Keresés

Részletes keresés

Janesz Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1538
Mondd le. Azonnal. :)))))))
Andreas Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1537
Tíz perce próbálom megtalálni a gyenge pontot, de nem megy :) Ha valaki tud valamit szóljon mert egy hete rendeltem meg az akciós 2 éves ISDN-t.
Előzmény: Janesz (1534)
Janesz Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1536
Matáv ADSL-ről minden info ITT.
Yuhééélllyy!!!! :)))))
mxr Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1535
wow :)
Előzmény: Janesz (1534)
Janesz Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1534
Hölgyek+Urak, mit szóltok EHHEZ?
Matáv ADSL árzuhanás, ha jól értettem, ugyanaz kerül mostantól 12900-ba, mint ami eddig 160000+áfába! (Korlátlan (!), modemet+minden cuccost adnak, 384K lefelé, analógra is)
A MatávNet honlapján még semmi infó, de hát csak nem kamu, ha már Origóék kikottyantották.
Akkor most Kánaán?
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1533
Szevasz Olivér,

a setup.exe-t lefuttattam, de attól bootoláskor (ha a soros porton rajta van az NT kábele) még szól, hogy új eszköz és kéri a telepítőlemezt. Ezt a firmware upgrade óta csinálja, több gépemen és több NT-n. Vagy cancel, vagy bootoláskor nincs bedugva a V.24.

A no dialtone úgy jött elő, hogy közben a gépen semmit nem módosítottam. Délután még lazán beléptem a Matávnetbe, később este egyfolytában no dialtone, a modortalan beírásomat egy másik rendszeren keresztül eszközöltem. Hajnalra a no dialtone kór úgy tűnt el, ahogy jött.

Amíg volt a no dialtone és nem lehetett matávnetni, a TA konfigurátor akkor is működött.

Üdvözlettel és elnézést kérve az ingerült beírásért: slr

Előzmény: ELCON Systemtechnik (1531)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1532
Nekem olyankor jött elő a NO DIALTONE, ha valami olyan protokollt állítottam be, amit a szolgáltató nem támogatott.
Standrad modemként "ATB3" init stringgel próbáltad már?

-david

Előzmény: Törölt nick (1530)
ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1531
Hello!

aurorix:
OK, de nem teljesen hozzáértők se értsék félre, ezért kell elmagyarázni... :-(

slr:
Újratelepítés: futtasd mégegyszer a mostani konfiguráción a floppy setup.exe-jét. Remélhetőleg hozzáad végleg minden- most még sikítozó- PnP alkatrészt".
Ha még ezután is pampog, akkor adj hozzá manuálisan egy tetszés szerinti PPP-modemet. Ez legfeljebb majd kétszer szerepel a listán.

Ha no dialtone: ellenőrizd le a TA ISDN Konfigurátor program futtatásával, hogy a PC látja-e a V24-et. Ha látja, nem nagyon tudom, mi lehet a "no dialtone"...

Várom visszajelzésed.

Üdv:

Kiss Olivér
kiss@elcon-system.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1530
Szervusz Olivér, előre elnézést kérek, mert nem vagyok benne biztos, hogy elég kulturált hangnemben tudok ma írni. AZ az igazság, hogy a tököm tele van az összes ISDN-nel és a hozzá tartozó összesdobozokkal, amelyek minden napra tartogatnak nekem valami meglepetést. Mára például azt, hogy no dialtone. Mi a jó bánatos francnak kellene egy ISDN modemnek dialtone? És akkor néhány órával ezelőtt miért nem kifogásolta?

Mióta firmware csere volt, a Windows mindig új eszközként vette észre az NT-t, installálni akarta a meghajtóját, amit én udvariasan cancelláltam. Most megpróbáltam újra telepíteni az NT-t, sikeres is volt, a konfigurátor belelát, de továbbra is no dialtone, és a WIndows továbbra is telepíteni szeretné.

