Azt hiszem hogy maradok az Aria mm20-nál:)Ha majd jól játszok és több pénzem lesz akkor szeretnék egy Gitanet!Ja a Romane számról még annyit hogy megtaláltam a címe Gipsy Fever,szerencsém volt mert elkeztem Romane-t letölteni és második letöltésre pont ez a szám jött le,örültem neki:)Köszi még egyszer a segítségeteket!
A számot ismerem, de nem jut eszembe a címe, majd tzuiop kollega megmondja. Viszont vicces, mert pont ilyen felállásban játszunk mi is, amikor quintett. :)) (A videonak úgy látom, semmi köze a zenéhez, azon kívül, hogy valaki gitárzik benne, lehet, hogy nem is az, aki a felvételen.)
Ha drága a Kirkland, szerintem nyugodtan vegyél egy Aria-t, elég sok volt a kezemben más típusból, korrekt gyári hangszerek, viszonylag jó hang, és a nyak nagyon kényelmes, szerintem teljesen rossz nem lehet ez a gitár sem, aztán meg milyen jól fog mutatni a falon, ha veszel egy jobbat.
A Kirkland gitár ára momentán túl sok,sporolnom kellene még:(De ez a Saga Gitane gyönyörű,fekétében még oval lyukasat nem is láttam.AJL-nél láttam már feket D-lyukasat,de ez a Saga....hu:)Youtube-n találtam ezt a videot http://www.youtube.com/watch?v=ZOvOsDimYxA megtudnátok mondani,hogy mi a szám címe?
KIRKLAND,(kb. 120.000 körül)
Egy nem neves márka,de korrektűl van összerakva és kényelmes is.
Nekem most ez a kedvencem (Saga-nál):
http://www.sagamusic.com/catalog/details.asp?ProductID=DG-330
Aria nem rég csinál ilyen gitárokat,nem komoly minőség,de ennyi pénzért nem szabad ilyet elvárni. A western gitárnál djangósabb hangja lesz.
Ha nincs pénzed Gitane-ra,akkor vegyél egy Aria-t,de az ilyen árú gitárok közül kevés a tartós,megbízható darab...kezdeni jó lesz, ha nem kell(mert beleszeretsz a műfajba és veszel egy komolyabbat), akkor falidísz!:)
Argentine húrok tényleg az etelonok hangzásban, de nem tökéletesen oktávpontosak,nincsenek itthon boltban. Viszont vannak a Newtone húrok a Stageshopban, azok is jók.
Ha vennél valamilyet akkor inkább kérdezz körbe itt,mert van egy két "gitármárka" amit érdemes elkerülni.
Amúgy egy olcsóbb kategóriás gitárt talán tudok használtan!?
Ha érdekel, akkor rákérdezek....szerintem egy próbát megér,legalább lesz ilyen gitár a kezedben!:)
Savarez Argentine "a" gypsy húr. Valószínűleg a legtöbben azt használják. Tzuiop kollega is.
Aria gitárt meg kell nézni, tapogatni. Még akár jó is lehet. Viszont: 200 dellát akkor is megér, ha csak falidísz. Pedig valószínűleg nem az, mert viszonylag jó vélemények vannak róla a neten. A nyaka biztosan jó lesz, Aria jó nyakakat csinál általában még a leggagyibb gitárokra is.
Lenne még egy kérdésem!Néztem a http://www.klangfarbe.at Gipsy gitárokat és van ott egy pár Aria gitár.Tudnátok róluk véleményt mondani!Eddig western gitáron probáltam swinget "játszani",de a hangzás nem ugyan az....Nagyon tetszik ez a műfaj,szeretném megtanulni,de egy Gitanera nincsen pénzem.
Még egy kérdés a Savarez Argentine húrokról is tudnátok véleményt mondani?
Lehet hogy használt volt,mert a honlapon nem találom,de a németen sem.
Amúgy jövő hétvégén lesz ausztria legnagyobb bolhapiaca ott.Kinek van kedve kijönni?
Próbáld ki. Kicsit lehet. Én az Epiphone Jumbo-mra használtam Galli Silk&Steel-t, attól kicsit Selmeresebb lett, de közel sem eléggé. Bizonyos hangok csak bizonyos gitárokból jönnek ki, sajnos. Westernre szerintem a vékonyabb Newtone jobb, a vastagabbnak nagyon sok a mélye, nagyfenekű western-nél aránytalanlul emel.
