Keresés

Részletes keresés

W.L. Creative Commons License 2008.02.13 0 0 690

Van allatkert, de nem egy vilagszam. Meg a csak a Fulop-szigeteken elo allatkulonlegessegekbol sem tart sokat...

A manilai varosnezesek tobbnyire az Intramuros nevu erodszeru fallal korulvett ovarosra koncentralnak. Ott meg van ket impozans regi spanyol templom, meg par restauralt spanyol stilusu haz. Kontrasztnakerdemes megnezni a Makati nevu uzleti negyedet. Nagyjabol szerintem ennyi. Esetleg meg a skanzen?

Előzmény: byZsu. (688)
Pandus Creative Commons License 2008.02.12 0 0 689
Abszolút egyetértünk ezek szerint. Én is úgy végeztem a beszámolómat, hogy oda visszamennék, mert kíváncsi vagyok, milyen is ez az ország. Indiába pl. nem mennék vissza, ott az emberekkel van a baj (legtöbbjükkel). Tán még eljutok, ki tudja? Köszi a tanácsot, ha alkalom lesz rá, azt fogom megkeresni, amit ajánlottál.
Előzmény: W.L. (682)
byZsu. Creative Commons License 2008.02.12 0 0 688

Köszi ezt a divecal.com oldalt, sokat megtudtam belőle.

A búvárcuccunkat egy plusz repülőjegy megvásárlásával viszik csak át a szigetre.....

utolsó nap viszont vissza kell jönnünk Manilába,mert nem érnénk el az amsterdami gépet.Azt igérték az irodában hogy csinálnak nekünk városnézést.Kérdésem lenne: mit érdemes ott megnézni?......Van ott pl. állatkert?

Már csak 8 nap és repülünk......

Előzmény: R-U-D (669)
W.L. Creative Commons License 2008.02.12 0 0 687

Tegnapelott jartam Banaueban, es eppen kezdtek a rizs kipalantazasat.

Vagyis alighanem szep zoldek, vagy talan mar aranysargasak is lesznek a teraszok nyarra! A LP szerint pont junius-julius tt az idealis idoszak. Es erdemes azt is tudni, hogy a kozelben szamos mas, minimum hasonloan szep (szerintem szebb) terasz is van, es azok gyakran mashogy allnak, mint a banaueiek. Most pl. Hapaoban mar gyeren zoldelltek a teraszok, Bontocban meg eppen betakaritas folyt!

Vagyis ha egy napnal tobbet szantok a teraszokra, akkor VALAHOL tutira szepnek fogjatok ki oket.

Egyebkent az en szememben ez a regio az orszag legvonzobb/legerdekesebb resze.

Es itt az esotol csak meg zoldebb lesz a taj! ;-)

Előzmény: opilca (686)
opilca Creative Commons License 2008.02.12 0 0 686

W.L: Köszi az infókat.Persze  igaz ,hogy a jövőbe nem lehet látni. Egy kis eső nem szegi a kedvünket,deazért reméljük nem esik sokat ,mert a száraz napok sokkal szebbek és barátságosabbak. Tavaly 20 nap alatt Thaiföldön mindössze 3 om szor esett az eső kétszer 5 percet egyszer fél napot ,de az kimondottan jól estett a nagy melegben. Abból indúlt ki a kérdésem ,hogy ez a 3om esős nap phuketen ért minket .Szóval azt nem tudtam ill.tudom ,hogy földrajzi elhelyezkedéstől is (függhet ) az ,hogy milyen hatású a monszum  bizonyos helyeken.De  nyilván ezt nem lehet kiszámitani .illetve nem lehet tudni.

Ha anniyban tudnál segiteni , vagy BÁRKI , HOGY A JÚLIUSI IDŐSZAKBAN  Banaue .-ban a rízsteraszokon milyen a helyzet ( betakarítás ) ilyesmik. Mire lehet számitani ?? épp hol tart a termesztés ? milyen állapotban találjuk a rizsteraszokat olyankor?? Primitiven : Szép lehet ??olyankor??köxx és boccs a béna kérdésért. üdv::))

W.L. Creative Commons License 2008.02.12 0 0 685

Egyebkent ha annyira aggaszt az esos evszak, talan at kene gondolni az uticelokat.

Mig a hazai nyar Thaifoldon es a Fulop-szigeteken az esos evszak, addig a szomszedos Indonezia nagy reszen illetve a Malaj-felsziget keleti partja menten az a szarazabb.

