Keresés

Részletes keresés

vidékipupák Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2064

A beépítéssel kapcsolatban van egy jó meg egy rossz hírem. A jó a következő:

Miután az elektronika egyenletes hőmérsékletbe kerül, sokkal pontosabb lesz. A rossz pedig az, hogy hogyan fogja a 60-70% páratartalmat elviselni, nem lesz-e a panelon,-ahol 230 V. van, - áthúzás? Mert ha az eredeti felállásban használod, akkor nem jut pára az elektronikába, viszont ha beteszed az egészet a hűtőbe, akkor az előlről leszedhető doboz résein bejuthat a pára. Én nem tenném, de ez a te döntésed! Én a hűtő tetejére kívülről tett román keltetővel megpróbáltam, keltetőhőmérővel megmértem és a legfelső és legalsó szint között 0,2 fok volt a különbség másik ventillátor nélkül. Ez egy alsó PC ventillátorral, ami kívülről fújja be a felső szintről leszívott levegőt és a keltetőtéren kívül egy 120-as csatornacsőben van -ami hőszigetelt,-gakorlatilag nincs hőmérsékletkülönbség. A víz pedig nem tud belecseppenni az alsó ventillátorba.

Előzmény: capricorn18 (2050)
banya000000 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2063
papamaci326 koszi atippet tanacsotmegyek egy masik membranert. az elozon valtoztattam annyit ,hogy furtam szellozo lukat alul 4db 10-eset atlosan is kereszthuzatot csinalva es igy felul 1 tized fokkal van kevesebb mint alul sok baszogasnak lehet hogy meg lessz az ertelme a para az 65 fok 220 literes a huto szombat ota folyik a gep beallitasa.ha valaki tud hasznalhato dolgot kozzetenni az irjon az oldalra renduletlenul koszi mindenkinek aki faradozik a kelteto kaszites projekten ....
jozsa.i Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2062
Ja!És nemismerem a ventillátorod teljesítményét, de figyelj oda, hogy állandó üzemben mennyire melegszik fel a motorja.Nehogy fokokat toljon a hőmérsékleten, mert ezt lehet, hogy az alapgéped nem tudja kompenzálni.Valamint ha az alján van a venti, hova teszed a vizestálcát?230 volt+víz...Nemigazán szerencsés összetétel...
jozsa.i Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2061
A hőmérsékletmérés nálad nem lesz egyszerű.Én belógatott könyökhőmérővel dolgoztam(3 db), de ezzel az a gond, hogy mire kinyitod az ajtót, kiveszed és leolvasod, addigra tizedeket esik.A lázmérő meg nem való semmire, mert azon a legmagasabb hőmérséklet rögzül, ami felfűtésnél magasabb lehet, mint az utána lecsökkenő tényleges.Javaslatom:úgy fúrd ki a szellőzőlyukakat a gépen, hogy azokon keresztül tudd mérni a hőfokot.Mivel teljesen egyenletes hőmérsékletet nem várhatsz, szerintem 37,5-38,1 fok közöttit lőj be úgy, hogy ezeket a szélső értékeket sehol se haladja meg.Szerintem.Másvalaki?Vélemény?
Előzmény: capricorn18 (2059)
r_józsi Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2060
Valóban nem rossz, de jövőre szeretnék rajta változtatni. Mint ahogy már korábban írtam vannak gyengéi a gépnek és annak kijavításával még talán növelni lehet a gép teljesítményét. A gép közepén és szélén mért hőmérséklet különbség volt hogy 1 teljes fok volt.
Egy olyan alapterületű dobozt fogok építeni ami megegyezik ennek a gépnek az aljával. Azt még nem tudom, hogy milyen magas legyen. Terveim szerint izzó fogja fűteni és szerintem számítógép ventilátor keringeti a levegőt.

Péter lenne néhány kérdésem.

