környezethez illő szagok...
Természetesen amikor a pikdáma által jó közelítésnek elfogadott leírásomban "keresztényekről" írtam, az sem implikálta azt, hogy ezt a megkülönböztetést pikdáma alkalmazná, hanem a tárgyban megkerülhetetlen köznyelvi elhatárolást végeztem el zsidó és 'keresztény', azaz ez értelemben zsidó és 'nemzsidó' között.
És amikor arról írtam, hogy az általam leírni vélt emberek társaságában általában az átlagnál több magát megalapozottan zsidónak gondoló ember van, akkor nem gondoltam és nem mondtam, hogy ez tudatos válogatás eredménye lenne, sokkal inkább szociológiai folyamatok és családi kapcsolatokon keresztül húzódó szálaké.
Na mindegy, remélem, jobban fáj neki a léte, mint nekem az, hogy létezik.
a politikai hatalomnal inkabb foglalkoznek a ciganysaggal.
egy parlamentbe bejuto kis (10%-os) part zsarolasi kepessege, a mai ketosztatu politikai halmazban szinte felmerhetetlen. raadasul egy ilyen cigany part barmikor tudna hivatkozni a rasszizmusra, ciganygyuloletre, elmaradottsagra es elerhetne azt hogy a cigany vallalkozasok adomentesek, a nem cigany vallalkozasok pedig sulyosan adozottak lehetnenek. a megelhetesi bunozest meg nem buntetnek hanem egyenesen osztonoznek, jutalmaznak.
nagyon sok orszagban a kisebbseg van hatalmon. nezd meg a libanoni kereszteny/muzulman felallas sok sok evtizedet. es hogy hogyan valtozott meg.
akkor a keresztenyek ilyen rosszak tudnak lenni? szarnak bele a demokracia kellos kozepebe?
nem mersz egyenlo mercevel. a nyugateuropai zsidosagot a vallasos kozosseg testesiti meg szamodra es mindenki szamara. nem igazan tartalmazza ez a kozosseg a feel es negyed zsidokat.
tehat itthoni/nurnbergi mercevel nezvest ugyanugy lehet egy zsido tulreprezentacio.
itt ilyen zsido szinte alig van. tehat allaspontod szvsz fasisztoid.
nem vagyok en szokva hogy reagaljanak, hogy valaszra, gondolkodasra kesztessenek...
nem latom en ezekben a dolgokban a 'zsidot'. az hogy a zsidokat nem szeretok latjak oket, mindenhol latjak oket, a latasbol kovetkezteteseket vonnak le, az az o bajuk, az o egyeni problemajuk, az o elmebetegseguk manifesztalodasa...
gondolom a hoherok meg totok/szlovakok voltak. vagy magyarok. vagy nemetek...
mi a fasz jelentosege van ennek?
a masodik mondatod is osszefuggesben van ezzel. kovessuk ilyes gyula irofejedelmet es talaljuk meg a kompromisszumainkat... most ugyis az egyhazakkal valo kompromisszumkeresesek vihetik 'elore' dolgainkat... mert vegul is az igazi hatalom, az igazi osszetartasok, az igazi nyakkendok ott talalhatoak. az ilyesmi onszervezodeseket inkabb vedekezesi reakcioknak fogjuk fel.
ugyan mar reagaltam ra de a masodik mondatodat elnagyoltnak, hamisnak, bizonyitatlannak erzem.
a., siman lehet hogy a harom zsido osszejon es a nokrol, neadjisten, az idojarasrol beszelnek
b., nagyon sok esetben osszejon harom zsido es gozuk sincs arrol hogy harom zsido jott ossze. ez a zsidosag dolog nem mindenkinek olyan fontos es pontos definicionk sincs.
hivatkoznek komoroczyra. azert az erdekes dolog hogy egy judaisztika szakerto nem zsido. avagy egy zsido nobel dijas iro sem zsido.
"Te az vagy, aminek látszol: zsigeri, elhülyített álintellektüel, azaz antiszemita."
