Keresés

Részletes keresés

csaba08 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 689

Szia,

Persze hogy tettem fel képeket. Miért?

Huminsav az akváriumba? És oda milyet használtál? Csak mert nekem is van akváriumom. :))

Cs.

Előzmény: de-guky (688)
de-guky Creative Commons License 2010.01.30 0 0 688
Szia!

Még mindig csak gyomok keltek.:(
Szerintem egy hét és a papagájvirágok elkezdenek bújni.

Huminsav kivonat elég sokféle létezik. Remélem sokat javít a kelési eredményen és
a leírt sok jó tulajdonságából sok minden igaz is. Csak akváriumban próbáltam huminsav kivonatot. Lehet, hogy használt.

Korábban tettél fel képeket a kelő papagájvirágokról, banánok ?
Előzmény: csaba08 (687)
csaba08 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 687

Szia,

Jelentkezik már valami a magokból?

Ma vettem egy "csodaszert" - a "fekete gyémánt" névvel illették. HUMUS FW.

Magyar szabadalom, de állítólag világ viszonylatban is egyedülálló!

Azt írják nagyban elősegíti a csírázást is.

Vélemények? Tapasztalatok?

Hallottál már róla? Próbáltad?

Üdv: Csaba

Előzmény: de-guky (683)
delon77 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 686

Sziasztok!

Én is vetettem a héten papagáj virágot szerintetek mennyi idő mire kihajt???

2010.01.27.-i vetés és a reginae fajta

Csabinál azt olvastam hogy a reginae fajtája nem igazán akart kikelni

Nekem radiátoron van szerintem 26-28 fok között??? ma megmérem ténylegesen hány fok van? A földet kellene amúgy megmérni nem?? Ha magasabb a hőmérséklet abbó lehet baj???

Szoktátok üveglappal takarni vagy fóliázni a veteményest??

Válaszaitokat előre is köszönöm : Delon

Előzmény: de-guky (683)
marimama51 Creative Commons License 2010.01.16 0 0 685
Üdítő látvány a sok virágzó növénykéd.:-))
Előzmény: de-guky (684)
de-guky Creative Commons License 2010.01.16 0 0 684
Pár képet azért felteszek a jelenleg virágzó növénykékről.
de-guky Creative Commons License 2010.01.16 0 0 683
2009 tavaszán vettem az Au.. ban (madaras te--oban) 5-6 féle pálma és banán magot.
Egyetlen egy szem sem kelt ki. A zacskók ott voltak a magok mellett a cserepekre tűzdelve, hogy tudjam, hogy melyik micsoda. Volt ott egy telefonszám is illetve a cég neve és jeleztem a szállítónak a problémát. Egy kedves hölgy elmagyarázta, hogy kell négy hónap is a kikeléshez. Ő a tavalyiakból keltetett és nagyon szépen kibújtak. Mondanom sem kell, hogy egy sem kelt ki késő őszig.
Viszont a Te magjaidnak még van kb. két hónapja és akkor már hamarosan vihetjük őket a tavaszi napra.:) A Streliziáknak meg még kell 2-3 hét. Egyébként türelmetlen vagyok....
, de várni kell.:)
Előzmény: csaba08 (682)
csaba08 Creative Commons License 2010.01.16 0 0 682

Szia,

Sajna banán még egyáltalán nem kel ki. :))

Csak a Strelitziák. Abból is csak a Juncea és a Nicolai. A Reginae-t újra ültettem, egy-két mag tönkrement, a többi kemény volt még. Újra áztattam és most újra föld alatt vannak. A Juncea hozta a legjobb eredményt, 99%-ban mind kikelt. Még 1 magocska van belőle ami nem bújt még elő a 10-ből. :))

Szerinted a banánokból lesz valami?

Csabi

Előzmény: de-guky (681)
de-guky Creative Commons License 2010.01.15 0 0 681
Jaj.
Persze, hogy megkaptam. Sajna még csak gazok kelegetnek, ami azt jelenti
jó a föld a víz. Lehet, hogy nincs meg mindig a 26 fok, de előbb utóbb
ki kell ezeknek kelni. Most még 0 az eredmény.:(
Banán bújt már?
Előzmény: csaba08 (680)
csaba08 Creative Commons License 2010.01.13 0 0 680

Szia,

Küldtem pár sort e-mailben.