Ha tételezzük fel a levegő keringetése jól működik akkor az izzó távolsága a tojástól mennyire lényeges? Mi az a minimális távolság ami elegendő és nem sok?
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2059
értelek!
Hát nem tuom mert az ajtó és a tálca között lesz 5 centi hézag végig meg a tálca mögött is végig hogy le tud-e menni a levegő meg gondoltam nem teszem teljesen sűrűre tojással hogy legyenek közötte rések
Előzmény: jozsa.i (2058)
jozsa.i Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2058
A levegő rétegződésére kell figyelned.Csinálnod kellene egy próbaméréssorozatot, mert a meleg levegő legfelül helyezkedik el, és lefelé fokozatosan hűl.Azt kell kiderítened, hogy a venti meg tudja-e normálisan forgatni a levegőt.Én anno pl gépből csináltam kétszintest, és csak akkor volt jó a hőfok, ha a felső rács közepén nem voltak tojások.(gondolom így tudott a levegő megfordulni...
Előzmény: capricorn18 (2057)
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2057
a ventilátor szerepét egy villanykájhában lévő hengerbentilátor adja. Azt hiszem igy hívják ez lesz a fagyó aljában
csak tudja majd keringtetni a levegőt.
ideálisan legalább 36,5-nek kellene lenni a belső hónek? vagy magasabbnak?
Előzmény: fapeter (2053)
fapeter Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2056

Szia, ez a gép vonatkozásában tényleg nem rossz!

Ha a gép-takarmányozás hatásfokára vagy kíváncsi, akkor a termékeny (megindult) tojásokat kell számolnod.

Ha a "kakasteljesítményeket" is beleveszed a számításba,

akkor jön a teljes mennyiség...

r_józsi Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2055
Sziasztok!
Véget ért a 3. számú keltetés :)
Alapjába véve én meg vagyok elégedve, ha a %-ok nem is a legjobbak. A keltetést 103db tojással kezdtem. Ez vegyes saját, cserélt, "bér" tojások voltak. Ha azt nézem, hogy 103 tojást raktam be és 46db csibe kelt az nem egy szép eredmény 45%. Ha a keltető teljesítésére vagyok kíváncsi és csak a termékeny tojásokat nézem akkor, a 103db tojásból terméketlennek bizonyult 47db maradt 56db ebből kikelt 46db akkor 82%.
Sajnos volt olyan tojás amit cserébe kaptam és 100% -ban terméketlen volt ..... nem mondok semmit. (ez nagyon lerontotta a végeredmény %-át)

Fajokra vetítve a következőképp alakult:

-törpe wyndotte: 14db tojásból 14 terméketlen. 0%
-brahma : 6db tojásból 6 terméketlen. 0%
-wyandotte: 10db tojásból 4 terméketlen 2db csibe lett. 20%
-magyar kendermagos: 40db tojásból 12 terméketlen 20db csibe lett. 52%
-orpington: 10db tojásból 4 terméketlen 6db csibe lett. 60%
-lakenvelder: 21db tojásból 5 terméketlen 15db csibe lett. 71%
-keverék (apósé bérbe keltettem): 2db tojásból 2db csibe lett. 100% :))

A következő keltetés is olyan keltetés lesz, hogy nem 100%-ban jók a feltételek, de tanulmányi keltetésnek jó lesz. :)
Pl.: Sajnos a tojásokat a meleg miatt nem tudom ideális helyen tárolni.
fapeter Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2054

Szia Papamaci!

Köszönöm kérdésed, a fürjkeltetö idöhiány miatt nem készült el, ezért a "nagy" keltetöben keltettem, keltetem a pici madarakat! :-D

A fürjkeltetö, azért lett volna jobb, mert maga a gép lényegesen kissebb lett volna a mostaninál.

így legalább a takarmányozás-csibenevelés témáról visszakanyarodunk

a topic eredeti témájához!

Előzmény: papamaci326 (2049)
fapeter Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2053

Szia!

Megfelelö légáramoltatás esetén a höeloszlás egyenletes lesz a keltetötérben,

a helyedben inkább erre koncentrálnék.

A keingtetett levegö intenzíven járja be a keltetöteret!

Előzmény: capricorn18 (2050)
gyula.uw Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2052
Helló sziasztok srácok ..
Megint bajban vagyok gyerekek a csirkéim megint rosszalkodnak egy párt napja elkezdtek megint sora le betegedni megint gubbasztanak nem esznek teljesen le gyengülnek ,a tolluk úgy ál mint egy dög kesejü é meg a székletük híg egészen sárgásbarna és egykető kicsit véres :-((
A napokba váltottam takarmányt eddig kaptak sanot most egy másik tápot kapnak egy kicsit olcsóbb és gondolom minőségre se a legjobb!!
Most adok nekik valami Methaxcsol oldatot ha jól olvastam le az üvegről a doki adta amikor elsőnek ugyan ez volt a probléma velük
Ha van valakinek valami örömmel fogadom:-((

