Keresés

Részletes keresés

Sycsa Creative Commons License 2007.05.19 0 0 4931
djuice Creative Commons License 2007.05.19 0 0 4930
Gondolom Marcus bácsi már nem fog engedni camera paparazzizni a színpadon? :)
Előzmény: tehtube (4925)
djuice Creative Commons License 2007.05.19 0 0 4929
Srácok! Tube mester!

Megtudtam, hogy az új talján keyB orgonák az amerikai Voce koppintása, vagyis a belső hangkeltő engine ua. csak megvették az amcsiktól.

Ki mit tud róla, mennyire lehet ennek hinni?
Ylex Creative Commons License 2007.05.19 0 0 4928
Vége lett ...hálla az égnek...Balázs Fecó műsorának Ruzsán (Szeged mellett) .Ha mást nem, hát legalább annyit megtudhattunk a műsor elején pár mondatban,hogy ők még megtanultak játszani , és élőben játszik ,bár a közönségnek ez kicsit túlzásként hatott ,látva a szinpadon őtet egyedül egy szál 5 oktávossal. Megtudhattuk azt is ,bevezető beszédéből ,hogy a vendéglátós zenészek minősithetetlenek hozzájuk képest. Érdekes volt ezt igy szinpadról hallani bevezetőként. Ez kicsit rosszul esett, de megnyugtatott az a gondolat ,mikor eszembe jutott egyik ismerősömmel korábban folytatott beszélgetésem  (nevét nem mondom.... az első betű Tra ,az utolsó mbi) , amiben úgy foglalt állást ,hogy sok jó zenészt ismer a vendéglátó iparból is. Ó , mik meg nem történhetnek , igaz Ruzsán volt,   az talán nem is hely egyesek szemében ,de akkor meg minek válalja el...A hangzás, -de kár hogy ennek az országnak csak mélysugárzókra telik ,bár az manapság nagydivat. Jó Nektek ,pestieknek oda talán jobban felhangolják a muzsikát.
Sycsa Creative Commons License 2007.05.19 0 0 4927
Szerintem a Hammond bass jobb lenne, megiscsak az az "igazi" ;))
Előzmény: tehtube (4925)
tehtube Creative Commons License 2007.05.19 0 0 4926

Roger Niznik Hammond trioquartetje nagyon szépen játszik. (gitár: Jake Langley) Bárcsak nálunk is lennének ilyen szüreti fesztiválok! Érdemes megnézni mind a három felvételt:

http://www.youtube.com/watch?v=Zat7L-ExZ2M

tehtube Creative Commons License 2007.05.19 0 0 4925

Szintén Hammondos koncertek mostanában:

Ma, 19-én, Bp. III. Geronimoban  Főnix, mintavételezett B3-mammal + Motion Sound

Május 20, Pecsa, Marcus Miller. Még nem tudom hogy AB3, vagy C3

Május 21, Debrecen, ugyanez.

Május 27 Táborfalva (Kecskemét közelében, motoros buli), Főnix. Szintén EMU+Motion Sound, de Hammond trió lesz a basszer távolmaradása miatt. (hogy a basszusra Fender jazzbass mintákat, vagy a standard Hammond basst alkalmazom, az első számokban kiderül :-)

LittleBig Creative Commons License 2007.05.18 0 0 4924
Elkövetkező hammondos koncertjeink :

május 30. TrioQuartet: Rézmál 21.00
május 27. LFZE Jazz tanszak diploma koncertje: Művészetek Palotája 18.00

egyéb: http://premecz.atw.hu
LittleBig Creative Commons License 2007.05.18 0 0 4923
A mély hangszóróm sajnos egy Celestion KT150, amire 150 watt zenei teljesítményt hazudtak. Ehhez képest egy jó kontra c-dúr akkord lefogásával olyan hangot lehet belőle kicsikarni, mint egy kávédarálóból. Szóval az tuti csere. A szivacsozás jó ötlet.
Előzmény: trambi (4920)
trambi Creative Commons License 2007.05.18 0 0 4922

Az USA rendszerü leslikben levő spirál rugó azért is volt, mert "rásegitett" a gravitációnak, ennyi különbség volt igazán az alsó és a felső motorok között,

mivel a felső állóba alul volt a kis  rugó a  másodmotor forgórésze alatt, mig az alsó "fejenállóban " felül van. Az olasz rendszerü "lemezjátszós" rendszerü motoroknál

a két motornak a forgórésze nem elönyős ha  tengely irányban lóg ,a természet gyógyászok szerint sem    

Előzmény: tehtube (4921)
tehtube Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4921

Esetleg egy pici spirálrugót betenni a forgórész alá? Tényleg picit. A kis/lassú lezlimotoroknál is van egy ilyen rugó, mert ha kimegy belőlük az áram, az löki el a gumi dörzskeréktől.