Tudom, hogy nem te tehetsz róla, sőt inkább csak segítesz, de erre az egész mókára én már annyi pénzt elköltöttem, mint állat, és még mindig nem a dógomat végzem rajta, hanem tökölök azzal, hogy működjön.

Veszek egy MTZ-t és megyek szántani inkább.

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1529
Nekem 15-öt mondtak, de közelitőleg sem pontos :-(
Impulzusban számol, nem másodpercben, és hiába a kedvezmények, azokat nem veszi figyelembe :-(
Előzmény: tota66 (1528)
tota66 Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1528
Sziasztok!
Egy kérdésem volna most állitottam üzembe egy Siemens Profinet 30 ISDN telefont!
Milyen összeget kell megadni,hogy közel pontos telefon dijat számoljon??????
Előre is köszi!
Tamás
ToMy_ Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1527
Sziasztok!

Problemam van, nemkicsi..
Adott egy "Szereld magad ISDN" akcioban szerzett Intracom Netmod, amit egy analog keszulekkel hasznalok, plusz a soros portot netezesre alkalmankent.
Felszereles utan kb. 1 hetig problemamentesen mukodott is minden, azonban azota, eleinte csak hetente 1 - 2 alkalommal, de mostanaban mar szinte 2 - 3 naponta a kovetkezo dolgok tortennek:

1. Egyaltalan nincs tarcsahang, tok suket a rendszer. Probaltam a masik analog aljzatot, masik keszuleket, de ugyanaz a helyzet.
2. Van tarcsahang, de az elso par szamjegy lenyomasa utan atmegy foglaltba/toksuket lesz.
3. Ha az 1. es a 2. eset elofordul, es kintrol probalom hivni a szamomat, akkor:
a) 5 - 6 sec utan atmegy foglaltba
b) automata kozli, hogy a hivott keszulek muszaki hibaja miatt az elofizeto nem kapcsolhato.

A legszebb azonban az az egeszben, hogy altalaban minden kulso beavatkozas nelkul x ido utan magatol megjavul minden. Az x volt mar 30 perc is, de az eddigi nemhivatalos csucs 11 ora volt. Ez utobbi termeszetesen hetvegen, amikor is meg veletlenul sem tudtam a hibabejelenetonek mondani, hogy "most nezzen ra".
Amugy ott meg mar szerintem sikhulyenek neznek, mert eszreveszem a hibat, bejelentem, veszik a bejelentest, megigerik, hogy intezkednek, es amire intezkednek, addigra ujra minden kivaloan mukodik.
Mondtak olyat a hibabejelentosok, hogy:
1. Kabeltoresem van valahol.
(netmod es telefon kozt ez kizart, mert kiprobaltam 100% hibamentes rovid kabellel)
(netmod elotti kabelszakasz eseten szerintem szinten kizart, mert az analog vonalnal ilyen soha nem fordult elo)
2. Rossz az analog telefonom.
(ez kizart, probaltam 2 masik keszulekkel is, amikor rossz volt)

Szoval akinek esetleg tippje van, hogy hol keressem/kerestessem a hibat, annak nagyon megkoszonnem, mert most mar nagyon kezd tele lenni a hocipom az egesszel.

koszonettel:
ToMy_

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1526
+1 Igen. Minden ilyen alkalommal elkezded magyarazni, hogy az NT-n logo gepet nem fenyegeti veszely a tavmanagement oldalarol.
Holott ilyet soha nem allitottam :-)
Előzmény: ELCON Systemtechnik (1525)
ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1525
Hali!

+1: Miért? Úgy tűnt? Én úgy érzem, semmi ilyen nem volt, csak korrekt módon próbáltam elmagyarázni.

2. Ha a kölcsönzős verdát visszaviszed szervizelni, nem kötelesek közölni, mit csináltak a mocijával.
Igazából meg neked az kell, hogy fontos legyen, hogy menjen (az autó/ISDN)...

