homemade lezlim alakulgat, de most elakadtam abból a szempontból, hogy túl gyorsan forog a fölső rotor. Itt van róla egy felvétel nem volt még lezlim, de hallom rajta, hogy ez túlságosan gyors. Először is az megjegyzendő, hogy egyelőre a motoron az alsó rotorhoz tartozó éxíjtárcsa van felrakva (ettől biztos, hogy gyorsabb), viszont az is, hogy a 110 V-os motorom csak egy sima 230-110V trafóról megy (természetesen frekit nem vált). Melyik az oka ezek közül a túl nagy sebességnek? Esetleg mindkettő? Segítségeket előre is köszönöm.
Július 3 Millenáris, július 4 Bécs, Medeski, Martin, Wood és Scofield. Szerintem igen jó este lesz. A Hammond mellett sok más hasonlóan elavult, korszerűtlen hangszerek felvonultatására lehet számítani :-)
Hohner clavinet, Wurlitzer zongora, Farfisa orgona, talán Mellotron.
Mind benne vannak Mandel Róbert elektrofón hangszerek 1970-ig könyvében.
Ami a kecskemeti Victor Audio-tol van Jimmy Smith 1988-as, Barbi babaval? :-)
Tedd felk nyugodtan, az az It's allright with me...c szam ha jol emlekszem, elkepeszto, a kedvencem, hangzasban is, es ahogyan Hammondul jatszik a Mester!!! Az KO ! Az a sound, es stilus mar mar iskola!
Az nagyon jó. Kérdés melyiket? Hátha nincs meg. Mind jó. Mindenkinek javaslom. Jazzistának, mert ő a babop Hammond atyja, rockereknek, mert ő volt a legendás rockhammondosok (Lord, Emó) tanítómestere. Orsós magnókat kéretik izzítani, villóddzon a varázsszem! :-)
Gondolom Jackie Davisre gondolsz. A legvidámabb Hammondos zene :-)
Block szóló. Errol Garner stílus. Lehetőleg mind az öt ujjal és próbáljunk bennmaradni a harmóniában. Végülis harmóniforgatásokkal játsszuk a dallamot. Közben arpeggiózunk az ujjainkkal. Kis finom hangzás, de technikailag sokkal nehezebb bármely hatásos orgonadöngetésnél. Forgó Emó: hát ő is csak pénzt akart keresni, meg legendát gyártani. Még nagyobb ötlet volt tőle a szervizes trükk amit egyszerű csavarhúzó, papírlap helyett dögös tőrökkel csinált. Olyan nagy baj az? Azóta ebből él :-)
Az egyszerű kezdés érdekében próbáld meg a Petróleumlámpát így blokkban összehozni.
Van egy jó 88-as Jimmy Smith felvétel ahol ilyen Errol Garnert játszik. Aztán pár perc múlva már erősen és látványosan veri a jobbkezét. Később Jon Lord ezt is átvette mesterétől :-)
marhajo az ELP, deep purple, de nekem ezek mar sajnos lejartak (tul sokszor hallottam oket es nincs mar AHA-elmenyem :_), raadasul amiota a korbeforgo koncertzongorat lattam, nekem orgonalhat akarhogy a keith....
szoval jo hogy felhoztad a csavot, bar mar ismertem, azonban a jackie-t nem. hiba volt, mert zsenialis. :-)
primitiv kerdes: a block-szoloknal a 7, 9 -es hangokat varialjak? (tercet nem nagyon hallok benne...)
Szia, nem az a lényeg hol készült. Meddig megy le? Lehetőleg kényelmesen 800Hz alá bírja. Misinek van JBL 8 ohmos, brutál. 500Hz-től indul, vagy 200W-os.
JBL-eket használtak a kései 925-ös szériában is a hetvenes évek második felében.
De, nem lehet megcsináltatni azt a haxórót? Ugyanis vannak hanxórójavítók, teszik a dolgukat.
A következő szomorú dolog történt velem: eldurrantottam a leslie-m felső hangszóróját. Milyen cserét javasoltok? Az amerikai és a német magasnyomók beszerelhetősége között van különbség?? 8 ohmos kellene.
Holger Koch orgonista és technikusa Jürgen imád Hammond orgonákat építeni különböző klónokból. Volt már 2×Vk7-es, van 2×XK1-es. A legkülönlegesebb a megfoghatóvá tett B4-es!!
Faragott egy B3-féle házat, betett 2 midibillentyűzetet, és beépített egy PC-t!!!
Egy kései PIII, korai PIV bőven elég, meg egy jobb hangkártya. Ezt összerakta, működik. Nem biztos hogy megérte, de nagyon szép alkotómunka, profi kivitelezés.
A képek mellett egy demó a hangjáról. Egyébként Holger kíváló orgonista is.
Taurus orgona kottája van valakinekvéletlenül? vagy ilyesmit lehet egyáltalán beszerezni? pl a lány akire szerelemmel nézhetek, vagy anyám vigasztaljt c. számokra gondolok...
tippeket adnátok, hogy kezdésnek miket kéne gyakorolni, vagy egyszerübb számok, amik eljátszhatóak... 60-70 s évek zenéjét imádom... csak kottákat nem találok sehol...
Ezt meg az általános Hammondos műveltséghez javaslom. Sajna német, de elég alapos, részletes. Egy jó hangkönyvtárban nem árt lehetőleg minnél több felsorolt előadóból tartani. Egyik jobb mint a másik: