A hanglemez anyaga csodálatos alkotás, nagyon sok van nekem is ami jó-pár házibulit megélt. Tudom melyik ázott cseresznyepálinkában, vagy konyakban, van ami a likőrös számban indult.......
Most jön az, hogy keresnem kell váltókerekeket a menetvágáshoz az esztergán. Bár lehet hogy szorítósan oldom meg ideiglenesen a lencsék állítási lehetőségét.
Igen megkaptam, de még nem válaszoltam, de hamarosan, volt egy kevés feladatom.
Elkapott a kis manó, ami nem hagyott nyugton ezzel géppel kapcsolatban:
Egyszerű tisztogatásnak, lassú zár javításnak, obi szorulás javításnak indult, de eltelt a tegnap délelőtt/délután, és a mai napból is reggel öt óra óta foglalkoztam vele. Soha ilyen mélyen nem nyúltam problémák után ennél a típusnál, mert még a redőnygurtnit is vissza kellett ragasztanom.
A másik projekt, a Leningrád is előrelépett egy keveset, már a "C" terv, az alaplap gyártásánál tartok:
Egy próbadarabon kikísérletezem a prizmák/lencsék helyzetét mindhárom dimenzióban, és azután végleges darabot készítek, golyóállót !
Köszönöm a tippet, erre gondoltam elsőként magam is. Valóban ez lenne a legolcsóbb megoldás, de hajlok abba az irányba, hogy csak a hibás elemet javítsam, a többi alkatrész maradjon meg eredeti állapotában. A vastagabb csavarhoz úgy gondolom fel kellene bővítenem az objektíven lévő furatokat is, de ezt inkább nem tenném meg.
Nekem is eszembe jutott ez a lehetőség, több ismerősöm is használja megelégedéssel veterán motorok kikopott meneteinél.
Ez is a megoldás a lehetséges verziók egyike.
Na ezt szépen megfogalmaztam...
Nekem olyan elképzelésem, lenne, hogy a tok belsejére rögzítenék egy fémlapot, ami nem aluból van, max 2,5mm vastag és a menetet tartalmazza. Ezt persze ki kellene kísérletezni, miként fér el, összerakható-e így a váz, mi lenne a legjobb rögzítási mód. Egyszóval nem adom fel, csak idő kell még hozzá.