ui: talán azért megyünk mindig ide.. mert jó bevált... azt hiszem... hmhm
+ a lányomat még nem igazán érdekli a többi táj stb majd ha nagyobb lesz, egyenlőre pancsika + punnyadás !!!
De ha szeretne majd látni is valamit egyszer legelöször is a PIRAMISOKAT mutatom meg neki.... Ami szerintem lenyügöző... Aztán mint Petra a Petra városát.. (amit még én sem láttam).... HÁT EZ VAN.. mindenkinek további kellemes nyarat... gyüjtsétek az élményeket... látom van !!!!
Általánosságban a legjobb a fogkrém-fogkefe. Ha lerakódások vannak rajta, segíthet egy órára 50 %-ra higitott citromlében áztatni, majd fogkefe. Erősebb kefe nem jó, mert karcol, és a pénz (ha volt neki) elveszti az értékét. De minden pénz más, ezüst, bronz, réz, cupronikkel, stb. elvileg más-más bánásmódot igényel.
Hozzáteszem sokszor pl. ezüstpénznél többszörösét éri a pénz ha patinás, mintha olyan mint a Salamon töke. Kifejezeten káros néha megpucolni, de hát látni kellene, esetleg egy kép is valamit segítene.
Minden keleti országban rengeteg hamisítvány,- utánveret, és kópia van. Például Petrában is fiatal gyerekek árulják az éppen "nemrég talált" római pénzeket.Nagy mázli kell hozzá, ha hozzánemértő jót talál. Az ottani régiségboltok hemzsegnek a szeméttől. Aztán olyan is volt, egy barátom Izraelben certifikáttal vett egy szép római duppondiust. Igazi is az érme, abban semmi hiba nem volt. Rábeszélte a kereskedő, foglaltassa aranyba, és akkor nyakban hordható, így is lett, megúszta az egészet 1200 dollárból. Mikor nekem nagy boldogan megmutatta, lelomboztam, mert annyira közönséges,- tucat (bár eredeti) érem volt, hogy itthon 2-3000 Ft/db-ért zacskószám lehet kapni.
Szóval, aki nem tud arabusul... Vissztérve, lehet mégis Dettyre van szükséged, mert ő tud arabusul:)
Detty, Párizs miatt majd kereslek, de mostanában a munkahelyemen alszom- félórácskát és állva... :(
Detty, és aki ért hozzá: apóspajtás hozott Szíriából pici pénzérméket, én csak somolyogtam, hamisítvány... :) - de szinte kikérte magának, ő ért hozzá... jó, legyen. :)
De szeretné megtisztítani - a rá rakódott kosztól... Van-e 5letetek, hogy mivel kezdje, hogy azért mégis csak maradjon belőle valami... :)
Egyáltalán - mi is a helyzet ezekkel a pirinyó kis érmékkel?
Piros lámpát nem, de ezt a kérdést Konfucius már gondosan körbejárta, és megírta:
Konfucius, III. könyv, XXVI. bekezdés, c pont:
"A lyegények várására célszerűsített lyányok bugyogójának kiakasztási módozatai, különös tekintettel, hogy abból a lyegény azannal értesse meg mi is a pálya"
A bugyogók színe, és jelentése:
Piros veszély, mely bármiféle lehet, de jelenthet bajt (nőit)
Zöld szabad, tiszta a levegő, a levegő munkacsoport szerint is ok.
Fehér megadom magam feltétel nélkül...
Pöttyös: rubeolás a gyerek
Sárga: óvatosan gyere, mert irigykednek
Szivecskés: és még szeretlek is!
Barna: hm. meg vagyok nagyon ijedve
Tanga: van is rajtam valami, meg nincs is...
2-3 bugyi: Többen vagyunk....
Kék: seggreültem a jégen
Lila: szado-mazo is szóbajöhet
Fekete: Gyász miatt nem aktuális
Bordó: Gyere kis torreádorom, tedd a dolgod!
Rózsaszín: Még fiatalka, de kíváncsi vagyok
Kisvirágos: Virág és vörösbor nélkül be se gyere!
Ha ezen felül egy combfix harisnya, netán harisnyatartó is kiakasztatott, hát ammmá eléggé félreérthetetlen!