Taurus orgona kottája van valakinekvéletlenül? vagy ilyesmit lehet egyáltalán beszerezni? pl a lány akire szerelemmel nézhetek, vagy anyám vigasztaljt c. számokra gondolok...
tippeket adnátok, hogy kezdésnek miket kéne gyakorolni, vagy egyszerübb számok, amik eljátszhatóak... 60-70 s évek zenéjét imádom... csak kottákat nem találok sehol...
Ezt meg az általános Hammondos műveltséghez javaslom. Sajna német, de elég alapos, részletes. Egy jó hangkönyvtárban nem árt lehetőleg minnél több felsorolt előadóból tartani. Egyik jobb mint a másik:
Ha valakit érdekel egy rock m100-as orgona, beépitett " leslie " efekttel, nagyon szép állapotban akkor van eladó. Képek a honlapomon http://www.gportal.hu/portal/tambi/
Megprobalom azt a kepet elokeresni, talan a bolti szamitogepen van valahol. Buszke vagyok ra, hogy Veszelinov Andris klimpirozott a Hammond A100 orgonamon, felteszem a kepet holnap ahogy megtalalom.
Hát szegény Veszelinov András eltávozott. Utoljára a Frenreisz 60 éves születésnapi koncertjén találkoztam vele. Stramm, egészséges embernek tűnt és igen fiatalosnak.
Volt egy kép ahol Laurens A100-asán játszik a boltjában.
Ezen a képen épp a Rózsaszínű kádat tempózza Pálvölgyi Gézától picit balra azon a koncerten. A legjobb magyar együttes, a nagy Syrius dobosaként magasra tette a lécet, ahol a gitár helyett Hammond szólt.
Megint Emerson, ezuttal a fiatalkori enjet probalja visszahozni egy kis Rondos orgonarombolassal, termeszetesen a torok se hianyozhatnak.:)http://www.youtube.com/watch?v=QVkR8MlZqR4
Erről jut eszembe, ha valakinek pont ilyen L102 kellene, egy közös barátunknak van egy ilyen eladó azt hiszem. Ámbár épp az alábbiak miatt lényegesen drágább egy német L100-nál. És jobban is szól.
Hehejjj, de jol szol Emerson L102-ese, mint mindig! Ez a kis amerikai spinet Hammond, csoves Leslie-vel, vagy pontosabban ugy hallom itt csak "csoves kierositessel" eszmeletlen vadul, karcosan, klattyogosan szolt. Allat, es egyedi, mint az az ELP 1970-es kezdeti korszaka
De ha Keith Emerson megszólíttatott, akkor legyen róla egy nagyon fiatalkori különleges videó. Speciel én sokkal jobban is szeretem a The Nice-t a későbbi ELP-nél.
Sajnos a rosszul leegyszerűsített harmóniák fölött nem tudok szemet hunyni :-)
Egyébként nem olyan nagy dolog, megvannak Emónak is a maga jól behatárolható szabályai. Csak egyszer rá kell jönni az ízére aztán megy mint a karikacsapás. Pl. az After Cryingos srácoknak + Vedres álmukban is, hátulról előre és vissza kenik-vágják a témát. Vagy Lerch István - V'73.
Bocs', de nem király. Ok, fiatal srác, de hallottam itthon hasonló korúaktól fényévekkel jobbat. Nemrég volt alant a sokkal fiatalabb gyerkőc akitől Tony Monaco hanyatt esett :-)
Sok harmóniát nem hallott meg. Jellemző a 10bék kigyomlálása, hetessel pótlása a basszusnak a harmóniákból való kivétele hogy csak a legdurvábbakat említsem.