Keresés

Részletes keresés

dombi39 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5092

Szia! Mi a jó ár???

Trambi, neked nincs?

Előzmény: stebel (5091)
stebel Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5091
Fischer László az nem Fischer József !!!

(jó barátom és ezért bosszantott ...)

Azonnal adjon el valaki jó áron egy 145öst!

Előzmény: tehtube (5088)
dombi39 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5090

Szerintem a digitális-analóg átalakításnál lehet a kutya elásva. Mert: ami digitális mintavételezéssel készül azt garantáltan lehet processzorból digitálisan generálni. Ez bizonyított. Eddig nincs semmi gond.

Amikor viszont meg kell jeleníteni a digitalizált kód emberi fül számára hallhatóan, akkor analóg jellé kell alakítani, amit a hangszóró azután a levegőn keresztül eljuttat a fülünkhöz - és végül az agyunkban hanggá alakul.

Tehát: vagy digitális hangszóró kell alkalmazni (nem tudom ennek mi az ártartománya, de gondolem nem olcsó...). Vagy? Nem tudom. Kompromisszumot kell kötni: mit miért, mennyiért.

Néha sajnálom azokat akiknek abszolút hallása van. Van egy ilyen ismerősöm, minden koncerten bosszankodik: ez is hanghiba az is. Nem is tudom minek jár oda. Nem tudja élvezni a zenét, mert meghall minden eltérést, hibát.

Előzmény: tehtube (5086)
tehtube Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5089

Hitspace A/D belement a szeánszba. Ez is jó móka lesz.

Még időpont egyeztetés előtt vagyunk.

Arra kérném a lehetőleg Pest, Pest környéki fórumosokat hogy ha tudnak a szeánszba szálljanak be klónjukkal.

Én hoznám a saját EMU-Motion összeállításomat, meg az eladandó Voce V5+ -t.

A Motionon lehetne a többit is letesztelni.

Helyben vannak a Claviák.

Korg, Roland, Viscount gazdák, nem jelentkeznétek be?

Karn Evil CX3? Glissando DB5?

VK7, VK8, XB1, XB2 ha volna valakinek?

http://www.hitspace.hu/forum/contributes.php?thread=854

tehtube Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5088

Jó, annak aki rendelkezik igazival azért előnyben van. de nagyon klassz dolgot csináltak.

Kicsit off, de nem bírom kihagyni.

Persze árul Hammondot is, de a többitől dobtam egy hátast, főleg a háromkerekű motorjától, meg a kisrepcsijétől!

http://search.ebay.com/_W0QQsassZwilkersoaQQhtZ-1

Különösen c3juice-Dénes figyelmébe ajánlom! :-)

On:

Balázs Fecó-Fischer József, Schöller Zsolt, Dorozsmai Péter - Korál még a nagy korszakból 1981.

http://www.youtube.com/watch?v=enCnDHdsXgw

A srác feltett több érdekes részt is a filmből.

ozjo Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5087
Én már túlkombináltam, azt mondtam, hogy bizonyára olyan mint a műszörpök, túl illatos, túl színes és a vmivel visszafogottabb hangra szavaztam. ELTÉVESZTETTEM
Előzmény: tehtube (5082)
tehtube Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5086

Ez a poén benne, tényleg minőségi szimuláció mégha nem is tökéletes. 

De miért nem tudják úgy megcsinálni ahogy az igazi hallatszik a felvételen?

dombi39 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5085
Szerintem is nagyon közel vannak egymáshoz.
Előzmény: okumoto (5084)
okumoto Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5084
Engem sikerült megtéveszteniük... :) Leszavaztam az igazi lezlit. :(
Előzmény: tehtube (5083)
tehtube Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5083
ja, lejjebb görgetve van egy link aláhúzva. Azt megbökve bejön egy új oldal, annak lejjebb a közepén van egy A B gomb. Ha a gombok alatt elindítjuk a lejátszást, az A B gombbal választhatjuk melyik jelforrást kívánjuk hallgatni és lehet szavazni hogy melyik, melyik. Igazi, vagy műlezli.
Előzmény: tehtube (5082)
tehtube Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5082

Uraim: egy jó játék.

Találjátok ki melyik az igazi lezli és melyik a műlaci A?, B?. Nem könnyű, de nem lehetetlen.

