Keresés

Részletes keresés

unisignal_aefh Creative Commons License 2009.10.03 0 0 502
Nagyon jó köszi! igazából nem csőbe szerelhetőre gondoltam, de lehet, hogy maradok ennél!
Előzmény: Klímaszerelő (501)
Klímaszerelő Creative Commons License 2009.10.03 0 0 501
http://www.legtisztitas.hu/
Előzmény: unisignal_aefh (500)
unisignal_aefh Creative Commons License 2009.10.03 0 0 500
Tudna valaki ajánlani boltot ahol jó árban vásárolhatnék centrifugális ventillátort (kis teljesítményűt)? A google találatokat már kivégeztem.
vízmérték Creative Commons License 2009.10.01 0 0 499
 Kicsit Off. Ne vegyétek reklámnak,inkább segítségnek aki lakásszellőztetőt szeretne.

Egy barátom kérésére: Van egy új Atrea Duplex Ec 500-as lakásszellőztető gépjük,ami nettó áron eladó. Teljesen legális,(visszamondták a rendelést,a foglaló volt a fájdalomdíj,ami az áfa összege) üzletben van. Brunner Gábor  30/9977125

Akit érdekel csörgesse.

A gép adatlapja itt letölthető:

http://www.atrea.hu/hu/szellozteto-berendezesek#dplxec

Májkell123 Creative Commons License 2009.10.01 0 1 498
Akit érdekel: a honlap segítségével ki lehet számolni helyiségekre lebontva, hogy hány m3 levegőt kell befúvatni vagy elszívni. Sajna német nyelvű.
Kwleasyplan
lospalik1975 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 497
Gondolom, olcsóbb, könnyebb vele dolgozni, nem korrodál, kisebb a tömege. Hátránya meg elhanyagolható. Rosszabb a hővezetése, de egy kb. 1 tized mm vastag anyagnál ez nem számít. Valószínű, hogy ez spec. statikusan nem feltöltődő anyag.
Előzmény: unisignal_aefh (496)
unisignal_aefh Creative Commons License 2009.09.29 0 0 496
Egyes rekuperátorok miért készülnek műanyag lemezes hőcserélővel? Miért jobb ez mint a fémlemez?
lospalik1975 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 495

Ha a grandács féle készházra gondolsz, ezt úgy tudom "készen" árulják. Nem tudom kik csinálták a légtechnikát.

Előzmény: moovia (493)
Májkell123 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 494
Szükséges légmennyiséget kétféleképpen lehet számolni:
1. 1 embernek 30m3 friss levegőre van szüksége óránként.
2. Szükséges befúvott levegő (m3/h) = A ház belső térfogata (m3) x légcsereszám (1/h)
A ház belső térfogata: csak az vedd figyelembe, ami szellőztetve lesz, előszoba, garázs, stb. gondolom nem lesz.
Légcsereszám: A házban lévő levegőnek hányad része fog kicserélődni 1 óra alatt. Ajánlás: 0,3-tól 0,5-ig

A két számítás alapján a nagyobbat kell figyelembe venni.

Nálad: Alapterület:270m2 x belmagasság: 2,7m x Légcsereszám:0,4= 292 m3/h
Ez az érték a normál szellőztetésre vonatkozik.

Én annó a Systemair-tól vettem a szellőztető gépet:
Ilyen nettó árakat kaptam 2007 októberben:
VR 250 EH/B: 412 630 Ft
VR 300 TK/B: 327 300
VX 250 TV/P: 277 660
VX 400E: 328 750
VX 400EV: 372 140

Előzmény: moovia (491)
moovia Creative Commons License 2009.09.29 0 0 493
Köszi, végre valami konkrétum:)

Amennyiben ilyen jól sikerült a kivitelezés, tudnád a céget az elérhetőségeikkel ajánlani?

Igazán megköszönném, kris
Előzmény: lospalik1975 (492)
lospalik1975 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 492

Szerintem ez a 600m3/h simán lehet jó érték, de ez nem ilyen kőbe vésett szám.

Sok gyártó nem is készít a háztartási gépekből 400m3/h-nál nagyobbat.

Itt van pl. egy :

LWZ

Ez a készülék echte német de "csak" 600 e bruttó.

egyébként csúcsteljesítményen ez is 52dB, de saját fülemmel hallottam, hogy ezt gyakorlatilag nem lehet hallani.

A múlt héten volt szerencsém ezt a házat megnézni (meghallgatni) és semmit nem lehet hallani. Az igazsághoz tartozik, hogy vérprofi az egész csövezés és nagyon figyeltek a hangcsillapításra.

Előzmény: moovia (491)
moovia Creative Commons License 2009.09.29 0 0 491

Sziasztok!

Véleményetek szerint egy 200 nm alapterületű és 70 nm tetőtér beépítéses házhoz rekuperátoros hővisszanyerős szellőztetés esetén mekkora teljesítményű gépre van szükség? Létezi az, hogy 600 m3/óra? Kezdek megőrülni, hogy ahány cég annyi kőbe vésett határozott kiviteli javaslat. A fém házba öltöztetett hangcsillapított német masinák 1 - 2,5 M, míg a "célnek megfelelő" olasz kivitel csak 600 e, de az 52 dB.

