Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.24 -8 0 2192

Utolsó mondatodhoz: ez jelenleg most nem véletlen.

Előzmény: Godemperor (2190)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.24 -7 0 2191

Ja most már értem az álláspontodat. Szolidaritást várnál.

Előzmény: Godemperor (2190)
Godemperor Creative Commons License 2021.04.24 0 7 2190

A teljesség igénye nélkül: Vincent van GoghJózsef Attila, Ernest Hemingway...

Elég műveltek?

Valahogy nem tolerálták a világot, meg nem voltak kemények? Pedig covid sem volt akkor, csak épp elcsúszott a lelkiviláguk.

Minden tiszteletem Édesapádé, de amit itt művelsz vele kapcsolatban, az tényleg ovis szint.

Előzmény: Törölt nick (2187)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.24 -8 0 2189

Hogy untassalak még Édesapám fantasztikus gondolataival még egyet "küldök" neked, ami az egyik kedvencem. 

"Az emberek egyre nagyobb esküvőket szerveznek, megy a csiricsáré a minél nagyobb tömeg előtt, de amikor válásra - és ez ezzel járó vitákra -  kerül sor az meg már lapos kúszásban történik a színfalak mögött"

Előzmény: Vulcan0 (2186)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.24 -6 0 2188

Ja, hogy te abban hiszel, hogy a társadalom nagy része nem fegyelmezetlen?:)))

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.24 -10 0 2187

És a te édesapád is olyan művelt? Ez most nem óvoda, csak azért kérdezem, mert egy művelt ember szavára jobban oda szoktak figyelni, és jobban illik is elfogadni a véleményét. Legalábbis nálam ez így működik. Sok mindenről lehet vitázni, mint pl. Anderson vagy , hogy jó dolog e, hogy nemsokára lehet majd meccsre járni, de azt hiszem az nem enged vitát, hogy igenis a fegyelmezettségen és az értelmen múlik az, hogy valaki hogyan tudja tolerálni az elmúlt egy évet. És itt nem az egészségi és munkahely problémákra gondolok (erről amúgy megint egy markáns és kemény véleményem van, és nem sajnálom az embereket, és ha valaki kíváncsi rá miért, akkor keressen meg engem és elmondom neki, le fog döbbenni), hanem kizárólag a szórakozás hiányának az elfogadására.

Vulcan0 Creative Commons License 2021.04.24 0 7 2186

Édesapád valószínűpeg egy világhírű, elismert pszichiáter lehet, aki több évtizednyi kutatás és az emberi elme tanulmányozása után jutott ezekre az állításokra. Az én édesapám meg azt, mondta, hogy a répától megtanulok fütyülni. Mondamom sem kell, hogy ez sem volt igaz... 

Előzmény: Törölt nick (2185)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.24 -9 0 2185

Igen, a depresszió valóban betegség. De nem mindegy ez milyen okból alakul ki, mármint számomra az elfogadottsága nem mindegy. Mert ha abból, hogy valaki nem tudja tolerálni azt, hogy a korábbi komfortzónájából egy rövid időre kimozdul, akkor már ne haragudj de az nem betegség, hanem nincsen fegyelmezettsége, toleranciája a dolgok iránt. És ez igenis fegyelmezettségen és értelmen múlik, mert ha ez nem így lenne, akkor én már nagyon régóta depressziós beteg lennék, de nem vagyok az, mert Édesapám mindig azt mondta nekem "mi kemények vagyunk, soha nem adjuk fel, és nem szarunk be semmitől".

Akik mínuszolták ezeket a gondolataimat azok egyértelműen olyan emberek, akikre vonatkozik az, amit szintén Édesapám mindig mondott nekem "A társadalom nagy része fegyelmezetlen". Utálják az emberek a fegyelmet,  a nők meg főleg, többségük spontaneitásra vágyik. Most meg "szenvednek" egy éve.  Én miért nem?

