Luceafarul (Magyarul Esthajnalcsillag vagy efféle).
Mihai Eminescu írta.
Ezek az utolsó sorok a Mechanical Animals utolsó,rejtett számából vannak.Az Antichrist Superstaron is van egy rejett szám,a 99-es:
Go ahead and build a better messiah, we can dig another grave.
This is your calling.
If you are hearing this, there is nothing I can do
Something has grown in my chest.
I have seen it.
It is hard and cold.
It's been dormant for many years.
I have tried to save you, but I cannot come to save you,
but this is what you deserve,
this is what we deserve
This is something we have brought upon ourselves.
We are not a victim, you are not a victim
we are not a victim, you are not a victim
God will grovel before me.
God will crawl at my feet.
These are the dying years.
These are the dying years.
When you are suffering, know that I have betrayed you...
Maga az Eminescu vers kicsit hosszú (kb.40 szakasz),itt egy link:
Magyar fordításban
Tele helyesírási hibákkal de meg lehet érteni a lényeget.A sztori röviden:
Egy királylány megidézi az esthajnalcsillagot,lehívja magához.A csillag, ahhoz hogy egyesüljön a lánnyal, meg kell válnia halhatatlanságától.Ezért elmegy az Alkotóhoz.Közben a lány,gyarló emberi lény, egy földi ífjúba lesz szerelmes, és a visszatérő csillagot már csak a szerencsecsillagának nevezi.
Ne ijesszen el a meseszerűség, filozófikus mű.
A magyar idézetek a Luceafarulból,az angolok Manson trilógiájából:
1.A csillag az Alien szimbóluma a Mechanical Animals albumról.Földönkívüli, mely emberi érzésekre, szeretetre vágyik.
A lány a Coma White, aki lehúzza,aki elérhetetlen,aki gyarló.
Óh, szállj alá, jó csillagom,
Lebegj egy sugáron,
Jöjj, töltsd be elmém és lakom,
Ragyogd be ifjúsagom!"
Ezzel a mágikus sorokkal idézi elő a csillagot a lány.Hasonló a AS albumról:
"Prick your finger it is done
the moon has now eclipsed the sun
the angel has spread his wings..."
A csillagot vonzza az ember, szeretne halandó lenni,szerelemre vágyik,megjelenik a lány előtt:
"De arca áttetsző, fakóbb,
Mint a viasz fehére;
Bár szeme szikráz: szep halott,
Nem tűz át rajta vére. "
Ismerős ez az arc.A mechanical borítójáról bámul egy ilyen sápadt,kékes űrlény,aki halott is ráadásul ("You can't kill me i'm already dead").
"Az űrböl jöttem én eléd,
Mert hivtál már nemegyszer.
Ápám a véghetetlen ég;
S szülöanyám a tenger."
Az űr a Mechanical színhelye:
In space the stars are no nearer
They just glitter like a morgue
And I dreamed I was a spaceman
A tenger mélye a pokol is lehet("I've been trough black and back,I whited out my name";"Hell was so cold..."; You build me up whit your whishing hell.")
A csillag így szól:
Én az Estcsillag vagyok,
Te meg legyél a mátkám.
Manson: "I whis you were queen,just for today"
A csaj nem akar a csillag birodalmába lépni.
Manson: "Your star is so sharp it leaves me jagged holes"
De a lányt elfogja a vágy és ismét megidézi a csillagot.Az eljön, ám most másképp néz ki (Manson folyamatos kinézetváltoztatása)
Sötét haján a koronát
Tán tüz lobogja körbe,
Lebegve jö az ürön át,
Napfényben megfürödve.
Áttüz áz éjszin gyolcs-redön
A kar márványló rajza,
Borúsan és töprengve jön,
S halottfehér az arca.
Hát ez az Antichrist Superstar.A fehér arc főleg.
Ugyanaz a mese,csillag hivja,lány nem megy,hanem kéri hogy a csillag legyen ember,halandó.A csillag beleegyezik,mert nem tetszik neki sem az űr (itt a lány Mansonnál helyettesíthető a droggal):
I can tell you what they say in space
That our earth is too grey
But when the spirit is so digital
The body acts this way
That world was killing me
disassociative...
I know
I can never get out of here
I don't want to just float in fear
A dead astronaut in space...
A csaj:
"Ó, szép vagy, szebb angyalt a szem
Még álomban se láthat"
Az angyal motívuma is megjelent, a SZTÁR(CSILLAG) és LUCIFER(LUCEAFER) mellett.Véletlenül?