Az egyik cég csak az álmennyezetben hajlandó a csöveket az elszíváshoz/befújáshoz elvezetni, a másik csak a födémben, míg a harmadik az aljzatbetonban.

Míg az egyik csapat a Rehau elemit preferálja a bacik miatt, addig a másik a geotermikus rendszert javasolja, mert minden cső legombásodik:(

Hülye kérdés, de hol az igazság? -erre nem várok választ-

kris

H3x Creative Commons License 2009.09.29 0 0 490
Esetleg van arról információd, hogy mennyibe kerül egy ilyen aktív szenes szűrődoboz és a hozzá tartozó szűrő betét és milyen sűrűn kell cserélni?
Előzmény: legirepa (489)
legirepa Creative Commons License 2009.09.28 0 0 489
Nekem pluggit van, és ahhoz lenne egy aktív szenes meg egyéb szűrős doboz, de én nem kértem. Gondolom erre is jó.
Előzmény: H3x (488)
H3x Creative Commons License 2009.09.28 0 0 488
Akinek van tapasztalata megírná nekem, hogy van-e olyan szűrő rekuperátorba, ami a füstöt kiszűri?
Van pár kandallós szomszéd és sajna eléggé füstös tud lenni a levegő néha. Még szellőztetni sem lehet ilyenkor.
Rekuperátorral és megfelelő szűrővel kint tartható a füstszag?
peterch Creative Commons License 2009.09.25 0 0 487
Szia !

Telen 60%-ot elerjuk, ha a parom bent szaritja a ruhakat, + a viragok, fozes,bentlet.
Nyaron amikor kint esos ido van, volt olyan is, hogy rovid idore 72% is volt.
A paratartalom es homerseklet meres allando jelleggel van.

Udv , Peter.
Előzmény: cell7 (484)
Pitylogós Creative Commons License 2009.09.25 0 0 486

Az, hogy a szűrőn nincs lerakódás, 2 dolgot jelenthet:

1 nincs mi lerakódjon

2 van, csak nem rakódik le rajta (hanem pl. továbbmegy a csőbe, és ott, vagy a hőcserélőn rakódik le)

Előzmény: digium (485)
digium Creative Commons License 2009.09.25 0 0 485
Nekünk Cata márkájú szagelszívónk van a konyhában. Ebben mosható zsírszűrő panelek vannak. Egy panelben pedig 4 réteg alu (~50% fedettségű) rács van, nem lehet átlátni rajta. Ebből két panel van egymás felett, így összesen 8 réteg (a gőzhöz képest hideg) fémszűrőn kell lecsapódnia a zsíros gőzöknek, utána jut még a tekert aktív szénhez az elszívott levegő. Régebben ide raktam képet róla. Ha évenként zsírtalanítod a fémszűrőket, akkor nem hiszem, hogy olyan mennyiségű zsír tudna távozni ami tönkretenné a hőcserélőt. Amikor elfelejtettem és csak ~2-3 év múlva néztem meg a szűrőt, akkor is csak az alsó panel alján volt zsíros elszíneződés, a felső panel tökéletesen tiszta volt. Most megnéztem egy papírzsepivel a kivezetésnél és a cső belső fala tiszta, ~8 év után sincs zsíros lerakódás.
Előzmény: hAnd (481)
cell7 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 484
És mennyi szokott lenni a max páratartalom a rendszered mellett?
Előzmény: peterch (483)
peterch Creative Commons License 2009.09.25 0 0 483
Szia !

Leteznek szagelszivok, amikben az aktiv szen es zsirfogo van beepitve. Igy a fozesnel felszabadulo gozok atvannak fujva a ket szuron, onnan visszakerul a konyha legterebe a szagtol, zsirtol megszabaditott levego. A konyhaban kialakitott elszivokon jut a szelloztetobe az elhasznalt levego. Elmeletileg igy mukodnie kellene berakodas mentesen a paravisszajuttatos rekuperatornak. En ezt a problemat maskeppen oldottam meg. Nalam induktiv fozolap lett beepitve es megfelelo vastagtalpu inox edenyekben folyik a fozes . Az edenyek fedelen homero van. Igy belehet allitani a fozest olyan fokozatra, hogy goz nem jut ki az edenybol. Maximum, ha a parom megnezi, hogy mi a szitu. Az elszivoban van zsirfogo, ha megis volna valami a levegoben, akkor az felfogja. Telen a paratartalom a hazunkban 38%-nal alacsonyabban nem volt. Nekem ez igy megfelel. Mindenki a sajat igenye szerint kell, hogy kiepitse a sajat rendszeret.

