Keresés

Részletes keresés

Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1492

gondolom ezzel arra célzol, hogy akkor nekem volt igazam.

akkor befejezem a rögtönzött gyorstaplalómat, avagy scheduling 101 by vicc.

- ez a site a central time szerinti sugárzásokat mutatja, azaz eszerint a részek 21.00-kor kezdődtek, azaz, ahogy írtam 10/9.c-kor

Igen, kedves vicc, ahogy én írtam, 21:00 órakor, és ahogy másodjára Te írtad, 10/9c-kor. De ha ez megnyugtat, legyen neked igazad. Nyilván időzónákkal is én machináltam itten először. (Én egyetlen percig nem mondtam, hogy keleti időzónáról beszélek, ezt Te kezdted, de nyilván igazad van.)

- a 8 órakor kezdődő részek vagy más napokon beiktatott ismétlések voltak, amikkel lyukakat töltöttek ki, vagy pedig pedig, ha vasárnap 8-kor kezdődtek, akkor is lyukkitöltők voltak, de utánuk mindig leadták 9-kor a friss x-akták epizódot.

azaz végső konklúzió, az x-akták természetesen mindig egyetlen időpontban ment, vasárnap 10/9c-kor, míg az ismétlések, általában ugyanebben az időben, de olykor más hézagot tölttek ki vele

Lehet, h nem olvastál vissza, itt alapvetően a sugárzásról volt szó, nem pedig a bemutatókról kizárólag. Azt hiszem, itten kettő malomban őröltünk. :(

természetesen a 4x12-es részt nem a súlya miatt adták 10.00 órakor, hanem azért, mert előtte a fox élőben közvetítette a superbowl (amerikai focikupa döntő), és emiatt természetesen a kései időpont ellenére a leonard betts-es epizód minden idők legnézettebb x-akták epizódja lett.

Elfogadva, köszönet az információért.

Előzmény: vicc (1489)
Orso-borso Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1491
Részlet az ORTT véleményéből: 1996. évi I. tv. 2002. nov. 15-n hatályba lépett új 5/b § (4) és 5/c § (3) bek. szerint az a műsorszám "...amely alkalmas a kiskoróak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolárásra, különösen azáltal, hogy meghatározó eleme az erőszak, illetve a szexualitás közvetlen naturális ábrázolása ... csak 22.00 és 05.00 óra között tehető közzé," feltüntetve, hogy az ilyen műsorszám 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Előzmény: Lusta Kígyó Gyógyszertár (1490)
Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1490
Tudsz mondani valami jogszabályt, állásfoglalást, stb., ahol ez le van írva (mármint a 22 órás kezdés a IV. kategóriás műsoroknál)? Kösz előre is!
Előzmény: Orso-borso (1488)
vicc Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1489
http://www.contrib.andrew.cmu.edu/~aaron2/fox/titles/xfiles1.html

gondolom ezzel arra célzol, hogy akkor nekem volt igazam.

akkor befejezem a rögtönzött gyorstaplalómat, avagy scheduling 101 by vicc.

- ez a site a central time szerinti sugárzásokat mutatja, azaz eszerint a részek 21.00-kor kezdődtek, azaz, ahogy írtam 10/9.c-kor
- a 8 órakor kezdődő részek vagy más napokon beiktatott ismétlések voltak, amikkel lyukakat töltöttek ki, vagy pedig pedig, ha vasárnap 8-kor kezdődtek, akkor is lyukkitöltők voltak, de utánuk mindig leadták 9-kor a friss x-akták epizódot.

azaz végső konklúzió, az x-akták természetesen mindig egyetlen időpontban ment, vasárnap 10/9c-kor, míg az ismétlések, általában ugyanebben az időben, de olykor más hézagot tölttek ki vele (ez olyan, mint például ma egy vasárnapi sorozatot, a cold case-t ismétetli a CBS a survivor slotjában, 8/7c-kor - ettől még a cold case vasárnap van, az eredeti időpontjában)

És ezzel lezárhatjuk. (Egyetlen epizód találtatott olyan súlyúnak, h 10-kor kezdjék: a 4x12 "Leonard Betts")

természetesen a 4x12-es részt nem a súlya miatt adták 10.00 órakor, hanem azért, mert előtte a fox élőben közvetítette a superbowl (amerikai focikupa döntő), és emiatt természetesen a kései időpont ellenére a leonard betts-es epizód minden idők legnézettebb x-akták epizódja lett.
Előzmény: Lusta Kígyó Gyógyszertár (1487)
Orso-borso Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1488

minden további nélkül elkezdi 22 órakor

Ennek egyetlen oka, hogy megváltozott a törvény, most már 22 órakor elkezdhetőek a 18-as műsorok. Lényegében ezért utasította el egy panaszomat az ORTT. A vetítés időpontjában még a 23 órás kezdés volt érvényben, de a panaszt a törvény megváltozása utáni napokban tárgyalták. Jogorvoslatnak helyet nem adtak. Grrr.

