Felhívtam a Samsung hűtő szervízét. XXll. kerületben vannak... a kompresszor hozzá 18e pénz, a hiba keresése idő, annak függvénye az ár. Elmondásuk alapján lehet dugulás a rendszerben, de erre azt mondták, ha meg kell bontani akkor drága a javítás. A kérdés, hogy bontják meg ha kell, ha a hátulja teljesen burkolt, leszigetelt... és egyáltalán minek bontják, attól a dugulási rész még zárt marad:)
Kb. 30-40e ből elvileg megcsinálható, ennyit szánnék is rá, mert egy frankó, szép, új hűtő...
Samsung hűtők egyébként jók? Vagy számítani lehet rá, hogy újra be fog dögölni!?
Ha megfelelő a hűtőn belül a hőmérséklet, akkor nem! Elvileg a hűtő belső hőfokszabályzója mindég ugyanazt a hőfokot szeretné beállítani, télen, nyáron. A kérdés mennyi energiával sikerül ez neki.
1 hete vettünk egy AEG s75348kg98 hűtőt. Fagyasztó no frost, hűtő autom. leolvasztás. A problémám,hogy amikor megy a kompresszor, állandóan furcsa szörcsögő hangot hallat, nem tudom jobban megfogalmazni. :) Kicsit hangosnak találom a régi kishűtőnkhöz képest. Normális ez a hang? Illetve fölül, a hűtő részben állandóan vízcseppek vannak a hátulján, amik hol folynak, hol odafagynak. A kaják rendesen be vannak csomagolva és nem érnek hozzá a hátlaphoz. Mitől lehet ez? Én azt hittem, hogy ebben a hűtőben épp az a lényeg, hogy nem lesz benne víz --> jég.
Vagy ez mind normális és csak én problémázok feleslegesen? :)
Ha ingyen kapta akkor megéri megjavíttatni szakemberrel, de nem mekk mesterrel. Óccón vagy drágán de ha nem a megfelelő szakit választod, az mindig bukta. egy kompresszor 20 és 40 körül elérhető, de az elektronikai javítás határa a csillagos ég. Ha nincs benne kompresszor nehezebb a hibát megtalálni. Jó szaki tudja hogy kell feltölteni egy rendszert de egy fűtésszerelő nem biztos hogy ért hozzá. Találj egy megbízható szervizt, vagy le kell szokni a hűtőgépről. Utóbbi a legolcsóbb megoldás :)
Kaptam egy SAMSUNG hűtőt egy családtagomtól. (típusát nem tudom most megírni, de kb. 2m magas, alul fagyasztós, inox, felül digitális kijelzős stb. Egykori új ára 140e volt!) Kb. 3 éves, de csak egy évig üzemelt. Amint lejárt a garanciája, tönkrement a kompresszora, és mivel nem lett egyből samsung szervizbe elszállítva, így zsebből lett anno szerviz házhoz hívva. Tettek bele új kompit, működött is vele, de nem hűtött rendesen. A szervizes azt mondta, hogy valószínűleg dugulás lehet a rendszerben, ezért van ez a probléma. Kompresszort nem lett benne hagyva mert minek, de ez a móka is 12e be fájt unokatestvéremnek... Egy fontos infó még, hogy a hátulja "radiátor" része teljesen burkolt, sima. Mi lehet a hiba? Ha dugulás lenne, javítható? Kompresszor nincs, csak maga a hűtő! Érdemes vele foglalkozni?
A zöldségtartó rekesz funkciója, hogy magasabb páratartalommal bírjon. Az én gépem GR419BSCA. A zöldségeket ott tartom, de higiéniai okokból zacskóban.
A nevében is benne van, 0 fok celsius körül van a benne lévő hőmérséklet. Azért tud benne ennyi lenni, mert a hűtő teljes beltartalmához képest kicsi a térfogata, (viszonylag zárt) és egy külön levegő befóvó pontra csatlakozik.
az, hogy egyajtós, nem teljesen igaz - akkor mi értelme volna a No-Frost-nak, szóval két ajtós, azaz hűtő-fagyasztó, azt szerettem volna jelezni, hogy nem amerikai típusú.