Eközben egy földi legény,gátlástalan és ravasz, elcsábítja a lányt:
Azt szeretném, hogy szemed
Ne mélázzék örökké,
Kacagj, s csókolj meg engemet,
Csak most és soha többé."
Ez a személy is megjelenik a Mechanicalon,irtam már a kétsíkú történetről,hol pont egy ilyen kiégett,cinikus,nihilista rocksztár a másik főszereplő:
I'm not in love but I'm gonna fuck you till
somebody better comes along...
A csillag egyre jobban távolodik a lánytól:
A lány:
Szerelmesen ragyog felém,
Ha látjá szenvedésem,
De mind fönnebb száll kék egén,
Hogy soha el ne érjem.
"In space the stars are no nearer,they just glitter like a morgue."
"When you whis upon your star
don't let yourself fall,fall into hard."
Hideg fényével búsan int
Felém egy más világból...
"I'm not attached to your world
nothing heals nothin grows
we used to love ourselves
we used to love one another"
A csillag tovább repül Alkotójához:
Megy, száll a csillag. Szárnyá nő
Ott fent a bő egekben,
Sok ezredévet jár be ő
Épp annyi röpke percben.
"Then i got my wings and i never even knew it..."
Sok ezredévet jár be pár perc alatt:
amit írtam az AS időutazásról: (Recorded live on feb.14,miközben 1996-ban volt kiadva stb.)
Hová elér, ott nincs határ,
Se szem mely felmérné, semmi;
A tér s idö vajúdna már,
De nem tud megszületni.
"The vacuum of infinite space encompassing"
"The minute that is born,it begins to die"
Az alkotó nem változtatja halandóvá,visszaküldi a földre a csillagot aki látván a szerelmespárt így szól:
A földi élet szük terén
Üdv, mámor állhatatlan.
Az én köröm tág, s benne én:
Hideg és halhatatlan.
Valahogy erre emlékeztet:
"When all of your whishes are granted,many of your dreams will be destroyed."
"All that glitters is cold".
--------------------
Na ennyi.Felületes ugyan de talán ad egy képet az egészről.Olvassátok el a verset,megéri,főleg az Alkotó szavait olvassátok figyelemmel.
És a végére nem bírom megállni hogy ne másoljam be a Mechanical utolsó rejtett számát:
In the end I became them and led them / After all none of us really qualified as humans / We were hardworn automatic and as hollow as the 'o' in God / I retached my emotions cellular and narcotic / from the top of Hollywood it looked like space / Millions of capsules and mechanical animals / a city filled with dead stars and a girl I called Coma White
This is my Omega
Az arrogans hangnemet elneztem mert filozofiai mentoromnak tekintettelek :))).
Az Eminescu-Manson osszehasonlitashoz fel kell keszulnom de meglesz ma vagy holnap,nagyon erdekes a hasonlosag.
Mansonnak valoban hatalma van a rajongok felett.Mondjuk ki is hasznalja ezt a hatalmat de hat errol szol az egesz.Sokan nem fogjak fel hogy Marilyn Manson nem megjatsza a sztart hanem o maga a nagybetus SZTAR, aki visszael hatalmaval.
Hisz a neve is ket sztar nevebol tevodik ossze,albumai is a sztarsaggal foglalkoznak.Tehat o az amerikai antisztar,akinek fo celja a sztarsag bemutatasa volt.Es nem hazudott sajat magaval kapcsolatosan ,olvasd csak el az Angel With The Scabbed Wings-et.
En mindig ugy tekintettem Mansonra,hogy ha o tudja hogy sztar,hogy hatalma van (scar,scar,can you feel my power)
es nyiltan fel is vallalja akkor tudhat valamit amit sokan nem.Miert csinalja,kerdeztem magamban? Csak a penzert? Nem hiszem.Akkor sokkal sokkolobb lenne es nem a sztarsagrol meg hernyokrol meg filozofiarol beszelne hanem autokrol,nokrol meg tengerpartrol.
p.s. A nickem lehetne esetleg: DroGmalac,disinTegrator,abUSER.
Hát igen. Szóval, bármennyire is gyűlölöm Mansont, akkor is nagy ember na. Szerintem is.
A hős szó, az tényleg kétértelmű, és azt a változatát, amire te gondoltál, én is utálom.