Előzmény: Lusta Kígyó Gyógyszertár (1475)
Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1487

http://www.contrib.andrew.cmu.edu/~aaron2/fox/titles/xfiles1.html

És ezzel lezárhatjuk. (Egyetlen epizód találtatott olyan súlyúnak, h 10-kor kezdjék: a 4x12 "Leonard Betts")

Előzmény: vicc (1486)
vicc Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1486
(abcug kódok...)

A FOX nem igazán tartozik ilyen szempontból a következetes csatornák közé.

ilyen szempontból következetesnek KELL lenni. nem lehet időpontot váltani, mert a néző nem találja meg a műsort.

Ami könnyen utánkereshető: pl. az 1999/2000-es évad szezonnyitó epizódja 1999. november 7-én este 9-kor kezdődött a FOX-on (és a kanadai Global csatornán párhuzamosan).

ugyancsak könnyen utánanézhető, hogy 1999. november 7-én 21.00 a simpson 11x03-as epizódja ment, 21.30-kor a futurama 2x03-as epizódja (valamint 20.30-kor a king of the hill 4x05-ös epizódja volt). (8-kor pláne sosem kezdődött x-akták, hiszen a fox már évek óta sitcom blokkal indítja a vasárnapot, azaz 4*30 perces sorozatokkal - az más kérdés, hogy kanadában hol, s mikor ment - nyilván a kettő nem függ össze. ott van, hogy az aktuális részeket hamarabb leadják, akár 1 nappal.)

ami talán zavart okozhat, hogy ezek az idők a keleti parti idők. az x-akták 10/9c-kor adták , azaz keleti idő szerint 10-kor, central idő szerint 9-kor. (ugye mindig így adják meg kint a sorozatok kezdési időpontjait - tehát a mindig előtte lévő simpsons 9/8c volt, stb).
Előzmény: Lusta Kígyó Gyógyszertár (1484)
vicc Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1485
A FOX nem igazán tartozik ilyen szempontból a következetes csatornák közé.

ilyen szempontból következetesnek KELL lenni. nem lehet időpontot váltani, mert a néző nem találja meg a műsort.

Ami könnyen utánkereshető: pl. az 1999/2000-es évad szezonnyitó epizódja 1999. november 7-én este 9-kor kezdődött a FOX-on (és a kanadai Global csatornán párhuzamosan).

ugyancsak könnyen utánanézhető, hogy 1999. november 7-én 21.00 a simpson 11x03-as epizódja ment, 21.30-kor a futurama 2x03-as epizódja (valamint 20.30-kor a king of the hill 4x05-ös epizódja volt). (8-kor pláne sosem kezdődött x-akták, hiszen a fox már évek óta sitcom blokkal indítja a vasárnapot, azaz 4*30 perces sorozatokkal - az más kérdés, hogy kanadában hol, s mikor ment - nyilván a kettő nem függ össze. ott van, hogy az aktuális részeket hamarabb leadják, akár 1 nappal.)

ami talán zavart okozhat, hogy ezek az idők a keleti parti idők. az x-akták 10/9c-kor adták , azaz keleti idő szerint 10-kor, central idő szerint 9-kor. (ugye mindig így adják meg kint a sorozatok kezdési időpontjait - tehát a mindig előtte lévő simpsons 9/8c volt, stb).
Előzmény: Lusta Kígyó Gyógyszertár (1484)
Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1484
A FOX nem igazán tartozik ilyen szempontból a következetes csatornák közé. Ami könnyen utánkereshető: pl. az 1999/2000-es évad szezonnyitó epizódja 1999. november 7-én este 9-kor kezdődött a FOX-on (és a kanadai Global csatornán párhuzamosan). Volt, h 8-kor, volt, h 9-kor, súlyosabb esetekben 10-kor kezdték vetíteni.
Előzmény: vicc (1482)
vicc Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1483
ez a jó kérdés. passzolom.
Előzmény: vronszkij (1481)
vicc Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1482
Az USA-ban is az epizódok tartalmától tették függővé a kezdési időpontot, a vizuális megjelenítésben sokkoló jeleneteket tartalmazó epizódokat 22, a többit 21 órakor vetítették.

