Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2007.05.22 0 0 4961

Hát... Fecónak volt egy szűk jó éve 1972 áprilistól 1973 áprilisig. Aztán volt még 3 1977-1980-ig, ámbár annak a felét kitették a Taurusos számok. A Taurus meg minden legendagyártás nélkül maga miatt is meghalt, mert nem volt elég eredeti. Jó volt, meg igazából az volt a jó hogy végre lett egy Magyar Deep Purple. Számomra Fecó kissé hiteltelen mert a dögös számai mellett jelentősen túlsúlyban vannak az életművében a szirupos slágerei. Ez már a Taurusban is felfedezhető -Hazafelé- .

Talán a Somos Taurus és a '79-es első Korál lemez és annak koncertanyaga a maradéktalanul elfogadható összeállítás. Kedvencem a '78-as Láng MH-ban felvett M Rádiós anyag, ami a P Mobillal nagyjából azonos időben készülhetett. Abból a P Mobilból legenda lett, mert egyszer leadták, meg kiadták cd-n, ebből a Korálból meg nem lett semmi. Sajnos minden számba bekerült egy olyan kisebb baki ami alapján Fecó szerintem nem engedhette ki a hallgatóságnak. Szerintem ennyi teljesen beleférne, a felvétel amúgy tökéletes minőségű.

(kissé off: Radics B a könyvben: azért kezdett gitározni mert látta, hallotta Zoránt a színpadon)

Előzmény: okumoto (4960)
okumoto Creative Commons License 2007.05.22 0 0 4960

Fecó maga is vendéglátózott külföldön...ezt elfelejtette? Vagy egy királyi, m1 tv-s beszélgetésben hazudott? Akkoriban azt mondta, hogy ezen minden zenésznek át kell esni, és nem pejoratíve' értette... ;) Fecó, Fecó... (hozzáteszem, hogy én is nagyon kedvelem, ha lódított, ha nem...)

Hogy egy haveromat idézzem: "Előbb utóbb mindenki vendéglátózni fog...." :)

Én egyelőre a megélhetés más formáját választom. Jó volt a Spock's koncert, majd teszek fel képeket.

ozjo Creative Commons License 2007.05.22 0 0 4959

Elkeserítő. Én nagyon szerettem a Fecó dolgait, különösen a Tauruszos korszakot

Fogjuk rá az életkorra?

Előzmény: Ylex (4957)
dombi39 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 4958
Skacok! LESLIE póló-terve nincs valakinek. Valaki ügyes nem akar ilyent tervezni?
Előzmény: leslie122 (4954)
Ylex Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4957
Ozjo !   Az egészben az a szomorú, hogy a műsor előtt a technikusok már beállitották a hangositást csak mikor Fecó felment a szinpadra , kiprobálta és elállitatta. Eszembe juttatja a régi időket ,mikor még bulikon gitároztam ...néha volt ,aki elkérte és azzal kezdte a tudóska ,hogy mindjárt elhangolta ,bár előtte géppel beállitottam. Utána a csodapók félórát gitározott hamisan , --hát itt is Feró magával babrált ki--.
Előzmény: ozjo (4938)
Ylex Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4956

Köszönöm  a vigasztalást ,már majd csak kiheverem a koncert bosszúságát , minden esetre az embernek visszhozza az ilyesmi az önbizalmát.    

ozjo Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4955
OK! reggel küldöm, mert a céges gépemen van
Előzmény: leslie122 (4954)
leslie122 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4954
Szia ozjo! Nekem nagyon tetszettek a poló terveid, ha nem gond el tudnád küldeni a triton@vipmail.hu -ra? Köszi!
Előzmény: ozjo (4942)
trambi Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4953

Lord az yc 45 d-n  van egy filc alatt a kézzel riogatható drót amivel madárfütty meg egypár effekt   csalható elő, az kb 3 oktávon kelt hangokat ?

Most nálam is állomásozik egy ilyen szerkezet és ledöbbentöen jó ...

