Nagyjából tisztában vagyok evvel (még ha nem is látszik :-) ), de a lényeg az, hogy nyugati csoportot gyengébbnek tartom, Pécsiként is. Persze semmi nem dőlt el még, sem a győztes, sem a vesztesek személye.
szerintem kiestünk mert Siófok utolsó meccsen megveri Kispestet és ez azt jelenti nekunk 3 meccs alat minimum 7 pontot kell szerezni aminek nem láttok nagy esélyt.
Ez nem úgy megy, hogy az egyik kieső ide, a másik oda. Az NB 2 nem csak fentről, de alulról is változik. Az összes leendő NB2-es csapatot három részre osztják, a dunántúliak mennek a nyugatiba, a Dunától keletre levők a keletibe, a pesti illetve egyébb Duna menti csapatokat meg rakosgatják oda, ahol még nincs ki a létszám. Most pl. keleten csökken a létszám az MTK 2-vel is. Ha kiesünk. Ha nem akkor viszont kit érdekel az egész.
Csöndben megjegyzem (látva az elmúlt évek pécsi eseményeit), nektek a nyugati csoport előnyösebb lenne. Viszont azt gondolom adott a dolog, Szolnok "ott", MTK "itt".
szerintem a nyugatiba kerülünk, mivel a Szolnok a másik kieső, ők pedig Keletre mennek.
De én amúgy is nyugatra szavazok, mert egyrészt teljesen esélytelennek látom, hogy egyből visszajussunk, másrész akkor lenne Veszprémben meccs, persze ehhez a Veszprémnek is benn kellene maradnia az nb2-ben.
amiota kieső helyen vagyunk mind a 2 meccsre ki mentem mert most volt tétje és nem az hogy 6-12 leszünk ami igazan tök mindegy nekem ha 6 vagy 12 leszünk. De most hogy 20 orakor van a meccs akkor tuti nem megyek de tv előtt szukolók és reméllem meglesz valahogy a bent maradás.
Ha nem akkor reméllem uj konceptiot talál ki a tulajdonos NBIIben mert csak SKAra epiteni nem müködik, de NBII csapatot olcsóbban tudja uzelmetni VG mert sajnos nem nevelkedet ki egy nagy futbalista még a SKAból akiből sok pénzt lehet látni és abból fent lehetne tartani egy NB1es csapatot.
ameddig nem lesz ujra divat a Magyar foci addig csak játékos eladásból és tvből lehet pénzt látni.
Reméllem keleti csoportban kerülünk mert onnan max Nyíregyhaza szeretne feljuttni.
Alapértelmezés szerint nem sokan. De "diszkont" áron kizárt, hogy a felsorolt játékosok itt maradjanak. Miért ne érné meg egy közép- él csapatnak megvenni pl. Kantát mondjuk 40m HUF-ért, amikor benne van, hogy a 10x-ért lehet majd eladni?
A klubnak ugye meg kell majd pénz, főleg ha Várszegi tényleg egy fillért sem ad.
Másrészről a klubnak sem érdeke, hogy Kantát és Pált a másodosztályban tartsa - vélhetően nekik - sok játékossal ellentétben - nem "minimálbéres" a fizetése.
Persze, ha a cél a feljutás lenne, akkor nem történnének ezek meg (csak 1-2 játékos max), de úgy ahogy kiderült, hogy a kiesés elkerülése sem volt cél, ugyanúgy a feljutás sem lesz az. Csak a fiatalok fejlődése.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy a Domonyai féle "együttmarad a csapat" egy újabb hazúgság a sok közül
A maradékból legfeljebb Sütő és Tishler, akik jó kezekben játékosok lehetnek. Esetleg Pál, ha sikerülne őt összekalapálni.
Ezt a csapatot a vezetés tökéletesen leamortizálta. Szakmai alkalmatlanság, gyenge játékosállomány, rossz fizetés. Az egyetlen perspektíva ennél a klubnál, hogy kiszabadulsz valahogy.
És mindez egy olyan bajnokságban, ahol a Paks második. Se akadémia, se fontoskodás, se múlt, se jövő. Viszont van egy szakmai stáb, amely tud valamit.
Igen, sajnos nem lehet elmenni a játékosok felelőssége mellett sem.
A jelenlegi keret mélyen a tudása alatt teljesít(ett), és ez csak egy részben köszönhető a szenilis vén hülyének, és annak (azoknak), akik hagytak egy szellemi képessége nem éppen teljében lévő roncsot garázdálkodni a kispadon.