Miért, mi tartozik erre a fórumra? Gaspernek a "múltkori" kilenc nyilasa után az idei első három nyila szintén hibátlan volt. Van Gerwen egyszer egy kilenc nyilas után rögtön a következő körben eljutott 8 hibátlan dobásig. Nekünk talán sikerül majd a két hibátlan leg is. De ha 10 vagy 11 "nyíl" kell az újabb sikerhez az is jó lesz, a lényeg, hogy a szezon végén egy újabb sárga csillagot tudjak majd magamra tenni.

Előzmény: Godemperor (2184)
Godemperor Creative Commons License 2021.04.24 0 5 2184

A lelki problémák nem neveltetés kérdése. Hidd el, senki nem akar mondjuk depressziós lenni önszántából! Tehát nem is akarat kérdése. Ez ugyanolyan betegség, mint pl. a diabétesz, csak nem szervi eredetű. Persze lehet legyinteni rá, meg legyogyósozni az ilyen embereket, csak nem épp empatikus.

De ez már tényleg nem erre a fórumra tartozik, úgyhogy szerintem hagyjuk.

Előzmény: Törölt nick (2183)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.24 -10 0 2183

Tudod mi a bezártság? Az, ha valaki mondjuk súlyosan beteg, és nem tud kimozdulni otthonról. Vagy ha mondjuk háború van, és korlátozva van mikor lehet kimenni az utcára. De az nem a bezártság jelensége, hogy nem ülhet fel a repülőre, vagy nem mehet koncertre vagy éppen Falco meccsre. Bárhová el lehet menni kirándulni, sétálni, sportolni, gyerekkel meg Balatonra is lehet menni. Én is ott töltöttem a gyerekkoromat nyaranként. Ja, hogy ezek a lehetőségek már nem elegek manapság? Senki nem azt mondta, hogy a következő 10 évben ez vár ránk, de nem hiszem el, hogy egy-két évig az ember ne tudná tolerálni mindezt. A depresszió akkor alakul ki ilyen esetekben, ha az embernek nincsen tűrőképessége, fegyelmezettsége, toleranciája. Ebben az esetben valóban szenved, de ugye az ilyeneket nem kell sajnálni? Hadd büszkélkedjek már azzal, hogy szerencsére én ilyen nevelést kaptam, amit ilyen helyzetekben nagyon jól is tudok alkalmazni. Nekem például az is nagyon jól jött, hogy egy hónapig zárva voltunk, mert volt fontosabb dolgom is.

Előzmény: Godemperor (2182)
Godemperor Creative Commons License 2021.04.24 0 7 2182

Azért ez nem ilyen egyszerű. Aki mondjuk eleve depressziós, vagy más ilyen jellegű gondja van, esetleg a lelkiállapota nem túl stabil, abból kihozhat rossz dolgokat egy ilyen bezártság. Persze nem ez a jellemző.

Előzmény: Törölt nick (2181)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.24 -11 4 2181

Remélem ezt csak viccnek szántad - bár annak meg nem az - , hogy azért haltak meg emberek, mert elmaradtak a korábban megszokott szórakozási lehetőségeik. Nekem is vannak ilyenek, de ha valaki nem képes ilyenkor a fegyelmezettségre, az elfogadásra, a megértésre azt egyáltalán nem sajnálom, mert az nem érett az életre. Egy ismerősöm is nyafogott, hogy nem tudnak menni nyaralni, mondtam neki én sem, sőt évek óta nem voltam sehol. Erre azt mondta "ki amit megszokott", na ez volt a legcikibb duma ezzel kapcsolatban. Egy másiknak a felesége meg azt mondta, hogy nagyon hiányzik neki már az egyiptomi nyaralások, és már nem nagyon bírja ki.  Hát ki a faszt érdekel? Édesapám élete során bárhová mehetett volna nyaralni évente többször is, aztán az egészségi állapota miatt a megyét is alig hagyta el az elmúlt 30 évben, és soha nem panaszkodott, hogy milyen peches ember, hanem fegyelmezetten tudomásul vette. Na ez hiányzik ebből a nagyképű, önbizalomtól duzzadó társadalomból (nyilván egy részéről beszélek)! Ebben a helyzetben csak az emberek egészsége és munkahelyeik megtartása érdekel , egyéb dolgokkal kapcsolatos nyafogások nem. Bár nekem nincsen gyerekem, de senki ne  mondja, hogy egy gyereknek nem tök mindegy, hogy a tengerben vagy a Balatonban fürdik. Hogy 2000 vagy 200 km-re nyaral valaki. Legyenek az emberek szerényebbek, húzzák már össze magukat jobban, ezt üzenem a tehetősebb értelmiségnek, és azoknak a nőknek, akik mellett gazdag férj áll. 

