spoiler : nekem se világos, hogy pontosan hogy került oda Culbert a micélium hálózatba (jól értettem, van egy itteni Culbert is?) - illetve inkább az lehetett, hogy csak a mi Stamets-ünk halucinálta, hogy le tudja zárni és visszjönni a kómából?. ez a Stamets ág nekem bevallom nagyon bejön, a 2 féle világegyetem verzióval, ahogy a 2 Stamets elbeszélget egymással (hülyéskednek, hogy isten egy nő stb), ki hol mivel kisérletezett balbla. ez az egész hálózat, ahogy összeköti a világegyetemeket bejövős. Lorca : igen, ez is erős ívet futott a végére, hogy kiderült innen ment át a mi univerzumunkba, szépen jött az ív a szemével is. Tyler már csak hab a tortán. jó lesz ez a végére.
Tylert úgy tűnik nem is hajítják ki, viszont a császárnő lehet mégse olyan badass, mint ahogy beharangozták. Valahogy a szerelmi szál az eddigiektől eltérően nem nagyon működött nekem, pláne azt nem igazán értettem, hogy SPOILER -------------------------- Culbert miért és hogyan került a hálózatba, vagy ha mindenki oda kerül, akkor hogyan tudta úgy manipulálni azt, hogy találkozzon Stamets-szel. Amúgy ha most jól értettem, akkor a 2 Stamets helyet is cserélt? A lorcás rész a végén viszont nagyon adta, igazából tisztára sajnálom, hogy pont egy ilyen leleplezéssel is ez volt kb a legrövidebb rész eddig.--------------------- SPOILER
ettől függetlenűl, ebből a Tyler-ből még sokat ki lehetne hozni. viszont a nagy meglepetés nekem Philippa Georgiou császárnő volt (bár egy kicsit sejtettem, hogy ő lesz az, örülök, hogy ha kicsit máshogy is, de visszatért a karaktere)
Tegnap beszélgettem picit a Mondoconon igazi trekkikkel a ST sátornál. Náluk sem aratott osztatlan sikert a Discovery. Viszont a The Orvilleről egész jó véleménnyel voltak. Mondjuk nem csoda, hiszen rengeteg kapcsolódási pontja van a ST univerzummal.
Egyébként ez utóbbi megy magyarul is, szóval nyugodtan lehet nézni! :)
...hát tényleg láttunk már ilyet...Úgy látszik nem tudnak megszabadulni a Terrán Birodalomtól...
Viszont így sajnos továbbra is ezeket az elcseszett fejű klingonokat kell néznem. Ki volt az a marha, aki átengedte ezeket a tervezőasztalon?? Tudom magam ismételgetem, de így elbaltázni ezzel ezt a sorit és szembeköpni mindazt amit az eddigi ST sorik klingon téren letettek az asztalra...továbbra is nagyon felháborít.
A Trek világban asszem volt már pár ilyen, de ez vetekszik az etalon DS9 felejthetetlen párhuzamos univerzumos részeivel és még a Defiant is szerepet kaphat. Uhhhh !
Biga most hajthatatlan. Nagyon nem akarja, hogy bejöjjön neki valami Trek. :)
Különben tényleg nem rossz. A dupla pilotnál még tényleg lehetett aggódni, de aztán rendbe jött és kialakult valami újszerű, sötétebb, de mégiscsak velejéig Trek. :)
Rájöttem, hogy nem szeretem azokat a sorikat, amik tulajdonképpen egy témára felfűzött laza epizódok, amikor akármelyiket megnézheted, nem maradsz le semmiről.
Oké, van van valami laza szál, hogy meg kell nyerni a háborút, de valahogy a készítők nem tudták eldönteni, hogy visszatérjünk-e a gyökerekhez és legyen egy tudományos hajó mindenféle érdekes kalandokkal, felfedezésekkel, vagy háború kell a népnek, így van benne mindkettő.
A medveállatkás rész még érdekes volt valamennyire, de ez a vulkános lélek-katyvasz elvette a maradék kedvemet.
az eddigiekből a hetedik és a kilencedik rész a kedvencem. zsír az ugribugri és Stamets tündéri, ahogy a fiatalokat terelgeti időhurokról időhurokra : )
A ferengik esetében igazad van: "Először a Star Trek: The Next Generation sorozat hetedik epizódjában szerepeltek, amikor 2364-ben, a Delphi Ardu bolygón először léptek kapcsolatba a Bolygók Egyesült Föderációjával."...de már az Enterpriseban is szerepeltek denobulánok, tellariták, andoriaiak, orioniták, stb....ők hol vannak???
Vagy pl. itt vannak a romulánok: "2152-ben az NX-01 kódjelű Enterprise csillaghajó egy életre alkalmas bolygót vizsgálva egy álcázott romulán űr-aknamezőbe keveredett. Az aknamezőt egy kis hajó vigyázta, akik audio kapcsolaton keresztül távozásra szólították föl a földi hajót. Később a romulánok egy telepatikus távvezérlésű hajót küldtek, hogy megszakítsa a béketárgyalásokat az andoriai és a tellarita népek között. Hála az Enterprise beavatkozásának, a romulánok terve kudarcot vallott."
Őket is ismerniük kellene már a Discovery univerzumának is.
Annyira nem vagyok perfekt a Trek történelemben, de gondolom Kirk-kék előtt még lényegesen kevesebb fajt ismerhetett a Föderáció. A ferengik felbukkanására pl elég jól emlékszem valamelyik őssorozatból, ami ugye így az aktuális sorozat ideje után történik meg.
Én is remélem, hogy így lesz...és akkor végre elkezdődik a "rendes" Trek!:)
Egyébként hiányolom az idegen fajokat...mert az ember-klingon-vulkáni hármason túl, eddig csak a Saru féle kelpien faj jelent meg hangsúlyosabban a soriban.
...de hol vannak az andoriaiak, romulánok, ferengik, tellariták, nauszikaiak, breenek, denobulánok, boliánok...na meg az orioni rabszolganők?:)