Egy szál fürdőruhában (+óra), iratok nélkül gépkocsit vezet az éjszakában. Milyen mentelmi jogra kell ilyenkor a fakabátoknak tekintettel lenniük? Lehet drogos, ittas; lehet lopott a gépkocsi ... lehet, hogy a pacák éppen egy bűncselekmény helyszínét hagyta el. A mentelmi jog onnantól illeti meg, ha már előkerültek a papírjai.
Ha ez így megy egy évet nem adok és olyan anarchia lesz, hogy az csak na. - mér, most mi van? erőszak, vesztegetés, korrupció, sikkasztás, tömegbe lövés, ogy. képviselő verés (már a második egy féléven belül, ha ez utóbbi igaz).
Mondtam én, hogy azért rohant a kórházba, mert reggelre már semmit nem láttak volna rajta a dokik. Amúgy szép kerek történet, nem is tudom, miért gyanús a rendőröknek egy szál alsóban autót vezető úriember késő este. Talán, mert nem szokás? Nekem is gyanús lett volna, minimum egy szondázásra...Minek kezdett el hőbörögni? Másért nem fektetik le a földre.
Lengyel Zoltán autóját vasárnap éjjel 11 óra körül állította meg három, a képviselő elmondása szerint azonosító számot nem viselő rendőr az Alagút utcánál. A honatyánál nem voltak papírok, ezért telefonon felhívta egyik közeli hozzátartozóját, vigye a helyszínre iratait.
A Fidesz képviselője azt mondta: a rendőrök ezután kirángatták autójából, letépték kezéről fémszíjas óráját, a földre teperték és fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Lengyel Zoltán ott tudta magát igazolni az időközben odaérkező hozzátartozója által bevitt útlevelével.
A honatya sérüléseiről a János Kórházban készítettek látleletet. Lengyel Zoltán a kezén, lábán és a hátán szenvedett zúzódásokat.
Arra a kérdésre, hogy hivatkozott-e mentelmi jogára, illetőleg közölte-e a rendőrökkel, hogy országgyűlési képviselő, Lengyel Zoltán elmondta: megemlítette, de a helyszínen nem tudta ezt igazolni, mivel csak az országgyűlési parkolásra jogosító kártyája volt kocsijában.
Az ellenzéki képviselő feljelentést tesz a rendőri eljárás miatt.
Figyelj, lehet folyamatosan basztatni a rendőrséget de hidd el nem lesz jó vége.Ha ez így megy egy évet nem adok és olyan anarchia lesz, hogy az csak na.
Vitathatatlan, hogy szükség van némi "rendrakásra" de azért ennek van több módja is.A folymatos mindenhol baszogatás nem jó irány, baj lesz belőle.
Egyelőre a fidesz sajnos ezt a vonalat képviseli.Rosszul teszik.
A rendőrség újra bebizonyította, hogy Gyurcsány terrorosztagaként üzemel. Természetesen a három rendőr egybehangzó hamis tanuvallomással miossa magát tisztára, mint a Zsanett ügyben is.
Rendőrök fojtogatták és teperték a földre a fideszes képviselőt 2007. július 9. 18:51
MNO Az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték a rendőrök Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselőt, akit vasárnap éjjel az Alagút utcánál igazoltattak. A képviselőt, mivel nem tudta igazolni magát, kirángatták autójából és a földre teperték.
Honnan tudják előre, hogy ittas? Ahhoz vérvizsgálat kell, akkor pedig már él a mentelmi jog, így nincs tettenérés. Mellesleg ez ebben az esetben nem áll fenn.