3. Ez igaz, de mint írtam, fw feltöltés nem módosítja a beállításokat.

4. CHAP pw távfelügyeletnél csillagként jelenik meg. Don't worry...
(Feltegyek ide egy screenshot-ot?) :-)

Igazából szerintem ez a topic a MATÁV ISDN nevet viseli, de a berendezésünk távfelügyeletére és műszaki paramétereire vonatkozó bármely kérdést emailen szívesen megválaszolok.

Üdv:
Kiss Olivér

Előzmény: Törölt nick (1524)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1524
2. Attol, hogy Matav tulajdon, meg en hasznalom, ezert azt hiszem jogom van tudni rola, ha pl. a firmware-t modositjak ;-)
3. Ha belekotor es ezt ugy teszi, hogy pl. az en beallitasaimat elrontja, akkor esetleg igen.
4. Pl. ott lehet a Chap Password az NT memoriajaban. Esetleg azzal is tud valaki kezdeni valamit ;-)

+1. Nem ertem, miert kell a szemelyed ellen inditott tamadaskent ertekelni az ilyen megjegyzeseket :(

Előzmény: ELCON Systemtechnik (1522)
ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1523
Miki again...

> (ha jól emlékszem ilyenkor megy el a defaultra vagy épp "undefinied lesz"?!) ??!

Nálunk újabb firmware feltöltésekor nem felejti el az előfizetői beállításokat.
A firmware feltöltése két lépcsőben történik.
1. Az új firmware a felső, nem használt memóriarészbe íródik.
2. Parancs kiadásakor beírja magát a régi fw helyére.

Persze lehet direkt default-ba is hozni az NT-t.

Üdv:
Kiss Olivér

Előzmény: Törölt nick (1519)
ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1522
Hali!

1. Tudta nélkül nem.
2. Az NT a távközlési szolgáltató tulajdona, nem az előfizetőé.
3. Ha pl. a szolgáltató "belekotor" távfelügyelettel az NT-be (NetMod felügyeleti szoftverének végleges változata kisérleti jelleggel elindult MATÁV-nál Győr térségben), akkor az gond valamiért az előfizetőnek?
4. Az NT távfelügyelettel történő programozásához nem szükséges, hogy PC legyen csatlakoztatva hozzá, ebből következik, ha csatlakoztatva van, akkor nem kell hozzá bekapcsolni, ebből következik: ha a csatlakoztatott PC be van kapcsolva, akkor sem lehet hozzáférni.

A távfelügyeletnél csak az NT memory-ját lehet elérni, nem a portokat.

Üdv:

Kiss Olivér

Előzmény: Törölt nick (1521)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1521
Bocs, egy kis "kötözködés".
Ha jól értettem, Mikimaus nem a firmware upgrade megoldhatósága után érdeklődött, hanem hogy ti v. a Matáv csináltok-e ilyet a felhasználó tudta nélkül. (ha félreértettem, akkor 1000 bocs ;-) )
Előzmény: ELCON Systemtechnik (1520)
ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1520
Hello!

cézy:
A hívószámkijelzés (is) az ISDN alapszolgáltatása. Az más kérdés, hogy le lehet tiltani, és az engedélyezéséért plusz pénzt lehet beszedni...
Érdekesség: Például a V24-nél az összes portot egyenként távolról is le lehet tiltani, így az analóg vonalat megrendelő is kaphatna V24-et, azon letiltanák a soros portot és az S/T-t.
Ha az előfizető meggondolná magát, akkor semmilyen új installra, kiszállásra nem lenne szükség: klity-klaty a központban, és máris ISDN... :-)

mikimaus:
OK, akkor a félreértés tisztázva.
Az ELCON V24 a hívást minden portra egyszerre adja ki, ahol be van állítva az adott MSN. Amelyik porton nincs beállított MSN (példád szerint: 1), az egyenrangú a 2-vel.
A te példád szerint nézve a V24 egyszerre fogja csengetni a 1 és 2 analóg portot. (Illetve felváltva megy a csengetési jel, az első beemelésig).
Vagy?