Ugyanis a szomoru igazsag az, hogy valaki antiszemitizmusa, semmit nem mond az illeto intellektusarol. Egy Gottlob Frege, vagy egy Richard Wagner is lehetett antiszemita, es bizony egyiket sem lehetett "elhülyített álintellektüel"-nek nevezni.
Mindez kulonosen banto kitetel egy nem "elhulyitett", hanem eleve csekely szellemi erot felmutato, kifelyezetten nem intellekulis modon magat egeto megszolalo klaviaturajarol.
Néha az ember - pont emberi tisztessége okán - kénytelen szmélyesen, deklaráltan zsidóvá (cigánnyá, hajléktalanná, kivert kutyává stb.) válni... Másként nem megy, másként nem tisztességes!
Mert a "kibic" pozíció minden konformizmus, diktatúra, szörnyűség melegágya. Brasser egy jelenség, amely markánsan létezik a társadalomban, akár tagadod, akár nem. És ez a "létezés" a jelenlegi politikai-gazdasági helyzetben várhatóan fel fog erősödni. És ezekkel szemben - rövid távon - mit sem segít az asszimilációs attitűd. De felejts el mindent magadról, és dédunokáid (ilyen távra már a náci faj-törvények sem hatottak) talán élvezni fogják majd amnéziád, önfeladásod gyümölcseit.
A többiek udvariasan körbenyalogatnak... Én nem teszem. Te az vagy, aminek látszol: zsigeri, elhülyített álintellektüel, azaz antiszemita.
Sokszor leírtam már: bizonyos téveszmék cáfolatához meghökkentően nagy apparátus és fáradtság szükségeltetik (lásd: örökmozgó), ezért reménytelen azzal az idiotizmussal foglalkozni, amit te képviselsz (a gonoszságot egyelőre nem feltételezem).
A sok duma helyett ideidézem egykori levelemet (amelyre - megdöbbentő módon - még választ is kaptam: "Ön nem érdemli meg, hogy megértsen bennünket..."). Azt hiszem, a szöveg elhelyezi a levelemet a történelmi időtengelyen...
Csurka úr, Népnemzetiek!
Nagyon sokáig azzal nyugtatgattam pánikra hajlamos barátaimat, hogy Önök egyáltalában nem "úgy" fasiszták, hanem egyszerűen csak az ősi módszereket, recepteket alkalmazva (ellenséggyártás, megfélemlítés, antiszemitizmus) kapaszkodnak a zsíros fazék szélébe. A rendszerváltás idején ‑ még a választások előtt ‑ azt mondtam, hogy Magyarországnak egy pár évig erős keresztény ‑ olyan Franko-típusú ‑ diktatúra kellene, amely elég erős ahhoz, hogy (gentleman módon) nagylelkű és igazságos lehessen (amely nem abba rúg bele akibe lehet, hanem abba aki megérdemli), tehát látják, megértem magukat (de hol vannak Önök között a gentleman-ek?). Mára elfogytak az érveim, nem tudom védeni Önöket, akik vagy mérhetetlenül, fanatikusan ostobák, vagy reménytelenül gonoszak. Ezért nem is vitatkozom Önökkel, nem kezdem bizonygatni lojalitásomat, származásomat (1943-ban apámnak már meg kellett tennie egyszer), kultúrámat, magyarságomat. Minek? Ha netalán egyszer hatalomra kerülnek, majd úgy is kivizsgálják. A dolog eldöntetett. Nem MDF-hívő (a volt és a jelenlegi parlament pártoknak csúfolt képződmények mindegyikétől írtózó), autonóm, zsidó, liberális, ateista, ergo: ellenség vagyok (a négy közül nyilván bármelyik elég hozzá, de a legrosszabb a második). De nem ezért írok Önöknek, hanem szeretnék egy pár dolgot kérdezni. A kérdéseimet boldogan megvitatnám Csurka úrral bármely közönség előtt (még Csurka úr és a Népnemzetiek szokásos díjtapsolói előtt is). Íme a kérdések:
a. Van-e mód arra, hogy "magyarrá" váljak, ha van, mit kell ezért tennem?
