Nem bontottam ki, de ha rágná, az pusztulást mutatni. Ez a málna pedig növekszik, és egyre nagyobb leveleket hoz. A derekáig zöldek a levelek, fölötte pedig sárgák nőnek.
Az enyém a színétől eltekintve nem tűnik betegesnek. Érett marha trágyával ültettem, nem csak ezt a tövet, mást is. nem tudom eltalálni mit csináljak vele.
Az én polkáim is kb. 15 centisek most, már a nagyobbja. Egyik másik már virágot is mutat, tehát lesz rajta pár szem.
Úgy néz ki nagyjából kihajtottak, csak olyan kis gyámoltalanok. Talán ez a sok víz életre kelti őket. Bár öntözgettem, azért az nem ugyanolyan mint az eső, így korábban azért eléggé szárazság volt.
Én nem bántanám a gyökerét.... A sorok alatt kézzel szoktam ritkítani, a soroktól kicsit távolabb, ahová mr nem akarom engedni meg sarabolóval. Kihajt persze újra, de a saraboló haladós.
Málnatudoroktól kérdezem, hogy milyen módszerrel kell irtani a felesleges sarjakat: lenyisszantani őket tőből, vagy felfejteni az egész gyökeret? Utóbbi előnye, hogy arról a gyökérről már nem fog sarjat hozni :-) Ugyanakkor nem tudom, jó ötlet-e eltávolítani a növény gyökerét. Help!
A tőled kapott Polka észhez tért, és már keveset nőtt is. Most 13 cm. Elképzelhető-e, hogy az idén megkóstolhatom a termését?
Ősszel rendeltem 3 szál Blissy-t. 2 hajtott ki, ebből az egyik megállt 5 cm-nél, régen nem nő. A másik is csak szerényen. megindulhatnak ezek még az idén? vagy első évben mindig ilyen gyöszös a málna?
Az enyem (a Twotimer) pedig tele van bimboval. De valami renegeteg. Es mellette a Navaho szeder is. A sarjontermok meg a novogetessel vannak elfoglalva.
No de hat Berlin elegge eszakra van a Karpat-medencetol, itt minden kicsit kesobb indul be (kiveve a gazosodas, mert az mar reges-reg beindult :-o)