Echo bekapcs: ATE1

Azért ez a DTMF-dolog még lehet érdekes. Ugyanis furcsa dolgok vannak néha az előfizetői hálózaton...

A firmware frissítés távfelügyelettel megoldható. Az, hogy mikor van erre szükség, szerepel a honlapunkon a FAQ-ban (bocs, de nem írom le ide +1x)...

Üdv:

Kiss Olivér
www.elcon-system.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.12 0 0 1519
Szia Olivér!

Félreértettél! Illetve a hibára vonatkozó mondat nem a megfelelő helyen van és még új bekezdésben sem...:

A hiba (vagy definiciós probléma, vagy nem is hiba?!) az, hogy ha az egyik (1.) porton nincs érvényes(!) MSN és a másikon (2.) van, akkor az 1. csak egy rövidet csenget aztán a 2. csenget folymatosan a beemelésig vagy 90 sec-ig.

Tehát bocs, ha félreérthető voltam!

Amúgy most jövök egy Elcon "full"-tól: megy a V24, PPP (de akár transzp. PPP vagy ML-PPP), de a dial kb. 10 sec után NO CARRIER-rel ledob (terminálban is!). B csati lefoglalva (piros led) és telefonos módban mindkét csati jó!

Amúgy az alaphelyzet az volt, hogy nem volt echo sem! Csak egy at&f segített!

Létezik, hogy Matáv vagy Ti firmware-t frissített/etek távolról? (ha jól emlékszem ilyenkor megy el a defaultra vagy épp "undefinied lesz"?!) ??!

Várom megtisztelő válaszodat!

Maus Róbert Péter

(mikimaus)

P.S.: A múltkori DTMF számjegy-elvételi probléma az én netMod-omnál is megvan, tehát valószínűleg csak én gondolkodtam rosszul (annak ellenére, hogy az EWSD nem így működik: tehát nem egységes a "politika"!).
Robi

Előzmény: ELCON Systemtechnik (1516)
cézy Creative Commons License 2001.02.12 0 0 1518
Macika!

már febr.8-án igazad volt - engem az 1212- átvert!

üdv

Előzmény: Macika (1494)
cézy Creative Commons License 2001.02.12 0 0 1517
Kiss OlivéR!

Köszönöm a segítséget!
Újra felhívtam az 1212 ISDN Helpdesk-et, ahol
most már nem tudtak lerázni azzal, amivel egy
hete, azaz programozható a bejővő azonosítás.
Ezzel szemben közölte: az a szolgáltatás nem része
a régi ISDN előfizetésnek, rendeljem meg. Megtettem. 3 napon belül müködnie kell.

Üdv.

ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2001.02.12 0 0 1516
Hello!

Időrendben.

Latya:
Az ELCON nem épített RESET gombot az eszközre. Az más kérdés, hogy lehet a berendezést resetelni, hiszen pl. vonalprobléma esetén meg lehet próbálni újraindítani. Ez a reset lebontja az NT-t a vonalról egy pillanatra, majd újra szinkronizál.

slr:
Az NT1+2ab ugyanúgy, mint bármelyik másik NT (Euro ISDN) az S/T interfészen transzparens. Ha az ISDN PC-kártya nem jeleníti meg a bejövő hívás hívószámát, akkor ez nem engedélyezett a vonalon.
Az első mondatom vonatkozik az elbontásokra is. S/T-n az NT-nek nincs beleszólása a vonalba.

cézy
Az általad leírt kódsor helyes, csak a leírásban van fordítási hiba, ugyanis a CLIR és COLR közül egyik sem a bejövő hívásra vonatkozik.
COLR a kapcsolt szám kijelzése.
Tehát a CLIP nem működik az NT1+2ab-n.
A leírt kóddal a kimenő hívás hívószámkijelzését tudod engedélyezni vagy tiltani.
Macikának és Galahednek igaza van, a kettő nem ugyanaz.