Végre szép demók a C1-től:

http://www.clavia.se/main.asp

dombi39 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5081

Így van. Csatlakozom az előttem szólóhoz.

Szerintem jó fog szólni.

Előzmény: tehtube (5080)
tehtube Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5080

Használható...erre nem lehet válaszolni. Szól, forog, de komoly kompromisszum a csak dobrotor, egy hangszóró. Van aki meg erre a hangzásra bukik.

A 147 preamp ezt is meghajtja, csak ennek megfelelő dugaszra kell kötni a végét. A preamp minden asszimmetrikus lezlihez alkalmassá tehető. (147, 251, 760, 825...)

Előzmény: stebel (5079)
stebel Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5079
Hogyan szól az a 820?
Használható?
Előzmény: tehtube (5075)
stebel Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5078
Sziasztok!

Az M111 remek, nagyon szeretem. Dombi! Nálam van a leslie preamp, ami valaha a tiéd volt. Az ugye tökéletesen fogja hajtani az európai 145ösömet?

Stebel

(ja, és ha van egy valakinek, amit eladna, azonnal írjon -mármint 145öst)

Előzmény: dombi39 (5076)
tehtube Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5077

A hétvégén Alsóörsön volt mit hallgatni.

Eric Burdon & Animals, nagyon jó koncertet hozott.

A lényeg, Red Young egy hazai C3+142-t használt és hozott egy hosszabbfajta Korg szintit. Fantasztikus jó ízzel játszott pontosan, precízen, virtuózan és a lényeg nagyon stílusosan. Sokat használta az orgonát, nagyon sokat a lezlikapcsolót, hangerőpedált. Élvezet volt látni, hallani akár egy egyszerű kíséretet is tőle. Látszott egybe van nőve a standard orgonával. Ami egyébként különösen tetszett neki, még a beállás alatt megkért hogy hadd nézzen bele. :-) Egyébként ő vezényelte a zenekart is.

A szintin pár zongoraszerű hangzás volt többségében és egyszer egy Vox-os nyekergés a felkelőnap elején utalásképp.

Az öreg hihetetlen, de ugyanúgy énekelt mint 43 évvel ezelőtt, a bakancsos basszer csaj dögös alapot hozott, a gitáros ízes szólókat, a dobos precíz ütemeket. Jórészt rögzítettem az elhangzottakat.

A koncert előtt a Tunyogi band végre megtalálta magát, rendes felkészült zenészekkel maradéktalanul korrekt műsort adtak le. 100%TRB. Ott XB2-t lehetett hallani.

dombi39 Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5076

Hali! Tehtube mester nemsokára biztos elmondja majd neked.

Hogy működik az M111-es?

Előzmény: stebel (5073)
tehtube Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5075

Szia, ilyen:

1db 12-es szélessávú hanxóró, 50W, 11-es bemenet.

Előzmény: stebel (5073)
KarnEvil Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5074
Szia Matyi,

Köszi a jótanácsot, teljesen igazad van! Dolgozom a basszusokon, főleg, hogy most végre a pedál is bejött a képbe. Az újabban tanult számoknál (pl. "More Today" Charlie Earlandtől) egész jól szól a groove. Tényleg k***a nehéz, de a legnagyobb móka :)
Mi csak a felvételeket csináltuk, a keverést, masterelést szakemberre bíztuk. Nálam jól szól :) bár az orgona tényleg kicsit hátra van keverve... A következő felvételek masterelésénél valószínűleg én is ott leszek :)

Előzmény: LittleBig (5071)
stebel Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5073
Sziasztok!

Milyen egy 820as Leslie?

Stebel
tehtube Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5072

Közeleg a júli 3-i Medeski Martin Wood & Scofield, kis ízelítő az extrém stílusukból. Szóval tudnak kemények lenni, ami néha kell is.

http://www.youtube.com/watch?v=hOXwPQXoTIs

LittleBig Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5071
Hello Norbi!

