Nagyon király lemez, igazi hangulatos, dögös rockzene. Maximális 10 pont, nem bírom megunni. Valóban, bomba hangzása van, de ezt már leírtam százszor, igaz, nem győzöm hangsúlyozni. Imádom. Marty gitárja ezen a lemezen szól a legjobban.
egyébként ha kívánság függő lenne a dolog, akkor én a youthanasia album évfordulóját kérném a zenekartól. a CTE-el ismertem meg őket, és a youth volt az, amit már alig vártam, hogy megvehessek a megjelenés napján. dallamos, nem az a nagyon gyors cséplés, húzós bomba riffek, és a hangzása is nagyon el lett találva.
kizártnak tartom, h így ünnepelgetne ezentúl folyamatosan. ez az album kb. neki olyan, mint a metallicának a master of puppets. ők sem csináltak más albumnak (pedig simán lehetne) emlékturnét. a RIP mustaine, és nagyon sok rajongó számára a megadeth alfája, és omegája.
Szerintem a jövő év elején lesz egy komoly európai Endgame turné. Idén a Sonisphere-en megmutatják magukat szélesebb körben, rengeteg ember előtt, akik csak a metallica és a nothing else matters miatt mennek el a koncertekre. Ha jól mennek a koncertek, akkor a régebbi eltávolodott hívek közül is vissza tud szerezni párat és új rajongókat is szerezhet. Tegnap hallottam, hogy fellépnek a Download fesztiválon is. Kíváncsi vagyok milyen fesztiválokat vállalnak még el.
olvastam a hírt, és nagyon meglepett mivel nemrég mustaine olyasmit nyilatkozott, hogy nincs tervben egy rust in peace anniversary turné. persze ez dave mustaine! :)
nagyon nagy! de szerintem ez amerikában, és kanadában lesz elsősorban. kevés esélyt látok rá, hogy európába áthozzák, max. az egyesült királyságban, meg a németeknél lesz egy-két város. tényleg, mi lesz az endgame európai dátumaival? nagyon nagy a csönd ezzel kapcsolatban. azért elég "szívás", hogy erre az évre esik a 20. évforduló, amikor pont egy ilyen erős albummal vannak turnén...
Őszintén szólva egy önálló Megadeth koncertre várok. A Sonisphere-en vajon mennyit játszanak? A másik három bandát se lenne nagyon türelmem végigállni, így az utolsó pillanatokig húzom-halasztom a jegyvásárlást Prágába. Ha meg lemaradok, hát annyi baj legyen. kizártnak tartom, hogy az Endgame-et ne vigyék el rendes turnéra, Európában is.
The mighty Megadeth will join forces with Testament and Exodus for a month-long jaunt that will find these thrash titans crisscrossing the nation on the ‘Rust in Peace' 20th anniversary tour. These will be incredibly special shows that will delight Megadeth fans, as the band will be playing their landmark, genre-defining album, 1990's Rust in Peace, in its entirety, in addition to other Megadeth set list favorites.
Igazából nem bánnám, ha Prágában csak a Rust lenne műsoron... :)
úgy tűnik mégis rendeződni látszik kerry king és dave mustaine között a viszony. 45 peren át bratyiztak egy vendéglőben, és öntötték ki egymásnak a dolgokat:
"Dave Mustaine has issued the following update: "Last night after the Chargers loss, I drove home dejected and dropped off the guys that rode with us, picked-up my car, and headed back to Temecula. It was about an hour later that I left my apartment and drove to TGIF in Temecula and met up with Kerry King, and hung out for about 45 minutes, had some drinks, he ate (I got sick from the Margaritas at the game), and we just talked about the past, about the future, and a lot about stuff that is just private talk between two old friends that are trying to get to know each other again."
És azt is tegyük hozzá, hogy azért nem tudta eljátszani, mert megfájdult a háta. Valamelyikük, talán pont Lombardo mondta, hogy azért fájdult meg, mert Rick Rubin kitalálta, hogy a felső tamokat süllyesszék lejjebb, hogy Dave is látható legyen koncerteken, klipben, neki viszont így nem volt kényelmes, és a háta is megfájdult. Emlékszem, hogy egy interjúban volt, az is lehet, hogy valamelyik gitáros mondta.
Jóvannna! Amúgy a Trouble koncert számomra meg óriási csalódás volt. Iszonyat pontatlan volt a dobos, mint egy kezdő amatőr. Az énekes meg a nullához közelít Wagnerhez képest. Viszont a Pentagram kiakasztóan döbbenetes volt:))
Hát talán csak az első Redemptiont lehet viszonylag kevés idő alatt megemészteni. (Egyébként nekem az a kedvencem.) Csak nem értem, hogy mindenki ilyen Alice In Chains-eket "dicsőít", amikor Transatlantic jelent meg, Redemption, Narnia, Impellitteri... és persze ez az én ízlésem, de azt gondolom, hogy csak kell lennie valamilyen átfedésnek, de hát én jóval kevesebb zenét hallgatok, mint azok, akiknek írniuk is kell róla, az igaz:))
Nálam fent lehetett volna akár, ha mondjuk három hónappal előbb jön ki, és időben kiismerem alaposabban. Egyszerűen nem volt idő megemészteni normálisan, még most is hallgatgatom.
Tegyük azért hozzá, hogy a WE-nél nem azért kellett trükközni a stúdióban, mert DL nem tudja eljátszani. Bulin még gyorsabban is nyomja. Akkor volt az, hogy Rick Rubin kérésére megemelték a dobszékét, és az zavart be nála.
(Nem minősíteném az interjút, ahogy azt sem, aki teszkóban lapozgatva szarozza le :-D)