Nagy ember: igen, attól, hogy kivételes, ill. nagy valamiben. Illetve attól, hogy nagy a hatalma. Pld. Mansonnak is elég nagy hatalma van. Persze ez a "hatalom" nem szó szerint értendő.
Egyébként igaza van bobbyhambelnek, elég arrogáns hangnemet ütöttem meg itt ebben a topicban. Pedig má' igazán rájöhetnék, hogy veled beszélgetni egyáltalán nem leereszkedés.
Az összehasonlítás jöhet.
Bocs, hogy ezt mondom, de nem akarsz véletlenül felvenni egy normálisabb nicket??:))
Lehet hogy kisse elaprozzuk a temat dehat ezert nyitottunk kulon Manson topicot.A gondolatszosszenetekkel egyetertenek ha nem ismernem a fontossagukat,hisz minden aprosag gondosan kitervelve van behelyezve,es fontos szerepe van a hangulat es az osszkep kialakitasaban.
Egyebkent menj inkabb es a Britniseket meg Agilerasokat ijesztgesd,ott lehet marhulni >:).
Hadd ne fikazzuk ezt a topicot amikor annyi mas szemet van a forumon.
Ha van meg megbeszelnivalod velem akkor gyere a Kulturaban talalhato Manson topicba.
Ki mondta, hogy britniszprsz pofánál ragadok le?
De túlzásnak tartom, amit csináltok, azért mert egy nagy filozófust sem szoktak ennyire mélyen elemezni, és minden apróságot, gondolatszösszeneten lovagolni
Azér bejössz nekem drótmalac, azt hittem durvább választ kapok!!!!!!!
1. Te se lehetsz valami iq-bajnok mert a Nietzsche nevet rosszul irtad.
2. Mansonnak sok koze van a fennt emlitett filozofushoz,de ezt te nem tudhatod.
3. Miert ne vivhatna egy sztar szelmalomharcot? A zene nem merul ki Britniszpirsz borjupofajanal, te kis zseni.
RAVENNEK IGAZA VAN.AMI NEM A FILOZOFIAHOZ TARTOZIK AZT LEGYETEK SZIVESEK A KULTURABAN TALALHOATO MANSON TOPICBAN LEINTEZNI.
Raven!
Megint nem ugyanarra gondoltam mint te.Nagy emberek igenis vannak,ez biztos.A "hos" szo zavart meg egy klicsit ugyanis ki nem allhatom ezt a kifejezest es mindazt amit az emberek ehhez tarsitanak.Mansont azert tartom nagy embernek mert kilatastalanul kuzd valamiert,amolyan szelmalomharcos tipus.Ezt o maga is belatja hisz az uj albumon errol is szo van.Abban a bizonyos interjuban amit neked is ajanlottam, kifejti hogy a rocksztar (a trilogia foszereploje) lazadni probal,de amikor azt hiszi hogy sikerult neki "megvaltoztatni a vilagot", akkor rajon hogy tulajdonkeppen a lazadasa csak egy termek lett csupan.
Azt meg szeretnem megtudni tolde hogy szerinted mitol lesz egy ember "hos".Attol lesz nagy emebr hogy valami ertekeset vagy egyedulallot alkotott?
Mas tema:
Erdelyi szarmazasu vagyok ezert elegge tisztaban vagyok a roman irodalommal.Egy bizonyos Mihai Eminescu, a romanok legnagyobb koltoje irt egy verset a mult szazad vegen,a cime: Luceafarul.
Ez a vers meglepoen hasonlit a Manson trilogiara.
Vegyuk csak a cimet: Luceafarul > romanul esthajnalcsillag > gorogul Lucifer ha jol tudom.
Vagyis startbol tartalmaz ket mansoni elemet: a STAR es az ANTICHRIST.
A vers tartalma is nagyon ismeros,szisztematikusan megismetlodnek benne a mansoni elemek.Ha nem tudnak bizonyosan meg azt is elhinnem hogy Manson olvasott Eminescut bar ez SZVSZ ki van zarva.Ha erdekel a tema akkor alaposabban osszehasonlitom a Luceafarult es a MM trilogiat.
"Minden amit csinalsz sajat magad fele iranyul" Ebben egyetértünk. Bár ennek a témánkhoz semmi köze. Sz'al ha az ember önzőségből hozza létre a hősöket az m'ér baj?
"Egyszeruen a tehetseget tisztelem"
Aha. És azt el tudnád nekem magyarázni, hogy mi a különbség a hős tisztelete és a tehetség tisztelete között? Vagy azt, hogy mi a különbség a hős, és a tehetség között?