Előzmény: opilca (678)
W.L. Creative Commons License 2008.02.11 0 0 684

Tudtommal a mongol es kinai vizum tobbnyire sima ugy, az oroszra is vannak bejart megoldasok (interneten vett hamis meghivokkal).

De ezekre biztos vannak jobb temak, ha itt nem, hat az utazas.com-on.

Előzmény: minimal (668)
W.L. Creative Commons License 2008.02.11 0 0 683

En az esos evszakban voltam Mindanaon, a Visayakon es Palawanon.

Ezek kozul csak Eszak-Palawanon volt szar az ido, nyomasztoan szurke eggel, gyakori esokkel, es jarhatatlan utakkal. De meg ott is volt 1-2 napos nap vagy felnap.

Szerintem erdemes lehet juliusban is menni, de csak akkor, ha lelkiekben felkeszultok minden nap mondjuk fel napi esore.

Persze lehet, hogy ennyi sem lesz, es az is, hogy sokkal tobb.

A jovobe ugye nem lathatunk...

En mondjuk a szallast nem foglalnam/fizetnem ki elore, igy ha pl. Boracayon tartosan szar ido van, el lehet szokni az orszag egy masik szegletebe nezelodos programokra.

W.L. Creative Commons License 2008.02.11 0 0 682

Ha a Fulop-szigeteki latogatasod Manilabol, egy tengerparti udulohelybol es Baguiobol allt, akkor nem lep meg, hogy nem tetszett az orszag.

Manila szerintem is egy kaotikus koszfeszek, mondjuk 1-2 napot meger, annal tobbet inkabb csak szexturistaknak. En igyekszem minel gyorsabban kimenekulni belole mindig, elso utas latogatoknak meg inkabb azt ajanlanam a varosnezest hagyjak az ut vegere!

Tengerparti udulohelyek kozul nekem csak Eszak-Palawan tetszett.

A legtobben a Visayakra mennek, na azok az udulohelye amiket en ott lattam azok valoban dagadt nemet szexturistakkal/buvarokkal (ejjel az elobbi, nappal az utobbi szerepeben) voltak tele. Es valoban dragak voltak DK-Azsia tobbi reszehez kepest. Raadasul se a strandok, se a korall nem voltak kulonosen szepek.

Baguio valaha hires volt szepsegerol, de ma mar csak egy koszos-zajos nagyvaros.

Na, ha mindez lehangoloan hangzott, akkor hozzatennem, hogy szerencsere az emlitett helyeken kivul rengeteg "romlatlan", szuper baratsagos, szep es erdekes hely van az orszag 7000 szigeten. Mint mar emlitettem, az en kedvenceim a Cordillera es Palawan. Elobbi szuper baratsagos, vadregenyes, es nagyreszt turistamentes. Nagyon erdekes a hagyomanyos torzsi kultura is.

Palawan turistas, de annyira szep, hogy meg az sem rontja el.

Es valoban, a filipinoknal mosolygosabb, vidamabb embereket aligha lehet Azsiaban talani! Kina utan nekem ez most kulonosen nagy kontraszt.

Előzmény: Pandus (675)
W.L. Creative Commons License 2008.02.11 0 0 681
Akkor erre majd inkabb az Oceania temaban valaszolok.
Előzmény: BOLOND (674)
minimal Creative Commons License 2008.02.10 0 0 680
A rossz idő amúgy enyhe esetben is az otthoni sokkal kitartóbb eső. Aki a trópusokra megy, számoljon a lehetőséggel, mert reális, de nagyon kiábrándító tud lenni.