b. Beszéljem-e rá (zsidó) gyermekeimet (pl.) az aszfaltozó szakmára? Aszfaltozóként többet tehet e Hazáért mint esetleg orvosként, mérnökként?
c. Nem feltűnő, hogy a cigányzenekarokban túl nagy a cigányok aránya? Nem kellene Önöknek ez ellen fellépni?
d. Javasolják-e, hogy gyermekeimet e Haza szeretetére neveljem, vagy kár erőlködnöm, úgysem fogják elhinni neki, hogy szereti?
e. Mondhatom-e külföldi barátaimnak, hogy Radnóti Miklós, Szerb Antal, Naumann János, Szilárd Leó (stb., stb.) magyarok voltak? És Petőfi, Hunyadi, Zrínyi? Vagy maradjunk inkább a zsidónál, szerbnél, románnál?
f. A katolicizmus nevében az újkorig véghezvitt szörnyűségek (inkvizíció, eretnek- és boszorkányégetések, a pápai állam korruptsága, szodómiája) alatt és után minden katolikus gazember? És a balodaliság nevében elkövetett gazságok után a baloldaliakkal ugyanez hogyan áll? Tudom, az más, de miért?
g. Miért gondolják, hogy minden (800 ezer!) MSzMP tag kommunista volt és maradt (feltéve hogy nem sorolt át Önök közé)? Miért gondolják, hogy a ma Önökhöz törleszkedők mind jó "népnemzetiek"?
h. Miért nem képesek Önök egyetlen gyakorlatiasan hazafias mozgalmat megszervezni (pl: a magyar árucikkek vásárlására, az oktatás, természettudományi képzés színvonalának fokozására, a tudás értékének visszaállítására, stb.)?
i. Hajlandóak-e tételesen megvizsgálni, hogy (zsidó létemre) miben vagyok rosszabb magyar, ateista létemre mennyivel több parancsot sértettem meg a tíz közül mint pl. Ön (a keresztény) Csurka úr?
j. Mennyiben köszönheti sikereit az USA az igazi "usásoknak", az USA-népnemzetieknek?
k. Mit javasoljak tanácstalan zsidó, szlovák, román, szerb, sváb és cigány honfitársaimnak, kire szavazzanak két év múlva? Melyik pártot támogassák?
l. Mit szólnának Önök ahhoz, ha mondjuk 5-6 ezer cigány, és ugyanennyi zsidó honfitársammal együtt felvételemet kérném az MDF-be? Tagjai lehetnénk-e a népnemzeti tagoztnak?
Félek, nem volna elegendő a latin, a ciril, az arab és a héber ABC összes betüje ahhoz, hogy kérdéseimet felsorolhassam. De ez már nem is lényeges. Elmúltak az illúziók, Önök mindíg kidumálják magukat (mint a viccben Kohn), minden kérdésemre tudnak majd válaszolni az Önök szokásos zavaros fogalmi rendszerű, tautologikus, összevissza-hivatkozó népnemzeti módján. Még egy vallomás: matematikus vagyok, és bár minden tiszteletem a Bólyai családé, de kénytelen vagyok figyelembe venni Euklides, Pascal, Naumann, sőt Uram bocsá' még (a felettébb kommunista-gyanús) Kolmogorov munkásságát is! És ha a fent nevezett urak tételeiről mondjuk Benedek István úr bebizonyítja, hogy idegenek a magyar szellemiségtől, mert pl. az egyszerű, igazi magyar népnemzeti lélek nem érti azokat (esetleg az egész csak egy zsidó és imperialista trükk, mint ahogyan a relativitáselmélet is az volt a dicső náci, a kibernetika pedig a sötét sztálini időkben), akkor is eme tételeknek fogok hinni, és nem Benedek úrnak. És az akkor is így lesz, ha Antal József úr továbbra is egy csapatban marad Csurka és Benedek urakkal, legfeljebb azt fogom hinni (és most már lényegében kénytelen vagyok rá), hogy Antal úr is hisz az Önök gusztustalan, enyhén aljas, de mindenképpen életveszélyes badarságaiban. Egyetlen kérésem volna még! Beszéljenek egyenesen, magyarul, méltatlan önökhöz ez a sok jelbeszéd, ködös fogalom. Csak nyiltan, és a külföldiek esetleg jobban megértik majd Önöket.