Váltsunk inkább át a "hős" szóról a "nagy ember"-re, mer' asszem eltérő dolgokra gondolunk. Szerinted vannak, voltak "nagy emberek"?
Mégegyszer mindenkinek: A KULTÚRA rovatban is van egy MM topic, veszekedéseket, kedvenc számok megvitatását...stb. kéretik ott lerendezni. Előre is köszönöm.
Ez alapján gondoltam, hogy megosztom veled is,m amit láttam : "Kivancsi vagyok, mikor lesz kaphato kishazankban az uj album, mert en megveszem annak ellenere, hogy mas forrasbol mar megszereztem a zenei anyagot"
Tudod, engem zavar, ha hülyének néznek, mert szerintem nem vagyok az!
Ha ez a mondat, ami számomra azt jelentette, hogy érdekelne, mikor kapható az album, ami részemről egy kedves és önzetlen info volt csak... És te ezt így kikéred magadnak, hát egészségedre!
fszkalap: most vagy magadbol indultal ki, vagy hulyenek nezel. Ha meg akarok venni valamit, akkor nekem trivialis, hogy utananezek, hogy mikortol kaphato, mivel nem kerdeztem, remeltem, fogtad, hogy tudom a megjelenes idopontjat.
Ki mondta,hogy addig, amiíg meg nem jelenik az új Manson, addig nem hallgathatod? Köszi, de tudok olvasni, épp ezért írtam neked infóként, hogy hivatalosan mikortól kapható az "audioCD"! Amikor nem csak a letöltött anyagot hallgathatod, hanem meg is veheted, mert ha jól OLVASTAM meg akartad venni.
Manson a legjobb albumát adta ki a HolyWooddal....
Sokkal filozófikusabb mint bármi amit eddig csinált.... Benne van minden ami hiányzott a Mechanicalből de magában hordozza az AC dühét is....
Soha jobbat....
Jön vki a januári bécsi koncertjére?
A Love song és a Nobodies csúcs.......
fszkalap:
"Mangus, a Petiest weboldalán láttam a könnyűzenei újdonságokban, hogy nov.14-én jelenik meg a Holy Wood. "
ad 1. megkoszonnem, ha tudnatok olvasni
ad 2. ki mondta, hogy nekem audioCDn van meg? Attol meg hallgathatom, mert a medianak szant anyagbol lett grabbolva. Amugy mint lentebb emlitettem: meg fogom venni a hivatalos lemezt is, mert ez olyan, hogy kell.
Mansont nem hoskent tisztelem.Egyszeruen a tehetseget tisztelem,es azt a tenyt hogy zeneje tokeletesen tukrozi belso lelkiallapotomat.
Ha hoskent tisztelnem akkor azt tennem hogy fognak egy shotgunt,kimennek Halivudba es szetlonem a fejet,hogy o is tragikus hoskent haljon meg.De nem fogom megtenni mert akkor nem fog tobb lemezt csinalni es az nekem rosszul esne.Mar kifejtettem egy topicban az ember hatartalan onzoseget.Minden amit csinalsz sajat magad fele iranyul.Ha neked hos kell akkor azert teszed mert valakire fel akarsz nezni,olyan valakire akinel kevesebbre tartod magad.Szerintem ez a problema.
Tudom hogy osszefuggestelenul beszelek de valahogy nem tudom szavakba osszefoglalni a gondolataimat.
Mangus: lehet hogy igazad van es az uj album jobb lesz mint az AC,en nem tudom mert meg nem hallottam,de az elvarasaim nem tulzottak.
drotmalac: hallgasd majd meg az uj albumot. Szerintem meg fog valtozni a velemenyed. En mar akkor kapaszkodtam a buramba, amikor meg csak zenet hallottam rola, es meg semmi szoveg nem volt mellette. Amugy a kedvenc szamom rola a The Nobodies, de ezen sem fogunk osszeveszni. |-)
A világért sem oktalankodnék bele Ravenblack és drótmalac vitájába, de nem értem, miért ne tisztelhetné Mansont drótmalac, anélkül hogy HŐSKÉNT látná őt.
A hősöket tényleg az emberiség gyártja, az adott társadalmi elvárásoknak megfelelően, ill. a társadalmi osztályok elvárásai szerint.
Mangus, a Petiest weboldalán láttam a könnyűzenei újdonságokban, hogy nov.14-én jelenik meg a Holy Wood.
