Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2015.04.16 0 0 1258

Ja! Reverb, hangszín, hangerő. :)

Előzmény: Törölt nick (1257)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.16 0 0 1257

Minden olyan eszközzel lehet, amivel MIDI parancsokat lehet küldeni, ez esetedben a PC lesz :)

A P-105-ről csak azt tudod állítani, amire van direkt funkciógomb.

Előzmény: roley (1255)
djuice Creative Commons License 2015.04.16 0 0 1256

Értem. Igazából akkor valami csak "meghülyíti" a hangszered a midin keresztül, de ez tuti nem természetes és az fix hogy a hangszerben ezek le sem tárolhatók beállításként. Legegyszerűbb az volna, ha tudsz felvenni vonalkimenetről hangot (nem tudom hirtelen a P105 tud-e már akár pendrivera is wav-ban felvenni?), megnéznénk előtte - utána ha feltöltenéd vhova, mi az a változás és akkor lehetne miről konkrétan beszélni. Lehet hogy valami triviális bagatel dologról van szó vagy a hangszer effektjeinél vmi összekutyulódik a progi hatására.

Előzmény: roley (1254)
roley Creative Commons License 2015.04.16 0 0 1255

A csatolt fájlból amit küldtél nekem nem világos, hogy miként lehetne a paramétereket változtatni, mindössze annyi, hogy hogyan lehet pár dolgot (Local control, Program change, Control change) ki/be kapcsolni. Van esetleg tippetek, hogy miként lehet ezeket a paramétereket változtatni? Eygáltalán lehetséges-e ez külső gép nélkül?

Előzmény: Törölt nick (1253)
roley Creative Commons License 2015.04.16 0 0 1254

A laptopom van összekötve egy usb kábellel (USD to Host) a zongorával. Mivel a laptop le van némítva, így csak a zongora szól, tehát biztosan a program állít valamit. Nem csak a hangerőn, hanem mintha valamekkora zengetést is hozzáadna a hangzáshoz. Azt próbálom kideríteni, hogy miként lehetne ez beállítani a zongorán laptop nélkül, mivel fizikailag képes rá a zongora, tahát valahogy működnie kellene.

Előzmény: djuice (1252)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.16 0 0 1253

Gondolom a programból a P105-öt hajtja midi kimenetként, tehát csak az szól.

Amikor a synthesia  elindul, akkor vsz. kiküld pár midi üzenetet inicializálni az eszközt (program change, hangerő, stb.)

Van azért pár paramétere a P-105-nek, ami MIDI-n keresztül változtatható:

http://download.yamaha.com/api/asset/file/?language=cs&site=cz.yamaha.com&asset_id=57352

Ha kiderül miket küld a synthesia, akkor reprodukálható (más program is ki tudja küldeni). Lehet hogy csak a hangerőt emeli meg (CC7) a maximumra.

Előzmény: djuice (1252)
djuice Creative Commons License 2015.04.16 0 0 1252

Talán egyszerre szól a program a hangszerrel és azt hallod. Ez fapad zongora, ebben nincsenek titkos varázs hangszínek. Az a 10-12 van benne amit a hangszerről is elérsz. Ellenben ha ebbe a progiba be tudod vinni a pc hangkártyáján a vonalkimeneti hangját a zonginak, az elképzelhetőhogy vmi effekt megszínezi neked!

Nem ismerem azt a progit és azt se mi hogy van nálad összekapcsolva, így látatlanban ennyi ötletem van, de mondom magán csak a hangszeren nincsenek titkos kiskapuk.

Előzmény: roley (1251)
roley Creative Commons License 2015.04.15 0 0 1251

Sziasztok!

Egy igen amatőr kérdésem lenne, gondolom ti tudtok segíteni.

Nemrég vettem egy Yamaha p105 digitális zongorát, amit néha a gépemre kötve egyszerre használok oktatóprogrammal (Synthesia) együtt.

Amit megfigyeltem az az, hogy a program használatakor a zongora hangzása is megváltozik, sokkal élénkebb, jobb hangzású, amit én kifejezetten szeretek. Az érdekelne, hogy ennek mi a az oka? A program szoftveresen állít valamit a zongora hangzásán? Lehet ezt reprodukálni a program nélkül is?

Köszönöm a segítségeteket!