Előzmény: Kommentszekció (2179)
falco Man Creative Commons License 2021.04.24 -3 2 2180

Ez mind igaz, de én ugyanezt írtam tegnap. Egyés vakcinákról vannak ilyen kutatások, szaklapban megjelent publikációk, főleg a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinakrol. De Magyarorszagon nem csak ezekkel oltanak, azt, hogy a Sinopharm, Szputnyik vakcinák amikkel szinten rengeteg embert oltottak Be nem tudni, hogy megakadályozzák a tünetmentes hordozast. A gyártókik sem közölt ezekről az adatokról semmit.

Előzmény: Godemperor (2177)
Kommentszekció Creative Commons License 2021.04.24 0 3 2179

Hát a több mint egy éve tartó korlátozások alatt a Gdp termelőinek bizonyos százaléka depresszióban hunyt el (20-50 év közöttiek). Elvették tölük a mindennapi élet alapvető dolgait. Valaki nem bírja például sportmeccs és koncertek nélkül. Jó magam is ilyen vagyok,szerencsére a munka olyan,illetve a család,hogy még bírom,de én is voltam depressziós,ami a fizikai állapotomra is kihatott.

Előzmény: Törölt nick (2157)
Godemperor Creative Commons License 2021.04.24 0 5 2178

"Ha Szombathelyt veszed, 15 ember lenne tünetmentes pozitív."

Itt természetesen a második oltást követő 15 napon túli esetekre gondoltam.

Előzmény: Godemperor (2177)
Godemperor Creative Commons License 2021.04.24 -1 6 2177

Utoljára, aztán lezártam a témát. Nem szubjektív vélemény, hanem tények az egyik legelismertebb orvosi laptól.

Nem csak neked, hanem azoknak is, akik szerint oltottan is elkaphatod, meg fertőzhetsz:

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2101927

A lényeg röviden: 37 000 beoltott eü dolgozót rendszeresen PCR teszttel ellenőriztek. Mindenkit, hetente. A második oltás után 37 teszt lett pozitív. Nem beteg, csak a teszt lett pozitív, tünetmentes emberekről van szó. Magyarán ezerből egy (ezek közül második oltást követő 8-14 napon 8, 15 napon túl mindössze 7). Ha Szombathelyt veszed, 15 ember lenne tünetmentes pozitív.

Eü dolgozóknál, akik azért fokozottabban ki vannak téve a fertőzésnek. Ez gyakorlatilag nulla.

Remélem ez mindenkit megnyugtat!

Előzmény: falco Man (2144)
Godemperor Creative Commons License 2021.04.24 0 2 2176

Szép volt fiúk, gratulálok. Én is biztos voltam a söprésben, nagyon meglepődtem volna, ha egy meccset is buktunk volna. Egyszerűen per pillanat ennyivel jobbak vagyunk. Szeged sem okozhat gondot, bár azért ennyire sima valszeg nem lesz.

Vulcan0 Creative Commons License 2021.04.23 0 2 2175

Hát ja. Az a tripla nagyon kellett Ádámtól. Izgultam rendesen a végén, de végül behúzták. 

Előzmény: B0nyi (2173)
B0nyi Creative Commons License 2021.04.23 0 2 2174

Biztos voltam a söprésünkben, örülök, hogy a csapat is hozta.

Lake számomra is talány...

B0nyi Creative Commons License 2021.04.23 0 4 2173

Közben Hanga pontjaival fordított hosszabbításban a Barca, és áll 1:1-re a Zenit ellen. Necces lett volna az a 0:2...

Mivagyunka... Creative Commons License 2021.04.23 -5 4 2172

Egyetlen idióta írta ezt.

