Siófok, július 9., 17.20 Sokat szabálytalankodtak a játékosok
Nagy hőségben, kevés érdeklődő előtt kezdődött meg a Fonyód Sporthotel kupáért kiírt kétnapos viadal. A meccseket Siófokon rendezik, az első találkozót az újonc Kaposvár és az Újpest vívta.
A gyér érdeklődésen senki sem lepődött meg, csak a legelvakultabb szurkolók választották a tikkasztó hőségben való izzadást, mikor néhány méterre ott van a hűs Balaton.
A két csapat 45 perces összecsapását sok szabálytalanság, kocogós iram és néhány helyzet jellemezte, utóbbiból az újpestieknek volt valamivel több, ezért megérdemeltnek mondható a fővárosiak győzelme. A mérkőzés egyetlen gólját Simek Péter szerezte a 35. percben.
Kaposvári Rákóczi - Bp. Honvéd 2-1
Siófok, július 9., 20.30 Két kiállítást is hozott a 45 perc.
Az élvonal két újoncának összecsapása színvonalban alig múlta felül az eddigi meccseket, de nagy előnye volt, hogy három gól is esett a 45 perc alatt.
A mérkőzés elején egy nigériai próbajátékos (aki nem sokkal a meccs előtt csatlakozott a többiekhez, és a kaposvári vezetők Májk néven azonosítottak őt) szerzett vezetést, majd "féltávnál" Takács egyenlített. A kaposváriak nem nyugodtak bele a döntetlenbe, és Máté révén megszerezték a győztes gólt is, majd a találkozó vége felé elszabadultak az indulatok, Budovinszky és a nigériai gólszerző is piros lapot kapott.
Én holnap akartam menni az Újpest meg a Honvéd elleniekre, de közbejött más, így kihagyom, a szombatot még nem tudom, nem sok értelme van ezeknek a villámtornáknak szerintem, max. az új emberekre lennék kiváncsi - már ha lesznek :)
Jövő héten lesz az az MLSZ elnökségi ülés, amelyen végleges(?) döntést hoznak, hogy melyik csapatok nevezése fogadható el. Gondolom, azon még csak kijelölik a sorsolás időpontját (jó esetben!), tehát szerintem két héten belül még nemigen fogjuk tudni a menetrendet.
Hú, de haragszol a Somogyira:-) Amúgy tényleg nem volt komoly cikk a maiban a csapatról. De azért még mindig onnan jön a legtöbb infó, mivel nincs honlapunk. Bár talán most majd a Sport is többet fog foglalkozni velünk.
Ami a két új embert illeti, Ernővel van fenn interjú (igaz jó régi) az ftc.hu-n. Ja és tuti, hogy nem játszott még nálunk:-)
Tudja valaki, hogy mikor lesz sorsolás?
Ez a két kérdés foglalkoztat engem is régóta...
A bannereket nem tudom, a lángok vagy mi a franc állítólag azokat a topicokat jelöli, amelyek a legjobban "pörögnek"...
ON :)
Ezt komolyan gondoltad, hogy majd a somogyiban elolvassuk, hogy kiket akar igazolni a Rákóczi???
Talán majd egy hét csúszással...
Akkor már inkább a nemzeti sportból vagy valamelyik helyi rádióból vagy a tévéből tájékozódom, hogy mi újság a Rákóczinál. Tegnap este ott már bemondták, hogy elfogadták a licencünket.
Kiszivárgott hírek szerint megkaptuk a klublicencet, így elfogadták a nevezésünket az NB I-re. Mondjuk emiatt nem aggódtam különösképpen, de azért néhány csapat nem ment át a rostán, bár nincs kétségem, hogy a nagy keménykedés csak ideig-óráig tart.
Azzal tényleg nincs baj, hogy a feljutó csapatra épül az idei keretünk, de egy tapasztalt, megbízható védőt azért nagyon várnék még. Főleg, hogy Balassa nem is játszott tegnap, és emlékeim szerint vele még nem állapodtak meg a folytatásról.
A topikbannertől hamarosan búcsút vehetünk, úgy látom...
Ma megnéztem a csapatot Nagyberkiben- és nem Balatonlellén ahogy az Nb1.hu írta- és azt kell mondjam kezdetnek megtette a játék. A második félidőben játszott egy két ismeretlen arc, volt köztük aki koránál fogva biztos, hogy nem ifista volt hanem próbajátékos. Majd holnap a Somogyiban elolvassuk, hogy akarnak-e még valakiket igazolni. Van még idő, de egyre inkább úgy néz ki, hogy szinte teljesen a feljutó csapatra fog épülni az NB1-es gárda is. Ami nem biztos, hogy baj. Majd meglátjuk. Pénteken Siófok.
Ezt nem egészen értem. Torma a klub úgymond társadalmi elnöke, ami nem jelenti azt, hogy tulajdonos (támogató) is egyben. Mint elnöknek, meg kell nyilvánulnia a Rákóczit érintő fontosabb kérdésekben, arról viszont nincs tudomásom, hogy a Kapos Volán a csapat utaztatásán kívül explicite támogatná a klubot.
Torma Kálmán szerint a csapat biztosan elindul az NB I-ben, bár csak a költségvetés 60-70 százaléka adott. 5-6 játékossal tárgyalnak, a jövő héten lesznek konkrétumok.
Jó lenne a somogyiban most már egyszer eltalálni BALAJCZA SZABOLCS nevét...
Az biztos, hogy a felnőtt csapatunkban nem játszott, de állítólag Kaposváron kezdett el futballozni. Nem ígérem, hogy utánanézek, mert ennél azért sarkalatosabb kérdések is vannak a világon.
Állítólag augusztus 6-ra a bajnoki rajtra most már tényleg kész lesz a talaj. Ausztriából hozzák a füvet. A tegnapi Somogyiban benn voltak a nyári edzőmeccsek dátumai, a hazaiakat Nagyberkiben játsza majd a csapat. Az elsőt júli 6-án a Balatonlelle ellen. Az NB 1-esek közül játszunk a Pécs, a ZTE és a Haladás ellen is.
Ez jó hír!
Amúgy pedig akkor földet kellett volna cserélni. A talajt és a füvesítést pedig nem maga a Vegyépszer, hanem egy alvállalkozója, a budapesti székhelyű Lián Kertészeti Szövetkezet végezte. Mondjuk a felelősség mindenképp a Vegyépszeré.
Az a baj, hogy a bajnoki rajtra soha nem fejezik be.
Ezért vagyunk kénytelenek zsinórban idegenben játszani vagy a Cseri úton.
Persze, most is megy a nagy ígérgetés, hogy készen lesz, de erre azért még nem fogadnék.
Pedig jó lenne, mert ha nem lehet ott mérkőzéseket játszani, akkor idegenbe kell menni, mert a Cseri úti pályát biztos nem engedélyezi a liga vagy a szövetség.
Sajnálom a pályátokat, nekem maga a stadion tetszik.