Ha valakit érdekel egy rock m100-as orgona, beépitett " leslie " efekttel, nagyon szép állapotban akkor van eladó. Képek a honlapomon http://www.gportal.hu/portal/tambi/
Megprobalom azt a kepet elokeresni, talan a bolti szamitogepen van valahol. Buszke vagyok ra, hogy Veszelinov Andris klimpirozott a Hammond A100 orgonamon, felteszem a kepet holnap ahogy megtalalom.
Hát szegény Veszelinov András eltávozott. Utoljára a Frenreisz 60 éves születésnapi koncertjén találkoztam vele. Stramm, egészséges embernek tűnt és igen fiatalosnak.
Volt egy kép ahol Laurens A100-asán játszik a boltjában.
Ezen a képen épp a Rózsaszínű kádat tempózza Pálvölgyi Gézától picit balra azon a koncerten. A legjobb magyar együttes, a nagy Syrius dobosaként magasra tette a lécet, ahol a gitár helyett Hammond szólt.
Megint Emerson, ezuttal a fiatalkori enjet probalja visszahozni egy kis Rondos orgonarombolassal, termeszetesen a torok se hianyozhatnak.:)http://www.youtube.com/watch?v=QVkR8MlZqR4
Erről jut eszembe, ha valakinek pont ilyen L102 kellene, egy közös barátunknak van egy ilyen eladó azt hiszem. Ámbár épp az alábbiak miatt lényegesen drágább egy német L100-nál. És jobban is szól.
Hehejjj, de jol szol Emerson L102-ese, mint mindig! Ez a kis amerikai spinet Hammond, csoves Leslie-vel, vagy pontosabban ugy hallom itt csak "csoves kierositessel" eszmeletlen vadul, karcosan, klattyogosan szolt. Allat, es egyedi, mint az az ELP 1970-es kezdeti korszaka
De ha Keith Emerson megszólíttatott, akkor legyen róla egy nagyon fiatalkori különleges videó. Speciel én sokkal jobban is szeretem a The Nice-t a későbbi ELP-nél.
Sajnos a rosszul leegyszerűsített harmóniák fölött nem tudok szemet hunyni :-)
Egyébként nem olyan nagy dolog, megvannak Emónak is a maga jól behatárolható szabályai. Csak egyszer rá kell jönni az ízére aztán megy mint a karikacsapás. Pl. az After Cryingos srácoknak + Vedres álmukban is, hátulról előre és vissza kenik-vágják a témát. Vagy Lerch István - V'73.
Bocs', de nem király. Ok, fiatal srác, de hallottam itthon hasonló korúaktól fényévekkel jobbat. Nemrég volt alant a sokkal fiatalabb gyerkőc akitől Tony Monaco hanyatt esett :-)
Sok harmóniát nem hallott meg. Jellemző a 10bék kigyomlálása, hetessel pótlása a basszusnak a harmóniákból való kivétele hogy csak a legdurvábbakat említsem.
a válasz: is-is. Leszedtem az eredeti szólót egy nappal a buli előtt, szóval megtanulni már nem volt időm, csak kielemeztem, és hasonló figurákat játszottam. De ez nyilvánvaló, ha meghallgatod az eredetit :)
Építő jellegű kritika: Gratulálok! Folytasd ugyanúgy, ahogy eddig :) Eszméletlen jól hozod a basszust bal kézzel! Kíváncsi vagyok, leszedted az eredetit, vagy saját?
Ja, és láttam a diplomamunkád is (Fogar megmutatta) ahhoz is gratulálok, nagyon szép munka :)
Én csak notebookon tudtam a videorészletbe belehallgatni (nézni). Szerintem szenzációs! Gratulálok!
Egy kis OFF!
Nem tud vki Yamaha electone HX-1-hez szervízkönyvet szerezni? A neten egy linket láttam csak, az is működésképtelen. Pont a mintavett church és organ hangjai szállottak el, amiért szerettem. Az FM hangok és az Advanced mintavett hangok, meg minden tök jó. Help!