Nem véltlen a 70 es években 3 ezer dollár volt az uj ára. Annyi mint egy e100

Előzmény: jon lord (4834)
dombi39 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4952
Én is gratulálok a mesternek. Továbbfejlesztette az ún. molnár-kocsit. Az áráról tudni valamit? Illetve ha valakinek lenne ötlete a LÉPCSŐK legyőzésére... Na azt igazán tudnám értékelni.
ozjo Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4951
Mail ment!
Előzmény: dombi39 (4948)
tehtube Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4950

Úgy néz ki hogy jobb mint egy eredeti ez a hogyan kerekesítsük a Hammondot alkalmatosság. Gratula a mesternek.

Előzmény: trambi (4949)
trambi Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4949

No és egy kis termékbemutató. Magyar Termék , itt készül Budapesten ez a Hammond orgona trógeroló készség. Aki hurcibálja a hangszerét, vagy csak lakásban szeretne menni egy kört annak ideális. Érdeklödés esetén a készitő nevét cimét emilben

dombi39 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4948
Igen!!
Előzmény: ozjo (4947)
ozjo Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4947

A képekre gondolsz?

Előzmény: dombi39 (4945)
ozjo Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4946
Csak úgy mellesleg, én is megkérdeztem és tényleg nem drága, de mindenhol az ilyen egyedi eseteket a tintasugaras rávasalós módszerrel csinálják.
Előzmény: tehtube (4943)
dombi39 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4945
El tudnád küldeni valahogy? Majd megegyezünk róla.
Előzmény: ozjo (4942)
trambi Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4944

Nekem volt egy Olasz ismerösöm az Mercedes mániás volt, a kulcstartó,a  nyaklánc után, a zokniján, és az alsónadrágján /ezt hál istennek nem volt szerencsém látni/

is ott viritott a "merdzsó csillag"...

Előzmény: tehtube (4943)
tehtube Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4943

A Mamut 1 kb. 2. emeletén vannak trikósok. Elég csak a képet elvinni nekik digitális formában, aztán választani egy trikót, majd ott helyben elkészítik. Egész normális áron. Már soxor gondoltam rá, valamikor megejtem.

Persze meggondolnám a színes, vagy csíkos Hammond feliratot, mert amikor azt használták, komoly Hammondot már nem gyártottak.

Előzmény: dombi39 (4941)
ozjo Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4942

Én gyártottam magamnak egy fekete és egy fehér verziót tintasugaras nyomtatóval. Bizonyára tudjátok, lehet kapni A4méretű, nyomtatás után felvasalható anyagot. Egyelőre bírja, csak van néhány fortélya a dolognak.

Bocsi, ha már erről tudtok.

Külön fajta alapanyag kell a fehér, és külön a fekete pólóhoz. Én mind a kettőt kipróbáltam

Előzmény: dombi39 (4941)
dombi39 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4941
Bocs, de lefelejtettem vagyis hülyén kattintottam: hool csinálnak Hammond-os trikót? Az Ebay-en?
Előzmény: trambi (4937)
dombi39 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4940
Részletesen magán email-ben!
dombi39 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4939

Köszi. Köszi. Köszi!

ozjo Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4938

Szerintem ez úgy van, mint bármely "szakmában", hogy kóklerek jelentik ki magukról, hogy hangmérnökök, hogy operatőrök, stb. Aki le tudja kezelni az elektronikát, az azt hiszi magáról ért a mögötte megbúvó szakmához is. Én tanultam több félév akusztikát a Műegyetemen, mégsem nevezném magam hangmérnöknek. Van egy hangosító ismerősöm, aki olyan bátorsággal elvállal nagy rendezvényeket mindenféle komolyabb háttértudás nélkül. Ebből származnak a gondok. Ha valaki veszi a fáradságot és elméletileg is képzi magát az ma már bámulandó.

Persze a politika is ezt támogatja, képezd át magad félév alatt akármivé. Én kikérem az összes szakma nevében, hogy aki több évtizedet szentelt a szakmájának, azt egy féléves tudatlannal egy kalap alá vegyék. Ez a szakmák megcsúfolása.

