Én már túlkombináltam, azt mondtam, hogy bizonyára olyan mint a műszörpök, túl illatos, túl színes és a vmivel visszafogottabb hangra szavaztam. ELTÉVESZTETTEM
ja, lejjebb görgetve van egy link aláhúzva. Azt megbökve bejön egy új oldal, annak lejjebb a közepén van egy A B gomb. Ha a gombok alatt elindítjuk a lejátszást, az A B gombbal választhatjuk melyik jelforrást kívánjuk hallgatni és lehet szavazni hogy melyik, melyik. Igazi, vagy műlezli.
Használható...erre nem lehet válaszolni. Szól, forog, de komoly kompromisszum a csak dobrotor, egy hangszóró. Van aki meg erre a hangzásra bukik.
A 147 preamp ezt is meghajtja, csak ennek megfelelő dugaszra kell kötni a végét. A preamp minden asszimmetrikus lezlihez alkalmassá tehető. (147, 251, 760, 825...)
Eric Burdon & Animals, nagyon jó koncertet hozott.
A lényeg, Red Young egy hazai C3+142-t használt és hozott egy hosszabbfajta Korg szintit. Fantasztikus jó ízzel játszott pontosan, precízen, virtuózan és a lényeg nagyon stílusosan. Sokat használta az orgonát, nagyon sokat a lezlikapcsolót, hangerőpedált. Élvezet volt látni, hallani akár egy egyszerű kíséretet is tőle. Látszott egybe van nőve a standard orgonával. Ami egyébként különösen tetszett neki, még a beállás alatt megkért hogy hadd nézzen bele. :-) Egyébként ő vezényelte a zenekart is.
A szintin pár zongoraszerű hangzás volt többségében és egyszer egy Vox-os nyekergés a felkelőnap elején utalásképp.
Az öreg hihetetlen, de ugyanúgy énekelt mint 43 évvel ezelőtt, a bakancsos basszer csaj dögös alapot hozott, a gitáros ízes szólókat, a dobos precíz ütemeket. Jórészt rögzítettem az elhangzottakat.
A koncert előtt a Tunyogi band végre megtalálta magát, rendes felkészült zenészekkel maradéktalanul korrekt műsort adtak le. 100%TRB. Ott XB2-t lehetett hallani.
Köszi a jótanácsot, teljesen igazad van! Dolgozom a basszusokon, főleg, hogy most végre a pedál is bejött a képbe. Az újabban tanult számoknál (pl. "More Today" Charlie Earlandtől) egész jól szól a groove. Tényleg k***a nehéz, de a legnagyobb móka :) Mi csak a felvételeket csináltuk, a keverést, masterelést szakemberre bíztuk. Nálam jól szól :) bár az orgona tényleg kicsit hátra van keverve... A következő felvételek masterelésénél valószínűleg én is ott leszek :)
Jó kis demo anyag, nagyon tetszik a zenekar soundja. Én is régóta tervezem a saját bandám összerakását. Egy észrevételem van, lehet, hogy nem igaz, de első hallásra ez jutott eszembe: nekem kicsit egyszerű a basszus vonalvezetésed. Tudom, hogy ez k***va nehéz, de szerintem úgy kell hozzá állni a dologhoz, mintha külön hangszer lenne a balkezed meg a lábad. Az egyszerű akkord alaphangok mellett egy-két jó futam vagy erőteljesebb ritmizálás sokat dobna az amúgy remek témákon! Ezeket akár meg is lehet írni. A szólók alatt nem volt ilyen érzésem. Dolgozhattok a nótákon csak dob+basszus felálásban. Alakíts ki egy balkéz groove-ot (előre hozott hangok, kihagyott egy, stb.). A keverésben is előrébb hoznám a basszust, de az lehet a béna cuccom miatt is.
Jó ez a bejátszós melléklet. Spinet hang, L100, 145-760-as lezlivel. B3-nál bemutatták volna a c3 chorus vibrátót is. Gondolom a MR stúdiójában vagy valami hasonló helyen vehették ezt fel anno. Hogy miből van, passz, Rhodában nincs ilyen.
...és ebből jut eszembe:
Én is keresek valami hasonlót, a "Zsötem"-es kislemezt. Annyiszor megy a rádióban, de mi a rendes címe, ki adja elő? (valami francia). Méltó vetélytársa az A Whiter Shades Of Pale-nek. És egyszer hallottam a rádióból a kislemez túlodalát. Az is nagyon jó.
Szia. Először is gratulálok mindkét előadó közzétett muzsikájának!
K.Evil, az énekes lány nagyon jó, élőben lehet hogy a technika miatt, de elég halk volt. Hiánypótló ez a zene itthon! Olyan ez a dobozdob mintha seprűvel ütne egy rendes dobszerkót. Jó a CX3 munka is, de ne szégyellj hosszabb szólókba bocsájtkozni, abból sosem elég :-) Nagyon finom zenék, ehhez hátra kell dőlni és egy poharat érdemes közben vizsatni. Jó ez a három szám!
Okumoto, profi a családi vállakozás :-) A szakújságírók mindent leírtak rólatok, én mindegyikkel egyet is értek. A nagyon virtuóz szintiszólamok élők vagy beírt szekvenciák? Lehet hangosabb az orgona, nemcsak a villanygitár meg a Móógnak van joga döngetni.
Nyikorog a tölcsér...nem laza kissé? A gyorsulás során kissé megcsúszik az éxíj és akkor nyikkan párat? Ezt elvileg tényleg nem kell olajozni. A tetején lévő csapágybefogásnál egy nagyon pici olaj szerintem nem árthat.
Próbálom egyedül megoldani a dolgot és: a MS tetejéről lecsavarozva azt a kis műanyag fedőt, megolajoztam halványan a tengelyt. Pár óra elteltével, mire leszivárgott az a leheletnyi olaj, úgy tűnik megszűnt a nyikorgás. Majd több órás üzemnél kiderül, hogy jót cselekedtem-e... :) Salt Lake City ide vagy oda, az acéltengely rézgyűrűjére ez van írva: CHINA - REED. ;)
Ettől függetlenül várom tehtube Úr ambuláns ötleteit!
Pro-145 magastölcsér ügyben szeretnék segítséget kérni. Mivel a KBR-3D horn-szerkezete szinte teljesen megegyezik a Pro-145-ösével, gondoltam hátha tudsz segíteni. Slow vagy Stop üzemből Fast-ra kapcsolva 2-3 nyikorgás hallható, ahogy felpörög a tölcsér, mintha valami súrlódna. Talán a tengely igényel finom olajzást? Van műszerolajam. A nyekergés tehát csak gyors indításoknál hallatszik, egyébként abszolut zajtalan a szerkezet. Légy szíves segíteni, ha van valami ötleted! Nagyon köszönöm!