Galahed:
Helyesen: Intracom.
A soros portos NT-k közül mindkettő tudja a hívószámkijelzést analóg porton: Intracom NetMod és ELCON NT1+2ab+V24.

mikimaus:
Ez miért hiba, ha az analóg porton nincs beprogramozott MSN, akkor mindegyik kiosztott számra fogad hívást?
1. ISDN telefon esetén ugyanez a helyzet. (Kibontod, nincs beállított MSN. Mindegyikre fogad).
2. Mi lenne, ha az analóg port csak azután fogadna hívást, ha beadtál neki MSN-t? Öreg mamóca csodálkozna, hogy senki sem hívja...

Hpéter:
Soros portos NT és PC-kártya nem jár együtt. De ha soros portos NT-t kapsz, akkor vehetsz hozzá PC-kártyát.
De ha úgyis PC-kártyával akarsz netezni, akkor nem nagyon tudom, minek neked a soros port...?
Az NT-t tudod programozni ilyen esetben csatlakoztatott analóg portról.

Macika:
Valószínűleg új kártya (/USB device) kéne -> CallBumping.

sorah:
Nem multiuser-probléma van? Mindegy, haogy melyikkel mész fel először? Elsőre sikerül bármelyikkel? Másodszorra a másik kártyával más néven más szolgáltatóhoz próbálsz bejelentkezni?
A szolgáltatók (ISP) többsége szűri, hogy ugyanazzal a felhasználónév jelszó párossal ne lépjenek be hozzá kétszer (kivéve multilink).
Kérdezd meg az ISP-nél.

Azt hiszem mára elég ennyi, üdv:

Kiss Olivér
ELCON Systemtechnik

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.12 0 0 1515
Saszla:
"2. 2 analóg vonalat dugtam a dobozra, de többször előfordult, hogy egy csengetési impulzus megszólalt a „főszámon”, mielőtt a másodikként kijelölt készülékre került volna a csengőhang. Ezt vajon miért van, és ki lehet-e küszöbölni?"

(az 1. kérdésre gyakorlati tapasztalat híján nem tudok tanácsot adni, csak egy éjjel-nappal hívható számot a Fornax-nál: 457-3060 - de éjjel azért a hölgyek tudnának aludni!:-)) )

Tehát: Az nmSetup.exe elég szemléletesen mutatja, hogy mi történik az 1.MSN, 2. MSN és a 3.MSN PROGRAMHELYÉNEK kitöltésekor.

Ha bármely helyre beírsz egyÉRVÉNYES MSN-t (a 3 közül 1-et), akkor az arra érkező hívás esetén az adott analóg port csenget.

Ha a 2. vagy 3. helyre írsz be ÉRVÉNYES MSN-t, akkor be tudod állítani a megkülönböztetett csengetést. (a 2. MSN esetére ez rövid_csengés-rövid_szünet-hosszú_csengés-hosszú_szünet, míg a 3.MSN esetén a hosszú csengetéssel kezd és a röviddel végzi a csengetési periódust --- azaz a 3 bejövő számodat tökéletesen meg tudod különböztetni a csengetés alapján, ha akarod).

Ha a két analóg portra UGYANAZOKAT a számokat írod be, akkor minden (amit beírtál, arra a számra érkező) bejövő esetén mindkét analóg csönget.

Ha azonban az egyik portra nem írtál be egy MSN-t sem, de a másik portnál szerepel a hívott szám, akkor először megcsörren az "üres" port és utána kezdi el csöngetni a megfelelő portot!
Ez azért van, mert ha nem programozol hozzá egy számot sem, akkor MINDEN bejövőre fog csengetni egy port kivéve, ha a másik porton szerepel a hívott MSN. Azt most nem igazán tudom eldönteni, hogy ez sw. hiba, definíciós probléma vagy az Euro ISDN így definiálja (nekem a középső verzió gyanús... ), de addig, amíg a másik "üres" porton nincs alközpont pl., addig nem hiszem, hogy probléma lenne.