Jó kis demo anyag, nagyon tetszik a zenekar soundja. Én is régóta tervezem a saját bandám összerakását. Egy észrevételem van, lehet, hogy nem igaz, de első hallásra ez jutott eszembe: nekem kicsit egyszerű a basszus vonalvezetésed. Tudom, hogy ez k***va nehéz, de szerintem úgy kell hozzá állni a dologhoz, mintha külön hangszer lenne a balkezed meg a lábad. Az egyszerű akkord alaphangok mellett egy-két jó futam vagy erőteljesebb ritmizálás sokat dobna az amúgy remek témákon! Ezeket akár meg is lehet írni. A szólók alatt nem volt ilyen érzésem.
Dolgozhattok a nótákon csak dob+basszus felálásban. Alakíts ki egy balkéz groove-ot (előre hozott hangok, kihagyott egy, stb.).
A keverésben is előrébb hoznám a basszust, de az lehet a béna cuccom miatt is.

előre, ne hátra :)
Matyi
Előzmény: KarnEvil (5062)
Gope Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5070
Gope Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5069

Serge Gainsbourg és Jane Birkin. Az előbbi zeneszerző, Jane az erotikus sóhajtozásaival színésznő volt. (vagy van?) 1969. Hmmm... :-)

tehtube Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5068

Jó ez a bejátszós melléklet. Spinet hang, L100, 145-760-as lezlivel. B3-nál bemutatták volna a c3 chorus vibrátót is. Gondolom a MR stúdiójában vagy valami hasonló helyen vehették ezt fel anno. Hogy miből van, passz, Rhodában nincs ilyen.

...és ebből jut eszembe:

Én is keresek valami hasonlót, a "Zsötem"-es kislemezt. Annyiszor megy a rádióban, de mi a rendes címe, ki adja elő? (valami francia). Méltó vetélytársa az A Whiter Shades Of Pale-nek. És egyszer hallottam a rádióból a kislemez túlodalát. Az is nagyon jó.

Előzmény: mosquito76 (5067)
mosquito76 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5067

Hello!

Hamár Hammond, akkor a segítségetek szeretném kérni.

Annak idején olvastam a Diszkónika könyvet (Cs. Kádár Péter, 1984.).

Volt egy bakelit melléklete, aminek az "A" oldalán a Hammond orgona hangját mutatták be, kísérőszöveggel, és egy ismerős dallamot játszottak rajta.

Ezt a zenét keresem: előadó, szám címe, vagy egyáltalán hogyan kereshetem tovább a neten (esetleg Roda Scott is játszhatta?).  

A hangrészlet meghallgatható az alábbi helyen:

http://m.partytura.hu/keresem01.mp3

Ha tudtok segíteni, kérlek küldjetek e-mailt, előre is köszönöm.

Üdv.: Gábor /Mosquito/

mosquito76@vodafone.hu

okumoto Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5066

Köszi, Tehtube! Nem-nem :) A The Magic of Midi ;) csak a dobszekvenciákat érinti, az egyéb hangszeres játék élő!

A csapágyas...akárminél segített az olaj! Hála égnek! Köszi!

tehtube Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5065

Szia. Először is gratulálok mindkét előadó közzétett muzsikájának!

K.Evil, az énekes lány nagyon jó, élőben lehet hogy a technika miatt, de elég halk volt. Hiánypótló ez a zene itthon! Olyan ez a dobozdob mintha seprűvel ütne egy rendes dobszerkót. Jó a CX3 munka is, de ne szégyellj hosszabb szólókba bocsájtkozni, abból sosem elég :-) Nagyon finom zenék, ehhez hátra kell dőlni és egy poharat érdemes közben vizsatni. Jó ez a három szám!

Okumoto, profi a családi vállakozás :-) A szakújságírók mindent leírtak rólatok, én mindegyikkel egyet is értek. A nagyon virtuóz szintiszólamok élők vagy beírt szekvenciák? Lehet hangosabb az orgona, nemcsak a villanygitár meg a Móógnak van joga döngetni.

Nyikorog a tölcsér...nem laza kissé? A gyorsulás során kissé megcsúszik az éxíj és akkor nyikkan párat? Ezt elvileg tényleg nem kell olajozni. A tetején lévő csapágybefogásnál egy nagyon pici olaj szerintem nem árthat.

Zs

Előzmény: okumoto (5061)
trambi Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5064
Eladó lennne egy Hammond m100as ha valakit érdekel , ugyancsak eladó hozzá egy solton leslie  is. 06303100437  
okumoto Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5063

Hadd linkeljem be én is zenekarom legújabb, 2007-es, HUMAN BLINDNESS c. albumát! A számok mp3-ban letölthetők: http://stationx.atw.hu/a.htm

Az orgonaszund': HAMMOND XB-1 (még Motion Sound Pro-145 nélkül... :( )

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!