Ti is beszállhattok a kedvenc szám listába,
drótmalacé megvan.
Az én kedvenceim: MA:Mechanical,Dopeshow,Dissasociative,Nem Model.
AS:Beautiful P,Man that you, Superstar,Minute of decay,
"De ő is ugyanolyan hús-vér-szar mint én vagy te."
Ja, aztán a következő "felismerés" meg majd az lesz, hogy "tkp. mindenki egyenlő"...
A hős olyasvalami, amire az ember felnézhet. Amíg vannak hősök, az ember nem talál ki vallást, istent, nem lázadnak fel a rabszolgák, nem követelnek egyenlőséget és demokráciát az alsóbbrendűek. Hősökre szüksége van az embernek.
(Meg Mansont se tiszteled egyáltalán, "ő is csak ember mint én", meg minden. Hát persze...:))
Bármilyen elfogult is lennél MM-al kapcsolatosan,nem hiszem hogy valaha felülmúlja az Antichrist albumot.Ilyen lemezt zenész ember életében egyet ha csinál .
Kedvenc dalaim:
AS: nem tudom,nagyon közel áll mindenik.Talán a Dried up..., a Cryptorchild meg a Man that you fear.
MA: Az összes alfa szám: Great big..,Mechanical...,Dissasociative,Speed of Pain,Coma White.
POAAF: Dope Hat,Cake and sodomy,Snake eyes and sissies.
Nem hiszem hogy üldözési mániám lenne bár ki tuggya.
A szipogásról annyit hogy te feszegetted a témát,addig én nem siránkoztam.Mondjuk én szeretem sajnáltatni magam.
Manson nem szipog.Távol áll tőle.Legalábbis nem az azért szipog mert a társadalom nem akarja befogadni..Sokkal mélyebb a problémája,de nem akarok belemenni mert nagyképűség lenne.
Ja igen: én nem az emberektől várom a megbocsájtást.Hanem saját magamtól.
De úgy másképp igazad van..Tulajdonképpen én majd' mindenben egyetértek veled (eddig),csak szeretek kötözködni,és mindig az ellenkező partra állni.Ez a természetem.Ha valaki mellettem ideges,halálnyugodt leszek és fordítva.
Sokat gondolkodtam azon amit a tragédiáról mondtál.Az élet zamata.Van benne valami.De a hősben,mint olyan, nem hiszek.A hős is pont olyan "termék" mind az arctalan tömeg,és nem a szituációk,hanem az emberek által vállik hőssé.De ő is ugyanolyan hús-vér-szar mint én vagy te."it's all anatomic as the size of your steeple".
"Én úgy érzem hogy mindenki el akar engem pusztítani."
Ja, sz'al azér' nem szereted az embereket, mert úgy érzed, hogy mindenki el akar pusztítani...
Hát igen, ez most vagy az üldözési mánia tipikus esete, vagy tényleg utálnak, de azért viszont nem okolhatsz senki mást csak magadat. Ha azt akarod, hogy szeressenek, akkor viselkedj szeretetreméltóan. Ez az "ő ütött először" típusú magyarázkodás viszont eléggé szánalmas. Aki nem akarja azt tenni, amit az emberek elvárnak tőle, és nem szeretik, annak nincs joga szipogni. Manson is befejezhetné már.
"A félhomály a legjobb.A megbocsájtó félhomály."
Sz'al megbocsátást vársz az emberektől, de te mégsem vagy képes megbocsátani. A háborúban az ellenfeleid az életedre törnek. Vajon ezért gyűlölni kell őket?
sracok! En mar hallgatom vmi 2 hete az uj albumot, es allitom, hogy Manson felulmulta onmagat. Meg nem igazan mertem belegondolni, hogy mit is akar ez az uj album, de mar a Mechanical Animalsnal is ugy tunt, hogy Manson ezutan mar semmit nem fog tudni csinalni, es megis...
Kivancsi vagyok, mikor lesz kaphato kishazankban az uj album, mert en megveszem annak ellenere, hogy mas forrasbol mar megszereztem a zenei anyagot.
Azt mondják a Holy Wood még sötétebb album lesz mint az AS.
Hát az elemzésedhez mást nagyon nem tudok hozzáfűzni, mert egész jól összefoglaltad a lényegét az AS-nak.
Mivel én is imádtam, nagyjából ráéreztem a dolgokra.