És asszem ha beírsz egy nem létező számot arra a portra, amit nem szeretnél, hogy csörögjön, akkor ez a jelenség is elmúlik.

Üdv. és sokk sikert!

Maus Róbert Péter
(ha kell, mailben is kérdezhetsz: rpmaus@yahoo.com)

//mikimaus//

Előzmény: saszla (1512)
Macika Creative Commons License 2001.02.11 0 0 1514
Szerintem 3 számra gondolt, csak pontatlanul fogalmazott.
Előzmény: ne0 (1513)
ne0 Creative Commons License 2001.02.11 0 0 1513
Bocs, de ez a 3 vonal most komoly?
Előzmény: saszla (1512)
saszla Creative Commons License 2001.02.11 0 0 1512
Üdv minden ISDN-esnek.
Volna 1-2 kérdésem.
Azt hiszem, így kell kezdeni: Intracom NetModom van, „szereld magad” akciós, 3 vonallal, PC soros dugóval és 2 analóg telefonnal műxik. Oprendszer Win98, P1 233 MMX.
1. Mivel faxolni gépről/re ezután nem tudtam, csak az analóg modememmel, de azt a kicsi fiam megkapta netezés végett, utánanéztem, mit lehet kezdeni ezzel. Kiderült az RVS.COM Lite, megrendeltem, megkaptam. Ez nagy öröm, megy a fax. Node! Aktív Drótposa-tag lévén szerettem volna, ha nem feltétlenül kell felmásznom a Netre ahhoz. hogy le-fel töltögessem a leveleimet. Az RVS úgy tűnt, hogy megoldás erre, de 3 napi kísérletezés után sem sikerült elérnem azt az ideális állapotot, hogy tárcsázza a program által megadott számot netkapcsolat nélkül, és megcsinálja a transzfert. Ha azt mondom neki, hogy „Virtual modem”-mel szórakozzon, visszadob azzal, hogy nem látja a modemet. Ha meg úgy indítom, ahogyan az RVS helpjéből kiszaszeroltam, mely szerint az alapértelmezett standard modemmel kell megküldeni, de a tel.szám végére még kell ez: #0, akkor kapcsolatot létesít ugyan, de 1 perc után közli, hogy a túloldali gép nem tudja fogadni a requestemet. Van (és mi) a megoldás?
2. 2 analóg vonalat dugtam a dobozra, de többször előfordult, hogy egy csengetési impulzus megszólalt a „főszámon”, mielőtt a másodikként kijelölt készülékre került volna a csengőhang. Ezt vajon miért van, és ki lehet-e küszöbölni?
Bizonyára lesznek más kérdéseim is – nem igazán a műszaki képzettség a jellemző rám –, de most mérhetetlenül örülnék ha valaki tudna válaszolni a fenti kérdéseimre.
Üdv: Saszla
Macika Creative Commons License 2001.02.11 0 0 1511
Nincs valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy 128 k-s ISDN kapcsolat közben (Eicon DIVA) bejövő hívás esetén lebontsa az egyik vonalat?
Mert ezt a netmod is és a V.24-es is megteszi az adatporton.
Meg lehet csinálni ugyanezt az S/T-n is?
Macika Creative Commons License 2001.02.11 0 0 1510
Nem fogod elhinni, de 10 hónapon keresztül ugyanez a config volt nálam is (egy Quante Bisy-vel kiegészítve), és tökéletesen működött a CLIP.

Tényleg nem tudok másra gondolni, mint a kettőnk configja közötti különbségre. Nálam PCI a DIVA, nálad meg ISA, ha jól tudom. De lehet, hogy ez butaság....

Előzmény: cézy (1508)
Galahed Creative Commons License 2001.02.10 0 0 1509
Sorry , én voltam a hunyó.. félreértettem.
Előzmény: cézy (1508)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!