Megkaptad?

Csabi

Előzmény: de-guky (678)
mediterránkert Creative Commons License 2010.01.10 0 0 679
köszönöm a segítséget:D
Előzmény: de-guky (678)
de-guky Creative Commons License 2010.01.10 0 0 678
Oval kezdődik és bi re végződik:)
Előzmény: mediterránkert (677)
mediterránkert Creative Commons License 2010.01.10 0 0 677

Szia!

A hódos alatt mit értesz?:)

Szeretnéék,de nem tudom hogy pontosan merre keressem,mert nem jártam még arra sztem!

Előzmény: Sequoia (672)
de-guky Creative Commons License 2010.01.10 0 0 676
Nekem idén is termett. Többször is tettem fel róla képet. A termő áltörzs aztán többet nem hajt ki.
Előzmény: kojonó (675)
kojonó Creative Commons License 2010.01.09 0 0 675
Amikor nyestem a banánt a takaráshoz, még nem volt megfagyva. A levágott részekből kifolyt nedvek rendesen berozsdásították a betont. Azt vizsgáltan a levágott részekben, hogy találok benne virágot vagy sem. Vajon volt már valaki, akinek hozott virágot?
Előzmény: de-guky (673)
kojonó Creative Commons License 2010.01.09 0 0 674
Nálam a banán ránőtt a télálló pálmára. A takarás nem fért a pálmától. A pálma a második nyarat töltötte kiültetve, nőtt vagy 30cm-t a törzse. Tavasszal a pálmát át szeretném telepíteni másik helyre. Igy most a takarás azért sem olyan jó, mert a pálmát is félig aládugtam. Nem sok fényt kap szegény.
Előzmény: de-guky (673)
de-guky Creative Commons License 2010.01.08 0 0 673
Azért ez tényleg komoly takarás. Nálam is mindig attól függ a banánok induló magassága, hogy mennyi falevelet sikerül összesöpörnöm, de a szomszédokét is elszoktam kérni. A diólevelet is beteszem köré. Idén kevés volt a falevél. Az utcán a madzsu fűzfán még mindig rajta van. Nem tudom ez hogy lehet. Mikor jött a nagy fagy még mindig zöldek voltak a levelei. Általában 60-70 cm ről indulunk tavasszal, idén
ez a mínusz 18 rendesen átfagyasztotta a takarást. A télálló pálmát viszont betekertük
karácsonyfa izzókkal. Van még egy ilyen tekercsünk, lehet, hogy jövőre az egyik banán is kap egy ilyen fűtést.
Előzmény: kojonó (666)
Sequoia Creative Commons License 2010.01.08 0 0 672
Mediterrán, ha jársz OBI felé, szerintem nézz körül, esetleg kérdezz is rá. Ha jól emlékszem, a Savoya-parknál levő ilyen hódosnál még késő ősszel is vagy egy asztalnyi basjoo volt, és 1000 forintra leárazva próbáltak megszabadulni tőlük. 1 méter közeli erős tövek, de persze már leromlott állapotban. Ha még akad pár, talán találsz közöttük menthetőt.
Előzmény: mediterránkert (670)
kojonó Creative Commons License 2010.01.08 0 0 671
Sajnos nem ismerem ezt az árúházat.
Előzmény: mediterránkert (670)
mediterránkert Creative Commons License 2010.01.08 0 0 670

Igen,én is olvastam!

Igyekszem minél elöbb megkeresni az ideális vásárlási helyet,ami közel is van,olcsó is és szép növényeket árul!Oázisban valyon lehet kapni?

Előzmény: kojonó (669)
kojonó Creative Commons License 2010.01.08 0 0 669

Tavasszal április végén már ki lehet és ki is kell ültetni, hogy mélyre menjen a gyökere. Ettől télálló, hogy a föld nem fagy át olyan mélyen mint ahol a gyökere jár. Igy rizómájából akár 70cm mélyről is kihajt. Ezt a neten olvastam.

