Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.21 0 0 360
Hol lesz ez a találkozó ?

Egyébként úgy tudom, hogy van egy profib eljárás mint a fóliázás.
Elektrolízises foncsorozás, és az üveget magát színezi. Álítólag nagyon szép, szinvárványszínűt, meg átmeneteket meg mindent lehet vele csinálni, hogy hol ne kérdezd, csak hallottam róla.

Lolka

DoubleBack Creative Commons License 1999.06.21 0 0 359
Logon
Üdvözlet!

Tudna valaki segíteni, hogy ha le akarom fóliázni a trabi ablakát, akkor hol kell ehhez engedélyt kérni,(a rendőrséget ne ajánljétok, mert azt sem tudják miről van szó ) mennyibe kerül (az engedély), és hol csinálnak ilyet reális árért? (Az első oldalüvegekre lehet rakni, vagy pofázik érte a police??)

Előre köszi a helpet.

Ne feledjétek, TRABIS találkozó 07.16-07.18.

DB
Logoff

Árpi Creative Commons License 1999.06.20 0 0 358
Talán otthon, a garázsban. :o)) (bár nem árt egy marós, egy esztergályos, meg egy rugókovács ismerős...)
Előzmény: locust (357)
locust Creative Commons License 1999.06.20 0 0 357
Hi!

Trabi tuninghoz mennyire ertetek ?
Hol lehetne olcson ilyeneket csinalni :
-autot leultetni
-szelesebb felnit felrakni +uj gumik
-jo kis kipufogo rendszer (Ninausz-t kene felrakni)
-motort egy picit megpiszkalni vagy a karburatorba egy picivel nagyobb fofuvokat rakni
-lefenyeztetni ( ez mar nem annyira tuning)

...matlov tsucol

lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.18 0 0 356
OFF
Nem eladtam, hanem totálkárra törtem.
Ez is lámaság volt, hullarészegen 130 -al elerpülni :(
ON

lolka

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.18 0 0 355
Lolka, és m'ért kellett neked azt az Audi 80-at eladni? Az egy jó autó, nem?

Tudatom Trabis Társaimmal, hogy 06.17-én levizsgáztattam a Mozaik utcában a Trabberomat. Aszondták, jól gatyába van rázva a kicsi. (Igaz, 2 hónapot kaptam előtte, mert lógott a két első alsó felfüggesztésem).

Előzmény: lolka_bolka (353)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.18 0 0 354
Kilyukadt a gumim :(
1750 Ft volt a belső csere, és a javítás.

Csak hogy el ne sülyedjünk már, én nemrég vettem trabantot :)

lolka

lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.15 0 0 353
Lemy:
Nem. Ugyanis eddíg a kispolákomat leszámítva, csak Audi 80 -at, meg egy peugeot 405 -öt vezettem huzamosabb ideig. Így tanul az ember. Mondhatni, trabiban lama vagyok :)

lolka

Ganajtúró bogár Creative Commons License 1999.06.15 0 0 352
Egyszer kitoltam egy kupacot egy Trabi alól. Erre összeomlott.

Berci, a Ganajtúróbogár

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.14 0 0 351
Hú, Lolka, ez nagyon amatőr... Én is az vagyok, de: nem vetted észre, hogy amikor egy gyertyád működött csak, akkor fura hangja volt a motornak? Olyan magasan hörgős? Mindig legyen tartalék gyertyád, mert a Trabber ebből áltban többet fogyaszt, mint a négyütegűek..
Előzmény: lolka_bolka (350)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.14 0 0 350
Ja erről jut eszembe, csak hogy máskor ne járjak így :)
Nincs valakinek kölcsön egy gépkönyve ? (Lehetőleg ne német)