az usa-ban nagyon nem szokták felborítani a kezdési időpontokat - egy sorozatot csak egy időpontban adnak. az x-akták 22.00-kor kezdődött, előtte 21.00-tól a 16. éve műsoron lévő simpsons ment (és megy ma is) (plusz 21.30-tól a másik veterán malcom in the middle)
vronszkij Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1481
vajon mi a bánatért teszi ezt?
Előzmény: vicc (1479)
vronszkij Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1480
Jó. Lehet, hogy elfogult vagyok. De manapság, mint ahogy már többen is írtátok vannak durvábbak is. Ha belenéznél a gyerekeknek szánt délelőtti rajzfilmekbe lehet, hogy meglepődnél... (vannak kivételek)
Előzmény: vicc (1477)
vicc Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1479
Szerintem itt a vetítési jogokkal lesz valami..

többek között azért nem adja a viasat a 4. évadot, mert újraszinkronizálják és még nincs kész az újraszinkron
Előzmény: pikszi (1470)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1478
A Pro7-en 8-kor adták, mi nem vagyunk olyan fejlettek ideológiailag, mint a piszkos kapitalisták. Nálunk elég, ha egy politikus debil gyerekére hivatkozva beleszarhat a ventilátorba... Hány olyan műsort tudna mindenki felsorolni kapásból, ami tényleg káros lehet a fiatalabbakra, (akiknek még nincs kialakult személyiségük)?
vicc Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1477
amennyi embert kinyírnak abban a filmben...
Előzmény: vronszkij (1476)
vronszkij Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1476
Nem teljesen ide tartozik, de a karikákról jutott eszembe. Csillagok háborúja, mint olyan nem hiszem, hogy bárkiben manapság komoly károkat tudna okozni. Nem is ez a lényeg, csak ha kiadnak egy díszdobozos DVD én nem hiszem, hogy feltétlenül rá kell nyomtatni azt a nyomorult 12-es karikát. Idáig nem figyeltem, ez tendencia?
Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1475

Pontosan ugyanezt gondolom. A személyiségfejlődés összetett dolog, és az erőszak látványa csak az egyik összetevője annak a számos káros hatásnak, ami a gyereket érheti. Ez a módszer tkp. "kilóra" mér, és egyszerűvé teszi a "harcot" az ún. "káros hatások" ellen. És mentesíti a szülőt sok minden alól.

És hogy ne csak OFF legyen, nagyon vicces, hogy az X-akták sugárzási idejét a Legfelsőbb Bíróság 23 h után meghatározta, miközben példák tucatjait sorolhatnánk mindnyájan, hogy mennyire bornírtság v. erőszakosság v. egyéb miatt káros dolgok kerülnek adásba délután vagy főműsoridőben, bármi következmény nélkül.

Másik kérdés, hogy a Viasat3 ugyan piros karikával (IV. kategóriás műsor) adja az X-aktákat, de minden további nélkül elkezdi 22 órakor. Ez ellentmond a bíróság ítéletének (bár az csak az MTV-re vonatkozik? nem tudom, kellene egy jogász :)), de az ORTT szabályozásával is ellentétes (IV. kategóriába sorolt műsorszám nem tehető közzé 23 óra előtt). Félreértés ne essék: nem azt mondom, hogy később kezdődjön, hanem azt, h az X-akták IV. kategóriába sorolása teljesen téves dolog.

(NB. Az USA-ban is az epizódok tartalmától tették függővé a kezdési időpontot, a vizuális megjelenítésben sokkoló jeleneteket tartalmazó epizódokat 22, a többit 21 órakor vetítették. A bíróság hogyan mondhat ki egy sorozatról [!] en bloc akármit? Megnézték az összes részt? Magyarán: miért nem az egyes epizódok alapján történik a korhatár-besorolás, és így a kezdési időpont meghatározása? Mert ha már piros karika, akkor este 11 óra... de ezt már mondtam, bocs.)

Előzmény: i1000242 (1474)
i1000242 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1474

Köszi!

Bogarásztam a NOE honlapját. Különös, hogy több helyen hivatkoznak az angol ITV műsorkódexére, sőt külön buzdítanak a műsorfigyelésre, ami azért elég elgondolkodtató.

Nem akarnék itt moralizálásba kezdeni, de IMHO a gagyiszórakoztatás valamint rémesen bugyuta gyerekrajzfilmek is vannak olyan károsak...

Előzmény: Lusta Kígyó Gyógyszertár (1473)
Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1473

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete -- a húszezer családot tömörítő, a Dragon Ballt is eltüntető szervezet -- perelte be a Magyar Televízió Rt.-t 1997-ben, mert az X-aktákat este 8-tól vetítik, így gyerekek is nézhetik, holott erőszakos, a nyugalom megzavarására alkalmas jeleneteket tartalmaz.