Akusztikus(western) gitára szertnék Newtone django húrt venni,illetve tenni.Ezt a fajta húr fel lehet rá tenni?Milyen lesz töle a hangja?Kicsit djangosabb lesz?
Életem első élő Rosenberg-élménye volt. Az utolsó 3 számnál már nem nagyon bírtam magammal, aztán amikor Johnny énekelte a Night and Day-t, könnyek között törtem ki. Most hallgatom a cd-t, amit kaptam, és persze nagyon jó, de élőben valami egészen frenetikus hatása van. Köszönöm minden Kedves Segítő Közreműködőnek ezt az élményt! (Bátyó! :* sokszor-sokszor!)
Megvan az egész DVD!:))))
Kötelező anyag mindenkinek!:)
Ja, ma meg 21.30-tól:
http://www.lesdoigtsdelhomme.com/
A Szigeten!
Vasárnap meg ugyan nem Djangó ,de:
Meshell Ndegéocello (USA)
http://www.meshell.com/
A kortárs funk egyik legemlematikusabb figurája: Egy pici kopasz fekete nő basszusgitárral. A Mary Johnson név valószínűleg senkinek nem mond semmit, de a Meshell Ndegéocello már annál inkább, hiszen az 1969-ben született amerikai basszusgitáros-énekes-zeneszerző csodalény már a kilencvenes évek hajnala óta a földgolyó egyik legizgalmasabb zenéjét írja és adja elő. Ő az, aki újradefiniálta a funkot, helyére rakta a soult, ezért többször Grammyre jelölték, biszexuális polgárjogi aktivista, Madonna privát kiadója, a Maverick Records egyik legelső szerződtetett előadója, feledhetetlen albumok szerzője - Plantation Lullabies, Peace Beyond Passion, Bitter stb. stb. Meshell zenéje egyszerre elandalító és groovy , elgondolkodtató és laza: tehetsége csak Prince-hez mérhető.
Ma és holnap Zalaegerszegen játszik a Hot Club of Hungary zenekar,de péntektől esténként a Hajós utcában, illetve szombat,vasárnap 18-19 h-ig a Lánchídon( a Clark Ádám térnél)találhattok meg minket.:) Készül a lemez is,talán jövő hét elején beadjuk gyártatni!:)
Engedjétek meg, hogy újra meghívjalak titeket a zenekarom, a Hot Club of Hungary idei legnagyobb koncertjére.
A zenekar magyarországon egyedülállóan, autentikus stílusban játssza a 1930-as években Django Reinhardt és Stephane Grappelli által kitalált "String swinget" (Swing manouche-t).
http://hotclubofhungary.hu
Budapesti premierünk lesz quintett felállásban, azaz a (2 akusztikus gitár, bőgő, kromatikus szájharmónika, ének) triónk kiegészül magyarország legjobb swinghegedűsével és tangóharmónikásával!! ;)
De ez még mind semmi, mert egy nagyszerű swingtáncos partyn fogunk játszani,ahol a korszak táncait fogják közel 100-an(!) ropni és ez a látvány hatalmas élmény adott eddig mindenkinek, aki már volt ilyen rendezvényen! Kellemes kis időutazás lesz a korhű tánc és a mi franciás hangulatú swingünk.:)
Szóval, több szempontból is ez a legjobb alkalom az idén, hogy meghallgassatok minket!
Persze le lehet utánunk jönni vidékre, vagy Olaszországba is a nyáron!:))
A részletek:
2006.07.16. Vasárnap 20 h
Gödör
Deák térnél
A BELÉPÉS INGYENES!
Az időjárástól függően vagy a Gödör előtti terszon, vagy bent az "Akváriumban" fogunk játszani.
Nah, ezt majd jól megbeszéljük!:))))
Szombaton táncverseny lesz!!!
(kérdezzétek meg nagyon érdeklődően, hol,mikor,stb!;) )
Hepp!
Azt hiszem meg fogom tudni örökíteni (pl a blogodnak) a táncolásod!:)