Lolka

lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.14 0 0 349
Szal megcsinálták a trabikát, önindítómotor felőjítás, és gyújtáskapcsolóbetét csere. Elmegyünk a szerelőhöz, elmondja a srác mit csináltak, kifizetjük, és beindítjuk az autót. Már indulnánk el vele, asszongya a szerelő "várj egy picit, olyan hangja van, mintha hengerfejes lenne..."
Há mondom az elég jó, itt volt majd egy hétig az autó, és ez csak most derül ki. A srác villamossági, úgyhogy odahívta egy kollégáját. Leveszi az egyik pipát, megy, leveszi a másik pipát, megy. Jól van, nincs ennek semmi baja. Hazementünk vele, városban nem kellett többel menni mint 50.
Másnap utaztunk volna vele el kb 150 km -nyire.
Elindulunk reggel, szakadó eső. Csak akkor jöttünk rá, hogy a vezetőülés előtti ablaktörlő egyet megy balra, aztán ottmarad. Gyors csavarhúzás, így jó lesz. Elindulunk, megyünk megyünk, de nem úgy megy az autó ahogy kéne, csak 60 -al. Ablaktörlő leesik. Na mondom ez király. Először azt hittem hogy megint ragad az önindító, (ugyanezvolt a múltkor is) ezért minden indítás után lehúztam a kábelt. Megállunk egy benzinkútnál, igazgatom a pipákat, a bal ablaktörlőt lecserélem a jobbra, menjünk.
Csak nem megy az az autó. 60 volt a végsebesség. Dabason begurultunk egy szerelőhöz, épp nyitva voltak még, a srác megnézi, és kivett egy olyan gyertyát a trabiból, hogy a végén nem volt semmi. Kicserélte, utána meg már úgy repültünk, mint a villám! 300Km oda vissza 80 - 85 -ös utazósebességgel. Ja, a hülye autóklubbos, elmondta, hogy ha vízszintesen áll a benzincsap akkor takarékon van, ha függőlegesen, akkor normál.
Azt elfelejtette mondani, hogy a vízszintesnél van egy zár is :)
Oszt csodálkoztunk mér nem indul az autó.

Lolka

Calliope Creative Commons License 1999.06.14 0 0 348
Viszonylag sürgősen kellene egy jó trabiszerelő, aki meglehetőst korrekt árakon dolgozik, és Budapesten van.
(Ha lentebb már volt ajánlat, akkor bocsi, lécci emelje valaki ide...)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.11 0 0 347
OFF!
Dreamer: nem tudom ezt miből vágtad le, de nem.
Áruld már el légyszi.
ON!
Dreamer Creative Commons License 1999.06.10 0 0 346
Bocs OFF!

Lolka! Te nőnemű lény vagy? :o)

Újra On!

Calliope Creative Commons License 1999.06.10 0 0 345
Kedves lemy, örök hála a címért. Asszem még ma meg is nézem, és akkor a búrát is megkérdem.
(A barátom trabijáét is nemrég törte össze egy barom - nem vette észre, hogy gurul hátrafelé, miközben a parkoló kocsiban ült, és belénkgurult - ő asszem 500 Ft-ért vett valahol új búrát. Szóval valszeg itt is akörül lesz...)
Előzmény: Törölt nick (344)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.09 0 0 344
Calliope! Menj be a Wesselényi utcába! Ha a Nyugati felől mégy, akkor jobbra. 50 méterre a saroktól balkézre van egy bót, ott nézd meg. És kérdezd meg, mibe kerül egy Trabi hátsó lámpabura, mert vmi barom ütött nekem egy szép likat az egyikembe.
Előzmény: Calliope (343)
Calliope Creative Commons License 1999.06.09 0 0 343
Kedves Dreamer, köszi az információkat. Igyekszem megfogadni a tanácsaidat.
Igen, valóban budapesten lenne jó találni valahol huzatot...
Előzmény: Dreamer (342)
Dreamer Creative Commons License 1999.06.09 0 0 342
Calliope!