Sziasztok. Tegnap lett egy Lg hűtőm, fehér, egyajtós, No FROST, márkája LG GR-B399PQA, de ez M.O-n ha jól látom, nincs forgalomban - mindegy. Ami érdekelne, hogy a "frissentartó rekesz" vajon mit jelent? Nagyon szerettem volna, ha a hűtőmnek van nullás zónája (elnézést, nálunk SK-ban így hívják, nem tudom mi a pontos magyar megfelelője), és a Datart netes oldalán rendeltem meg, itt a null-zóna tartozékként van feltüntetve. Vajon ez ugyanaz? tehát hús-sajt -felvágott tovább friss marad itt? de vajon hogyan? Hiszen ez csak egy ugyanolyan doboz (bár kisebb), mint a zöldségtároló. Van esetleg valakinek közületek ilyen?
Ha ez az air ventillációs szerkezet és nem a total no frostos akkor ne vegyed meg, mert a fagyasztót olvasztgatni kell. persze végül is mindenki azt csinál a sajátjával, amit akar :) Meg az már lehet a 2008-as darab is, lehet hogy sokat állt már raktárban, az se szerencsés. De aristont ne vegyél hosszútávra csak ha nagyon olcsó. 100e nem óccó :)
Hűtővásárlás előtt állunk és a segítségeteket szeretném kérni.
Mi a véleményetek erről a hűtőről?
Ariston NMTM 1921 VWB/HA
Olyan hűtőt szeretnénk (100.000 Ft körül), aminek nagy a normál hűtője és kicsi a mélyhűtője, mert van külön egy fagyasztónk. Csak az Aristonnál találtam ilyet, pedig rengeteget keresgáltem. :(
Igen ez így van, de azt hiszem hogy a hőmérsékletet is kicsit növeli, zöldség maradhat de húst, tejterméket nem hagyhatsz benne, szóval kicsit vákító a duma erről, én biztos a mindig is használt alacsony fokozaton hagynám vakációkor. Akkor úgyse nyitogatja senki, vagy pakolj ki belőle teljesen, aztán a vakáció alatt nyitott ajtóval hadd szellőzzön. Az csak hasznára van
Legyél bátran kísérleti nyúl, ebben a kategóriában nem gyártanak teljesen szrt. A nevet mindenképp meg kell fizetned, és sok csicsa is van benne, a zeolit örök élet szagtalanító nem tudom mi lehet, ebben azért így, nem hiszek.
Sajna asipító hang előfordul a hűtőegyetemben, mindegyiknek más és más hangja lehet. Ha egyéb panaszt nem okoz, megfelelő márkáknál kicserélhetik, de nem vennék rá mérget. Lehet hogy a szerviz ki se jön amíg nincs nagyobb baj. Próbálkozni persze érdemes.
Először néztem Zanussi ZRD317WO01-et 63990-ért, most a MM-ben látok Liebherr CT2051-et, ami 69990FT
A liebherr A+-os a Zanussi A-s.
Melyik éri meg jobban tartósság a fő szempont, vagy ebben az árkategóriában melyik hútő a jó. Szekrényben lenne, de van felette 7-8cm, és a felette levő polc nyitott és annak a vége is ki lesz vágva úgyhogy a szellőzés is rendben van
Szia, nekünk is lyen van, szeptemberben vettük azt hiszem.
A hangja normál, szerintem nem hangosabb mint egy normál kompresszoros, iszont hűt mint a barom.
A fagyasztó kettesen van, ott -18-20 fok van, a normál rész az 2 es és hármas között, ott 3-5 fok van, én szeretem ha égeti a hideg a torkom :)
az előző gorenjénk ha + 25 fok volt kint szinte állandóan ment és 7 foknál nemtudta lejjebb szenvedni magát.
Az üzemidő a megvétel után csökkent, mostanság kb 20-25 percet megy és kb 25-30 percet áll, ezt akkor mértem mikor azért volt egy két nyitogatás.
Gondolom ha nem nyitogatjuk ez változik, de ha itthon vagyunk általában mindig nyitja valaki.
-- Más
Azt vettem észre hogy ez a hűtő nem méri a sima hütő rész hőfokát, vagyis ha sokat van nyitva felül akkor sem indul korábban, mint a hagyományos hütők, viszont ha a fagyasztót nyitogatjuk, arra rögtön reagál és indul a kompi.
Szerintem nem méri a hőfokot felül,a szabájzó csak a befujt levegő mennyiséget állítja, szerintetek ?