Ez különösen igaz az érdi utakra. Gyakorlatilag a Riminyáki Bajcsy úttól eltekintve nincs igazi útalappal rendelkező út Érden. Soha nem építettek rendesen utat. A pénzt persze annyit számoltak el, mintha rendes utat csinálnánka. Példa a Felsővölgyi út.
Ma megkérdeztem egy épitészt.Nem akárki a szakmában.
Ugye az út,amit a lakosság javit.
Azt mondja ne marháskodjak.Mi féle vicc.
Nagy zemberek vicce!
Aztán elmondta a velős véleményét hogy is müködik,milyen "szakértők",milyen szakmérnökök tevékenykednek,mekkora disznóságok is vannak mióta ez a nagy demokrácia van.
Beszélgetünk.A jobb és baloldali disznóságokról.Volt elég.Sok új,amit a földihalandó nem lát,hiszen nem láthat.
Gyurcsányról,Orbánról szóval az egész bagázsról.
Azt mondja fiatal vagyok,csak nem Jobbikos.Nem!
Miért húzom fel magam olyanon amin Ő már régen túl van.
Demokrácia.Valóban röhej.Tolvaj a másik szemét vájkálja.
Érdekes?Nem hiszem.
Aztán átbukdácsoltam egy vizmosáson,elindultam hazafelé.
Egyszerű ez, kérem! Van néhány hely, ahol iszonyú pénzeket lehet megmozgatni, de mivel az eredmény csak évek múlva derül ki, könnyű sokat ellopni belőle. Ilyen az oktatás is, meg az útépítés is. Mindkettőnek az az előnye, hogy a nép igényli a változást. Előbbi különösen jó, mert évtizedekig ellehet sunnyogni vele. Utóbbiból viszont sokkal könnyebb kilopni a milliókat. És ugye 2 év múlva már meg sincs az a cég, akinél érvényesíteni lehetne a szavatosságot, de ha meglenne is: egyszerűen ki kell jelenteni, hogy az előző banda az oka mindennek, a nép minden bevesz, már olyan amnéziássá butították a politikusok és a média.
Még szerencse, hogy a luk nem felel vissza a politikusoknak.
De talán nem kellett volna idáig várni, mikor már fél vödörnyi üregek nőnek. Ha időben befoltozzák a kisebbeket....
A burkolatcsere szükséges természetesen.
Szerintem, bár én híradástechnikus vagyok, a világ nagyobb részén már elért oda a technikai haladás, hogy ne kelljen megvárni amíg ennyire tré és veszélyes lesz.
Persze ha politikusokra bízzák az ilyet, akkor ne csodálkozzunk.
Ez már ha jól tudom TMA zseniális útépítési projektjének köszönhető, hogy vízelvezetés és alap nélkül aszfaltoztak. Az ilyen választási aszfaltozásért a volt városi főmérnököt kirúgatta Harkai. Ők ugyan ott folytatták, saját zsebre nagyban.
Kerekes-székes barátaim csúnyán szoktak fogalmazni hasonló helyzetben.
pl. törjük el a lábát, és akkor jogosult lesz beállni. vannak csúnyább mondatok is.
mondok egy finomabbat: egy érdi srácnak nincs lába. Szállt be a székből a kocsiba. odarohant egy erdélyi cigányasszony: vegyen zoknit !! Kérdés: minek?? válasz: de hát ócsón adom......
A havazás alatt készítettem a Tesco parkolóban. Nem volt kitéve - nem is lehetett - mozgássérült parkolási engedélye. Mellesleg a fél parkoló üres volt.
Lehet, hogy éppen akkor állt meg és felakarták ásni a parkolót, majd meggondolták magukat :) Amúgy a sebességmérést végző rendőrautó is megállhat már bárhol. (persze nem akadályozhatja a gyalogos és járműforgalmat)
De az olvtárs is figyelmeztető jelzést írt, csak én voltam olyan szamár, hogy valamiért átneveztem megkülönböztetőnek...
Szóval kéretik úgy érteni, hogy a figyelmeztető jelzés csak akkor jogosít ilyen helyen való megállásra, ha be is van kapcsolva. Remélem, ebben igazam van!
A sárga villogó az figyelmeztető jelzés, nem megkülönböztető!
50. § (1) A jármű figyelmeztető jelzést adó berendezését működtetni a következő esetekben kell:
a) az út vagy közmű építésére, fenntartására (javítására), illetőleg tisztítására szolgáló járművön, továbbá a kommunális szemét szállítására szolgáló járművön, ha az munkát végez,
(1) aa) az út vagy közmű építését, tisztítását, fenntartását (javítását) végzi...
(2) Az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott tevékenységet végző jármű vezetője, ha ez a munka végzése érdekében elkerülhetetlen, a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti és a forgalmat lényegesen nem akadályozza,
c) legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is közlekedhet;
d) olyan helyen is megállhat, ahol az egyébként tilos;
e) behajthat olyan útra, vagy övezetbe ahová egyébként behajtania tilos.
Akkor nem értem, mi a gond. A büntetés jogos. Ha olyan bunkó, hogy feláll a járdára, én még a jogsiját is bevonnám mondjuk fél évre. Ez ugyanis nem egy figyelmetlenségből elkövetett szabálysértés, hanem tudatos, előre megfontolt szabályszegés. Az ilyet pedig ki kell vonni forgalomból.