"Miért képesek a nyugateurópai zsidók társadalmi fejlődést meghatározó dominanciára törekvés nélkül politizálni és a magyarországiak a jelek szerint nem?"
Gondolom azért nem képesek, mert nincs semmiféle zsidó politikai szervezet, amely egyáltalán politizálna. Amint azt e topik tényei is mutatják csak egy elszigetelt kisebbség akad esetleg, amely talán ilyesmit forgat a fejében, de még meg sem alakultak. Vannak egyének, egyenjogú maygar állampolgárok, akik élik a maguk életét és uyganúgy igyekszenek boldogulni, mint bárki más.
Amit te mindehhez hozzáképzelsz, az régi olvasmányok emléke, esetleg néhány rész-tapasztalatból adódó túldimenzionált képzelődés....
Ez egy afféle optikai csalódás nálad, ha még ki nem pukkadtál a sok körberöhögéstől.
Egyszerűen nincsen módod mihez képest meghatározni a dominanciára törekvést...
Mert egy politikai nemzetben, és ezt nem akarod megérteni, de nem baj, egyszerűen semmiféle kritériumod nincsen arra nézve, hogy kinek van vagy nincs joga bármilyen állást betölteni (most arról, hogy van-e efféle dominanciavélelemre akár a te homályos álláspontodból nézve bármilyen ok, ki sem térek, mert jössz megint nekem a Habsburg Györggyel). És kész.
Bármely magyar állampolgár bármely kulturális és egyéb tevékenysége pontosan annyira magyar, a szó államra tartozó értelmében, mint bárki más magyar állampolgáré.
És ezért lesz vagy lenne halálos döfés ez a kisebbségi kezdeményezés a rozzant tudatodnak. Nyilvánvalóvá tenné, hogy a Magyar Köztársaság politikai nemzet, hogy a szentistváni soknemzetiségű állam önjelölt egyedül igazi utódjaként mkreált, igazából nagy többségében asszimilánsokból álló magyar nemzet politikai nemzet és nincsen ezek a sokszínű és a zsidók által is erőteljesen alakított kultúrája helyett semmi más, a műveletlenségből és sanda irígységből nagyon szűkre kipárolt Wassalbertes-Tormayceciles-székelyhimnuszos-turulos kultúra nem a magyar kultúra egésze, hanem annak egy sovány kurzusváltozata, legagyisítva, kirekesztéses alapon, és természetesen tudomást sem vesz a Janus Pannoniusos, Zrínyis, udvariköltészetes, Keményzsigmondos, bartóki értelemben valódinépzenés ezerszínű és ezer hatást tükröző, adó és visszaadó nemesen magyar kárpátmedencei kultúráról.
Kérlek, körberöhögés közben, csak vedd ki a kilazult szuszpenzorodból a protkódat, ha beleesne nagy vígasságodban, arra válaszolj, ha lehet, hogy szerinted kit érdekel, azaz hogy mi következik abból, hogy mondjuk éppen te, vagy egy magyarországi magyar állampolgár nemtetszését fejezi ki abban a tekintetben, hogy egy másik magyar állampolgár él a törvényadta jogaival, létszámarányossági vagy bármely más megkülönböztetés nélkül?
Szerintem körberöhögés és szánakozó sóhaj, akut esetben opni-beutaló.
Na, utánanéztem, természetesen egy arab buli a dolog, a Vöröskereszt eddig vagy 30 millió dollárt ráfizetett, mert az amerikaiak addig visszatartják a befizetéseik egy részét, amíg a szkásos pánarab-iszlám elmezavar kiküszöbölődik.