3 komolyabb utam volt ilyen vidékre, ebből kettőt bebuktam. Polinézia volt jó, de ott is a száraz évszak közepén egy hónapból egy hetet simán esett.
minimal Creative Commons License 2008.02.10 0 0 679
Akkor kezdődik az esős évszak. A (tartós) esőt ugyan bármikor be lehet bukni, csak az esős évszakban nagyobb az esélye. :o)
opilca Creative Commons License 2008.02.10 0 0 678
Pandus??::  hogyan képzelje el az ember a rossz időt a fülöp szgten??ird körül kérlek .előre is köszi. MI Júliusban akarunk oda látogatni, lebeszélnél vagy megerősitenéd a kirándulásunkat?? köszi öp.
Pandus Creative Commons License 2008.02.08 0 0 677
egy momentum volt a sokból. Földrajz szakot végeztem a z egyetemen, nem volt különösebb gondom az időjárással...tudtam, mire számíthaTOK,  de nem arra, amit ott találtam. ÍMindegy, ha majd egyszer visszamegyek, biztos jobb lesz minden, tulképp ezért is nyitottam ki ezt a topikot...
Előzmény: minimal (676)
minimal Creative Commons License 2008.02.08 0 0 676
A rossz ido nagyon el tudja baltazni az ember kedvet, kulonosen egy lyen helyen. Ugyanigy repestem az oromtol, amikor tavaly sikerult elorebbhoznom az elutazasomat Fidzsirol. :o)
Előzmény: Pandus (675)
Pandus Creative Commons License 2008.02.08 0 0 675
Tulajdonképpen sok rossz körülmény egyszerre.  Vulkánkitörés után voltam, mindent belepett a vastag, szürke hamu, a fákat is, rémes látvány volt. Manila tökéletes káosznak tűnt a számomra, napok múltán sem ismertem ki magam. A hely, ahol laktam, pontosabban a szobatársak-lakótársak is egész más típusú emberek voltak, mint Hongkongban, ahonnan jöttem: szótlanok, barátságtalanok. Micsoda vidám élet volt Hongkongban az angol munkanélküliekkel! Nem tetszett az sem, hogy ülnek a szemétdomb tetején. A söpréshez nem kell pénz! Azután elmentem egy északabbi városba, Bagio citybe, ami nyugalmasabb volt, ott viszont üldözött egy pasas, amihez nem vagyok hozzászokva. (Nyilván nagyon egzotikus voltam a szőke hajammal.) Be kellett meneküljek egy elegánsabb étterembe, de oda is követett, úgy kellett kidobatnom a pincérekkel, de még órák múlva sem mertem kilépni az ajtón és állandóan rettegtem hazamenni, mert eléggé kint laktam a központtól. Le is költöztem a tengertpartra, ahová másnap beköszöntött a monszun, 3 héttel a várt előtt. Így ültem a büdös nádkunyhómban (rendes helyre nem volt pénzem, úgy ált. sokkal drágább az ország, mint gondoltam, meg a többi, DK-ázsiai országhoz képest is). Egyedül voltam az egész guest house-ban, a tehetősebbek (értsd ausztrál nyugdíjasok) jobb helyeken laktak, de kihalt volt az egész tengerpart, minden helyen 2-3 vénség lézengett a filippínó csajokkal körülzsongva, de ők is baromira unatkoztak. A monszun miatt nem jutottam el a rizsteraszokra sem, és hidd el, madarat lehetett volna fogatni velem, amikor dsikerült egy héttel előbbre hoznom a hazautat (ami még soha nem történt meg velem). Két dologra emlékszem vissza jó szívvel: az emberekre, mosolygósabbakat sehol sem láttam, és a dzsipnikre. Amúgy visszamennék, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen ez a hely, ha minden stimmel. Sok országba egyáltalán nem vágyom vissza Ázsiából, de a Fülöp-szgk nem tartozik ezek közé.
Előzmény: R-U-D (670)
BOLOND Creative Commons License 2008.02.08 0 0 674
Nem ugy gondoltam az eldugottsagot hogy "megkozelithetetlen" hanem "faaarawaaay from everything and everybody". Habar nem konnyu megkozeliteni sem mert igaz hogy van egy kis murva kifuto, de a repulo vagy megy vagy nem. Nekunk is attetek az indulast ket nappal elobbre, de addig nincs garancia amig a kerek fel nem emelkedik az aszfaltrol. Sot akkor is csak odafele tuti, vissza ugyanugy valtozhat egy oran belul.
Most kaptak a szigeten figyelmeztetest hogy takarekoskodjanak avval ami van mert a teherhajo kicsit kesni fog. Az egyiket el kellett sullyeszteni olyan ramaty volt. Szoval most kapott egy Hawaii-an hajo engedelyt hogy ledobjon par cuccot a szigeten, utbaejtve Honolulu fele. Talan Rakahagara es Pukapukara is jut valami, de nem sok mert haromszor kisebb a hajo mint a masik volt.
Hat ilyen az elet arrafele. Sajna a fagyit nem tudom magammal vinni.

