Hát... Fecónak volt egy szűk jó éve 1972 áprilistól 1973 áprilisig. Aztán volt még 3 1977-1980-ig, ámbár annak a felét kitették a Taurusos számok. A Taurus meg minden legendagyártás nélkül maga miatt is meghalt, mert nem volt elég eredeti. Jó volt, meg igazából az volt a jó hogy végre lett egy Magyar Deep Purple. Számomra Fecó kissé hiteltelen mert a dögös számai mellett jelentősen túlsúlyban vannak az életművében a szirupos slágerei. Ez már a Taurusban is felfedezhető -Hazafelé- .
Talán a Somos Taurus és a '79-es első Korál lemez és annak koncertanyaga a maradéktalanul elfogadható összeállítás. Kedvencem a '78-as Láng MH-ban felvett M Rádiós anyag, ami a P Mobillal nagyjából azonos időben készülhetett. Abból a P Mobilból legenda lett, mert egyszer leadták, meg kiadták cd-n, ebből a Korálból meg nem lett semmi. Sajnos minden számba bekerült egy olyan kisebb baki ami alapján Fecó szerintem nem engedhette ki a hallgatóságnak. Szerintem ennyi teljesen beleférne, a felvétel amúgy tökéletes minőségű.
(kissé off: Radics B a könyvben: azért kezdett gitározni mert látta, hallotta Zoránt a színpadon)
Fecó maga is vendéglátózott külföldön...ezt elfelejtette? Vagy egy királyi, m1 tv-s beszélgetésben hazudott? Akkoriban azt mondta, hogy ezen minden zenésznek át kell esni, és nem pejoratíve' értette... ;) Fecó, Fecó... (hozzáteszem, hogy én is nagyon kedvelem, ha lódított, ha nem...)
Hogy egy haveromat idézzem: "Előbb utóbb mindenki vendéglátózni fog...." :)
Én egyelőre a megélhetés más formáját választom. Jó volt a Spock's koncert, majd teszek fel képeket.
Ozjo ! Az egészben az a szomorú, hogy a műsor előtt a technikusok már beállitották a hangositást csak mikor Fecó felment a szinpadra , kiprobálta és elállitatta. Eszembe juttatja a régi időket ,mikor még bulikon gitároztam ...néha volt ,aki elkérte és azzal kezdte a tudóska ,hogy mindjárt elhangolta ,bár előtte géppel beállitottam. Utána a csodapók félórát gitározott hamisan , --hát itt is Feró magával babrált ki--.
Én is gratulálok a mesternek. Továbbfejlesztette az ún. molnár-kocsit. Az áráról tudni valamit? Illetve ha valakinek lenne ötlete a LÉPCSŐK legyőzésére... Na azt igazán tudnám értékelni.
No és egy kis termékbemutató. Magyar Termék , itt készül Budapesten ez a Hammond orgona trógeroló készség. Aki hurcibálja a hangszerét, vagy csak lakásban szeretne menni egy kört annak ideális. Érdeklödés esetén a készitő nevét cimét emilben
Nekem volt egy Olasz ismerösöm az Mercedes mániás volt, a kulcstartó,a nyaklánc után, a zokniján, és az alsónadrágján /ezt hál istennek nem volt szerencsém látni/
A Mamut 1 kb. 2. emeletén vannak trikósok. Elég csak a képet elvinni nekik digitális formában, aztán választani egy trikót, majd ott helyben elkészítik. Egész normális áron. Már soxor gondoltam rá, valamikor megejtem.
Persze meggondolnám a színes, vagy csíkos Hammond feliratot, mert amikor azt használták, komoly Hammondot már nem gyártottak.
Én gyártottam magamnak egy fekete és egy fehér verziót tintasugaras nyomtatóval. Bizonyára tudjátok, lehet kapni A4méretű, nyomtatás után felvasalható anyagot. Egyelőre bírja, csak van néhány fortélya a dolognak.
Bocsi, ha már erről tudtok.