Na már most, 2005-ben a gyáva vagy inkább tehetetlen nemmuszlim országok inkább elfogadtak egy új, pinaszerű ábrát, amelyet Izrael is hajlandó használni külföldi vöröskersztes tevékenysége során.
Még a szíriaiakkal kell megegyezni valahogy, ez az utolsó ütőkártya az arabok kezében, hogy a Golánon akkor milyen alapon járjanak a mentőautók.
Ez itt az ügy: hogy a magyarok egy segélyszervezet teljes jogú tagságát támogatják gondolom a legtöbb más európai országgal együtt, hát az tényleg a titkos háttérhatalom műve, esetleg szólj annak a büdös zsidó Habsburg Györgynek, hogy leleplezted, hiába hunyorog....
"Nem írtam sehol, hogy egy kisebbséghez tartozó magyar állampolgárnak korlátozott jogai lennének...."
Nekem úgy tünt és éppen az idézett helyen.
De ha nem, akkor hogy a fenébe kívánod korlátozni létszámarányosra a jogokat és a hatalmat? Mérni és szabályozni kívánod az egyes állampolgárok jog-és hatalomérvényesítő képességét, illetve annak realizásását?
ez rimel arra hogy a tenyek teljesen feleslegesek. a sztereotipiak mukodnek. ha veletlenul hogy nem zsido akirol azt gondoltam meeg mindig lehet zsidoberenc... vagy forditva meg maskeppen... amire itt is van pelda...
a tarsadalom jo es rossz emberekre oszlik. a jo ember vagyok en, a rossz az osszes tobbi...
szerintem akkor meeg sokkal dragabb dolog volt a harangozas. kellett hozza harang, harangonto, harangtorony, harangozo...
ennel azert zsidoink anyagiasabbak...
a masik gondolatod szerintem elnagyolt volt en peldaul magyar tobbseget vettem ki belole.
de nem hiszem hogy a zsidosag tehetsegesebb lett volna, csak talan kepzettebb. es a gondolatod befejezo resze is olyan depressziv. a gondolkodas nelkuli vegrehajtas es csavar a gepezetben. nem mondom hogy nincs benne igazsag de mintha mindenkire vonatkoztathato lenne.
nem sokan gyujtottak fel magukat a muzeum lepcsoin es aki viszont felgyujtotta magat az inkabb elmebetegsege okaan tette. az hogy ervenyesnek tuno indokot talalt hozza, attol meeg az onfelgyujto per se elmebeteg.
aki 'ellenallt' az meg sokszor hamis kepet adott, vegsokig ironizalt de valahol azert hamisnak IS minositheto keepet. peldaul a 'tanu'.
es a masik 'ellenallo' kodaly es ilyes, ellenallo is volt meg szepen bele is simultak a rendszerbe es gondolom ellenfeleiket, akiknek esetleg kiemelkedo tehetsege volt, kicsinaltak. mert nagy emberek is voltak es onzo emberek is voltak. hatalmi pozicioban voltak. onnan meg szep irni a zsarnoksagrol. egy olyan ember aki mindent megkap az allamtol, aki 'irofejedelem'? szamomra picit sajatsagos...
annyival is kevesebbet kell folytatnom es irogatnom...
pd
ez elobb kimaradt hogy termeszetesen idolegesen elfogadok ilyesmiket, plane ha az alkotmanyban is benne van, peldaul a vatikannal kotott konkordatumot es kovetkezmenyeit. viszont igazsagtalannak es fenntarthatatlannak itelem meg.
talan meg fogunk allni azelott mielott magyarorszag megint kereszteny orszag lesz, es mindenhez keresztlevel fog szuksegeltetni.
- Genfben jelenleg a magyaroknak vezető szerepük van a zsidóság lobbizásában, hogy az izraeli elsősegély szervezet egyenjogú elismertséget kapjon a Vörös Kereszt és a Vörös Félhold mellett.
Légy szíves, legalább felületesen mímeld a normalitást...
Miért ne lehetne azt támogatni, ha egyáltalán kell támogatni, nem tudom, hogy a Magen David Adom "egyenjogú elismertséget kapjon" a többiekkel...?