Lehet mindenféle üléshuzatokat kapni (főleg bevásárlóközpontokban) ami un. univerzális. Nos erről csak annyit mondhatok hogy menekülni kell. Miután megveszed és feltrakod az űlésre látod, hogy úgy áll mint tehénen a gatya. Egyszóval SUXX! Szerintem a legjobb, ha _AUTÓS BOLTBAN_ v. mindenféle piacokon néztek körül és SPECIFIKUSAN Trabira vásároltok. Ha már más típust is feltüntetnek amire jó akkor azt vágjátok az eladó fejéhez.

Nekem csak ennyi a hozzászólásom, sajnos pontos helyet nem tudok mondani révén nem tudom, hogy hol élsz (de ha jól sejtem akkor Bp-n, ott pedig nem vagyok járatos)

Remélem azért hatott a cheat!

Előzmény: Calliope (339)
Dreamer Creative Commons License 1999.06.09 0 0 341
Dear Lolka_Bolka!

So útom, hogy az indítómoci egy olyan alkatrész amely _JAVÍTHATÓ_ és szerintem a javítása sem rosszabb mint, ha vennél egy újat. Valószinűleg tekercselni kell + kommutátort esetleg kefetartót cserélni. Bár nem tudom, hogy az ótóvillamossági szerelőd miért nem ajánlotta fel Default módban. Érthetetlen, hiszen javítható. Ha meg csak a cseréhez ért akkor kösse fel magát az ilyen. Bocs ha elragadtattam magam.

Remélem tudtam segíteni!

Előzmény: Dreamer (331)
gabe Creative Commons License 1999.06.09 0 0 340
Ha tud valaki engem is érdekelne.
Calliope Creative Commons License 1999.06.09 0 0 339
Halihó!
Nem tudja valaki véletlenül, hol lehetne trabiba való üléshuzatot kapni? A sajátja még jó, csak kéne rá valami, ami megvédi, mert az előző védő már rongyos...
gabe Creative Commons License 1999.06.09 0 0 338
Na mi van , senki nem válaszol ?
gabe Creative Commons License 1999.06.09 0 0 337
Sziasztok !

Van egy 87'-es évjáratu Trabim és úgy néz ki rossz a karburátorja.Szeretném kicserélni egy újra , de nem vagyok tisztában az árakkal.Aki esetleg tud segíteni kérem írja meg , hogy mennyiért vesztegetnek most egy új karburátort.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.08 0 0 336
Lolka! 1800 Ft-ért legfeljebb meg lehet venni a betétet kulccsal együtt, de az a régi fajta gyújtáskapcsoló. Vmi szar, fekete műanyag, ritka idétlen kulccsal még a 17. századból..
Előzmény: lolka_bolka (332)
kobbold Creative Commons License 1999.06.08 0 0 334
Hosszabb, természetesen...
kobbold Creative Commons License 1999.06.08 0 0 333
Egy éve már kétütemű Wartburgomba DENSO tipusú japán gyertyát használok. Igy az országúti fogyasztása 6,6 l-ről 6.1 l-re csökkent 100 km-ként. Városban is érezhető a javulás, sőt a menettulajdonságai jelentősen javultak az autónak. A gyertya sem drága (kb. 270 Ft/db). A Suzuki-Pestnél (a Dózsa György úti Wartburg szerviz) szoktam venni. (Ennek a hosszab változata van a Suzukikban.) 20000-30000 km-t elmegy. (Én még csak egyszer cseréltem.)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.08 0 0 332
Van.
És nekem szopás is van :(
A betétem csak 1700, de az önindítómotorra mindenféle 9000 -reket hallok, meg hiánycikk, meg nincs...
Egy 12V trabihoz nincs valakinek önindítómotorja ???

Lolka

Dreamer Creative Commons License 1999.06.08 0 0 331
Off ON!

Van itt még valaki???

Off OFF!

lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.05 0 0 330
Hehehe :)
Na azzé :)
nekem is csak a betétet fogják cserélni...
de akkor viszont nem tudom lemmy miről beszél ?
Úgyértem Lemmy! ha tudsz olyat, ahol 1800 -ért, az egészet cserélik szóljál!

lolka

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!