Külön fajta alapanyag kell a fehér, és külön a fekete pólóhoz. Én mind a kettőt kipróbáltam
Szerintem ez úgy van, mint bármely "szakmában", hogy kóklerek jelentik ki magukról, hogy hangmérnökök, hogy operatőrök, stb. Aki le tudja kezelni az elektronikát, az azt hiszi magáról ért a mögötte megbúvó szakmához is. Én tanultam több félév akusztikát a Műegyetemen, mégsem nevezném magam hangmérnöknek. Van egy hangosító ismerősöm, aki olyan bátorsággal elvállal nagy rendezvényeket mindenféle komolyabb háttértudás nélkül. Ebből származnak a gondok. Ha valaki veszi a fáradságot és elméletileg is képzi magát az ma már bámulandó.
Persze a politika is ezt támogatja, képezd át magad félév alatt akármivé. Én kikérem az összes szakma nevében, hogy aki több évtizedet szentelt a szakmájának, azt egy féléves tudatlannal egy kalap alá vegyék. Ez a szakmák megcsúfolása.
Én meg gratulálok az "uj" hangszereidhez, ezért irtam neked anno ,hogy soha ne mond hogy soha. Misihez pedig hát kell Hit, Remény, Fedezet, és a negyedik dimenzió, vagyis idő. Más a drawbarral kapcsolatban megpróbálok szerezni két müanyagot, a kulcstartodhoz, nem kéne szétszedni a komplettet. Hammond feliratos trikot viszont csinálnak....
Kollégák! Én még emlékszem olyan időkre, amikor az igazi basszus hangzást valahogy mellőzték! Baromira felerősítették a dobokat, összevissza torzították a gitárokat (még a ritmusgitárt is). Azt sem volt az igazi. Kevés volt a jól handszerelt szám és a jól hangszerelt együttes. Sokáig gondolkodtam azon is, hogy miért van az hogy a Benkó Dixieland, vagy Pege mester egy-egy szál bőgővel jobb basszust csinál mint mások erősítővel meg hazngszerrel. A szinti-pop szörnyű korszakáról meg ne is beszéljünk.
Más: én is vendéglátóztam (pardon: lakodalmaztam), mert kellett a pénz. És bizony nagyon sok profival találkoztam ilyen helyeken, akik bármit el tudtam játszani, nagyon színvonalasan. Ugyan nem jártak Zeneakadémiára, még a szolfézst sem biztos, hogy jól ismerték, meg nem is volt afférjuk a Hanglemezgyártóval. Nem eggyel játszottam együtt akik aztán kaptak egy-egy névjegyet és már nem is élnek Magyarországon. Biztos rossz lehet nekik.
István úr ne tessen bánkodni, nem csak vidéken "tisztelik" meg a hallgatot hangos de igen rossz hangositással hanem székes fövárosunkban is . Az uj digitális hangerösitök "müködési elve" , amennyi feszültséget küldesz be annyi watt teljesitményt nyersz ki belőle. igy a 2-3 kw sorba füzött erösitöláncból akármennyi teljesitményt is hangosithatsz ki. Az uj profi mélyhangszórók is ehhez idomulván
100-200w alatt meg sem szólalnak. Ezért hajtják ki állat módón.Ezeket a rendszereket szabadtérre tervezték, és ott is inkább stadion méretre, ezek zárt teremben elviselhetetlenek, vagy én öregedtem meg. A zenekarok meg hogy zene helyett, miért "kinyilatkoznak" az rejtély elöttem. Szóval konkluzió, nem ártana ha ujra divatba jönne a loudness kapcsoló a hangositásban, és talán egypár emberre is felszerelhető lenne.....
A Key-B megegyezne a Diversikkel? Más hangot hallottam a felvételeken.
Mindnesetre a Key-B drága, nehéz, így nem lesz sok keresnivalója a piacon.
Sajna nem tudtam elmenni a Geronimós koncertemre mert Misivel összeraktunk egy C3-ast. Hogy legyen min játszani MM-nek. De10-től 05-ig egyfolytában. Totál 230V-os renszer lett 3db 117-es trafóval, profi kimenetekkel, 6-os lezlkikábellel mely tartalmazza a szimmetrikus jelet, tápfeszt és vezérlést. A 145-ös lacika szimmetrizálva lett 142-re. Brutál hangos lett irgalmatlan basszussal. Az orgona kapott egy szokatlan külsőséget, pontnyi kék led jelzi az üzemet jobboldalt :-)
Azthiszem ezt az enyémen is alkalmazom, nagyon látványos, kúúúl :-)