Előzmény: mediterránkert (668)
mediterránkert Creative Commons License 2010.01.08 0 0 668

köszönöm!:)

Nézegettem én is a neten,a legkedvezőbb áron nem jut eszembe a neve (valami pálmás  oldal:)40-50cm es volt 1300ft máshol 30cm volt 2800ft.

Csak sikerül találnom valami szépséget magamnak,mondjuk,ha konténeres a növény nyáron is kiültethető, vagy csak a tavasz az ideális a megerősödés miatt?

Előzmény: kojonó (667)
kojonó Creative Commons License 2010.01.08 0 0 667

Ősszel láttam utoljára Szegeden az OBI-ban. Hozzánk az van közelebb. Nekem van egy kisebb méretű is a szobában, amit tavasszal rendeltem a Starkl katalógusból, de interneten. Igy még kedvezmény is járt rá. Na ezt pont szaporításra vásároltam, de az idén nem tudok még adni belőle.

Előzmény: mediterránkert (665)
kojonó Creative Commons License 2010.01.08 0 0 666
A mostani takarás már nem sikeredett olyan jól mint a tavaji. Egyrészt mert sokkal nagyobb a telep, másrészt mert nem volt száraz a falevél. A tavaji levél is megvolt még, de az már nagyon kevés volt. Legközelebb aratáskor veszek kisbálás szalmát, és abból építek köré védelmet. A tetején meg keresztülvetek betonacélt, az megtartja a fedőbálákat. Végül zárófólia. Mit gondolsz erről a módszerről? A mostani takaráskor a középső főszárat kb.1.5m-re hagytam, a szélsőket meg egyre alacsonyabbra. Azért vágtam a szélsőket alacsonyabbra, hogy tavasszal lentebb is legyen rajta levél, ne csak a kopsz szárat lássam. Nyáron már lenne alul is levél, mert az új kitörő sarjak hoznak.
Előzmény: de-guky (663)
mediterránkert Creative Commons License 2010.01.08 0 0 665

Sziasztok!

Szeretnék tavasszal ültetni fagytűrő banánt,nagyon megtetszett!

Ha esetleg van valakinek szaporulata amit eladna vagy cserélne valamire,vagy tud pest megyében árusító helyet,azt megköszönném!:)

kojonó Creative Commons License 2010.01.08 0 0 664
Belül csirkeháló, körben fólia. A teteje még nyitott. Azután raklapok nagyobb körben egymáshoz drótozva. A csirkeháló és a raklap köze teletéve platánfalevéllel. Utána a csirkehálóba müanyag csőből íveket hajtok kb. 1,7m magasra. Régen káposztát termeltem síkfólia alatt, van kimaradva az a pókhálószerü fóliám kettő db. 6m szer 30m-es. Ezeket összehajtogatva a erre a belső bordlkra teszem.  Tehát felül ez a fólia alul pedig levél. Ezután a műanyag csövekből hajtok külső bordát a raklapok összedrótozott sarkaiba is. Körbeveszem a raklapot vízvédelem miatt rendes fóliával a magasságáig, de a pókfóliát nem. Ezután egy másik fóliával az egészet letakarom, és alul a fóliát madzaggal körben ráhúzom. Télen ha jó az idő, nincs csapadék szellőztetek. Lekapom a felső fóliát. A belső bordákról kiveszem a pókfóliát és már fölül nyitott is az egész. Ha nincs hideg, de esik, rajta van a külső vizhatlan fólia. Márciusban a belső borda kivehető. A külső bordát a raklapok sarkában feljebb lehet húzni, ha már hajt a növény, és a magasság nem elegendő. Ezzel a módszerrel tavasszal a -5 fok még kivédhető, mert a levél stb. akkor kerül le, de a banán már alig fér a takarás alatt.
Előzmény: de-guky (663)
de-guky Creative Commons License 2010.01.02 0 0 663
Hogy takartad, hogy megmaradt ilyen magasan a szára?
Előzmény: kojonó (660)
csaba08 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 662

Mindenkinek Banánokkal teli Boldog Új Esztendőt kívánok!

Csabi

marimama51 Creative Commons License 2009.12.31 0 0 661
kojonó Creative Commons License 2009.12.29 0 0 660
Helyesbítek. 2009.04.05.
Előzmény: de-guky (658)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!