Üdv, Roley 

djuice Creative Commons License 2015.04.15 0 0 1250

Korg M1 ha kapsz annyiért, de nagyon régi cucc! Az a helyzet hogy kb egy fapados 5 oktávos midi keyboard is itt kezdődik. Egy normális szinti meg 120-150e. még használtan is ami 10-15 éves.

Sajnos ezt a storyt nem lehet megúszni egy doboz tej árából még.

Esetleg vmi olcsó belépő szintű Yamaha PSR vmit kaphatsz újonnan. Nézz szét a hangszerboltokban meg a jófogáson, zenészaprón vagy az árgép oldalain!

Előzmény: LostViking09 (1249)
LostViking09 Creative Commons License 2015.04.15 0 0 1249

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni szintetizátor vásárlásban. Valójában MIDI keyboardnak használnám, de sokat gondolkoztam, és szerintem jó lenne ha néha lehetne használni "magában" is... Szóval milyen MIDI képes szintetizátort ajánlotok, ha a billentés/mechanika a fontos? Meg hogy legyen normális számú billentyű, ne csak 3 oktáv.

A ráfordítható pénz nagyjából 50-60k sajnos.

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.11 0 0 1248

Szívesen, meg a songbook-ra is érdemes keresni (manapság divatosabb szó):

pld. http://www.slideshare.net/Pumapunko/nirvana-nevermind-songbook

Előzmény: Viktor34 (1247)
Viktor34 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 1247

Nagyon köszönöm a segítséget! Eddig is ismertem a sheet music, tab, note, kifejezéseket, ezekre keresve általában eljutottam a keresett zongora kottáig, de azt nem tudtam, hogy a fake book az amit most keresek. Hálás köszönet érte!

Előzmény: Törölt nick (1246)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.10 0 0 1246

Szia!

Több lehetőség is van, a hagyományos az ún. "Fake Book" http://en.wikipedia.org/wiki/Fake_book, magyarul talán kottáskönyvnek fordítják.

pld. http://hu.scribd.com/doc/94456474/Edda-kottak-LQ#scribd

Ez a dallam kotta plusz a jelölt akkordok, venni is lehet, általában együttesesekhez/albumokhoz kötődően (tekintve hogy könnyűzene).

Interneten gyakorlatilag bármelyik ismertebb előadó/dal megtalálható.

Másik gyakori, hogy midi fájlokban vannak meg a dalok, pár sávban hangszerelve (akár teljesen profin).

Itt is van fizetős, meg letölthető is.

Harmadik megoldás a klasszikus tab oldalak: http://gitartab.hu/huhttp://www.911tabs.com/

itt csak az akkordok vannak, de a dallam általában igen könnyen kitalálható :).

Előzmény: Viktor34 (1245)
Viktor34 Creative Commons License 2015.04.10 0 0 1245

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék, nem ide való téma, de hátha. Tanultam egy keveset zongorázni, van egy DGX-650 Yamahám. Mivel még nem túl elterjedt típus, ha valaki kíváncsi valamire kérdezzen! A zongora gyakorláshoz bárhol találok kottákat, eddig is a netről töltöttem ha meg akartam tanulni egy darabot. Viszont olyat ami a szintetizátorhoz való szerintem, amin csak a dallam hang és a harmónia jelzés szerepel, szinte sehol nem találok. A kérdés az, hogy ezeket a könnyűzenei kottákat minden szintetizátoros magának csinálja, vagy lehet ilyenhez készen is hozzájutni? Elnézést, ha túl ostoba a kérdés.

djuice Creative Commons License 2015.04.10 0 0 1244

Startol a Korg Havian kísérőautomatás zongora, a Yamaha DGX-ek mintájára. 450e. Ft.

http://www.korg.com/us/products/digitalpianos/havian_30/

Mazsika 2 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 1243

Köszi szépen

Előzmény: Törölt nick (1242)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.28 0 0 1242

nekem ugyan nincs (pont ilyen), de azt írja a manual, hogy a

DEMO + METRONOME + a legelső fekete bill. együtt kapcsolja be a funkciót

Előzmény: Mazsika 2 (1241)
Mazsika 2 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 1241

Helló ! Afelől érdeklődnék,ha van valakinek Yamaha p-105-ös zongorája hogy kell beállítani az automatikus kikapcsolását.Előre is köszi szépen.

rolamatic Creative Commons License 2015.03.19 0 0 1240

Én is így voltam, meghallgattam többet és nekem a Yamaha nem jött be egyáltalán, a Kurzweil viszont igen..és azt vettük meg..