Udv , Peter
vízmérték Creative Commons License 2009.09.25 0 0 482
A szagelszívóba vásárolj hozzá való aktív szénszűrőt. Ez megköti a zsíros szennyeződéseket, és így a légtérbe már csak a "szag" kerül. Így az elszívó csövek nem koszolódnak.
hAnd Creative Commons License 2009.09.24 0 0 481
Ha nem szabad a szagelszívót belekötni a szellőzőbe, akkor hová? Ha kivezetem a szabadba, kimegy minden meleg is vele. Ha bevezetem a konyha légterébe és onnan elszívom a szellőzővel, akkor pedig ismét bejutnak a zsírok. Gondolom, az alus hőcserélő sem rajong a zsírokért, tehát mi a megoldás erre?
Előzmény: peterch (478)
peterch Creative Commons License 2009.09.23 0 0 480
Szia!

Azert a Lossnay nem allt at az olcso termek gyartasara, mert mondhatnam, hogy ok kezdtek ezelott jopar eve a paraatvitelt a befujt es kifujt levego kozt.
Tavasszal a kiallitason volt rekuperator muanyag hazban ventikkel, vezerlessel es 150 vagy 180m3/h-s teljesitmennyel 18000 SK-ert, ami kb.160000HUF. Csak az a baj, hogy nekem mar akkor kesz volt a rendszer es nem hoztam el a prospektust. Igy sajnos nem tudom sem a gyarto,sem a termek nevet.

Udv , Peter.
Előzmény: hAnd (479)
hAnd Creative Commons License 2009.09.23 0 0 479
Sajnos az általam megcélzott árkatóriában (200m3/h teljesítményű, 300e Ft alatt) csak a "papírosokat" (Lossnay és a Holtop, amit találtam eddig) árulják. Az alu hőcserélősök jóval e fölött vannak. Annak ellenére, hogy az alu core tud "kevesebbet", de úgy látszik, az olcsó gyártók (távol-Kelet) az ERV-kre álltak rá.
Előzmény: peterch (478)
peterch Creative Commons License 2009.09.23 0 0 478
Szia !

Termeszetesen nagyon jo termek es nagyon megbizhato. Regebben volt egy cikk rola, hogy kb.10ev hasznalat utan bevittek laborba a berendezest es csak par szazalekkal tertek el a mert ertekek az ujkori deklaralt ertekektol. Szerintem sok fugg a csalad elet stilusatol. Ahol szeretnek zsiros eteleket kesziteni, sokat fozni, ott lehet, hogy par ev utan mar csak mint egy sima keresztaramu fog mukodni. Akkor inkabb egy lemezes ellenaramut erdemesebb beepiteni, mert a visszanyert energia is sokkal nagyobb szazalek. A masik csoport a forgotarcsas, ami ugyszinten kepes a para egy reszet atadni a befujt levegonek. Kiallitason az egyik gyarto ceg mernoknojevel beszelgettem. Nagyon korrekt volt es a sajat bevallasa szerint nem csak a para, de a szagok egy resze is visszakerul a hazba.
Most mar csak az a kerdes, hogy milyenek az elvarasaid es milyen kompromisszumra vagy hajlando?

Udv , Peter.
Előzmény: hAnd (476)
unisignal_aefh Creative Commons License 2009.09.23 0 0 477
Így viszont kevesebb viszonteladó vásárlótok van, de ha van energia felhajtani a végfelhasználókat akkor tényleg jobb nekik adni...
Mindenesetre télleg gáz ez az üzletpolitika. Megörültem hogy mekkora baró kedvezményeket adnak, aztán amikor küldték a listaárat letört a szarvam...
Előzmény: Pitylogós (473)
hAnd Creative Commons License 2009.09.23 0 0 476
Köszönöm! Egyáltalán, jók valamire ezek a "papíros" ERV hőcserélők? Eleve csak 5 évet vállalnak rájuk, szemben az alu core-ok "korlátlan" élettartamával. De biztos olcsók, könnyen gyárthatóak, de attól félek, ha 3-4 év múlva "elromlanak" (egyrészt hogy veszem észre), akkor hol találok majd hozzá alkatrészt? Hol lesz akkor már a cég, akitől veszem ???
Előzmény: peterch (475)
peterch Creative Commons License 2009.09.23 0 0 475
SZIA !

Azert tltjak szerintem a konyha bekoteset, mert barmilyen jo minosegu is a zsirfogod, akkor is bejut a zsirbol egy keves a rekuperatorba. Ha viszont bejut, akkor eltomiti a finom porusokat es utanna mar para atvitel nem lesz.

Udv , Peter.
Előzmény: hAnd (474)
hAnd Creative Commons License 2009.09.23 0 0 474
Sziasztok!
Tényleg nem szabad ERV-t ("papíros" hőcserélős cucc) bekötni konyhás és fürdős elszívásba? Valóban tönkreteszi a hőcserélőt, vagy ezt csak az"alu-lemezes hőcserélős lobbi" terjeszti? Most két ermékről tudok, ami elvileg ilyen "hártyás" hőcserélő (a Lossnay, illetve a kínai Holtop XBHX/XBHQ), ezekkel bármi tapasztalat?
Pitylogós Creative Commons License 2009.09.23 0 0 473

Rühellem az ilyen viszonteladós lehúzásokat.

A mi cégünk pont a végfelhasználóknak adja inkább olcsóbban, miért tartsunk el más cégeket az ügyfeleink pénzéből?

Előzmény: unisignal_aefh (472)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!