Tisztelt Lakótársak! D épületi lakó vagyok, régóta figyelem a fórumot . Kérdésem az lenne , tud-e Valaki arról hogy az épületekre A,B,C,D van-e biztosítás kötve? Máshol ez úgy torténik hogy az épületre kötnek egy közös épületbiztosítást,/ingatlan/ ami tartalmazza az épületbiztosítást, üvegkárt, vízkárt, viharkárt ,felelősségbiztosítást ,stb. Ennek az árát a közös költségbe beépítik. A mi fizetnivalónkba benne van ez a tétel? A lakások külön köthetnek/ ingóságra/ biztosítást betörés, tűz,felelősség ,baleset stb . Ezekben az épületekben ez hogy alakul? Köszi a választ!
Ha "megnyugtat" az én/mi folyosómon /kon sem jobb a helyzet, ott egy egész járműpark van, még szerencse, hogy csak távolról röhögök a szegény ott lakókon, mert ha ott kéne minden nap botorkálnom, biztos kihajintanám az egész lomot!l
1. A "C" lépcsőházra kitették, hogy Hamzsabági út 38-40. Ezek szerint ez a lépcsőház címe? Én minden létező helyen (vízművek, elmű...) a Bartók Béla út 98-102-t adtam meg, mivel korábban ezt a címet adta meg a közösk. Lehet ebből bármi probléma a jövőben?
2. Korábban volt kezdeményezés a Digi TV kiépítésére. Sikerült elérni, hogy Digi TV-től rendeljünk szolgáltatást?
Szeretnék tanácsot kérni, mit tudnátok javasolni arra a problémára, ha az ember nem akar összeveszni a szomszédjával, de megszerete megoldani egy problémát!
Minden nap úgy kell beosonnom a lakásomba, mivel tárolónak nézik a folyosót a szomszédaim! Eddig csak be nem szerelt bútorlapok, szemét (több napos) volt a folyosón, de ráadásul most már egy bicikli is itt van! Nincs erre szabály, hogy mit lehet és nem tárolni a folyosón?Kinek lehet szólni? Másnak nincs ilyen tapasztalata, problémája???
Szia a kérdésedre válaszom, hogy a mai napig nálam is van ilyen, hogy gyengébben megy a fűtés .... sztem ez a gáz minőségétől függ .... de én is inkább javaslom hogy keresd fel a gondnokot !
Sziasztok, a mi nap láttam a csodás tábláinkat ... sztem ez egy kicsit túlzás, hogy ennyire sztárolják magukat... a táblákat jól megtudják csinálni... bezzeg az elszámolásokat (kíváncsi vagyok ki rakta ki):D
Egyben ma eléggé meglepődtem mikor ma jöttem hazafelé és a két biztonsági őr megállított, és kérték mondjam meg a parkoló kódszámomat... csak gratulálni tudok, hogy ezt is elkezdték nézni ... így legalább talán megszabadulunk a sok ingyen élőtől ...
Anno én is tapasztaltam ilyesmit. Fűtés nélkül kb. 18 fok volt. Az első hetekben alig lehetett megérezni a fűtést, mert előbb a falakat kellett felfűteni. A folyosó melletti fal ráadásul nincs szigetelve. A kazán elvileg légteleníti a rendszert, bár elképzelhető, hogy levegős a radiátor. Az oldalán van egy szelep, azt kicsit kitekerve ki lehet engedni a levegőt. Az alján van még elvileg egy másik rejtett szelep is a csatlakozásban, ezt már bonyolultabb állítani. A kazán úgy van beállítva, hogy a lakásban kb. 23 fok legyen.
Egy fontos kérdésem lenne hozzátok. Lassan beköltöznék a lakásomba (D lépcsőház 108), emiatt 3 napja felmentem és tökig feltekertem a fűtést, mert elég hűvös volt odabent. Azóta kicsit melegebb lett, de nem az a meleg, amit az ember elvár ilyen fűtés és szigetelés mellett. A radiátor kicsit forró, de nem vészesen. Normális ez? Szerintem ez nem teljesen kóser. Van esetleg valakinek tapsztalata ez ügyben? Nem azt mondom, hogy hideg van a lakásban, de este jól be kell takarózni, ami szerintem nem normális. Valami gáz lehet a fűtésemmel... Aki a D-ben lakik tapasztalt hasonlót?
Bizony,bizony a fórumon/garázsban/kimondtátok,nincs még mindíg mindenhez hozzáférése az SZVB-nek,sajnos!Csakhogy ezt gondosan kommunikálni kéne a ház összes lakójának,hogy ne az SZVB-t hibáztassák,esetleg többen segítsék a munkát,és egységesebb legyen a lakóközösség.
solyom7561-nek!!! Ez a fórum civilizált emberek fóruma. Ha te valakivel nem vagy egy véleményen, attól még nem kell lebunkózni. Ezzel csak megadat minősíted, hogy mekkora paraszt vagy!!! Ha továbbra is ilyen stílusban lenne véleményed, akkor válassz egy másik fórumot magadnak- minket hagyj békén!!! Köszi, GJ
Ha már nyomozgatunk érdemes elolvasni solyom 640-es hozzászólását!Ha nem ő gondnok akkor viszont valaki a kk-tól.:)))))Szinte az összes írása a kk propagálásából áll:)))
Ennél már csak a 707-es hozzászólása volt jobb, amiben a kk-val szinte tökéletesen megegyező gázárszámítással jön elő!:)))
Mandus!Legalább neked legyen több eszed és lépj túl ezen!Szerintem nem az a legfontosabb,hogy ki solyom,hanem hogy nyugodtan tudjunk itt lakni(nem szép dolog felrakni más elérhetőségét ha ő nem akarja)!
Asszem eltaláltam imre1953@g-mail.hu e-mail címről .... érdekes hogy a gondnokot pont Imrének hívják és hogy idősebb fazon is .... elgondolkoztató azért ez ....
Igazat adok, ez most egy közös ügy ... sztem beszéljünk velük, adjunk még1 esélyt ha mg egyszer elszúrják akkor lépjünk keményen !
pl egy ötlet amit hallottam ma, hogy a garanciális javítások lassan lejárnak ... egy csomó hiba van a házba(repedések....).... javaslom hogy állítsunk fel egy három-4 tagú csoportot akik fényképezőgéppel végigjárják a házat és dátum szerint lefotózzák a hibákat és felmérik majd átadják a hibalistát... ha ezt nem csináljuk meg egy csomó pénzbe fog kerülni később és ezt is majd nekünk kell kifizetni ....
ui: solyom hozzászólásaiból kiindulva lehet hogy ő a gondnok :D (akkor is ez lenne a véleményem .... már bocsi...)
És igen én is remélem hogy nem ilyen ingerült hangvétele lesz a fórumnak ...
Solyom,TE tényleg bunkó vagy!Már ne is haragudj,hogy beleszólok!Én remélem,hogy ez a stílus nem lesz általános a fórumon,mert ennek semmi értelme!!!!!!!!!!!!