Előzmény: Dzsaszperr (1234)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.18 0 0 1239
Előzmény: bolcsis :-) (1238)
bolcsis :-) Creative Commons License 2015.03.18 0 0 1238
Sziasztok !
Segítségre lenne szükségem . Szeretném
megszerezni Adriano Celentano - confessa című
szám ( https://www.youtube.com/watch?
NR=1&v=GLvi3evF0Fs&feature=endscreen )
zongora kottáját de sajnos sehol nem találom
.Kérem aki tud segítsen én utána már át
transzponálnám szaxofonra .Kereshetsz privin
vagy a gyozo7070@gmail.com on is ! Köszönöm
előre is.
Mazsika 2 Creative Commons License 2015.03.16 0 0 1237

Megnéztem köszi szépen !

Előzmény: Törölt nick (1236)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 1236
Előzmény: Mazsika 2 (1235)
Mazsika 2 Creative Commons License 2015.03.16 0 0 1235

Helló Mindenki ! Afelől érdeklődnék,hogyha van valakinek Yamaha  L-85-ös zongora állványa megtudná írni a magasságát mert sehol sem találom. Kösz Szépen !!!

Dzsaszperr Creative Commons License 2015.03.09 0 0 1234

azért a digi pianínók az elmúlt években is fejlődnek... kb. negyedmilliótól már egész használhatóakat is lehet kapni -- nyilván egy profi zongoraművész esetében a használható feljebb kezdődik, de a fórum célközönségét nem ők alkotják elsősorban :)

cserébe a digi előnye -- gondolom 100x elhangzott.:

- nem kell hangolni (komoly költségmegtakarítás)

- könnyebb mozgatni

- MIDI interface adott, számítógéppel összeköthető, kottázásra stb. használható

Amire jutottam: digi zongoráknál sok múlik a rezonancián (nem csak damper resonance, hanem symphatetic/string resonance), illetve a normális jobb oldali pedálon. A polifónia is elsősorban a rezonancia és pedál miatt érdekes, amelyik zongorák ezt nem ismerik, annak elég a 64, amúgy 128+ a jobb.

Akár csak Youtube videók alapján is (!!!) egész máshogy szól a Casio PX-750 mint a PX-850...

Épp vásárlás előtt állok, a fentiek alapján az alábbiakon gondolkozom

- Kawai KDP-90 / CN-14 (színben és beszerzési útvonalban különbözik csupán)
  próbáltam, árához képest meglepően jó

- Kawai CL36 -- a leírások, angol értékelések alapján egyértelműen inkább a KDP-90/CN-14 

- Casio PX-860 / AP-460 (bútorban különbözik, ami a hangzásra is hatással van persze)
  Magyarországon még csak a PX-850 / AP-450 kapható, nem jelentősen csökkentett áron... alighanem megérné az újabb változat az árkülönbséget
  -- EU garancia körül elég furcsa levélváltásokon vagyok túl,

személyes konklúzióm az, hogy jobb a magyar disztribútort kikerülni, garancia esetén nehéz kikerülni őketezért aligha ez lesz.

- Roland F-130R, RP401R (szintén bútorban különböznek)

még nem jutottam hozzá hogy kipróbáljam

- Yamaha ... valahogy ebben a kategóriában szerintem pont nem meggyőző... a P-115 ott van az olcsóbbak közt nagyon, a CLP széria is ott van...
  Az YDP-14x, YDP-16x, YDP-S51 nekem nem jött be, nagyon nehéz pianissimo játszani rajtuk... akkor már inkább egy Kawai KDP-90 és egy jobb szék/fülhallgató...

- Kawai CN-25 vagy Kawai-CN24
  ami az árakat illeti, itt is megérheti az újabb -- alig olcsóbb a CN-24. Per pillanat ez az álmom, csak ez még az én büdzsémnek is drága.