Én azt hiszem, hogy még ha nincs is olyan pont a játékosok szerződésében, hogy ingyen igazolhatóvá válnak, ha kiesünk,
mégis vélhetően nem egy játékos (azt nem is merem feltételezni, hogy szinte mindegyik) arra játszik, hogy úgyis el fogja adni
a klub, ha kiesik, és bizony szándékosan fogták vissza páran magukat (ismétlem, én több forrásból kaptam ilyen infót)...tény, hogy kizártnak tartom, hogy Kanta, Pál, Vukadinovic, Pátkai, Tischler és Szekeres (és még 2-3 játékos) ne kerüljön eladásra - és persze így jóval kisebb áron fognak elkelni, ez természetes, és végre megszabadulhatnak a (vélhetően) nem éppen tisztességes szerződéseiktől.
Nem azt mondom, hogy pl. Kanta és Pál volt aki bundázott, de tény, hogy a csapat közel leggyengébben teljesítő (a képességeikhez viszonyítva mindenképpen) játékosairól beszélhetünk az utóbbi fél (3/4) szezonban.
Külön ki kell emelni sajnos Kantát, nem tudom, hogy a sérülés vágta tönkre (az ő esetében ez a legvalószínűbb forgatókönyv, hiszen írták többen még korábban, hogy korrekt srác) a pályafutását teljesen (amint azt sajnos sokan megjósolták), illetve egy Hrepka-féle edzői kudarcról van szó, vagy "egyéb" dolgokról beszélhetünk, de tény, teljesen leszerepelt az utóbbi hónapokban, képtelen volt összefogni a csapatot, és teljes csőd volt.
Senkiért sem kár, nb2-re jó lesz a jelenlegi nb2-es csapat, új edzővel, és pár fiatallal megerősítve....vélhetően így több lehetőséget kap a maradók közül Nikházi, Eppel, Ladányi stb, akik több lehetőséget érdemeltek volna.
Ja, és még valami: könyörgöm, csak Könyves ne maradjon....(de Hegedűsért sem hullajtanék könnyeket)
Hát, ha egyetlen hazai edzőt mondhatnék, akit szakmailag teljes nullának tartok, az Pölő.
Csak a vén hülyét takarítsák el a fenébe...én Lőrincz Emilnek örülnék, de....egyébként meg nem teljesen mindegy kinek kell adnia a nevét a csapat NÉVLEGES továbbműködéséhez?
Mert ha itt nem lesz változás, lesz egy-két év vegetálás a másodosztályban, aztán vége
Miközben az MTK állítólag a sokpasszos labdatartós focit játssza, valójában ellenünk mindenki azt a benyomást kelti, mintha ők lennének a Barcelona. Rajkomár Ladányi mellett úgy cikázott, mintha ő lenne Messi, ezzel az álló és erőtlen védekezéssel egyszerűen képtelen volt a csapat labdát szerezni.
Sokadszor olvasom szinte szórol szóra ugyanazt a nyilatkozatot Garamitól a weblapon.
Nagy küzdelem volt, hajtottak a fiúk, kimaradtak a helyzetek, amik ha bementek volna nyerhetett volna a csapat.
Ez minden egyes részletében hazugság. Józsi bácsi azt mondta egy interjúban, nézte a Barcelona - Realt. Nézte, de úgy látszik nem látta. Ott nagy küzdelem volt, ott hajtás volt. Ez nem a spanyol és a magyar foci színvonala közötti különbség miatt van. Küzdeni, hajtani tehetségtelen, képzetlen játékosokkal is lehet. Ehhez csak megfelelő kondi kell. A kondihoz viszont nem kell tehetség, csak megfelelő edzésmunka. Kimaradt lehetőségekről beszélni egy olyan meccs után, amelyiken a 84. percben rúgtunk először kapura, ez arcpirító.
Garami nyilatkozatának egy részét szeretném szó szerint idézni:
"Támadásban az utolsó passzok általában rosszak voltak..."
Ezt minden meccs után elmondja a mester. 73 éves korára közel 50 év edzősködés után már rájöhetne Józsi bácsi. Mindig az utolsó passzok a rosszak. Azon egyszerű okból, mert ha jók lennének, akkor nem az utolsók lennének. Itt ugyanis nem arról van szó, hogy remekül felvisszük a labdát a tizenhatosig, aztán nem sikerül odapöccinteni a gólhelyzetben álló csatár elé. Az MTK esetében ez azt jelenti, hogy védő térfélen van 5-10 passz, ami pontos - 3 méteren belül, ha senki nem támadja őket, akkor egészen jól passzolnak a fiúk - aztán megpróbálunk átjutni a félvonalon, ahol már védekezik az ellenfél viszont a mi játékosaink labda nélkül egy métert sem futnak, így ebben a zónában már csak szökőévenként sikerül emberhez adni a labdát.