Előzmény: trambi (4933)
trambi Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4937

Én meg gratulálok az "uj" hangszereidhez, ezért irtam neked anno ,hogy soha ne mond hogy soha. Misihez pedig hát kell    Hit, Remény, Fedezet, és a negyedik dimenzió, vagyis  idő. Más a drawbarral kapcsolatban megpróbálok szerezni két müanyagot, a kulcstartodhoz, nem kéne  szétszedni a komplettet. Hammond feliratos trikot viszont csinálnak....

Előzmény: dombi39 (4935)
dombi39 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4936

Kollégák! Én még emlékszem olyan időkre, amikor az igazi basszus hangzást valahogy mellőzték! Baromira felerősítették a dobokat, összevissza torzították a gitárokat (még a ritmusgitárt is). Azt sem volt az igazi. Kevés volt a jól handszerelt szám és a jól hangszerelt együttes. Sokáig gondolkodtam azon is, hogy miért van az hogy a Benkó Dixieland, vagy Pege mester egy-egy szál bőgővel jobb basszust csinál mint mások erősítővel meg hazngszerrel. A szinti-pop szörnyű korszakáról meg ne is beszéljünk.

Más: én is vendéglátóztam (pardon: lakodalmaztam), mert kellett a pénz. És bizony nagyon sok profival találkoztam ilyen helyeken, akik bármit el tudtam játszani, nagyon színvonalasan. Ugyan nem jártak Zeneakadémiára, még a szolfézst sem biztos, hogy jól ismerték, meg nem is volt afférjuk a Hanglemezgyártóval. Nem eggyel játszottam együtt akik aztán kaptak egy-egy névjegyet és már nem is élnek Magyarországon. Biztos rossz lehet nekik.

Előzmény: Ylex (4928)
dombi39 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4935

Maximálisan egyetértek veled Trambi!

Ismét nagy voltál.

Előzmény: trambi (4933)
dombi39 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4934

Ugye, ugye, Misi, Misi. Mit tesz egy kis komolyan való odafigyelés.

Én is ezt kívántam volna.... Meg némi pluszt...

Előzmény: tehtube (4932)
trambi Creative Commons License 2007.05.21 0 0 4933

István úr ne tessen bánkodni,  nem csak vidéken "tisztelik" meg a  hallgatot hangos de igen rossz hangositással hanem székes fövárosunkban is . Az uj digitális hangerösitök "müködési elve" , amennyi feszültséget küldesz be annyi watt teljesitményt nyersz ki belőle. igy a 2-3 kw sorba füzött erösitöláncból akármennyi teljesitményt is hangosithatsz ki. Az uj profi mélyhangszórók is ehhez idomulván

100-200w alatt meg sem szólalnak. Ezért hajtják ki állat módón.Ezeket a rendszereket szabadtérre tervezték, és ott is inkább stadion méretre, ezek zárt teremben elviselhetetlenek, vagy én öregedtem meg. A zenekarok meg hogy zene helyett, miért "kinyilatkoznak" az rejtély elöttem. Szóval konkluzió, nem ártana ha ujra divatba jönne a loudness kapcsoló a hangositásban, és talán egypár emberre is felszerelhető lenne..... 

Előzmény: Ylex (4928)
tehtube Creative Commons License 2007.05.20 0 0 4932

A Key-B megegyezne a Diversikkel? Más hangot hallottam a felvételeken.

Mindnesetre a Key-B drága, nehéz, így nem lesz sok keresnivalója a piacon.

Sajna nem tudtam elmenni a Geronimós koncertemre mert Misivel összeraktunk egy C3-ast. Hogy legyen min játszani MM-nek. De10-től 05-ig egyfolytában. Totál 230V-os renszer lett 3db 117-es trafóval, profi kimenetekkel, 6-os lezlkikábellel mely tartalmazza a szimmetrikus jelet, tápfeszt és vezérlést. A 145-ös lacika szimmetrizálva lett 142-re. Brutál hangos lett irgalmatlan basszussal. Az orgona kapott egy szokatlan külsőséget, pontnyi kék led jelzi az üzemet jobboldalt :-)

Azthiszem ezt az enyémen is alkalmazom, nagyon látványos, kúúúl :-)

Előzmény: djuice (4929)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!