Ha sikerülne kifognom egy bemutató darabot, érezhető árkedvezménnyel, azzal szerintem nagyon boldog lennék :)

Előzmény: djuice (1144)
djuice Creative Commons License 2015.03.08 0 0 1233

Frissült a belépő kategóriás Yamaha kompakt zongorák palettája. Nagy csodára azonban nem kell számítani. A nagyobb P115 modellnél 128-ról 192 hangra nőtt a polifónia és egyre inkább éreztetik az iPad integrálhatóság praktikumát is.

Yamaha P-115 Overview:

A kisebb P45 modell tekintetében is csak a polifónia növelése szembetűnő, itt 32-ről 64-re nőtt ez a paraméter.

Mindkét hangszerben továbbra is a legegyszerűbb GHS mechanika kerül beszerelésre a gyártó részéről.

A fogyasztói árak 210 és 145 ezer forintról indulnak.

http://m.hu.yamaha.com/hu/products/musical-instruments/keyboards/digitalpianos/p_series/p-115/?mode=model

marcony Creative Commons License 2015.01.24 0 0 1232

Szia Djuice!

Nincs pár perce sem, hogy öcsémmel majd egy órát beszéltünk telefonon Bogányi zongorájáról.,

Az öcsémet érinti, mivel zongorakészítő.

Mindenképpen el kell ismerni, hogy ez a zongora egy etalon, hiszen egy szemlétet és egy anyagváltozást testesít meg. 

Ahogyan az akusztikus zongora is hatalmas fejlődésen ment keresztül, bizonyára Bogányi után az elképzelések, és az őt követő zongorák is változnak majd, sőt kizárni sem szabad, hogy jobbak is lehetnek, de ezzel minden kétséget kizáróan, készítői nagyot alkottak. 

Az elsőtől a sikert elvitatni nem lehet, és egy etalonnak tekinthető, amivhez majd a többit mérik. 

Az, hogy változni fog, szinte biztos, hiszen az akusztikus zongora is mennyit változott, úgy mechanikailag, mint a felhasznált anyagok tekintetében.

Csak egyetlen példát kiragadva,  pl.a rezonátorra alkalmazott lakk megválasztásában is.

(a modern kétkomponensű lakkoknak almazása zsákutca volt, a zongora egyszerűen nem szólt.)

A digi zongorákhoz annyit tudnék hozzá tenni, hogy egy olcsóbbnak mondható zongorába nem lehet beépíteni olyan minőségű hangsugárzókat, mint egy drágábba.

Hiszen nem lenne rajta haszon.

Csak egyetlen példa erre: lehet venni HiFi fejhalgatót 5000 Ft.-ért, de lehet venni Sennheisert is 40000-ért. Nyilvánvalóan nem véletlenül.

Tehát nem elég egy kitűnő hangminta, ha annak visszadása, már nem az, hanem lényegesen rosszabb.

Tehát egy alacsony árfekvésű digi-zongitól, ostobaság olyan hangot várni, mint egy akusztikustól, viszont vele melléfogni is kevésbé lehet.

Az akisztikus zongoránál minden számít, még az is, milyen közel van a konyha, milyen közel a radiátor, mennyire nedves, vagy száraz a lakás, a beépített anyagok minőségét nem is tekintve.

Üdv.

M

Előzmény: djuice (1227)
m-audio Creative Commons License 2015.01.23 0 0 1231

Drukkoljunk neki, de azért azt hinni, hogy máris etalon, talán korai.

Előzmény: djuice (1228)
m-audio Creative Commons License 2015.01.23 0 0 1230

Nem helyes a zongorákról - akár akusztikus, akár digitális - általánosságban beszélni. Mindkét kategóriában vannak gyenge és jó minőségű típusok. Az valószínűleg igaz, hogy a legfelső kategóriában nem lesznek elektromos hangszerek, egy zongoraművész nem fog koncertet adni rajtuk. Ettől még egy átlag zenész könnyen talál magának megfelelőt, hozzátéve, hogy egy jó minőségű ( hangban és mechanikusan is ) digitális zongora sem olcsó és hordozhatóságából adódó előnye is elvész. Van viszont sok előnye, amit itt most nem sorolnék fel, ami vonzó lehet egy átlagos zenekedvelőnek, vagy tanulónak. Általában leszólni a digitális megoldást és isteníteni a hagyományos akusztikus változatot hiba.

arom Creative Commons License 2015.01.22 0 0 1229

Ez egyébként teljesen igaz, egyre jobbak. :)

Előzmény: djuice (1227)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!