A 142-esemben nem volt az igazi ami benne volt, aztán magam hajtottam egyet. Nem szép, kellett is próbálkoznom a rugó erejével, de működik.

Előzmény: LittleBig (4918)
trambi Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4920

Aha ,milyen mély  hangszorót is raktál bele?, eminence mit is ? A specifikációjában megadják a saját rezonanciáját a hangszorónak mennyi is az?. És csillapitani is lehet a dobozt,szivaccsal, filccel stb és akkor nem fog rezonálni a tengely. Gondolom valami drasztikus kűlsö erősitővel küldöd meg. Ilyet már én is játszottam, Marshall

JCM 800-al megküldött 145 ös láda szét akart esni, JBL superbassal ,és tözeg gyapot

csillapitással viszont élmény számba ment.  

Előzmény: LittleBig (4918)
RókaMóka Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4919
OFF:
Nagyon jól értetek a "régebbi" hangos eszközökhöz... :)

Manapság feltűntek az elektronikai áruházak polcain újra a bakelit (vinyl) lemezjátszók. Az a kérdésem, hogy ezek mennyire jók? Mennyire barmolják szét a lemezt? Egy avatottabb ismerősöm szerint az S alakú karok jók, elliptikus tűvel, stb... Legalábbis régen azok voltak a jók, de mi a helyzet a maiakkal? Már egy ideje tervezem, hogy beszerzek én is egy nagylemez játszót, ezekkel érdemes próbálkoznom?
LittleBig Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4918
A motorok érdekelnének, kereslek emailben hamarost. A gumikkal nem érzek bajt, a rotorok tengelyeit meg zsíroztam. A gond a következő (elég speciális, ez az a pont amikor az ember haja erősen el kezd hullani): Pont amikor ott voltál a stúdióban, akkor cseréltem ki a mélynyomót 15-ösre. Az rendben is muzsikál, de a legmélyebb C hang leütésekor az alsó lassú motor tengelye olyan hangosan berezonál, hogy még! Elvittem ilyen motor szakértő mechanikushoz a cuccot, azt mondta, hogy ezen nem lehet segíteni. De azért valamit mégiscsak kéne tenni vele! Ráadásul nem oldalirányban van kikopva, a csapágynak semmi baja, csak a tengely hosszanti játéka miatt verődik. De a többi motor nem csinálja, csak a lassú.

ötletek?
Előzmény: trambi (4912)
LittleBig Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4917
Cool! Nekem egy vibrátó gomb kellene! Kinek van egy fölöslegben??

Matyooo
Előzmény: tehtube (4915)
Sycsa Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4916
Jon Lord azert is nagyon jo, mert sose jatszik egy szolot ketszer, barmilyen inspiralatlan is volt, mindig valtoztatott valamit. Ez Don Aireyrol nem mondhato el :/.
Ez egy viszonylag friss felvetel, raadasul elegge inspiralt is.http://www.youtube.com/watch?v=aSR7SWfHN-8
tehtube Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4915

"Lomtalanítok" Feladtam hirdetést, itt is közzéteszem:

- Eladó 2db félhold Leslie kapcsoló, újszerű állapotú bakelit, háromállású kapcsolóval. 22e/db
- Eladó Hammond A0-10 előerősítő (B2, C2, Rt2)25e
- Eladó Hammond A0-35 csöves rugószengetős végerősítő. 230V-os, csövekkel, Gibbs zengetőtaggal. 32e
- Tranyós rászerelt erősítős rugószengető egység Gibbs zengetőtaggal 20e Bármely digitális klón zengetőtuningjához!
- Nagyon szép, különleges, Yamaha digizongora állvány. 16e
- Könnyű, háromemeletes, létraszerű billentyűállvány (1-2 csavar pótlandó) 8e
- Hammond ABC console-hoz mechanikus string bass és celesta effekt. 5e
- 9-9 és 5-6 érintkezős Amphenol dugós lesliekábelek 825-höz, 760-hoz, 710-hez, 122-höz. 8m 10e/db
- Leslie rotosonic forgó dob a beépített hanxóróval, tengellyel, éxíjtárcsával. 5e
- Hammond M3-hoz extra gyári hátlap. 18e
- Szép állapotú, eredeti réselt faszekrényes, 145-ös leslie a csöves 147-es erősítővel. 355e
- Swell pedál Hammond A100, B3, C3, Rt3 console típusokhoz. Korai, legnagyobb. 10e