Amit még elmesélhetnél, az az MA-höz fűzödő történet és többsíkú probléma. Mert mivel nekem zeneileg annyira nem jött be, ezért nem is foglalkoztam olyan mélyen a témával, hogy átlássam a dolgot. És attól félek, hogy egy fontos láncem fog hiányozni itt a trilógiából, és ez negatívan befolyásolja majd a Holy Wood sztorit. Ezt nem akarom.
Egyébként holnap jelenik meg a newalbum!!
Ha kifogynánk, new subject: my favourites songs from
-PA
-AS
-MA
És holnapután gazdagodhat az újlemezzel.
Akkor beindul majd a topic rendesen...
Nagykepuseg lenne ha objektiven kozelitenem meg a problemat.Ezert nagyon szubjektiv leszek.Nekem a kedvencem filozofiailag a Mechanical Animals mert nem olyan trivialis mint az Antichrist (ezutan csak AS).
Az AS-t maga MM is kielemezte ezerszer,nem tudnak sok ujat felhozni.Viszont a Mechanical sokkal bonyolultabb.Itt nagyon szemelyes problemak vetodnek fel ,a sztori is tobbsiku.
Az AS/rol talan annyit,hogy nagyon objektiven keszult. Manson ugymond kivulrol szemlelgette sajatmaga fejlodeset,ezert is hasznalja annyiszor az egyes syam harmadik szemelyt,illetve a masodik szemelyt.
Gyakorlatilag eltavolodik magatol, es egy irtozatosan sotet sztorit tesz le az asztalra.
En hallgattam mar durva lemezeket, de olyan sotetet mint az Antichrist meg soha.Ez a lemez maga a GYULOLET.
Gyuloli magat,a vilagot,a sajat alkotasat (anti-song and anti-me,i don!t deserve a chance to be),azt a lenyt ami belole lett (the boy that you loved is the man that you fear).
Tök jó, amiket felfedeztél, a Superstar tényleg elég értehtő, ezekre én is fejből emlékszem.
Kösz az utolsó szám zárómondatát,nagyon tanulságos, most, hogy így megértettem... Egybéként tudod, hogy ez a mondás nem tőle származik?
Írj még Menzonról.
Mondjuk legyen új téma Manson filozófia lemezről lemezre, úgy értem milyen tényezők, gondolatok, stílusjegyek a legmeghatározóbbak az egyes albumoknál.
Én csak kérdezek,Pangloss mester...
Az utolsó szám végén: "When all of your wishes are granted,many of your dreams will be destroyed."
4. Mister Superstar
Ez jól kivehető, csak aki nem hallgatta nem tudja:
A szám vége fele csak egy nagyon laza dob/gitár páros megy:
Az egyik fülhallgatóban: Would you kill yourself on TV
A másikban: We'd like to see you dead
Középen: I wish i was dead.
5. 1996
Mintha koncertfelvétel lenne: Az első mondat/felkiáltás:
"Light a candle for the sinners,set the world on fire!"
Na ennyi jut eszembe,de még van valami.A szövegkönyvben az első számnál (Irresponsible...) azt írja hogy "Recorded live on Feb.14 1997".
Mint tudjuk az albumot 1996-ban adták ki,szóval ezzel próbálja érzékeltetni hogy ez az album tulajdonképpen a trilógia befejező része, nem a kezdete.
Ezen kivül:
Van az a kör a boríton,körben a szavak: Heart ,Mind, Malice ,Complacent.
Ha úgy vesszük hogy a szavak megfelelnek egy kerszt egyes ágainak, és a Mind=fej,Heart=mellkas,akkor ha kersztet vetünk ennek megfelelően,akkor a katolikus keresztvetés fordítottja jön ki.
A katolikus kersztvetés: megérintjük a fejet,mellkast,bal váll,jobb váll.
Antichrist keresztvetés: pont fordítva, mellkas,fej stb.Fordított kereszt.
A Shock logó (az a villám).A 2.Világháborúban a fasiszták jele volt,itt a szépség fasizmusára célozhat (beautiful people) ill. ilyen jel található az elektronikus készülékek hátán.
Ez SZVSZ az elrettentés jele: Vigyázz mert ha meghallgatod függő leszel:)) Az Angel With the scabbed wings-ben írja a sztárról:
get back you're never gonna leave him
get back you're always gonna please him
"he is the maker"
(he is the taker)
"he is the saviour"
(he is the raper)you don't want to be him
you only want to see him