Barbika25 Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2051
Szerintem a vitamin nem árt nekik mi Laktiferm M+ C -t adunk a vizükbe kb 3-4 hetes korukig de mindig !!!!!!
Előzmény: cicka77 (2043)
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2050
Üdv
Megint van egy kérdésem:, ha nem gond:)
Szóval megvan a fagyasztóm, és a tipp alapján amit kaptam és köszönöm, nem a fagyasztó teteját vágom ki a román keltetőbek, hanem a fagyasztó belsejében lesz egy sinen felül. Ebből jön a krdés, hogy megvan 4 kihúzható fiók azok is soneken és az a kérdésem, hogy az első fiók tojás kapja a legnagyobb hőt míg a 4. fiókban a tojások már nem is fognak hőt kapni? Vagy a térben eloszlik a meleg? Az aljába is van már ventilátor, még nincs beépítve, de megvan. Remélem érthetően írtam amit szerettem volna:) A választ előre is köszönöm!
papamaci326 Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2049
Apropó!
Fapeter!
Nem is írtál semmit a kis keltetőről, hogy sikerült? Csak annyit írtál hogy meg csinálod a következő fürj keltetésre. A kis fürjekről olvastam hogy meg vannak de a keltetőről nem. :-)))
Egy pici OFF. Mekkorára nőnek meg ezek a fürjek ? Mint egy kis galamb? A Kínait azt láttam már az nagyon pici. Gazdaságit csak képen láttam, de nem tudtam viszonyítani semmihez.
ON
kiralyetele Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2048

Kösz, megpróbálom. Jövő héten indítom újra a keltetőt, ha marad elég hely a gépben, feltöltöm fürjtojással 5-6 nappal később, de addig valahová tennem kell a fürjtojásokat is.

Most keltettem idén másodszor, próbaképpen betettem három fürjtojást néhány nappal később, a párom most hívott, hogy kikelt az egyik fürj is, tehát működhet a dolog. 

Lassan be kell ruháznom egy kisméretű hűtőbe, hogy nyáron össze tudjam gyűjteni a tojásokat keltetésre.

Előzmény: papamaci326 (2046)
csibecsősz Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2047
Olvasd el a (1797) hátha tudok segiteni.
Előzmény: cicka77 (2043)
papamaci326 Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2046
Szia!
Próbáld meg letenni a földre a spájzban.Szerintem ott nem lesz olyan meleg.
Előzmény: kiralyetele (2045)
kiralyetele Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2045

Az lenne a kérdésem, hogy ha nem egyidőben teszem be a fürjtojásokat a tyúktojásokhoz, akkor milyen módon tudom a tojásokat néhány napig 20 C-fok alatt tartani?

A hűtős megoldás nem jó, a +4 C-fok nem használ a tojásoknak,  a spejzünkben meg 20 C-fok felett van a hőmérséklet. Tartalék hűtőm nincs a tojások tárolására.

Igazából 5 napról lenne szó, ennyi napot kibírnak a tojások esetleg hűtés nélkül?

papamaci326 Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2044
Szia!
Igaz nem nekem szolt a kérdés, de hátha tudok segíteni én is.
A két Pc venti, szerintem kevés levegőt keringet a keltető térben.A külső csöves megoldással szerintem még le is hűl,(ha nincs megfelelően szigetelve).Ezt a külső csöves megoldást már az egyik topic társ elvetette,(képeket is rakott fel róla)
Tapasztalatom szerint legalább 2 db étermembránt kell össze tekerni hogy ne ingadozzon túl nagyot a hőmérséklet. Nálam az egyikben 2db van ott 0,5 a lengés,a másikban 3db ott csak 0,2 a lengés.Az első próbálkozásnál csak egy darab volt, ott bizony 0,8-1 fok volt a lengésem.
Előzmény: banya000000 (2041)
cicka77 Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2043
Sziasztok!

Koszonom a gratulaciokat :) Nagyon edesek mindannyian. De akadt egy pipikem, amelyiknek a laba olyan lett ma reggelre, mintha nem erezne :( Santit nagyon. Mi lehet a baja vajon? Tegnap meg semmit nem lattam rajta. Ejjel tortent vele valami. El voltak zarva, igy nem juthatott macskafele a kozelebe. A labujjait sem hajlitja, es kicsit oldalt-elore tartja a santa labat. Otletetek van valami erre? 2 naposak. Inditotapot kaptak, jolovitos vizet reggel, a delutani vizuk tiszta. Ma mar nem kaptak jolovitot a vizukbe.