Cserébe A0-28-at, 15" 16 ohmos Leslie mély-et, belső scsi zip drive-ot, Dynacord CLS/SL leslie effektet, 5 oktávos midi mastert tudok beszámítani.
20 347 9517, 1 200 0606

dombi39 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4914
OK. Várom a képeket. Köszi.
Előzmény: trambi (4912)
trambi Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4913
Ja és Hegyi Úr találtam egy fadobrotros, motoros,hangszorót, és van egy láda is hozzá, ha érdekel irjál ,mert a cimed valahova elkeveredett, és küldök képet róla. 
Előzmény: hvik (4905)
trambi Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4912

Megvan  a Vk7 is és a E100 is, küldök képeket, a drawbarokról. Prermecz úr kérem

van két darab olasz motorom , kipróbálhatók, de tessen megtekinteni  hogy a motorok felfüggesztő gumik nincsenek é megkeményedve, mert azoktól is tud hangos lenni a az egész szerkezet Az alacsony fordulatú nagy áttételezésnél mind egy kicsit hangosabb genetikailag.  A tengelyeket a dobnál, és a felső rotornál szoktad néha olajozni, szilikon zsirozni ? mert attól is lehet hangos ha szorulása van .

Előzmény: dombi39 (4910)
LittleBig Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4911
Sziasztok!

Keresek az európai leslie-khez való motoregységet. Arra az olasz motorblokkra gondolok, ami az Allsound, a Dynacord, a Solton stb. leslie-kben található. Csak jó állapotú, zajtalan darab érdekelne.

Matyi
dombi39 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4910

Köszi! Teljesen mindegy melyik típus!!!! Akár több darab is lehet.

Megvan még a VK-7-es és az E100-asod?

Előzmény: trambi (4909)
trambi Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4909
Szia melyik tipushoz keresed? mert van akár 18 darab is ...
Előzmény: dombi39 (4908)
dombi39 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4908

Kedves Mindenki!

Szükségem lenne egy-egy barna illetve fehér drawbar-ra.

Akinek esetleg lenne, dobjon meg vele. Biztosan meg tudunk róla állapodni.

Köszönöm a segítséget előrei is.

tehtube Creative Commons License 2007.05.15 0 0 4907

Egy szellős orgonabelső. Minék áz á sák villánykörte beléje?

Ez egy próba, de úgyláccik ismét müxik.

tehtube Creative Commons License 2007.05.15 0 0 4906

Egy nagyon jó orgonista:

Gene Ludvig

http://www.geneludwig.com/

Már az indítózene is kíváló.

mintha megjavult volna a fórumfelület

hvik Creative Commons License 2007.05.15 0 0 4905

Üdv!

Érdekelne olyan eladó Lezli, ami a későbbi spinetekben van, a kis dob motorral, hangszóró nem is lényeges. hvikk@freemail.hu, ha valaki tud segíteni. Üdv

ozjo Creative Commons License 2007.05.14 0 0 4904
Gratulálok én is, nagyon jó ahogyan játszol Más: reggel már be sem engedett a fórum, csak a fejléc látszott, a böngésző azt mondta kész. Mi lesz a fórummal? Kép az változatlanul nem megy!
Előzmény: tehtube (4901)
dombi39 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 4903
Kedves Kollégák, Mindenki! Sikerült a múlt héten Londonban megvennem Dávid Bennett Cohen: Blues & Rock Techniques for Hammond Organ DVD-jét. Szívesen "...kölcsön..." adom bárkinek, a fájdalom annyi, hogy el kellene jönni érte. Ha valakit érdekel írjon a mail-emre, küldjön akár telefonszámot és egyeztetünk időpontot. Más: tényleg valami gond van evvel a fórummal... Dupla ablak, nem megy a kiemelés, stb...
tehtube Creative Commons License 2007.05.14 0 0 4902
Pár Hammondos ajánlat:................................. Máj 19 szombat, Bp. III ker Geronimo - a Főnix-szel játszom. Cucc a bemintázott B3, Motion Sound. Máj 20 vasárnap Petőfi Csarnok, 21 hétfő Debrecen, Marcus Miller Band. Hammond B3-at fognak használni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!