A Legfelsőbb Bíróság kimondta (Kfv.X.35.482/1999/4. számú ítélet): "a felperes az X-akták c. filmsorozat 23 óra előtti vetítésével megsértette az (...) 1996. évi I. törvény 5. paragrafusának (4) bekezdését. Az alperes felhívta a felperest, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló jogsértéstől, kiskorúak személyiségfejlődésére ártalmas mqsorszámot 23 óra előtt ne tegyen közzé."

Az X-aktákra, ami azóta is megy, sok évvel ezelőtt érkezett utoljára az ORTT-hez panasz. Egy ORTT-illetékes szerint "annyira eldurvult a mqsorok erőszakossága a képernyőn, hogy az X-akták lassan estimeseszámba megy". (Elhangzott az RTL Klub XXI. század adásában.)

Előzmény: i1000242 (1472)
i1000242 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 1472

Hello Lusta Kígyó! :)

Légyszi idézd fel, hogy miért is volt az a per az MTV ellen! Nem az ORTT döntésre gondolsz? Ebből tényleg lett is per?

Egyébként a britek is most ismétlik valamelyik csatornán a sorozatot napközben délelőtt 9 órakor. Ennyit a 18-as karikáról.

Anikó

Előzmény: Lusta Kígyó Gyógyszertár (1471)
Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2004.12.29 0 0 1471
Ez inkább a Viasat takarékoskodása: a MTV először az 1-2. szériát vette meg, ezt egyben le is adta. Eközben jött a per (aminek az lett az eredménye, h bírósági ítélet mondja ki, hogy az MTV az X-aktákat csak 23:00 után, figyelmeztetéssel sugározhatja). Ekkor már megvolt a második csomag, a 3-4. sorozat, és az ítélet után le is adták késő éccaka. De így nem érte meg nekik, és nem vettek többet. Az 5. sorozat először a Viasaton ment (ebben váltott magyar hangot Scully, Náray Erika helyett Györgyi Anna szinkroniálta), ezt egy csomagban vették meg a 6. sorozattal. Aztán a 7-8-9-et is (szinkron vissza), és a sikerre való tekintettel a teljes sorozat sugárzási jogát is megvették. Úgyhogy az egész a Viasatnál van, csak spórolósok.
Előzmény: pikszi (1470)
pikszi Creative Commons License 2004.12.29 0 0 1470
Szerintem itt a vetítési jogokkal lesz valami... Valszínű, hogy azt nem kapták meg. Ha emlékeim nem csalnak, az MTV az első négyet egymást követő években adta le, aztán az 5.-et már jóval később... Bár ez nem biztos hogy összefüggésben áll az előbbivel. :/
petrovus-spqr Creative Commons License 2004.12.28 0 0 1469
Ez komoly, én is láttam a műsorújságban. Na ez az, ami tényleg nem hiányzott a Viasatról. A 2 nagy kereskedelmi is égőnek találta, a Viasat pedig azt hiszi, feltalálta a spanyolviaszt. Na gratulálok...
Előzmény: Lusta Kígyó Gyógyszertár (1468)
Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2004.12.28 0 0 1468

Ha a Dallast nem is, de argentin (v. brazil, kolumbiai, mexikói vagy nemtudommilyendélamerikai) szappanoperát igen. :((

Előzmény: petrovus-spqr (1467)
petrovus-spqr Creative Commons License 2004.12.28 0 0 1467
Nem értelmetlen az, hanem iszonyat gusztustalan. Az egy dolog, hogy nem saját gyártású sorozat, az egy dolog, hogy kb 10 éves, de hogy ezzel hazavágni nézhető műsorokat, az már egy kicsit sok... Jövőre a Dallast kezdik el vetíteni?
Előzmény: cyber.greg (1460)
petrovus-spqr Creative Commons License 2004.12.28 0 0 1466

Bármi áron...

:(

Előzmény: lazado_ (1461)
Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2004.12.27 0 0 1465

OFF

Ha tudnád a többit... :)

ON

Előzmény: naillight (1463)
sajoati Creative Commons License 2004.12.26 0 0 1464
az egyik xyCon-on Langly mosolyogva annyit mondott egy fan-nak, hogy a rész végén egyenlő méretű koporsók voltak, pedig a koporsók egyénekre készülnek, lehet nem is haltunk meg?

de élve már nem látni őket, talán majd a mozifilm no. 2-ben? :)
naillight Creative Commons License 2004.12.26 0 0 1463
latom valaki itten halmozza az élvezeteket... Kispál is, meg Xfiles is...;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!