Persze ez mar oceania topikhoz tartozik, bocs...
Előzmény: W.L. (665)
minimal Creative Commons License 2008.02.07 0 0 673

Otthonfelejtettem az itteni telefonomat, a regibol - ahogy most konstataltam - meg a szolgaltatovaltas ota kiesett a szamod...

Naszoval lecci kuldd mar at e-mail-en barmelyik cimemre!

Előzmény: R-U-D (671)
minimal Creative Commons License 2008.02.07 0 0 672
Delben Radtsorgok, es megbeszeljuk. :o)
Előzmény: R-U-D (671)
R-U-D Creative Commons License 2008.02.07 0 0 671

te meg told at majd a kepedet hozzank. ne ezen a hetvegen hanem a kovetkezon.

kivancsiak vagyunk mi is a te oszi kalandodra.

Előzmény: minimal (668)
R-U-D Creative Commons License 2008.02.07 0 0 670

hat azt sajnalom, h csak rossz tapasztalattal jottel haza a fulopoktol.

kivancsisagkeppen: mik voltak a meghatarozo rossz elmenyek?

Előzmény: Pandus (662)
R-U-D Creative Commons License 2008.02.07 0 0 669

a busuangai merulohelyek: http://www.divecal.com/

en veluk merultem 6x. a felszereles pocsek minosegu volt, de nem is mentunk 30 meter ala, igy nem volt gaz.

igazabol mindegyik dive-site-ot ajanlom, mert csudajok.

(offolas felmentessel)

Hogy hogyan kezdodott? Hat belepett valaki az eletemben akinek mar most is nagyon sokat koszonhetek. O dolgozik eredetileg ezen a hajon, akinek koszonhetoen en is mehettem. Raadasul penzt is keresek ott, igy tobbszorosen is jo a kaland. Szoval ezt meg egy picit folytatjuk es majd nyaron meglatjuk hogyan tovabb...

Előzmény: naish73 (659)
minimal Creative Commons License 2008.02.07 0 0 668

Meg sajnos nem aktualis, de azert erdeklodnek az orosz, kinai es mongol vizumrol, ha esetleg tudnal gyakorlati infoval szolgalni valamelyik topic-ban...

minimal Creative Commons License 2008.02.07 0 0 667
Javagyugy, az tenyleg nagyon szep hely. Amugy Bolond kollega valszeg arra is gondol, hogy azok a szigetek kint vannak a nagy ocean kozepen, valahogy az plusz eldugottsag erzest ad az embernek...
minimal Creative Commons License 2008.02.07 0 0 666
Na, ezt mindjart megnezem. Nekem az utobbi hetek legizgalmasabb kalandja a majdnem elgazolt roka volt a 8-ason. Most ez jut, ennyivel kell beernem. :o))
W.L. Creative Commons License 2008.02.07 0 0 665

En meg azt hittem, mar vissza is jottel.

Nalam eldugottsag ugyeben meg az Oceania temaba 257 szammal feltett szigetcsoport az egyik vezeto. Meg bennszulott falvak sincsenek, nemhogy repter!

Előzmény: BOLOND (655)
W.L. Creative Commons License 2008.02.07 0 0 664

Mantak ugyeben szerintem az indoneziai Sangalaki-sziget verhetetlen.

Keress ra a neten!

Előzmény: korte2 (661)
W.L. Creative Commons License 2008.02.07 0 0 663

En meg ma voltam Donsolban oriascapakkal uszkali - vagy tizszer!

Hat ez azert nem volt semmi, megerinheto tavolsagba kerulni ekkora (kb 10 meteres) halakkal, ennyi penzert... viszont fotok nuku.

Ma irany vissza Manilaba, holnap meg fel a Cordilleraba 1-2 fesztivalt elcsipni - remelhetoleg.

Pandus Creative Commons License 2008.02.07 0 0 662
ez engem is érdekelne, pedig eredetileg azt szerettem volna megtudni, kinek milyen tapasztalata volt a Fülöp-szgk-en (nekem csak rossz)
Előzmény: naish73 (659)
korte2 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 661
Állítólag dugong rezervátum van ott ,egyedülállóan a világon:-), meg a roncsok is nagyon érdekelnek, csak nem tudom hol találok erről valami leírást, most böngészem a német oldalakat, de még messze járok az igazságtól......:-)))
a manták maradnak jövőre....de visszakeresem a 2 évvel ezelőtii leírásokat is,köszi
Ági
Előzmény: W.L. (654)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!