Egyébként ő meg szombathelyi.

Előzmény: Vulcan0 (2171)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.04.23 -2 6 2171

Azért jó, hogy ennyi idő után végre megtudjuk, hogy Zozo igazából tök szar játékos és Vojvoda cipőjét nem csókolhatná meg. Még szerencse, hogy itt vannak ezek a kosárlabda szakértő körmendi urak és elmagyarázzák nekünk, hogy mi van. Elvégre Körmendről, a kosárlabda őshazájából származnak. Csak örülhetünk, hogy leereszkednek hozzánk és megmondják a tutit. Hisz kinek kellene Váradi és Perl mikor ott a világhírű körmendi fiatal program? 

falco Man Creative Commons License 2021.04.23 -3 4 2170

Az ilyen emberekre kar pazarolni az időt, csak etetitek a trollt. Nehéz ennél nagyobb baromságot leírni, elképesztő.

buccke02 Creative Commons License 2021.04.23 0 3 2169

Szívesen elolvasnám véleményet a jelenlegi körmendi legendáról. Nem elvitatva Fepu érdemeit...

Előzmény: _Espada (2168)
_Espada Creative Commons License 2021.04.23 0 4 2168

Gratula a srácoknak! Kicsit érződőtt,hogy nem haraptunk annyira, fejben  már Szegednél jártunk, nem volt feszes annyira a védekezés,de nem is kellett túlhajtani magunkat.

Remélem Szili sérülése nem komoly, és Lake sérült? Kevésbé izgulok ha Keller cseréje Barac, de rotációba jó Lake. Vagy sérült, vagy Okorn már nem számít rá ebben a szerkezetben, mert így müködünk olajozottan.

Zozóról:

Én is elolvastam a kommenteket, amiket ott írtak. Szóval csak festékből tud dobni. Meg hogy Voja jobb nála még mindig.

Ranglisták (alapszakasz):

Pont: 2.helyezett

Val: 4.helyezett

Voja ugyanitt  9.helyezett, illetve 27.

Legösszetettebb képet a Val adja, mert az nem csak pontokból áll, mivel ezek szerint Zozó csak abban jeleskedik :) Azért a 4.hely és a 27.hely között van némi különbség szerintem..

hali79 Creative Commons License 2021.04.23 0 7 2167

Grat a Csapatnak!!

Én is azt néztem hogy egy negyedet tudott a Körmend összesen a 12-ből.

Ez nem semmi szerintem!

A Szeged jól összerakott ,jó kis csapat de tovább kell jutnunk!!

fjoda:annyira utálja a Falcot,hogy szerintem ezzel kel és ezzel fekszik😁

Most újra rossz álmai lesznek.

A többi Körmendi is kiosztotta ezt a barmot!!

Hajrá Falco!!

Előzmény: zizou0005 (2164)
CrazyBasket Creative Commons License 2021.04.23 -1 5 2166

Imádom, jobb mint bármelyik kabaré amit leművelnek ismét!😂 Vergődnek, mint a partravetett halak, de tartsák meg jó szokásuk, mert addig biztosan mi vagyunk a nyeregben!😎

Előzmény: Vulcan0 (2165)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.04.23 0 7 2165

Plusz az a két észkombájn Szilit jövőre már a DEAC-ba vizionálja, közben szerződésünk van vele jövőre amiben csak külföldi záradék van...

Előzmény: Törölt nick (2163)
zizou0005 Creative Commons License 2021.04.23 -1 8 2164

fjoda 😄😄😄😄😄😄😄😄

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.23 0 7 2163

Az a fjoda meg borden ketten nem érnek egy negyedet.

Két agyhalott.

Tavalyi Bl egyik legjobbját, a magyar kupa 2xes dijazottját, a magyar bajnokság előkelő ranglistáján (Val ,pontok) nevezik igy

Úrjézus gyere le 😆😆😆

Az a baj nincs Németh Ákosunk, akire joggal lehetnénk büszkék! 🤡🤡🤡🤦

Előzmény: Törölt nick (2161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!