Feltetelezem a jolovit nem okoz ilyen bajt.

Volt egy aprosagom a bujtataskor, amelyiknek beszorult a laba a racsba, de kesobb nem lattam egyiken sem, hogy santitana. Elkepzelheto, hogy o az es kesobb igy mutatkozik rajta? A baj, h elegge gubbaszt. Megmozgattam, csipogassal nem jelzett, hogy fajna neki.

Koszonettel:

Cic

UI: Koszonom, hogy betetted a kepeket minibe. :)

jozsa.i Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2042
Elnézést, talán nem említettem, de nem arcoskodni akartam, csak segíteni a kérdezőnek.Ezekszerint nem ez jött le.Én kérek elnézést.
Fácánok közül vadászfácánt tartottam(tartok), és 1993ban dolgoztam fácánnevelőben Eperjesen 6000 madárral, de sajnos akkor még nem volt digitális gép...
Tápkérdés:tuti jó a Purina, és lehet, hogy Szegeden több szakbolt is van, de nálunk vidéken más a helyzet. Van a Bábolnai indító 18% fehérjével nameg Árpád Agrár Rt 20szal, oszt pont.Oldd meg.Esetleg pulykatápot kunyerálhatsz ismerős pulykásoktól...
Gyógyszertémában:ahány állatorvos, annyi vélemény.Ha disznóért vett diploma, ha nem.És hol az egyik jön be, hol a másik.Tudomásom szerint a tápok coccidisztatikumokat tartalmaznak, ami egy ANTIBIOTIKUM.Tehát ha folyamatosan ezt eteted itt is kialakulhatnak rezisztens törzsek, amit lehet hogy csak a vén sz.r Neotesol fog tudni kipucolni.
Elnézést, de csak az bosszantott fel hogy a jószándékú hozzászólásom egyből le kellett barmolni, mert Te nem így csinálod.Az meg, hogy ki hányszor és mióta írogat be a fórumba, na az nem jelent semmit.
A végszó:Mindenki döntse el mit fogad meg.

Előzmény: Törölt nick (2027)
banya000000 Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2041
gyula.uw epitettem egy etermembranos 5 talcas keltetot de homerseklet beallitassal van egy kis kondom hogyan oldottad meg mennyi az elteres az also es felso talca kozott apara mar stimmel ket izzo afutes ket pc akeringteto kulsocsoves megoldassal ha tudsz adjalmar segitseget koszi elore is
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2040
ez is 4miliszer 4 mili pont.
Előzmény: vidékipupák (2039)
vidékipupák Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2039
Még annyit, hogy a kikelő csibék lába nehogy beszoruljon a rácsba, ezért olyan sűrű legyen, hogy ez ne forduljon elő. Lehet horganyzott hálót kapni, amit vakolat szűrésére szoktak használni, azon a lyukak kb 4x4 mm-esek, az biztosan jó és a legőkeringetést sem zavarja.
Előzmény: capricorn18 (2037)
vidékipupák Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2038

Őszintén gratulálok, nagyon jó eredmény a 90%!!!!  Biztosan jó a kakas!

Előzmény: cicka77 (2029)
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2037
üdv. igen néztem a rajzokat amiket küldtél. A rácsnak való vas rács le van festve. nincs megpattanva sehol rajta a festék.
Előzmény: vidékipupák (2035)
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2036
amelyik feketének a fején van fehér folt az kendermagos lesz:) Nagyon szép kispipik. Gratulálok
Előzmény: cicka77 (2031)
vidékipupák Creative Commons License 2009.05.23 0 0 2035
A vassal vigyázz, mert rozsdásodik, le kell lakkozni, festeni időjárásálló festékkel. A páratartalmat a párolgó vízfelület határozza meg, ezért azt javaslom, hogy a párologtatóedény alja ferde legyen, ezáltal a vízszint befolyásolja a felületet, tehát a páratartalmat, ezután már csak egy külső vízszintszabályozás kell, ami megoldható egy WC-tartály csapjával, ennél ugyanis állítani lehet, hogy milyen vízszint legyen a tartályban. Ha a külső tartály össze van kötve a belső ferde aljú tálcával, a vízszinttel szabályozni tudjuk a párolgó felületet, tehát a páratartalmat. Ha nem világos leskiccelem, de már egy vázlatot készítettem, nézd vissza. Jó építést!
Előzmény: capricorn18 (2030)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!